Banke u Hrvata za nas siromasne :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Banke u Hrvata za nas siromasne :)


12.07.2023 | 11:20
Kako sam svako ljeto u Dalmaciji, razmisljao sam otvoriti bankovni racun da imam za Apple pay. Cisto da ne nosim kes ili na kraju dana i novcanik svuda sa sobom.

Hrvatski sam drzavljanin ali ne zivim tu, tako da nemam bankovni racun ciju karticu bi dodao na Apple Pay.

Koja bi bila najjednostavnija opcija za ovakve potrebe? Otvorim racun (idealno online), polozim tipa tisucu eura ili prebacim sa racuna u BiH, dobijem bankovnu karticu koju mogu dodati u Apple Wallet. Cisto da imam za troskove po HR.

Iskacu mi reklame za neki Revolut, ne znam bil to radilo. Postoji li kakav digitalni servis ili banka?

Hvala svima na savjetima i predlozima!
12.07.2023 | 11:37
Pa uzmi Revolut. Ja ga imam i sve funkcionira ok. Napuniš ga nekom transakcijom iz svoje banke ili internet bankarstvom tvoje banke. Možeš ga unijet u Apple Wallet. Nedavno sam kupovao reciever u Osijeku u jednom dućanu i nisu primali Revolut(tako je stajalo u ponudi) i to je bio prvi i jedini put do sada gdje se dogodilo da nerko ne prihvaća Revolut. Revolut ti je ništa drugo nego debitna kartica iza koje stoji IBAN koji je ako se ne varam formiran iz centrale u Luxemburgu(nisam 100% sada siguran)
12.07.2023 | 11:39
Ja koristim Revolut, jer je (pored Monese-a) to u datom momentu bila jedina od dviju opcija za korištenje Apple pay-a tj. plaćanja mobitelom (i satom).

Stvari funkcioniraju dosta jednostavno.
Registriraš se, odbereš jednu od tri različita modela (jedan je besplatan, druga dva se plaćaju na mjesečnoj bazi), pričekaš dok dobiješ fizičku karticu na kućnu adresu, registriraš je u Wallet na mobitelu i/ili satu, i to je to.

Novce na Revolut dodavaš preko same aplikacije, gdje ubaciš podatke o debitnoj kartici soje banke, odrediš iznos koji treba uplatiti, i to je sva mudrost.

Ne znam kako je sa "top-up-om" (top-up je naziv za uplatu novaca na Revolut račun sa tvoje kartice) u BiH, ali ovdje kod na domicilne banke tu transakciju tretiraju kao da si na bankomatu banke podigao gotovinu, dakle nema nikakvih troškova, naknada, taksi, troškova konverzije i sl. Svakako provjeri na Revolut-ovim stranicama ako se odlučiš za njih.

Pored ovoga imaš i neograničeni broj virtualnih kartica, koje koristiš za plaćanje preko interneta. Zove se virtualna jer nema svoj fizički pandan, i koristi se jednokratno, tj. kada obaviš transakciju sa podacima na toj kartici, ona prestane postojati, i čak i ako ti je netko uspio ukrasti podatke o karici ('man in the middle' napad) ne može ih iskoristiti da na pravi još jednu transakciju. A ti za iduće plaćanje preko neta, opet generiraš novu virtualnu karticu sa drugim podacima.

Ako te još nešto zanima, slobodno pitaj, a znam da na forumu ima još korisnika Reovlut-a pa se možda i oni priključe.
12.07.2023 | 12:06
Revolut je o.k. neki moji kolege je koriste, zgodna je opcija kad se putuje po svetu i kad ti uplacuju pare, mislim nista posebno vise ne nudi u odnosu na druge, mada ima par stvari koje znace, al ne bih sad o tome . Nazalost mnoge zemlje nisu podrzane - ovde mislim na Srbiju.
12.07.2023 | 12:21
Ja imam Payoner account/karticu i tako godinama primam uplate iz USA. Nije podrzana u Apple Pay, kao ni moje bosanske kartice nazalost. BiH je valjda jedina drzava u Europi koja nema ApplePay usluge.

Imam americki racun i debitnu karticu. To sam otvorio u USA. Ona mi je Walletu i to radi, ali svaku transakciju i aktivnost van USA mi naplacuju, pa nije isplativo bas za sitne stvari.

Postoji li nacin da se na taj Revolut account polozi kes novac i na taj nacin dopuni?
12.07.2023 | 12:40
Gotovinu ne možeš položit na Revolut jer oni nemaju fizičke poslovnice u koje bi mogao odnijeti gotovinu i položiti je tamo.

Koliko ja znam, jedini način za "top-up" je uplata preko računa/kartice.
12.07.2023 | 13:31
Ako si hr državljan možda bi ti iz ovog ili onog razloga mogla zatrebati hr kartica pa je možda i najbolje otić u neku banku i otvoriti račun. Nije skupo - mjesečno održavanje mislim, dobiješ karticu, dobiješ aplikaciju, ima ApplePay, a kad je neka frka odeš fino u poslovnicu i riješiš umjesto da vrludaš webom u potrazi za kontaktom. Usput, ako ćeš morati plaćati ovdje neke takse, dokumente ili nešto imaš račun.

Izaberi neku banku čiji ti je bankomat usput i mislim da se na ovo svodi cijela poanta, kad ti ovdje trebaju euri a pretpostavljam da u BiH plaćaš neku konverziju, proviziju ili što već.

U Zagrebačkoj i Privrednoj je uvijek gužva iako imaju najviše bankomata, moja preporuka su Erste ili RBA ako ti je njihov bankomat negdje blizu gdje se muvaš i ako ti je njihova poslovnica negdje blizu pa kad jednom godišnje moraš uć u banku da nje daleko i da ne moraš čekati sat vremena ili više - prosječna Zaba. U RBA i Erste skoro nikad nema nikoga pa si fino prvi na redu iako sam jednom na Erste banci vidio ono što ne bih nikad na banci očekivao, cedulju - Vraćam se za 5 minuta.

Imam Revolut ali ga ne koristim često a imam račune u Zabi, Erste i RBA kao i onu turističku karticu u HPB.
12.07.2023 | 15:31
JOHN kaže:
Pa uzmi Revolut. Ja ga imam i sve funkcionira ok. Napuniš ga nekom transakcijom iz svoje banke ili internet bankarstvom tvoje banke. Možeš ga unijet u Apple Wallet. Nedavno sam kupovao reciever u Osijeku u jednom dućanu i nisu primali Revolut(tako je stajalo u ponudi) i to je bio prvi i jedini put do sada gdje se dogodilo da nerko ne prihvaća Revolut. Revolut ti je ništa drugo nego debitna kartica iza koje stoji IBAN koji je ako se ne varam formiran iz centrale u Luxemburgu(nisam 100% sada siguran)


Koristim Revolut pet godina i NIKADA nisam imao problema. Niti u HR, niti vani - SRB, BIH, SLO, Austrija, Francuska, Švicarska, Italija i td.
Odmah dobiješ virtualnu karticu koju pohraniš u telefon/sat i njome plaćaš kao i svakom drugom. Ako ti treba fizička kartica, nju možeš platiti 5€ i stigne ti za par dana na kućnu adresu. To je najnormalnija VISA kartica i ne vidim kako bi ju netko mogao odbiti.
Osim što plaćam na POS aparatima, koristim ju za SWIFT i plaćanje računa (režije i sl.). Prednost je što NEMA NIKAKVIH DODATNIH TROŠKOVA. Čak i plaćanje računa ne generira nikakve dodatne troškove, a SWIFT za koji inače treba oko 30h, prošao je za 20 minuta.

Koristim tri kartice - Revolut 85%, VISA Premium kreditna kartica 12%, Mastercard tekući račun 3%.
12.07.2023 | 16:04
Nemam kreditne kartice, samo Maestro preko koje dižem pemziju. Dug je najgori drug!
12.07.2023 | 16:41
Zagrebacka banka. Nesto se placa svaki mjesec. Token je besplatan, m-Zaba se placa.
Imas i lepeza uslugu pa vidi koju uzeti.
12.07.2023 | 18:51
@FiFi

Kako točno plaćaš račune Revolut aplikacijom?

Ja račune plaćam bankarskom mobilnom aplikacijom kojom skeniram bar-kod sa računa, a naknada je nešto niža nego na šalteru banke (otp-banka).
14.07.2023 | 08:02
Hrvatski državljan koji nema prebivalište u Hrvatskoj ne može baš tek tako otvoriti račun niti u jednoj hrvatskoj banci. Banka (navodno ne banka, nego vlasti, odnosno EU regulativa o suzbiijanju pranja novca) traži milijun podataka i 300 papira. Također, svojedobno aktivacija mZaba aplikacije i mTokena nije prolazila iz inozemstva. Trebalo je biti u Hrvatskoj u trenutku kad se radi aktivacija.

Ja isto mislim da je Revolut najbolje rješenje. Ako ne možeš raditi top-up iz BIH, napraviš ga iz Hrvatske. Prvi dan kad dođeš u HR, odeš u bilo koju banku, napraviš uplatu na revolutov IBAN, kešom, platiš tu proviziju i juhuhu.

Ako ipak odlučiš otvarati račun u Hrvatskoj, moj savjet je ipak Zagrebačka banka jer gotovo ni za što ne treba ići u poslovnicu, sve se može preko interneta ili na bankomatu, osim uplate i isplate strane valute (sa/na devizni račun), ako ti je to uopće potrebno. I, naravno, povremena potpisivanja nekakvih ugovora i aneksa ugovora, iako sam sada neki dan i ugovor za dopušteno prekoračenje potpisao digitalno, kroz mZaba aplikaciju. A, kad se mora u poslovnicu, svaka ima redomat. Inače, kroz mZaba aplikaciju možeš mijenjati i definirati koji želiš dnevni limit po svakoj od kartica, posebno za POS kupovine, posebno za internetske, posebno za bankomat, i dobiješ push notifikaciju svaki put kad je neka kartica korištena bilo gdje. Neki dan sam napravio nalog za prekogranično plaćanje (unutar EU) na IBAN u Litvi, u večernjim satima, i pola sata kasnije su me nazvali iz call centra da provjere je li ta transakcija autentična, tj. jesam li je ja napravio, prije nego je puste dalje. Nijedna druga banka nije došla tako daleko.
14.07.2023 | 08:30
smayoo kaže:
moj savjet je ipak Zagrebačka banka jer gotovo ni za što ne treba ići u poslovnicu


Osim za inicijalne šifre u slučaju ponovne instalacije mobilne aplikacije na drugi mobitel, po koje moraš otići osobno u poslovnicu.
14.07.2023 | 09:00
Naravno da ne moraš više. Već godinama. Samo ne smiješ pregaziti stari mobitel prije nego aktiviraš mZabu na novom. Na starom mobitelu otvoriš mZabu (koja još uvijek tamo radi) i odabereš opciju prebacivanja na novi mobitel, a na novom odabereš aktivaciju mZabe skeniranjem QR koda sa starog mobitela.

To što opisuješ tako funkcionira za npr RBA. Svaki put kad promijeniš mobitel, moraš fizički u poslovnicu, ali ne možeš samo tako doći, moraš se najaviti i čekati dan-dva.
14.07.2023 | 09:16
Nisam znao za tu opciju. Hvala na informaciji.

Pretpostavljam da se može napraviti i reinstalacija na isti uređaj, ako se navedeni QR kod fotografira drugim mobitelom, pa očita nakon brisanja sadržaja mobitela i ponovne instalacije.

Inače, moja gospođa je na Zaba-i, u svaki put kad mora promijeniti mobitel "kuka" kako mora ići do banke po šifre, a ne da joj se.
Ali, i tako je na Androidu, pa... pravo joj budi...

Ja sam na otp banci, pa imam fizički token uređaj, tako da pristupom na internet bankarstvo na njihovim stranicama mogu generirati nove instalacijske šifre u slučaju reinstalacije programa ili prebacivanja na drugi mobitel (mobilnom token aplikacijom nije moguće generirati te šifre, nego isključivo fizičkim token uređajem).
14.07.2023 | 10:44
U Zabi fizički token uređaji rade dok rade, kad krepa baterija, više ne možeš dobiti novi.

Nisam nikad trebao reinstalirati mZabu na isti uređaj pa ti ne znam odgovoriti bi li radilo to što si zamislio. Možda i ne bi jer je taj QR kod vjerojatno dinamički (mijenja se svakih n sekundi).


