Blokiranje interneta od-do
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Blokiranje interneta od-do

04.08.2022 | 13:37
Dakle, imam problem s dangubljenjem u večernjim satima na internetu i onda teško zaspem i loše spavam.

Svjestan sam da nisam dovoljno jak da sam od sebe prestanem surfati pa me zanima ima li neka aplikacija koja doslovno blokira pristup internetu ALI da je ja ne mogu deaktivirati. Idealno bi bilo da postavim timer i npr od 21h do 7h ne mogu se spojiti na internet.

Analogno bi mi trebalo za iphone. Ugrađeni Screen Time nije dovoljno dobar jer ga mogu jednostavno deaktivirati.
04.08.2022 | 13:59
Ako ti je to tako strašno, a svjestan si toga, morao bi posjetiti svog doktora opće prakse, a potom psihijatra. Sigurno nisi ni prvi ni zadnji koji traži takvu vrstu pomoći.
A za samopomoć bi ti savjetovao obilje neke sportske aktivnosti ili nekog fizičkog rada.
Što god odlučio, reagiraj brzo ako je friško. Nespavanje ti može uzrokovati puno ozbiljnije probleme od samog nespavanja i umora.
04.08.2022 | 14:29
Ne mislim da je došlo baš do te mjere da moram popričat s nekim, ali svakako uočavam neželjeni uzorak ponašanja.

Glede sporta nije problem, malo teretana malo bazen.

U principu je to na razini: Ako ima čokolade u kući, jest ću čokoladu. Ako nema čokolade u kući, neću je jesti.
04.08.2022 | 18:21
Daj nekome da ti napravi child family account.
04.08.2022 | 19:45
john_st kaže:
Ne mislim da je došlo baš do te mjere da moram popričat s nekim, ali svakako uočavam neželjeni uzorak ponašanja.

Glede sporta nije problem, malo teretana malo bazen.

U principu je to na razini: Ako ima čokolade u kući, jest ću čokoladu. Ako nema čokolade u kući, neću je jesti.

Pa očito buš morao razgovarati sa nekime pogotovo ako si sam svjestan problema, a ne možeš ga riješiti. Neki razlog mora postojati zašto ti internet služi za skretanje misli. Nekome je to alkohol, droga, hrana, cigarete, igrice i sl.
Posjeta psihijatru nije neki big deal.
Isto tako, tempo i okolina u kojoj funkcioniramo, koja nas šopa kojekakvim informacijama, mogu stvarati određene probleme kod pojedinaca. Tako da je možda problem u sadržaju koji čitaš!?
Moj prijedlog je da za početak malo popričaš sa doktorom opće prakse i nađi si neki sport na otvorenom. Meni je osobno teretana najgori oblik rekreacije. Ali svak po svom.
Samo ti ni sport nije rješenje problema, ali će ti umor pomoći da lakše zaspeš, a i ojačaš tijelo koje očito nespavanjem iscrpljuješ kako psihički tako i fizički.
04.08.2022 | 20:06
Prvi korak k rjesavanju problema je priznanje da problem postoji.
04.08.2022 | 20:46
Postoji tocno to sto trebas i radi sjajno!

selfcontrolapp.com/
  • Daddo
  • Posjetitelj
04.08.2022 | 21:03
Uređaj s openwrt u mreži kao default gateway. Nekakav rpi ili slično. Ili odgovarajući ruter.
04.08.2022 | 21:21
Vas dvojca sa tim app i hardver kerafekama ozbiljno ili?
  • Daddo
  • Posjetitelj
04.08.2022 | 21:28
Pa ono, to znam da je odgovor na tehničko pitanje. Ti ako imaš kauč i tetu za preporučit, pusti neki link.
05.08.2022 | 06:25
Daddo kaže:
Pa ono, to znam da je odgovor na tehničko pitanje. Ti ako imaš kauč i tetu za preporučit, pusti neki link.

Pa ovaj prijedlog ti je daleko bolji od onog hardverskog.
Kaj se tiče kauča imam jednu kutnu koju bi mogao prodat jer mi ne odgovara u novom stanu. Ti mu sredi neku tetu!
Link oglasa stavim kasnije
05.08.2022 | 09:01
Ja imam tetu ako dodje do toga da zatreba.
05.08.2022 | 09:27
Riba kaže:
Ja imam tetu ako dodje do toga da zatreba.

Onda smo možda na tragu rješenja njegovih problema
05.08.2022 | 10:21
ecvis17 kaže:
Postoji tocno to sto trebas i radi sjajno!

selfcontrolapp.com/

To te ja pitam!!

A glede tete, nek to ostane otvoreno za sljedecu fazu, ako do nje dodje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 6 minuta
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drpongrac23, Ender, MacSlavko, Riba, Anonimci (323)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO