Trump- NATO- Izrael- Mule
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump- NATO- Izrael- Mule

04.04.2026 | 09:02
> President Donald Trump’s defense secretary has overseen so many alleged atrocities that his department has earned a horrifying new nickname from the people who work there.

> “I know active-duty Marines who now refer to Pete Hegseth’s department as the Department of War Crimes,” Rep. Seth Moulton, himself a Marine combat veteran, told MS NOW.

www.yahoo.com/news/articles/pentagon-pet...icule-171544968.html
08.04.2026 | 09:14
Ima jedna narodna:"nikad ne vadi pištolj ako ne misliš pucati."
Izvadio ga Manga i stavio ga nazad pa pucao sam sebi u koljeno. Ništa od uništenja i napada na Iran. Prekid vatre i otvaranje Hormuza, pa će onda malo pričati u pregovorima.
On ne zna gdje udara, a što ja i bilo za očekivati od nekog ko je ozbiljno predložio u Coroni da piju Varikinu.
Ali manje zlo.

Koliko moram biti glup da nakon njegovog prvog Kaosa ne očekujem ovu katastrofu?

Samo sad svi pušimo, a ne samo oni.

Sad je malo Epstein na redu, onda Kuba.
08.04.2026 | 10:38
Znači, ovaj plan u 10 točaka… to su bolji uvjeti za “mir” za Iran nego za USA. A pokušati će prodati priču (on i njegovi mediji) da je uspio. A Iran jači nego prije (minus poginuli) a ameri ispali teroristi. Mislio je da će ušetati kao u Venezuelu.
E nećeš razbojniče.
08.04.2026 | 13:53
20 NATO clanica je 3 mjeseca bombardiralo tadasnju Jugoslaviju koja u tom trenutku je imala realno 7-8 milijuna ljudi. Zavrsilo je kapitulacijom Srbije i kumanovskim sporazumom. Kosovo postala drzava. Srpski "analiticari" i dalje lazu da su pobijedili NATO i svi sretni

USA i Izrael za 39 dana ne mogu unistiti drzavu od 100 miliona ljudi. Drzavu koja se 30-40 godina spremala za ovakav sukob.

Ja sam realno ocekivao da ce ovo eskalirati i da ce im poceti lupati transportni sektor (zeljeznice, kolodvore, aerodrome, luke). To se sve lako opravda kao legitimni vojni cilj.

Nakon toga bi isla elektricna mreza i energenti. Doslovce bi ih vratili u kameno doba. Izreal bi sam to mogao odraditi na terenu, uz logisticku potporu USA.

Drago mi je da je doslo do nekog primirja, ali plasim se da je to zatisje pred buru. Posade na nosacima aviona moraju spavati, odmoriti se. Piloti bombardera su iscrpljeni dugim misijama. Drone operatori isto tako.

Pricaju da je pogodjeno 15000 ciljeva. Pa treba svaku tu bombu uzeti u skladistu, dopremiti na aerodrom, zakaciti na avion. Sve to rade ljudi. Ja ne znam odakle Izrael uopce vise vadi te bombe. Piloti imaju po 2-3 borbena leta DNEVNO za Iran.

Ali da ne mlatimo praznu slamu treba malo transportne pratiti vojne letove. To ce nam puno stvari reci
09.04.2026 | 07:14
Zato je Izrael krenuo u ofanzivu (dok se ameri rekuperiraju), očigledno da postavi neki rekord u Teheranu. 100 ciljeva u 10 min. Više od 300 mrtvih, 900 ranjenih, očigledno Izrael ne da Trumpu da se “povuče” iz “rata”.
Pa je Libanon “zatvorio” tjesnac. Good luck everybody.

IMG_6032.jpeg
09.04.2026 | 10:40
Kakva budala. Cuj Poorly run Greenland

Zamisli da neko preko noci oduzme sva socijalna prava tim gradjanima i prebaci ih na americki dream life

Gubis:
Zdravstveno osiguranje i besplatno lijecenje
Besplatno skolovanje
Mirovina
Socijalnu sigurnost
Javni prijevoz
Miran i normalan zivot

Dobijas:
Freedom
Liberalizirano oruzje
Fast food okupaciju i pretilost

Kako nekome na Greenlandu objasniti da u USA moras dici kredit da ti se zena porodi?

P.S. Po meni je online shopping najveci benefit zivota u USA. Te cijene znaju biti nestvarne i tu Europa ne moze konkurirati. Sve ostalo je meh.
12.04.2026 | 19:08
Block.png
12.04.2026 | 20:49
Mozda ako ga i jedni i drugi blokiraju to dvoje se ponisti i prolaz se otvori?
12.04.2026 | 20:56
misliš kao klin + klin = neklin?
12.04.2026 | 21:51
Riba kaže:

ima logike.
Do sada sam mislio da Trumpove izjave nemaju nikakve logike. Niđe veze.
Ali poslje ovog sve je jasnije.

Mislim da bi trebao biti posrednik u pregovorima umjesto onih Pakistnaca.
Davor poznaje jako puno utjecajnih ljudi iz svih žanrova...
Ako je plasirao Peek&Poke u svjetsku orbitu mogao bi i tebe na radost svih nas?
12.04.2026 | 22:27
Riba kaže:

u matematici minus i minus daju plus kad je operacija mnozenja u pitanju, kad je operacija sabiranja u pitanju, onda daju jos veci minus
12.04.2026 | 23:40
Si morao pokvariti?
13.04.2026 | 09:31
Percepcija ljudi na modernom Zapadu i u ostatku svijeta nije ista. To je osnovni problem koji Ameri ne mogu da ukapiraju. I izgleda da nikada nece, jer su prebahati i sve gledaju iz svoje perspektive.

Iranska vojska je tehnoloski de facto porazena. Polupana im je vecina vojnih stvari koje ista vrijede, ali to ne znaci da su oni prihvatili poraz.

Oni se bore dok su zivi, a ne predaju se cim im komocija modernog zivota bude narusena (sto je zapadna perspektiva).

Talibani su najbolji primjer za to. Ili Kurdi. Ukrajinci. Pa i ovi iranski proksiji...

Jedan primjer iz zivota:

Ja sam bio u vojnoj bazi kada je vojnik polupao sve po kuhinji (uhapsen je ali svejedno) jer nema hladnog Monster u firizderima (samo Hell i jos par nekih koje on ne voli). Cak je nestalo njegovog omiljenog sladoleda, ima sam par drugih okusa. Njemu je neshvatljivo da necega nema. U pustinji, u jebenom Afganistanu.

I onda sam gledao drugi primjer.

Moj otac je cijeli zivot bio u specijalnoj policiji, pa smo uvijek u stanu imali automatsku pusku. Kako ju je zaduzio, nije je nikada ni vracao.

Kada je poceo rat, ponio je tu pusku (koju 99% ljudi nije imalo) i svoju lovacku pusku (sa max 10-15 metaka) da ustupi kolegi policajcu koji nije imao nikakvo oruzje. I ides da ratujes protiv JNA korpusa. I pobijedis. Obranis svoj grad.

Usporedi sada ta dva "vojnicka" scenarija

P.S. Ta lovacka puska je ostala na bojistu. Nikada ju nije dobio natrag. Poslije rata trazio od drzave da ga se obesteti jer je to privatna imovina.

Dobijes samo potvrdu da oni priznaju da si ti tu pusku dao, i da mozda nekada nesto i dobijes. To se naravno nikada nije desilo. Kriza u drzavi jos uvijek
13.04.2026 | 11:09
Trump je stao na živi pijesak, kad se pomakne, odmah potone još dublje. Sad je već u panici jer je do koljena.
Iranci marljivo dolijevaju vodu u tu rupu tako da mu pijesak bude što življi. A njemu jedino palo na pamet Irance isto zalijevat vodom ne bi li njihov pijesak postao živ, ali ta voda teće i u njegovu rupu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO