PLEX
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PLEX

13.05.2022 | 22:27
rusty kaže:
Plex server i Syno NAS ovise isključivo o CPU. Ja imam 2 dedicirana NASa koji su plex serveri, i HW transcode je podržan. Bez problema mogu odraditi 2-4 transcode streama plus nekolicinu Direct play-a.

Jasno Plex pass je nužan, ali samo kažem da ne treba isključiti NAS kao server komponentu olako.

Ček, ovo bi moglo pomoći mom frendu koji ima Syno NAS, samo možda malo stariji. Da li kupovinom Plex licence može dobiti neke beneficije na NAS serveru?

On ima čudne probleme, testirao sam to kod njega - npr. Samsungov TV uredno vrti neke fileove s njega direktno, sirovo, putem spartanskog DLNA sučelja, ali preko Plexa Media Servera na NAS-u ne može! Puca na audio codecima koji su malo žešći, poput Atmosa. A u biti bilo bi sasvim dovoljno da NAS samo "propusti" file dalje jer očigledno da TV to može zavrtiti sam po sebi.

Imaš li kakve savjete?
14.05.2022 | 22:36
dpasaric kaže:

Ček, ovo bi moglo pomoći mom frendu koji ima Syno NAS, samo možda malo stariji. Da li kupovinom Plex licence može dobiti neke beneficije na NAS serveru?

On ima čudne probleme, testirao sam to kod njega - npr. Samsungov TV uredno vrti neke fileove s njega direktno, sirovo, putem spartanskog DLNA sučelja, ali preko Plexa Media Servera na NAS-u ne može! Puca na audio codecima koji su malo žešći, poput Atmosa. A u biti bilo bi sasvim dovoljno da NAS samo "propusti" file dalje jer očigledno da TV to može zavrtiti sam po sebi.

Imaš li kakve savjete?

Pa ako je to Intel CPU NAS koji ima Intel QuickSync podršku onda će mu sa PlexPass-om raditi HW transcode (trebati će instalirati PlexPass verziju Plex servera i aktivirati u postavkama tu opciju). Jasno ako je sve spojeno kako spada Plex bi po detekciji trebao pustiti zvuk bez transcodea na uređaj koji ga podržava, ali ako se to ne dogodi sigurno će ga transcodat kao i video. Dakle QuickSync rješava taj problem.

Evo kako to izgleda recimo kada je HW transcode aktivan po pitanju utilizacije jednog streama

Screenshot2022-05-14at23.34.41.png

Screenshot2022-05-14at23.34.53.png
14.05.2022 | 23:51
Njegov model je Synology DS215j. Koliko vidim to nije Intel nego Marvell Armada 375 Dual Core 800MHz CPU. Je li to preslabo? Ako bi kupovao novi Synology, koji model bi ti preporučio za Plex server?
14.05.2022 | 23:57
Da, "J" linija nije ništa za drugo nego samo kao storage.

Plex server bi bilo neki model iz "+" linije (i jedino iz te linije). Trenutno bi to bio DS220+ ili još bolje (jer je quadcore) DS720+. DS920+ je u biti 4bay 720 model, ali sa aspekta CPU-a su identični.

Evo u mom osvrtu sam se samo kratko osvrnuo i na Plex segment pa možeš vidjeti kako to izgleda sa 3 paralelena transcode streama.

HR verzija: www.blackvoid.tech/ds720-sa-dsm-7-1-osvrt/#plex
EN verzija: www.blackvoid.club/ds720-running-with-dsm-7-1-review/#plex
15.05.2022 | 15:52
Pozdrav,

imam Synology DS414slim sa CPU MARVELL Armada 370, clock 1.2 GHz sa 512 MB memorije i
DSM verziju 6.2.4-25556 Update 5 ...

DS uglavnom koristim kao NAS za svašta nešto: od poslovnih stvari, obiteljskih događanja i naravski filmova ...

trenutno koristim (kako kada je prikladno) Apple TV HD sa instaliranim VLC ili Infuse a mogu sa Synology servera povući filmove i preko starog Noontec V8 NAS na drugi tv na koji imam spojen i Kodi.

sa svim ovim gore (sve radi OK) sam zadovoljan ... malo ste me bocnuli kako je plex dobar ...

Pitanje:

da li bi plex radio bez "štekanja" na mojem DS ... uglavnom jednostruka video reprodukcija sa ovim što je trenutno instalirano (ne, ne mislim previše ulagati u neku polovičnu nadogradnju) ... mislim, kad bude potrebno, da je bolje kupiti noviji NAS ... ako ne može dobro raditi znači sve ostavim kako je ...
15.05.2022 | 16:29
da li bi plex radio bez "štekanja" na mojem DS

Pa Plex serve kao takav ne bi radio na tom NASu kako spada jer bi ga zabio poprilično samo po pitanju održavanja server komponente, a kamoli neke reprodukcije. Tvoj scenarij reprodukcije je da se koriste platforme koje na svojoj strani (klijentskoj) rade sve što se tiče teškog posla i to je ok. Kod Plexa kao klijent/server okoline to radi malo drugačije.

Dakle da je sigurno da na klijentskoj strani kod tebe neće biti potrebe za transcodiranjem materijala, već da će se moći odigrati kao Direct Play, onda načelno bilo koji NAS to može odraditi pa čak i DS414 (iako kažem, mislim da mu neće biti svejedno).

Ako pak s druge strane klijent ne bude mogao reproducirati sve kako spada onda dolazimo u situaciju koju je Davor spomenuo sa svojim prijateljom.

Dakle osobno mislim da ne bi trebalo podcjeniti NAS kao plex server, ali ako su zadovoljeni svi faktori koji trebaju biti ovisno o potrebama. U ovom konkretnom slučaju mislim da je tvoj trenutni setup puno bolji što se tiče reprodukcije, nego da ideš na brutalno dobro media platformu s kojom možda nećeš biti zadovoljan iz čistog razloga jer leži na ne adekvatnom HW.
16.05.2022 | 00:47
Hvala na savjetu, Rusty ...

nakon odgovora malo guglao i pronašao ovo:

Plex NAS compatibility

Moj DS definitivno nije za Plex ... dakle ostajem koristiti trenutnu konfiguraciju
za Direct play i NAS samo kao storage ... sve pet
17.05.2022 | 12:38
Nema frke.

Evo našao sam neki dan jedan malo stariji tweet u kojem se vidi “snaga” HW transcode sposobnog CPUa u komparaciji sa snažnim ali “glupim” CPUom.

twitter.com/blackvoidclub/status/1474010...18Usye3jV5xosx6ab4Lg
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 11 sati
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO