Socijalna mreža kao tema završnog rada
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Socijalna mreža kao tema završnog rada

• User
  • Posjetitelj
04.05.2010 | 19:01
Evo ovako, za završni rad na faxu sam si uzeo temu izrade socijalne mreže (mislim da je danas više manje svima jasno šta je to) korištenjem ASP.NET-a. Nije cilj da bude nabrijana opcijama kao Fejsbuk jer se ipak radi samo o školskom primjeru, no volio bi da ima i određen potencijal kako bi kasnije eventualno prešla preko te granice i postala upotrebljiva u svakodnevnom životu.

Pored toga, volio bih da ima i neku određenu tematiku po mogućnosti, a ne da bude općenita pa da svi piskaraju šta su jeli za ručak ili kada su se zadnji put otuširali.

Pa eto - molim vas za prijedloge! Kakvu biste vi socijalnu mrežu i koje tematike htjeli koristiti, a da je se ne zasitite brzo? Što vam se sviđa, a što ne kod aktualnih servisa? Imate li neki posebni detalj ili opciju koje bi htjeli vidjeti u njoj...? <unesite svoja pitanja ovdje>

I tako dalje i tako dalje... Slobodno recite sve što vam padne napamet
04.05.2010 | 19:36
Ja od socijalnih mreža koristim jedino LinkedIn. On točno odgovara onom što ja od toga očekujem. Najkorisnije su mi grupe prema poljima privatnog ili profesionalnog interesa, ali mislim da je to možda malo preliberalno (svatko može formirati svoju grupu, kako kome padne na pamet, pa tako postoji desetak grupa na temu videonadzora, stotinjak na temu sigurnosti općenito, itd...). To bi trebalo biti na neki način regulirano. Nemam ideju kako, ali nekako...
04.05.2010 | 19:37
Ja bih volio vidjeti pravu lokacijsku socijalnu mrezu (bez GPS-a, korisnik sam postavi lokaciju na karti). Dodatci za postojece mreze (facebook i twitter) su sh*t. Mreza bi mogla povezivati obliznje korisnike, pa ponuditi obliznji kafic za na kavu (tu profitiraju i kafici koji se oglasavaju na mrezi). Inace, puno srece s zavrsnim radom!
04.05.2010 | 19:47
1. da se chat može spremit i kasnije pogledat
2. da se mogu koristit smajlići iz skajpa. jedan od najbitnijih mi je (dull) a nema ga
3. da postoje prijatelji i "prijatelji"
04.05.2010 | 23:41
Prva socijalna mreža koju sam koristio bio je BBS ranih 90-tih, prije dolaska Interneta u naše domove! Bio je odlična škola... nakon toga došli su IRC kanali i newsgrupe (skoro pa preteča Twittera), a u suvremenom smislu, prvi je bio gore spomenuti LinkedIn.

Iako je on svakako najozbiljniji i koristim ga godinama, od njega sam imao malo koristi za sada. Facebook ne volim jer je previše osoban za nešto toliko javno i koristim ga samo u okviru firme - jer jednostavno danas agencija poput naše ne može ne biti na "fejsu".

Sebe sam najviše našao u Twitteru - on mi daje "digest" zanimljivih vijesti (poslovnih, hobija i privatnih) iz izvora koji mi nešto znače. Istovremeno, dijelim ono što je meni zanimljivo s onima koji to žele. Fer i korisno, a super je i koncept bez prisile - nema plakanja kod "odbijenih frendova" kao na Fejsu i sličnih gluposti (sačuvaj me Farmvillea!). Najviše korisnoga sam dobio upravo putem Twittera - gomile kvalitetnih fokusiranih linkova ili mišljenja ljudi iz branše.
  • User
  • Posjetitelj
05.05.2010 | 00:34
Hvala svima na idejama i savjetima, sve su dobre!

A sad ćemo vidjet što će se dat implementirat
05.05.2010 | 04:20
"Socijalne mreže" ? :facepalm:

Uglavnom, twitter je nekako meni idealan. Možda da je napraviti nekakav hibrid tumblra i twittera bilo bi tek savršeno.

BTW, zašto ASP.NET? Why god why?

komentari??
bok!
  • User
  • Posjetitelj
05.05.2010 | 11:01
quadmachine je napisao:
BTW, zašto ASP.NET? Why god why?

hahaha samo sam cekao kad ce me to netko pitat

Ne boj se, skloniji sam PHP i MySQL kombinaciji, ali predmet u kojem bi mogao to uzet je već zauzet. Zato sam projekt uzeo iz Programiranja u C#, pa nije bitno jel radim web-aplikaciju ili desktop aplikaciju dok god je C# ispod haube

U originalu sam htio napravit nešto drugo u Javi, ali isto nije bilo moguće.

E i thx na savjetu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 46 minuta
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO