Blokiranje interneta od-do
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Blokiranje interneta od-do

04.08.2022 | 13:37
Dakle, imam problem s dangubljenjem u večernjim satima na internetu i onda teško zaspem i loše spavam.

Svjestan sam da nisam dovoljno jak da sam od sebe prestanem surfati pa me zanima ima li neka aplikacija koja doslovno blokira pristup internetu ALI da je ja ne mogu deaktivirati. Idealno bi bilo da postavim timer i npr od 21h do 7h ne mogu se spojiti na internet.

Analogno bi mi trebalo za iphone. Ugrađeni Screen Time nije dovoljno dobar jer ga mogu jednostavno deaktivirati.
04.08.2022 | 13:59
Ako ti je to tako strašno, a svjestan si toga, morao bi posjetiti svog doktora opće prakse, a potom psihijatra. Sigurno nisi ni prvi ni zadnji koji traži takvu vrstu pomoći.
A za samopomoć bi ti savjetovao obilje neke sportske aktivnosti ili nekog fizičkog rada.
Što god odlučio, reagiraj brzo ako je friško. Nespavanje ti može uzrokovati puno ozbiljnije probleme od samog nespavanja i umora.
04.08.2022 | 14:29
Ne mislim da je došlo baš do te mjere da moram popričat s nekim, ali svakako uočavam neželjeni uzorak ponašanja.

Glede sporta nije problem, malo teretana malo bazen.

U principu je to na razini: Ako ima čokolade u kući, jest ću čokoladu. Ako nema čokolade u kući, neću je jesti.
04.08.2022 | 18:21
Daj nekome da ti napravi child family account.
04.08.2022 | 19:45
john_st kaže:
Ne mislim da je došlo baš do te mjere da moram popričat s nekim, ali svakako uočavam neželjeni uzorak ponašanja.

Glede sporta nije problem, malo teretana malo bazen.

U principu je to na razini: Ako ima čokolade u kući, jest ću čokoladu. Ako nema čokolade u kući, neću je jesti.

Pa očito buš morao razgovarati sa nekime pogotovo ako si sam svjestan problema, a ne možeš ga riješiti. Neki razlog mora postojati zašto ti internet služi za skretanje misli. Nekome je to alkohol, droga, hrana, cigarete, igrice i sl.
Posjeta psihijatru nije neki big deal.
Isto tako, tempo i okolina u kojoj funkcioniramo, koja nas šopa kojekakvim informacijama, mogu stvarati određene probleme kod pojedinaca. Tako da je možda problem u sadržaju koji čitaš!?
Moj prijedlog je da za početak malo popričaš sa doktorom opće prakse i nađi si neki sport na otvorenom. Meni je osobno teretana najgori oblik rekreacije. Ali svak po svom.
Samo ti ni sport nije rješenje problema, ali će ti umor pomoći da lakše zaspeš, a i ojačaš tijelo koje očito nespavanjem iscrpljuješ kako psihički tako i fizički.
04.08.2022 | 20:06
Prvi korak k rjesavanju problema je priznanje da problem postoji.
04.08.2022 | 20:46
Postoji tocno to sto trebas i radi sjajno!

selfcontrolapp.com/
  • Daddo
  • Posjetitelj
04.08.2022 | 21:03
Uređaj s openwrt u mreži kao default gateway. Nekakav rpi ili slično. Ili odgovarajući ruter.
04.08.2022 | 21:21
Vas dvojca sa tim app i hardver kerafekama ozbiljno ili?
  • Daddo
  • Posjetitelj
04.08.2022 | 21:28
Pa ono, to znam da je odgovor na tehničko pitanje. Ti ako imaš kauč i tetu za preporučit, pusti neki link.
05.08.2022 | 06:25
Daddo kaže:
Pa ono, to znam da je odgovor na tehničko pitanje. Ti ako imaš kauč i tetu za preporučit, pusti neki link.

Pa ovaj prijedlog ti je daleko bolji od onog hardverskog.
Kaj se tiče kauča imam jednu kutnu koju bi mogao prodat jer mi ne odgovara u novom stanu. Ti mu sredi neku tetu!
Link oglasa stavim kasnije
05.08.2022 | 09:01
Ja imam tetu ako dodje do toga da zatreba.
05.08.2022 | 09:27
Riba kaže:
Ja imam tetu ako dodje do toga da zatreba.

Onda smo možda na tragu rješenja njegovih problema
05.08.2022 | 10:21
ecvis17 kaže:
Postoji tocno to sto trebas i radi sjajno!

selfcontrolapp.com/

To te ja pitam!!

A glede tete, nek to ostane otvoreno za sljedecu fazu, ako do nje dodje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 24 minuta
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Maxxy, Riba, rkoren5, robee, Anonimci (544)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO