Aperture
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Aperture

20.10.2005 | 04:16
Mora se priznati da Apple ponekad zaista ima dobar timing. Upravo sam počeo njurgati kako ImageCapture i iPhoto nespretno hendlaju RAW fotke i - BUM! Apple složi Bogom danu aplikaciju za profi fotografe (a imam takvog u blizini) koji na dnevnoj bazi iskrcavaju 4-5 giga RAW fotografija. Posebno me veseli to što se ne moraju raditi nikakve konverzije - npr. čak i najnoviji Photoshop to radi prilično sporo, a za najnovije aparate mora se skidati i update RAW import plugina... sve je to do sada bilo nekako \"zakrpano\", a činjenica je da su profići sada već opasno prešli na digitalce i RAW im je format od odabira. Jedino što može zabrinuti korisnike skromnijih strojeva je to što stvar izgleda kao da traži zaista top stroj... vidjet ćemo za mjesec dana kada se pojavi na tržištu.
20.10.2005 | 04:53
Po onome sto je prikazano u uvodnom filmu, Aperture je dobro smisljen, ali moze li puko igranje po RAW formatu i micanje krivulja opravdati cijenu od 500 dolara? Usporedi to sa cijenom Final Cut Pro studija i nekako mi ne pase bas ...
Iako ocito ciljaju na profi digitalne foto studije, cijena je za bar 100-200 dolara previsoka.
20.10.2005 | 13:02
Zvonimir je napisao:
Po onome sto je prikazano u uvodnom filmu, Aperture je dobro smisljen, ali moze li puko igranje po RAW formatu i micanje krivulja opravdati cijenu od 500 dolara? Usporedi to sa cijenom Final Cut Pro studija i nekako mi ne pase bas ...
Iako ocito ciljaju na profi digitalne foto studije, cijena je za bar 100-200 dolara previsoka.

slažem se sa Zvonimirom, usput dal je netko od vas pogledao specifikacije mašina na koje bi to radilo kako treba, e u tom grmu leži zec:), znači ništa od iBooka, Powerbooka, Mini-ja, čak i nekih iMaca. Jel to pošteno:unsure: ?
20.10.2005 | 14:37
rkrosl je napisao:
slažem se sa Zvonimirom, usput dal je netko od vas pogledao specifikacije mašina na koje bi to radilo kako treba, e u tom grmu leži zec:), znači ništa od iBooka, Powerbooka, Mini-ja, čak i nekih iMaca. Jel to pošteno:unsure: ?

Gle - aplikacija nije namijenjena amatercinama sa 200 dolarskim digitalcima, prema tome, sve je jasno
20.10.2005 | 16:59
IMHO, nije ni Photoshop pa opet se vrti na puno slabijim stojevima, mada znam da ustvari nebi ni trebalo uspoređivati ta dva programa jer si ustvari ni nisu prava konkurencija, jel?
21.10.2005 | 00:55
Slažem se s Vanjom. Profi fotografu ta cijena je pokrivena već s 4-5 fotki. Nije skupo, ali da je skupo da bi se nekakav amater zezao - to jest, ali što će amateru RAW fotke? Toliko koliko je znatiželjan može raditi u PS-u s pluginom.
21.10.2005 | 03:15
dpasaric je napisao:
Slažem se s Vanjom. Profi fotografu ta cijena je pokrivena već s 4-5 fotki. Nije skupo, ali da je skupo da bi se nekakav amater zezao - to jest, ali što će amateru RAW fotke? Toliko koliko je znatiželjan može raditi u PS-u s pluginom.

Cijena je nesrazmjerna ostalim Appleovim pro softverskim proizvodima, o tome smo govorili. Po toj bi logici FC Pro morao kostati bar 20,000 dolara, jer je bar 40 puta slozeniji.
Takodjer, ako ce Apple napraviti softwer samo za fotografe profesionalce, moze odmah prekriziti Aperture. Sto mislite, koliko Nikon proda D2X modela, a koliko D70-ica u mjesec dana? Ili koliko Canon proda 1DII modela a koliko 350-ica? Ne dirigira Cupertino kome ce prodavati ovaj softver i za koje kamere, vec to diktiraju proizvodjaci DSLR kamera, koji se bore za mrvu profita u toj bransi. Pitanje je trena kad ce Aperture pasti na $299.
Eto primamo oklade
21.10.2005 | 11:28
Pa niti ja ne sumnjam da će vremenom pasti cijena ili će dodati još nešto u paket i zadržati cijenu. Što se tiče Final Cut Studia, on je smiješno jeftin. To im je valjda nekakva taktika da pobiju preostalu konkurenciju. Avidu su već zadali opasan udarac.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 16 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO