Tekst prezentacije zacrnjen u MS teams
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Tekst prezentacije zacrnjen u MS teams

• Anonimac
  • Posjetitelj
28.10.2020 | 16:37
Pozdrav

Nakon upgradea na nvidiu (gtx970, uz obavezan webdriver) sa HD5870, tekst u prezentacijama u MS teamsu nije vidljiv (ako je prezentacija u fullscreen modu), vec je zacrnjen (vidi sliku). Probao sam i sa aplikacijom, i sa webappom preko chromea - ista stvar.
ScreenShot2020-10-26at12.13.47.png

OSX je elcapitan. Probao sam nvram reset, brisanje ms teams cachea (library/application support/microsoft/...), reinstalaciju ms teams aplikacije -> nije pomoglo. Ako stavim natrag HD5870 - sve radi. Svima ostalim sudionicima naravno sve radi.

Ako netko ima kakvu ideju, neka puca. Nemam alternative, niti ja biram pa moram koristiti ms teams. Ili ako netko ima nvidiu sa webdriverom i ms teams pa da proba

EDIT: nakon disableanja hardware akceleracije radi

Ako ce nekom trebat za ubuduce: klik na ikonu svog usernamea u gornjem desnom kutu > settings > disable hardware acceleration (ista stvar i u chromeu da proradi).
A vec sam mislio da cu se trebat odvojit od svoje nove bebice <3
28.10.2020 | 20:40
Taj Teams je takvo smeće, to je strašno...
28.10.2020 | 20:54
Strahota. Ja sam morao traziti novi sluzbeni laptop jer 8 GB RAMa nije bilo dovoljno za svo korporativno smece koje se po defualtu dizalo sa Windowsima, ali apsolutni sampion su bili Teams koji pozderu skoro giga RAMa a da ih jos ni pipnuo nisam!

Sto je najjace nitko ih ne koristi ali ih moramo imati instalirane.
28.10.2020 | 21:08
Od Microsofta je... nema čuđenja. Klincu od šogorice sam podešavao taj Teams, u vrijeme prvog "lockdowna", a PC delanac sa 4GB RAM-a i neki AMD procesor - sve se smrzlo, bio je neki rođendan, ja se patim sa Teams, a ostali deru rištilj i gemište. Na kraju nije uopće proradilo kako treba. Smeće, skupa sa Windowsima.
29.10.2020 | 11:54
smayoo kaže:

Ne mogu ga dovoljno popljuvat da to nije istina.
30.10.2020 | 00:50
rusty kaže:
smayoo kaže:

A zamisli tek da ga moras skoro svaki dan troubleshootati.
I to kao published application, a tek onda jos RTOP.
30.10.2020 | 11:36
Mi moramo koristiti Microsoft Teams za EU projekt u čijem smo klasteru. Briga me za bahate resurse koje traži jer imam 128 GB RAM-a i dva procesora, ali to smeće je i čak u takvim uvjetima uspjelo ne raditi u tom jednom trenu kada je trebalo!

Na skupnom pozivu je došao red da ja prezentiram naš dio projekta: video veza je u mojim probama radila ok, koristim iSight koji putem FireWirea vodi sliku i zvuk. Znači to radi ili ne radi (ako npr. neka druga aplikacija preuzme resurs), tako da na Macu (FaceTime, prije iChat, QuickTime...) uvijek znam da kada vidim sliku s kamere, da je sve ok. No, Microsoft je nekako uspio da ima slike, ali nema zvuka - a isti je izvor! Nervni slom sam dobio! I nije bilo druge nego restartati aplikaciju, što samo po sebi nije nešto strašno, ali onda je Microsoft odlučio da nisam promijenio šifru mjesec dana (ili tako nešto besmisleno malo) i onda sam ušao u proceduru toga, pa slanje provjere putem mobitela, pa čudesa... da bih se za jedno 15-ak minuta uspio vratiti nazad na call sa slikom i zvukom. Naravno, svi su već odavno otišli i ja nisam odradio svoj dio na moju sramotu.

Smrdljivi šlampavo napisani bloatware.

A ovo izvesti - da FireWire izvor radi, ali da ima slike, a nema zvuka, to baš moraš biti majstor antiprogramiranja... to mi se nije dogodilo na Macu nikada nigdje od kada sam na Macintoshu nakon Atarija!
30.10.2020 | 11:50
songoku kaže:
rusty kaže:
smayoo kaže:

A zamisli tek da ga moras skoro svaki dan troubleshootati.
I to kao published application, a tek onda jos RTOP.

Dovoljno mi je MS enterprise servisa koje troubleshootam dnevno. Srećom pa Exchange, Lync, skype i Teams nisu u mom timu... Vjerujem da je jednako pain in the ass kao i sve ostalo od MSa
30.10.2020 | 13:05
A share screen koji to nije? Naime, želiš napraviti screen share, i to se zove screen share, ali je zapravo window share. Pa onda čovjek prezentira web aplikaciju, uklika nešto, na što se otvori pop-up (unutar browsera), ali preko teamsa, ne samo da se ne vidi popup, nego nema nikakve naznake da se sad tu nešto dogodilo što mi ne vidimo. Čovjek maše mišem i objašnjava nešto što ne vidimo uopće i još ga k tome nitko ne može prekinuti da mu na to skrene pažnju dok on ne zastane da uzme zraka, jer Teams ne propušta drugi audio dokle god on priča.
A jeste li pokušali poslati privatnu poruku nekom od sudionika sastanka? E, ne može. Može samo svima.
30.10.2020 | 15:40
Ja sve ovo čitam i onda još manje razumijem kako takvu aplikaciju većina prihvati i hvali. Kada se negdje pobunim protiv tih poluproizvoda odmah sam čudak i šta ja moram stalno nešto pametovat i komplicirat. Vjerojatno mi na macos-u živimo u nekom paralelnom svemiru .
30.10.2020 | 15:48
Mainstream-downstream psihologija. VW su najbolji auti, Milka je najbolja čokolada, Marlboro su najbolje cigarete, Ballantines je najbolji viski, Microsoft je najbolji softver, i tako... nastavi niz...
30.10.2020 | 17:31
...Stihl su najbolje motorne pile, BOSCH najbolji ručni el. alati, Zvijezda najbolja majoneza... ima toga još.
31.10.2020 | 10:12
Nije Stihl vec Husqvarna. Imam frenda koji je šumar i on zna.
A Bosch se u zadnje vrijeme pokvario, ja bi dao prednost Makita alatima.
31.10.2020 | 12:47
Ali je zato Zvijezda Zvijezda, tu nece biti nikakve promjene jako dugo
31.10.2020 | 12:53
Jel to misliš na onu poznatu rečenicu
Umem da kažem samo dve reči: ZVEZDA, ZVEZDA!

31.10.2020 | 13:02
jura22 kaže:
Nije Stihl vec Husqvarna. Imam frenda koji je šumar i on zna.
A Bosch se u zadnje vrijeme pokvario, ja bi dao prednost Makita alatima.

Makita je ODUVIJEK bila bolja od Boscha. Plavog (plavi Bosch je profi linija alata, zeleni je hobi koji je tek pravi drek), da ne bude zabune. Stihl je nekad bio izvrstan, ali se pođubrio posljednjih godina.
31.10.2020 | 14:20
I Apple je nekad bio izvrstan pa se (malo barem) pođubrio posljednjih godina...
31.10.2020 | 19:24
DA malo! Jako. Oni su kao i popovski kurac, nagurali bi se svugdje.
Silna briga Apple-a o tom da li će račun biti siguran ili šansa da još otmu novac korisnicima.
Postaju isto M$ govno!!!!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 14 sati
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO