Parallels
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Parallels

26.02.2017 | 13:22
Vi koji imate Parallels (ili neki drugi program za virtualizaciju), da li se moze instalirati neka niza verzila OSX-a?
Recimo, imam macOS i instaliram Parallels i u njemu instaliram recimo OSX 10.6?
26.02.2017 | 14:01
Nisam probavao. Mislim da treba nešto mađijati.
26.02.2017 | 14:46
Ne.

kb.parallels.com/en/114381
26.02.2017 | 14:50
A neki drugi program za virtualizaciju?
26.02.2017 | 15:13
vmware Fusion 5 će ti supportirati 10.6.8 kao minimum (trenutna verzija je 8.5 od Mavericksa do Sierre).

Fusion 5.x
Any 64-bit capable Intel Mac (compatible with Core 2 Duo, Xeon, i3, i5, i7 processors or better)
Mac OS X 10.6.7 Mac OS X 10.8 or Mac OS X 10.9, either Client or Server

Note: VMware recommends running OS X 10.7 (Lion) or OS X 10.8 (Mountain Lion), either Client or Server.

Minimum 2 GB of RAM

Note: VMware recommends at least 4 GB of RAM. You need enough memory to run Mac OS X, plus the memory required for each guest operating system and for other applications running on the Mac and in the virtual machine. For more information, see Investigating virtual machine resources in VMware Fusion (1022213).

750 MB of free disk space for VMware Fusion and at least 5 GB for each virtual machine
Operating system installation media (disk or disk image) for a virtual machine
26.02.2017 | 15:50
Ništ mi nije jasno s Vmware. Ako imam osnovni sistem 10.8 i instaliram Vmware i u njemu onda mogu instalirati recimo 10.6.8?
26.02.2017 | 15:55
Da
26.02.2017 | 15:58
Vmware fusion neće ni kod mene na Mavericksu a za Parallelse neznam. Za probu sam instalirao na Virtualbox 4.3.20, i radi. Malo štekavo ali radi. Upravo isprobavam.
26.02.2017 | 19:31
A za sta bi to u praksi koristilo?
26.02.2017 | 19:58
To bi u praksi koristilo za programe koji više ne budu radili za novom OS-u jer je tako proizvođač odlučio. Recimo.
26.02.2017 | 20:09
zabac kaže:
To bi u praksi koristilo za programe koji više ne budu radili za novom OS-u jer je tako proizvođač odlučio. Recimo.

Ja to imam oduvijek.

Svaki moj Mac ima tekući OS s kojim je došao ili ak sam napravio update na noviji, plus virtualke. Za to koristim VMWare Fusion pa imam naravno Windoze, plus OSX 10.6, 10.9 i 10.10.

Ovaj prvi mi daje mogućnost kompajliranja stvari za 10.4, tj. sve one PPC strojeve koji ga i dalje vrte, 10.9 mi treba za modul za fiskalizaciju pošto sad po novom fiskalizacija treba podržavati novije protokole. Imam i Yosemite, ali to tek iz fore, because I can. Za sad ga ne koristim za ništa što ne mogu napraviti na nekoj drugoj verziji OSXa.

E da, unutar 10.6 imam i stari MaOS 9 preko Sheepshavera. Tu mogu vrtit prastare programe iz devedesetih.
26.02.2017 | 20:47
Ja nemam tih problema, pa zato pitam. Kod mene je uvijek sve latest and gratest. Sve nadogradjujem na najnovije inacice.

Moje iskustvo je da u 90% primjera novija verzija SW je bolja od stare, osim ako taj app ne razvija Apple.

Oni su pacijenti koji novom verzijom uniste kvalitetan proizvod, samo zato da bi licio na iPhone verziju istog

Ako bi imao app kojeg ne zele nadograditi da radi na aktulanom MacOS, zasto bi ja taj app nastaivo koristiti. U roku 5 min bi mu nasao zamjenu, i opet imao najnoviji MacOS.
26.02.2017 | 22:26
Ja sam, s druge strane, za tzv. "doctor's approach" - if it ain't broken, don't fix it.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 1 sat
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa