11.07.2025 | 07:59
smayoo kaže:
I šta onda na kraju? Je li bilo ustaških pozdrava s bine ili nije? Slušam Božinovića u HTV Dnevniku, pričao je 10 minuta, ali decidiran odgovor nije dao.
Evo, s obzirom da sam bio (fun pit sjever zona, doslovce 20 m od pozornice, dakle "epicentar"), mogu potvrditi da nije bilo nikakvog aludiranja na ustaštvo. Sve je bilo uistinu pitomo, baš domoljubno.
Aktivan sam ovdje, pa znadete da nisam neki zadrti pripadnik ni lijeve ni desne opcije (bar ne ekstremno).
Ali događaj je uistinu bio iznad svih očekivanja.
Hodajući do Bundeka, grupica ljudi (možda njih 10-ak, rekao bih jedno društvo) je u hladovini s mobilnog zvučnika puštalo juru i bobana, a baš poput mene, i ostali, koji su pored prolazili, kao da je svima bilo neugodno zbog toga. To se baš vidilo na licima prolaznika. No, nitko ih nije dirao, ali eto, drago mi je u tome trenutku bilo vidjeti da većina nas osuđuje to.
Stvarno niti jedan incident ja osobno nisam vidio. Također, nevjerojatno mi je bilo kako su redari i policajci ljubazni. Za primjer, mi smo došli sa strane bundeka gdje je bio ulaz za parter, i pitali smo redara gdje ići za fun pit sjever. Ljubazno nas je uputio i još rekao ugodnu zabavu želim. Baš ono, jako pozitivno! A mi smo, valjda, tisućiti koji su ga to pitali jer nije bilo smjernica na cesti i dosta puteva je bilo zatvoreno (s one strane nasipa, pa se trebalo ići sve okolo).
Ne znam jel se može postaviti ovdje video / icloud link, ali probat ću pa da vidite na snimci dojam.
share.icloud.com/photos/0acqbocXioTV3UVakX_zZbuMA
Iz ove pozicije, nikakve praznine nisam uočio, osim onih prolaznih koridora

Ako ima pitanja, recite samo, rado ću odgovoriti!