06.07.2026 | 20:24
Htio sam podijeliti s vama jednu super aplikaciju koju sam nedavno upogonio, pa mozda nekome bude od koristi.
Koristio sam WhisperFlow za diktiranje poslovnih stvari. Radi super, saslusa te, razumije sta si rekao i prepise to na primjeren nacin (ovisno o svrsi i primjeni). Placa se pretplata (sto radikalno smanjujem) ali usluga je za svaku preporuku.
wisprflow.ai
Onda sam kupovinom novog M5 Pro shvatio da imam jako puno neiskoristenih konjskih snaga pa sam krenuo malo eksperimentirati sa Local AI.
Tako naletim na ovo pravo malo cudo. Zove se VoiceInk.
tryvoiceink.com
Prekrasna mala aplikacija koja te saslusa, napravi transkript svega sto si rekao i dalje je do tebe sto ce s tim raditi. To ne bi bilo nista korisno da nema funkciju Enhancement gdje se dogadja sva magija.
Tu mozes napraviti razne recepte (promptove) koji ucitaju taj tekst generiran iz govora i dalje ga procesiraju.
Ispricas tekst a krajnji rezultat nikada nece biti isti. Jedan prompt nece mijenjati skoro nista jer diktiras za Whatsapp, drugi ce praviti formalne emailove za posao, treci neku opusteniju varijantu za prijatelje i sl.
Mozes naravno povezati sa svim komercijalnim AI alatima (ChatGPT, Gemini i sl.) ali ja sam upogonio Ollama. Inacica je gemma2:9b.
Sam transkript govora se odvija real time, dok ovaj Enhancing korak traje 2-3 sec (to direktno ovisi o koristenim modelu i snazi samog racunala). Jos se igram sa svim tim. Vjerojatno se moze dodatno optimizirati.
Ovako to izgleda kod mene, podeseno na lokalnu ollamu.