IMG_8188.PNG
Prilozi:
14.07.2023 | 15:36
Ako imate fizicki token, onda se podatci za aktivaciju mogu dobiti kroz eZabu (na kompu).
Svikojiimaju mZabu mogu imati i onaj plavi token, a oni koji imaju samo mToken ti ne mogu. mToken je besplatan dok se mZaba placa a dobije se i eZaba.
14.07.2023 | 16:14
Prije cirka 3 mjeseca mi crko stari token i zamijenio ga za drugi. Manji po dimenzijama. Istina da su se rastrčali za naći ga, te sam morao u drugu poslovnicu u ST gdje su ga još imali.Lagano će sve ići u oblak i virtualu.
14.07.2023 | 17:51
smayoo kaže:
U Zabi fizički token uređaji rade dok rade, kad krepa baterija, više ne možeš dobiti novi.Kriva informacija. Ja imam zabu od 2002, na prvom tokenu mi je krepala baterija i dobio sam novi token. Taj novi token je imao puno bolju bateriju i baterija je još uvjek radila, ali sam potrošio broj kombinacija za prijavu. Taj drugi token sam imao sigurno preko 10 godina i baterija je radila, ali je nestalo random brojeva za prijavu...ili su se potrošili ili ponavljali, tako da sad imam treći fizički token, usput imam i m_zabu.
14.07.2023 | 18:12
Ja sam dobio novi token u Zabi prije 2-3 mjeseca jer je plavi prestao raditi. Sad imam manji i sivi.

Na RBA tokenima se baterija mogla mijenjati doma (ili kod urara ko voli tako).
15.07.2023 | 09:47
Hm... Sad mi dođe da posjetim osobnu bankaricu svoje supruge i pitam je WTF...
15.07.2023 | 23:52
Meni je Apple Pay povezan na ZABA-u i to radi ok. RBA koristimo u firmi i tamo to nemamo (ne znam nude li), ali kod njih je moguće sam zamijeniti bateriju na tokenu, kod ZABA-e nije. No, token ti zapravo i ne treba ako imaš mobitel na koji si voljan instalirati internet bankarstvo jer dobiješ i virtualni token. Ja koristim oba, i fizički i virtualni - ako sam van kuće.
16.07.2023 | 13:30
Na Apple Pay imam Visa Premium od PBZ-a, Visa tekućeg od Zabe i Mastercard od Revoluta. Sve 3 rade jednako dobro, nikad problema.

Ovo sa token uređajem u Zabi je istina, supruga je imala onaj plavi, pa je baterija krepala, otišla u banku, i dobila gratis novi uređaj (neki sivi)
...za razliku od ENC uređaja, koji mi je krepao pa moraš ići na naplatne kučice i platit novi 15 eura!! (i to je baterija krepala dok sam kretao na more, cijelim hebenim putem sam morao glumiti ino-turista i čekati u redu za naplatu!!

Ja koristim m-Zaba u sklopu koje ima virtualni token. Jedina zamjerka je sama aplikacija, gdje za prijavu na m-token ne radi biometrija, pa moraš utipkavati pin. Kako se biometrijom logiram već više od godinu dana, naravno, zaboravio sam pin koji sam postavio za m-token, pa sam morao ići u poslovnicu da mi "resetiraju"

Pazi, jedna aplikacija, u jedan "menu" možeš biometrijom, u drugi nemožeš!?! WTF!
16.07.2023 | 14:36
Dodatna razina sigurnosti. Svaki biometrijski senzor ima tzv. FAR (false acceptance rate), tj. određeni postotak prijava gdje će pogrešno prihvatiti treću osobu kao da je ona ovlaštena. Pa i sam iPhone ponekad od tebe traži da uneseš PIN, bez ozbira što imaš postavljenu biometrijsku identifikaciju.
17.07.2023 | 13:25
smayoo kaže:
Dodatna razina sigurnosti. ... Pa i sam iPhone ponekad od tebe traži da uneseš PIN, bez ozbira što imaš postavljenu biometrijsku identifikaciju.


I to me živcira!
Al eto, ak je tak, onda neka im bude...!
17.07.2023 | 15:51
Zdravac kaže:
smayoo kaže:
Dodatna razina sigurnosti. ... Pa i sam iPhone ponekad od tebe traži da uneseš PIN, bez ozbira što imaš postavljenu biometrijsku identifikaciju.


I to me živcira!
Al eto, ak je tak, onda neka im bude...!


To ti isto kao s plaćanjem nekom bezkontaktnom karticom. Imaš npr. cifre do 50 E, gdje netrebaš utipkavati pin, a ponekad te sistem traži pin, za račun od 3 E.
17.07.2023 | 16:00
Mene osobito živcira kad mi to napravi u našem seoskom dućanu, meni preko puta kuće, gdje imamo mjesečno barem trideset takvih kupovina od po par eura do max 15.
17.07.2023 | 19:03
smayoo kaže:
Mene osobito živcira kad mi to napravi u našem seoskom dućanu, meni preko puta kuće, gdje imamo mjesečno barem trideset takvih kupovina od po par eura do max 15.


Znači da te živcira, što nemoš biti seoski baja, jer ako netko vidi da utipkavaš pin za dva E, bude rekao, vidi ovog jadu, koliki mu je limit

Ali nama koji se vodimo sigurnost na prvom mjestu, pa tek onda baja, nije lako susjedima objasniti
17.07.2023 | 19:49
Ne, nego me živcira što se onima koji su zaduženi za softver za autorizaciju ne da unaprijediti algoritam pa da random zahtjev za PIN preskoče (ili ponekad preskoče) kad je u pitanju POS koji se koristi svakodnevno. Trunčica više inteligencije, nije teško, samo im se ne da.
18.07.2023 | 14:26
Ima ova tvoja zamisao smisla, za svakodnevni POS aparat. Sad koliko je teško unaprjediti algoritam za to, u to ne bi ulazio.
Moderatori: Bertone
 • Stranica:
 • 1
 • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 54 minuta
 • drpongrac23: 1v@n - Vuze torrent client
 • Gjuroo: @ Iv@n: Zašto ne Transmission?
 • 1v@n: Sonoma instalirana. Prvo što sam primijetio. Deluge mi više ne radi. Ne čudi jer je zadnja verzija izašla još 2017. ali bio mi je vrhunski torrent client. Preporuke za alternativu? Što lakše, bez reklama, a da nije transmission i qbit?
 • MacSlavko: Manje snimaj… ????
 • 1v@n: evo, 295GB mi samo GoPro app zauzima... užas
 • 1v@n: prebrzo tipkam, pod update na Synology, mislim na foto i video backup preko Synology Photos
 • 1v@n: Praznim na telefon i GoPro, i dron i fotoaparate, tako da imam svega. I projekata u LumaFusion, iMovie...a tek GoPro ima grozan sustav prebacivanja i pohrane svojih stvari. Imam Synology i radim redovno update na njega, ali to sprema foto i video stvari, a ne backup cijelog uređaja. Jedino rješenje je pražnjenje sistemskog diska dovoljno da se napravi backup, pa spremanje backup filea negdje na
 • Zdravac: PS Fuckin tipfelere imam, malo prebrzo tipkam...
 • Zdravac: ...i od moba i od kompa
 • Zdravac: Ako nećeš plaćati iClout (iako ne znam zašto, cijene su podjednake i kod googla), složi si doma NAS pa na njega radii backup
 • Zdravac: Ako sad napišem da se vratiš na windowse, naljutit ćeš se na mene, jel? Pa ne radiš back up kompletne memorije. Nije ti valjda 512 giga sve puno?
 • 1v@n: Na Windowsima bar mogu vidjeti foldere i izvući sve na taj način...ali više nemam ništa s Windowsima...
 • 1v@n: A kako? U Finderu mi ga otvara kao prije u iTunesima i nemam pristup ničemu, osim sinkronizaciji s Photos.
 • Borisone: Ti se žališ ili hvališ? Pa kopiraj 75% toga s iPhona na vanjski USB disk dok je spojen na Mac. Eventoalno kopiju na drugi USB disk. Potom obriši s iPhona.
 • 1v@n: Nego, imam drugi problem. 1TB iMac i 512 GB iPhone. Otkad su podigli cijenu iClouda, iz principa ne želim plaćati i hoću napraviti backup na iMac. Nemam prostora na iMacu dovoljno da napravim kompletan backup, a ne mogu birati lokaciju na koju da ga napravi (imam dovoljno eksternih diskova). Kako su zamislili da čovjek napravi backup lokalno pogotovo ako imaš 1TB iPhone, a ne nude računala s
 • 1v@n: DaVinci Resolve, LumaFusion (kupljen za iOS), FinalCut (jučer se updateao baš), CaptureOne (još nije izašao update), Affinity paket (updatean prije Sonome),Ricoh Theta (upravo se updateao).
 • drpongrac23: Sonoma, jednom mi se srušio Audacity, komp je bio u sleepu, MacBook Air M1
 • drlovric: Sta imas od aplikacija konkretno da te zanima?
 • 1v@n: btw... jel ima kakvih kritika na Sonomu zasad? Ne mislim na to da ugrađene aplikacije i par najčešćih radi super...nego jel ima kakvih problema s kompatibilnosti s programima za foto/video obradu
 • 1v@n: Hvala na info za BlackMagic. Kupio sam Filmic dok je bio one time payment. Kad su prešli na subscription based, za mene su mrtvi
 • halqicya: Apple AirPods Pro 2nd Generation - prodajem, u oglasniku je!
 • halqicya: Apple iPhone 14 128GB Midnight - prodajem, u oglasniku je!
 • drlovric: Ako ste nekim slicajem placali FilmicPro, vise nemojte. Blackmagic je izdao brutalnu video kameru za iOS. Jos je besplatna.
 • Borisone: Da. Postavke>Zaštita zaslona i provjeriš da je isključeno Prikaži kao pozadinu. Postavke>Pozadina i odabereš sliku.
 • ivan599: pozdrav se da složiti kako da mi je na zakljucanom ekranu ovaj novi kao video, a na radnoj površini slika?
 • drpongrac23: Realno, skidam ga samo zato da ne gledam ono crveno upozorenje na ikoni za postavke. Pripadam taboru "ako radi, ne diraj".
 • Zdravac: stay positive! :)
 • smayoo: Prije će biti da si samo imao sreće da se bugovi ne ispoljavaju na tvom hardveru. :)
 • Zdravac: Al eto, drago mi je da barem, ovako na prvu, ne vidim neke početničke bugove kak ih je prije znalo biti. Čini se da su dosta ispeglali prije nego su pustili van
 • Zdravac: Zapravo, ne vidim nikakvu razliku za sad, sve mi radi kak je i do sada, ove nove funkcije ću se malo zezati s njima za vikend ak stignem
 • Zdravac: ma s time se još nisam zahebavao. Trenutno sam samo promijenio "Wallpaper" u Sonoma dynamic. :)
 • mbp2009: Kako ti funkcioniraju Widgeti?
 • Zdravac: za sada ne vidim probleme, radi sve što sam i prije koristio, ...
 • Zdravac: :)
 • Zdravac: I tak, sinoć stavio Sonomu na MB Air M1
 • Kloba: riško instalirao OS, ima pet i više godina ziher. Ma obradili smo to u temi. Hvala ti svejedno!
 • Kloba: Yonkis, hvala na odgovoru. Ma ima ih desetine, samo pojma nemam koja je danas najbolja za ponuđeni novac. Klasika, convertiranje iz jednog u drugi format s mogućnošću ubacivanja titlova, skidanje klipova sa stranica koje to "dopuštaju" tipa YouTube i tako. Ova moja je bila super, i nemam pojma dali da rušim komp ili da se zadovoljim free siteovima sa HD ready rezom. A s druge strane, nisam f
 • mbp2009: 8gb ram model ili 16?
 • drpongrac23: mbp2009 - ako ima za istu lovu MacBook air M1, onda svakako M1. Poklopa ga za doručak!
 • Yonkis: @Kloba Nemam. A ima li neka alternativa tome?
 • Kloba: LJudi ima li netko Aimer Fast Video Converter aplikaciju?
 • mbp2009: vise bi u biti frend uzeo nego ja, ali nema veze
 • mbp2009: ekipa, treba mi savjet, ima li jos smisla 16" 2019 mbp? nudi mi se za ok cifru
 • halqicya: Prodano!
 • halqicya: Sad se vide :)
 • halqicya: Je, već sam stavio.. samo neznam zašto ne prihvaća još jednu sliku gdje se vide remeni.
 • smayoo: Piši u oglasnik
 • halqicya: Prodajem: Apple Watch Ultra GPS, Cellular, 49 Titanium Case 17 remena, javite ukoliko ste zainteresirani. Sat je 10/10.
 • Zdravac: sve radi ok, ne treba ništa ponovo potvrđivati
 • MacSlavko: @Zdravac: ove bankarske aplikacije ne treba nanovo u banci sigurnosno potvrditi? To samo ako se mijenja uređaj, a kod upgrejda na viši iOS sve radi normalno?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Komentari

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO