Trump- NATO- Izrael- Mule
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trump- NATO- Izrael- Mule

23.03.2026 | 10:12
tacno, kina i rusija stoje iza irana - ali samo deklarativno. oglasili su se nekim nemustim saopstenjima i to je sve, neke konkretne i znacajne pomoci nije bilo. kao sto je nece ni biti.

"Trump mora dalje igrati kako Bibi kaže" - cekaj, pa jel tramp nije lutak kao bjaden?! odredi se po tom pitanju.

'veliki izrael' je iz nekih teorija zavera, ne verujem da uopste imaju takvu nameru jer je nerealno. mozda to ima u nekim igricama, u realnosti - tesko ili nemoguce.

upotreba nuklearnog oruzja je adut u igri odvracanja i potencijalne pretnje. racio nam govori da ne bi trebalo da upotrebi. slucaj kao i sa bojnim otrovima u drugom svetskom ratu - nakon upotrebe u prvom svetskom ratu, gotovo sve sile su imale onoliko toga spremnog, ali se nije koristilo u drugom.
tako da i upotreba nukes ima smisla u igricama, u realnosti tesko. mada... izrael ima nukes koliko godina i nije ih upotrebio. da iran danas napravi nukes, gotovo sam siguran da bi ih koliko sutra upotrebio.
23.03.2026 | 10:13
Evo da se i ja 100% složim s Airom.
23.03.2026 | 10:21
Ender kaže:
tacno, kina i rusija stoje iza irana - ali samo deklarativno. oglasili su se nekim nemustim saopstenjima i to je sve, neke konkretne i znacajne pomoci nije bilo. kao sto je nece ni biti.

"Trump mora dalje igrati kako Bibi kaže" - cekaj, pa jel tramp nije lutak kao bjaden?! odredi se po tom pitanju.

Nije baš "samo deklarativno", daju Iranu potpunu satelitsku situaciju regije, to je super-vrijedno i nešto što si mogu priuštiti samo velike sile.

Ovo za Trumpa je vrlo jednostavno, Biden je bio demetni lutak, a sirovina od Trumpa je, sasvim jasno, ucijenjen, a znamo i čime, samo do sada nismo znali koliko je to daleko išlo s Epsteinom. Sada vidimo da ide do razine da je spreman izazvati i WW III samo da ne iscuri kompromitirajuća istina i prljavštine iz njegovog mlađeg perioda. S druge strane, čak i bez tih prljavština, pitanje koliko bi daleko mogao ići u odbijanju Bibija jer je velik dio Kongresa na njihovoj platnoj listi, pa bi taj lobi opet gurao interes Izraela prije stvarnog američkog.
23.03.2026 | 10:24
"...istina i prljavštine iz njegovog mlađeg perioda..." - do koliko godina je taj njegov mladji period? hoces da kazes da su to njegovi 'gresi iz mladosti'?
23.03.2026 | 11:26
dpasaric kaže:
Air kaže:
dpasaric kaže:
Izdvojeni komentar:

"Iran preživio 50 godina pod sankcijama svijeta a svijet se raspada poslije 15 dana pod sankcijama Irana."

Kako ti tumačiš taj komentar?

Tumačim zapadnom arogancijom i kriminalnom pohlepom nad civilizacijom starom preko 5.000 godina. Tumačim bolesnom željom za hegemonijom koja sada ogoljeno otkriva kriminalne namjere. U tom velikom zlu, dobra strana je što sada i zadriti mogu vidjeti strašno licemjerje "moralnih veličina" koje vode zapadni svijet.

Zadrti neće vidjeti ništa jer nije briga ili ne mogu vidjeti zbog prirode zadrtosti.
Slično kao što ti ne vidiš djelovanja Rusije kao ekstremno negativna nego kao nježno šahovsko žrtvovanje tisuću svojih grđana za apsolutno nikakav rezultat i ne možeš niti pomoću brojki (jer su ti bliske) uvidjeti apsurd koji ti je u glavi.

Kapa dolje španjoljskom premijeru Pedru Sánchezu, francuskom sudcu Nicolasu Gouyou, slovenskoj premijerci i našem Milanoviću što imaju kičmu kada vide kriminal ovakve magnitude dok većina političkih marioneta okreće glavu.

Skidaš kapu Milanoviću?
Ja iz ovoga vidim da si zaveden političarskom pokvarenom igrom istine.

Zaboravio koliko su Milanović i svi ostali njegovi prijetelji u Hrvatskoj napravili negativnosti - lopovluka, nepotizma, rasprodaje državnih intereas itd., itd.?
Koliko je političkih dužnosnika optuženo za kriminal? Koliko samo ministara? A ostalim da ne pričamo...
Koliko su zastara "isposlovali" a koliko starica za "kriminal od 3 kune" su ekspresno procesuirali?

Što je Milanović napravio da procesira HDZ-ove kriminalne prestupnike?

Ništa.
Zašto?
Svi oni isti igrači koji se samo smjejuju na rukovodećim stolicama i besramno skupim autima, i gledaju isključivo svoje materijalne i političke interese...

Kako Milanović tako i svo ostali političari ostalih država.

Ja vidim da je kriza oko nafte namjerno smišljena kako bi se izcjedilo još novaca u džepove bogataša i kako bi se još više stvorila panika jer to je provjeren recept za uvođenje kontrole građana o kojoj si nebrojeno puta pisao.
23.03.2026 | 11:53
Air kaže:
Zaboravio koliko su Milanović i svi ostali njegovi prijetelji u Hrvatskoj napravili negativnosti - lopovluka, nepotizma, rasprodaje državnih intereas itd., itd.?
Koliko je političkih dužnosnika optuženo za kriminal? Koliko samo ministara? A ostalim da ne pričamo...
Što je Milanović napravio da procesira HDZ-ove kriminalne prestupnike?
Ništa.
Zašto?
Svi oni isti igrači koji se samo smjejuju na rukovodećim stolicama i besramno skupim autima, i gledaju isključivo svoje materijalne i političke interese...

Kako Milanović tako i svo ostali političari ostalih država.

Ja vidim da je kriza oko nafte namjerno smišljena kako bi se izcjedilo još novaca u džepove bogataša i kako bi se još više stvorila panika jer to je provjeren recept za uvođenje kontrole građana o kojoj si nebrojeno puta pisao.

Znam da on nije nevinašce, ali što je bolje - on takav s manirima i rječnikom kvartovskog huligana, ali ipak nekako pravedan oko velikih bitnih stvari - ili Plenky koji je nakon ovoga "osudio Iran"!

A ovo ostalo se isto slažem, traže novi način nakon pandemije kako suziti slobode građana i maznuti još para.
23.03.2026 | 12:34
dpasaric kaže:
Znam da on nije nevinašce, ali što je bolje - on takav s manirima i rječnikom kvartovskog huligana, ali ipak nekako pravedan oko velikih bitnih stvari - ili Plenky koji je nakon ovoga "osudio Iran"!
.

Zaveo te riječima.
Ta nisi curica od 17 godina.
Gledaj djela. Jedino su ona mjerodavna.
Ako netko pogriješi tada se kaje i ispravlja posljedice.
Ako je netko pokazao sustavnu negativnost tada nemamo o čemu pričati.

Ako ti na bilo koji način podržavaš nekog negativca tada si i ti negativaca.
“Onaj tko krade i onaj tko drži ljestve ili vidi krađu i šuti su jednako negativni po društvo.”
Rqzumiješ o čemu pišem?

Birati manje zlo u politici / demokraciji je floskula koju su mnogi “progutali” kao namac.
Nisi jedini ako te to tješi. Ali to nije nikako ispravno. Naprotiv.
23.03.2026 | 12:39
Air kaže:
Birati manje zlo u politici / demokraciji je floskula koju su mnogi “progutali” kao namac.

Razumijem ja to dobro, ali jedina alternativa koja se tome nudi je krvava revolucija, a ljudima je još uvijek previše dobro da bi se to dogodilo.
23.03.2026 | 13:00
dpasaric kaže:
Air kaže:

Razumijem ja to dobro, ali jedina alternativa koja se tome nudi je krvava revolucija, a ljudima je još uvijek previše dobro da bi se to dogodilo.

Krvava revolucija je za one koji su skloni nasilju.
Nije nužna krvava revolucija.
Ima načina…
23.03.2026 | 13:15
Yonkis kaže:
Evo predviđanja: I call it now. Monday evening he'll release a statement saying he was locked and loaded with his finger on the trigger but after receiving many phone calls from Arab, European and world leaders who told him to not strike Iranian power plants he has decided to hold off on it FOR NOW but that he can change his mind at anytime. And then he'll say the strait isn't actually that important for the US and they don't need or use it, and he was just trying to help the world but they told him Mr President please don't do it. He will then also repeat that we have already won the war and obliterated Iran, there is nothing left and he also had the Iranian people in mind for not destroying the power plants because it would destroy their country like never before and they probably won't be able to ever rebuild again and he doesn't want that.
Thank you for your attention on this matter!

Evo, objavljeno u 12:40 a to je rano jutro u Washingtonu
Odgođeno do vikenda kada su burze zatvorene

Evo prevedeno. (Netko je stvarno dobro predvidio razvoj):

Predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je odustao od napada na iransku energetsku mrežu, rekavši da su SAD i Iran vodili konstruktivne razgovore te da će odgoditi sve napade na elektrane i energetsku infrastrukturu.
Trumpova izjava uslijedila je nakon što je Iran zaprijetio napadom na izraelske elektrane i one koje opskrbljuju američke baze diljem regije Perzijskog zaljeva ako SAD cilja iransku energetsku mrežu.

Razgovori s Iranom nastavit će se tijekom cijelog tjedna, rekao je Trump u objavi na društvenim mrežama.
Dolar je pao, a dionice su porasle nakon Trumpove objave.
Sjedinjene Države i Iran "vodile su, u posljednja dva dana, vrlo dobre i produktivne razgovore o potpunom i totalnom rješavanju naših neprijateljstava na Bliskom istoku", napisao je Trump u objavi na Truth Social.
„Naložio sam Ministarstvu rata da odgodi sve vojne napade na iranske elektrane i energetsku infrastrukturu na razdoblje od pet dana, ovisno o uspjehu tekućih sastanaka i rasprava.“
U subotu je Trump upozorio da će iranske elektrane biti uništene ako Teheran ne „u potpunosti otvori“ Hormuški tjesnac za sav brodski promet u roku od 48 sati. Trump je postavio rok do oko 19:44 EDT (23:44 GMT) u ponedjeljak.
Iranski napadi učinkovito su zatvorili tjesnac, kojim se prevozi petina svjetske nafte i ukapljenog prirodnog plina.
Više od 2000 ljudi ubijeno je u ratu koji su SAD i Izrael započeli 28. veljače, a koji je preokrenuo tržišta, povećao cijene goriva, potaknuo strahove od globalne inflacije i uzdrmao poslijeratni zapadni savez.
23.03.2026 | 14:12
dpasaric kaže:
Izdvojeni komentar:

"Iran preživio 50 godina pod sankcijama svijeta a svijet se raspada poslije 15 dana pod sankcijama Irana."

I pripremo se na taj dan kad će ga neko nagazit. Tako da, vi vidite. Čujem od raznih strana, da su sad tek počeli pucati sa raketama a i da puno njih prolazi.
23.03.2026 | 15:34
Zato jer su se Izraelci i Ameri malo istrošili sa obrambenim raketama za takve svrhe pa sada sito ima malo veće rupice (ili rupe) a Iranci su krenuli sa starim modelima za koje ih je bilo u izobilju pa su USA/Izrael tamanili po njima. Sad kad je pala zaliha krenuli su sa malo novijim i "jačim" raketama.
Ali najbolje mi je kako Vrhovn Pedofiličar svako malo spomene da se nema što bombardirati a onda izađu ovakve snimke
23.03.2026 | 16:55
Produžio je ultimatum za 5 dana? Možda traži exit? Ko pregovori su u dobrom smijeru, ali Mule ne znaju ništa o pregovorima?
23.03.2026 | 18:04
Rakete se trose jer svaka vreca ima dno, ali zanemarujete da se trose i ljudi. Broj posada na tim PZO sustavima je ogranicen i logicno je da koncentracija pada kako vrijeme odmice. Zamisli da si svaku noc dezurni. Moras jednom pogrijesiti jbg...

To je glavna slaba tocka nosaca aviona. Posade se umore i rade smijesne greske, ne spavaju tjednima tjednima od silne buke i svih tih aktivnosti.
23.03.2026 | 22:39
Yonkis kaže:
Yonkis kaže:
Evo predviđanja: I call it now. Monday evening he'll release a statement saying he was locked and loaded with his finger on the trigger but after receiving many phone calls from Arab, European and world leaders who told him to not strike Iranian power plants he has decided to hold off on it FOR NOW but that he can change his mind at anytime. And then he'll say the strait isn't actually that important for the US and they don't need or use it, and he was just trying to help the world but they told him Mr President please don't do it. He will then also repeat that we have already won the war and obliterated Iran, there is nothing left and he also had the Iranian people in mind for not destroying the power plants because it would destroy their country like never before and they probably won't be able to ever rebuild again and he doesn't want that.
Thank you for your attention on this matter!

Evo, objavljeno u 12:40 a to je rano jutro u Washingtonu
Odgođeno do vikenda kada su burze zatvorene
Razgovori s Iranom nastavit će se tijekom cijelog tjedna, rekao je Trump u objavi na društvenim mrežama.
Dolar je pao, a dionice su porasle nakon Trumpove objave.
Sjedinjene Države i Iran "vodile su, u posljednja dva dana, vrlo dobre i produktivne razgovore o potpunom i totalnom rješavanju naših neprijateljstava na Bliskom istoku", napisao je Trump u objavi na Truth Social.
„Naložio sam Ministarstvu rata da odgodi sve vojne napade na iranske elektrane i energetsku infrastrukturu na razdoblje od pet dana, ovisno o uspjehu tekućih sastanaka i rasprava.“

IMG_0888.jpeg

Zanimljivo, kako to?
23.03.2026 | 22:47
IMG_0892.jpeg
23.03.2026 | 23:07
Iranci bi mogli reći: "Može, ali sada ista ta pravila primjenite i na Izrael".
24.03.2026 | 16:39
Yonkis kaže:

IMG_0888.jpeg

Zanimljivo, kako to?

još malo zanimljivosti.
Prilozi:
25.03.2026 | 06:07
Nešto novo? Tako su do sad izvlačili lovu, što da to prestanu? Ali 1,5 miliarda u jednoj trasakciji i niko nema pojma od koga? Probaj na Erste (svog novca!) uplatiti >10.000 €, pa da vidiš što je papirologija.
25.03.2026 | 20:46
The current war situation:

Trump: You have 48 hours to meet our demands
Iran: “We won’t”

Trump: Then let’s take five days and negotiate
Iran: “We’re not stopping”

Trump: How about a one-month ceasefire
Iran: “Not needed”

Trump: Then we’ll send U.S. troops
Iran: “Come closer”

All in the span of a week.
25.03.2026 | 23:10
WhatsAppImage2026-03-25at20.14.06.jpeg
26.03.2026 | 01:11
dpasaric kaže:
The current war situation:

Trump: You have 48 hours to meet our demands
Iran: “We won’t”
Trump: Then let’s take five days and negotiate
Iran: “We’re not stopping”
Trump: How about a one-month ceasefire
Iran: “Not needed”
Trump: Then we’ll send U.S. troops
Iran: “Come closer”

All in the span of a week.

Bogu fala da nismo spoznali veće zlo od toga. Oko manjih zala se ne brinemo.
26.03.2026 | 01:12
smayoo kaže:
WhatsAppImage2026-03-25at20.14.06.jpeg

29.03.2026 | 12:41
ne vidim sta tu nije jasno.
on kao 'manje zlo' je inicirao - 'military operation'.
oni drugi sto su vece zlo bi inicirali - 'war'.

nobelova nagrada je na vidiku - samo da se obezbede pare za prekid rata.
30.03.2026 | 02:11
Pošten američki narod jako dobro razumije što se odvija:

30.03.2026 | 06:21
Nadam se da joj kočnice na autu rade ispravno.
30.03.2026 | 09:16
Ili da ne nosi pištolj za sobom u samoposlugu, pa joj slučajno okine na parkiralištu, što je čest slučaj kod radnika Boeinga.
04.04.2026 | 07:13
Kako bi se na engleskom reklo “I’ll just leave this here”: www.threads.com/@robevac/post/DWq4GK-D0eu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 58 minuta
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO