PLEX
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PLEX

13.05.2022 | 22:27
rusty kaže:
Plex server i Syno NAS ovise isključivo o CPU. Ja imam 2 dedicirana NASa koji su plex serveri, i HW transcode je podržan. Bez problema mogu odraditi 2-4 transcode streama plus nekolicinu Direct play-a.

Jasno Plex pass je nužan, ali samo kažem da ne treba isključiti NAS kao server komponentu olako.

Ček, ovo bi moglo pomoći mom frendu koji ima Syno NAS, samo možda malo stariji. Da li kupovinom Plex licence može dobiti neke beneficije na NAS serveru?

On ima čudne probleme, testirao sam to kod njega - npr. Samsungov TV uredno vrti neke fileove s njega direktno, sirovo, putem spartanskog DLNA sučelja, ali preko Plexa Media Servera na NAS-u ne može! Puca na audio codecima koji su malo žešći, poput Atmosa. A u biti bilo bi sasvim dovoljno da NAS samo "propusti" file dalje jer očigledno da TV to može zavrtiti sam po sebi.

Imaš li kakve savjete?
14.05.2022 | 22:36
dpasaric kaže:

Ček, ovo bi moglo pomoći mom frendu koji ima Syno NAS, samo možda malo stariji. Da li kupovinom Plex licence može dobiti neke beneficije na NAS serveru?

On ima čudne probleme, testirao sam to kod njega - npr. Samsungov TV uredno vrti neke fileove s njega direktno, sirovo, putem spartanskog DLNA sučelja, ali preko Plexa Media Servera na NAS-u ne može! Puca na audio codecima koji su malo žešći, poput Atmosa. A u biti bilo bi sasvim dovoljno da NAS samo "propusti" file dalje jer očigledno da TV to može zavrtiti sam po sebi.

Imaš li kakve savjete?

Pa ako je to Intel CPU NAS koji ima Intel QuickSync podršku onda će mu sa PlexPass-om raditi HW transcode (trebati će instalirati PlexPass verziju Plex servera i aktivirati u postavkama tu opciju). Jasno ako je sve spojeno kako spada Plex bi po detekciji trebao pustiti zvuk bez transcodea na uređaj koji ga podržava, ali ako se to ne dogodi sigurno će ga transcodat kao i video. Dakle QuickSync rješava taj problem.

Evo kako to izgleda recimo kada je HW transcode aktivan po pitanju utilizacije jednog streama

Screenshot2022-05-14at23.34.41.png

Screenshot2022-05-14at23.34.53.png
14.05.2022 | 23:51
Njegov model je Synology DS215j. Koliko vidim to nije Intel nego Marvell Armada 375 Dual Core 800MHz CPU. Je li to preslabo? Ako bi kupovao novi Synology, koji model bi ti preporučio za Plex server?
14.05.2022 | 23:57
Da, "J" linija nije ništa za drugo nego samo kao storage.

Plex server bi bilo neki model iz "+" linije (i jedino iz te linije). Trenutno bi to bio DS220+ ili još bolje (jer je quadcore) DS720+. DS920+ je u biti 4bay 720 model, ali sa aspekta CPU-a su identični.

Evo u mom osvrtu sam se samo kratko osvrnuo i na Plex segment pa možeš vidjeti kako to izgleda sa 3 paralelena transcode streama.

HR verzija: www.blackvoid.tech/ds720-sa-dsm-7-1-osvrt/#plex
EN verzija: www.blackvoid.club/ds720-running-with-dsm-7-1-review/#plex
15.05.2022 | 15:52
Pozdrav,

imam Synology DS414slim sa CPU MARVELL Armada 370, clock 1.2 GHz sa 512 MB memorije i
DSM verziju 6.2.4-25556 Update 5 ...

DS uglavnom koristim kao NAS za svašta nešto: od poslovnih stvari, obiteljskih događanja i naravski filmova ...

trenutno koristim (kako kada je prikladno) Apple TV HD sa instaliranim VLC ili Infuse a mogu sa Synology servera povući filmove i preko starog Noontec V8 NAS na drugi tv na koji imam spojen i Kodi.

sa svim ovim gore (sve radi OK) sam zadovoljan ... malo ste me bocnuli kako je plex dobar ...

Pitanje:

da li bi plex radio bez "štekanja" na mojem DS ... uglavnom jednostruka video reprodukcija sa ovim što je trenutno instalirano (ne, ne mislim previše ulagati u neku polovičnu nadogradnju) ... mislim, kad bude potrebno, da je bolje kupiti noviji NAS ... ako ne može dobro raditi znači sve ostavim kako je ...
15.05.2022 | 16:29
da li bi plex radio bez "štekanja" na mojem DS

Pa Plex serve kao takav ne bi radio na tom NASu kako spada jer bi ga zabio poprilično samo po pitanju održavanja server komponente, a kamoli neke reprodukcije. Tvoj scenarij reprodukcije je da se koriste platforme koje na svojoj strani (klijentskoj) rade sve što se tiče teškog posla i to je ok. Kod Plexa kao klijent/server okoline to radi malo drugačije.

Dakle da je sigurno da na klijentskoj strani kod tebe neće biti potrebe za transcodiranjem materijala, već da će se moći odigrati kao Direct Play, onda načelno bilo koji NAS to može odraditi pa čak i DS414 (iako kažem, mislim da mu neće biti svejedno).

Ako pak s druge strane klijent ne bude mogao reproducirati sve kako spada onda dolazimo u situaciju koju je Davor spomenuo sa svojim prijateljom.

Dakle osobno mislim da ne bi trebalo podcjeniti NAS kao plex server, ali ako su zadovoljeni svi faktori koji trebaju biti ovisno o potrebama. U ovom konkretnom slučaju mislim da je tvoj trenutni setup puno bolji što se tiče reprodukcije, nego da ideš na brutalno dobro media platformu s kojom možda nećeš biti zadovoljan iz čistog razloga jer leži na ne adekvatnom HW.
16.05.2022 | 00:47
Hvala na savjetu, Rusty ...

nakon odgovora malo guglao i pronašao ovo:

Plex NAS compatibility

Moj DS definitivno nije za Plex ... dakle ostajem koristiti trenutnu konfiguraciju
za Direct play i NAS samo kao storage ... sve pet
17.05.2022 | 12:38
Nema frke.

Evo našao sam neki dan jedan malo stariji tweet u kojem se vidi “snaga” HW transcode sposobnog CPUa u komparaciji sa snažnim ali “glupim” CPUom.

twitter.com/blackvoidclub/status/1474010...18Usye3jV5xosx6ab4Lg
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 34 minuta
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO