Banke u Hrvata za nas siromasne :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Banke u Hrvata za nas siromasne :)


12.07.2023 | 11:20
Kako sam svako ljeto u Dalmaciji, razmisljao sam otvoriti bankovni racun da imam za Apple pay. Cisto da ne nosim kes ili na kraju dana i novcanik svuda sa sobom.

Hrvatski sam drzavljanin ali ne zivim tu, tako da nemam bankovni racun ciju karticu bi dodao na Apple Pay.

Koja bi bila najjednostavnija opcija za ovakve potrebe? Otvorim racun (idealno online), polozim tipa tisucu eura ili prebacim sa racuna u BiH, dobijem bankovnu karticu koju mogu dodati u Apple Wallet. Cisto da imam za troskove po HR.

Iskacu mi reklame za neki Revolut, ne znam bil to radilo. Postoji li kakav digitalni servis ili banka?

Hvala svima na savjetima i predlozima!
12.07.2023 | 11:37
Pa uzmi Revolut. Ja ga imam i sve funkcionira ok. Napuniš ga nekom transakcijom iz svoje banke ili internet bankarstvom tvoje banke. Možeš ga unijet u Apple Wallet. Nedavno sam kupovao reciever u Osijeku u jednom dućanu i nisu primali Revolut(tako je stajalo u ponudi) i to je bio prvi i jedini put do sada gdje se dogodilo da nerko ne prihvaća Revolut. Revolut ti je ništa drugo nego debitna kartica iza koje stoji IBAN koji je ako se ne varam formiran iz centrale u Luxemburgu(nisam 100% sada siguran)
12.07.2023 | 11:39
Ja koristim Revolut, jer je (pored Monese-a) to u datom momentu bila jedina od dviju opcija za korištenje Apple pay-a tj. plaćanja mobitelom (i satom).

Stvari funkcioniraju dosta jednostavno.
Registriraš se, odbereš jednu od tri različita modela (jedan je besplatan, druga dva se plaćaju na mjesečnoj bazi), pričekaš dok dobiješ fizičku karticu na kućnu adresu, registriraš je u Wallet na mobitelu i/ili satu, i to je to.

Novce na Revolut dodavaš preko same aplikacije, gdje ubaciš podatke o debitnoj kartici soje banke, odrediš iznos koji treba uplatiti, i to je sva mudrost.

Ne znam kako je sa "top-up-om" (top-up je naziv za uplatu novaca na Revolut račun sa tvoje kartice) u BiH, ali ovdje kod na domicilne banke tu transakciju tretiraju kao da si na bankomatu banke podigao gotovinu, dakle nema nikakvih troškova, naknada, taksi, troškova konverzije i sl. Svakako provjeri na Revolut-ovim stranicama ako se odlučiš za njih.

Pored ovoga imaš i neograničeni broj virtualnih kartica, koje koristiš za plaćanje preko interneta. Zove se virtualna jer nema svoj fizički pandan, i koristi se jednokratno, tj. kada obaviš transakciju sa podacima na toj kartici, ona prestane postojati, i čak i ako ti je netko uspio ukrasti podatke o karici ('man in the middle' napad) ne može ih iskoristiti da na pravi još jednu transakciju. A ti za iduće plaćanje preko neta, opet generiraš novu virtualnu karticu sa drugim podacima.

Ako te još nešto zanima, slobodno pitaj, a znam da na forumu ima još korisnika Reovlut-a pa se možda i oni priključe.
12.07.2023 | 12:06
Revolut je o.k. neki moji kolege je koriste, zgodna je opcija kad se putuje po svetu i kad ti uplacuju pare, mislim nista posebno vise ne nudi u odnosu na druge, mada ima par stvari koje znace, al ne bih sad o tome . Nazalost mnoge zemlje nisu podrzane - ovde mislim na Srbiju.
12.07.2023 | 12:21
Ja imam Payoner account/karticu i tako godinama primam uplate iz USA. Nije podrzana u Apple Pay, kao ni moje bosanske kartice nazalost. BiH je valjda jedina drzava u Europi koja nema ApplePay usluge.

Imam americki racun i debitnu karticu. To sam otvorio u USA. Ona mi je Walletu i to radi, ali svaku transakciju i aktivnost van USA mi naplacuju, pa nije isplativo bas za sitne stvari.

Postoji li nacin da se na taj Revolut account polozi kes novac i na taj nacin dopuni?
12.07.2023 | 12:40
Gotovinu ne možeš položit na Revolut jer oni nemaju fizičke poslovnice u koje bi mogao odnijeti gotovinu i položiti je tamo.

Koliko ja znam, jedini način za "top-up" je uplata preko računa/kartice.
12.07.2023 | 13:31
Ako si hr državljan možda bi ti iz ovog ili onog razloga mogla zatrebati hr kartica pa je možda i najbolje otić u neku banku i otvoriti račun. Nije skupo - mjesečno održavanje mislim, dobiješ karticu, dobiješ aplikaciju, ima ApplePay, a kad je neka frka odeš fino u poslovnicu i riješiš umjesto da vrludaš webom u potrazi za kontaktom. Usput, ako ćeš morati plaćati ovdje neke takse, dokumente ili nešto imaš račun.

Izaberi neku banku čiji ti je bankomat usput i mislim da se na ovo svodi cijela poanta, kad ti ovdje trebaju euri a pretpostavljam da u BiH plaćaš neku konverziju, proviziju ili što već.

U Zagrebačkoj i Privrednoj je uvijek gužva iako imaju najviše bankomata, moja preporuka su Erste ili RBA ako ti je njihov bankomat negdje blizu gdje se muvaš i ako ti je njihova poslovnica negdje blizu pa kad jednom godišnje moraš uć u banku da nje daleko i da ne moraš čekati sat vremena ili više - prosječna Zaba. U RBA i Erste skoro nikad nema nikoga pa si fino prvi na redu iako sam jednom na Erste banci vidio ono što ne bih nikad na banci očekivao, cedulju - Vraćam se za 5 minuta.

Imam Revolut ali ga ne koristim često a imam račune u Zabi, Erste i RBA kao i onu turističku karticu u HPB.
12.07.2023 | 15:31
JOHN kaže:
Pa uzmi Revolut. Ja ga imam i sve funkcionira ok. Napuniš ga nekom transakcijom iz svoje banke ili internet bankarstvom tvoje banke. Možeš ga unijet u Apple Wallet. Nedavno sam kupovao reciever u Osijeku u jednom dućanu i nisu primali Revolut(tako je stajalo u ponudi) i to je bio prvi i jedini put do sada gdje se dogodilo da nerko ne prihvaća Revolut. Revolut ti je ništa drugo nego debitna kartica iza koje stoji IBAN koji je ako se ne varam formiran iz centrale u Luxemburgu(nisam 100% sada siguran)


Koristim Revolut pet godina i NIKADA nisam imao problema. Niti u HR, niti vani - SRB, BIH, SLO, Austrija, Francuska, Švicarska, Italija i td.
Odmah dobiješ virtualnu karticu koju pohraniš u telefon/sat i njome plaćaš kao i svakom drugom. Ako ti treba fizička kartica, nju možeš platiti 5€ i stigne ti za par dana na kućnu adresu. To je najnormalnija VISA kartica i ne vidim kako bi ju netko mogao odbiti.
Osim što plaćam na POS aparatima, koristim ju za SWIFT i plaćanje računa (režije i sl.). Prednost je što NEMA NIKAKVIH DODATNIH TROŠKOVA. Čak i plaćanje računa ne generira nikakve dodatne troškove, a SWIFT za koji inače treba oko 30h, prošao je za 20 minuta.

Koristim tri kartice - Revolut 85%, VISA Premium kreditna kartica 12%, Mastercard tekući račun 3%.
12.07.2023 | 16:04
Nemam kreditne kartice, samo Maestro preko koje dižem pemziju. Dug je najgori drug!
12.07.2023 | 16:41
Zagrebacka banka. Nesto se placa svaki mjesec. Token je besplatan, m-Zaba se placa.
Imas i lepeza uslugu pa vidi koju uzeti.
12.07.2023 | 18:51
@FiFi

Kako točno plaćaš račune Revolut aplikacijom?

Ja račune plaćam bankarskom mobilnom aplikacijom kojom skeniram bar-kod sa računa, a naknada je nešto niža nego na šalteru banke (otp-banka).
14.07.2023 | 08:02
Hrvatski državljan koji nema prebivalište u Hrvatskoj ne može baš tek tako otvoriti račun niti u jednoj hrvatskoj banci. Banka (navodno ne banka, nego vlasti, odnosno EU regulativa o suzbiijanju pranja novca) traži milijun podataka i 300 papira. Također, svojedobno aktivacija mZaba aplikacije i mTokena nije prolazila iz inozemstva. Trebalo je biti u Hrvatskoj u trenutku kad se radi aktivacija.

Ja isto mislim da je Revolut najbolje rješenje. Ako ne možeš raditi top-up iz BIH, napraviš ga iz Hrvatske. Prvi dan kad dođeš u HR, odeš u bilo koju banku, napraviš uplatu na revolutov IBAN, kešom, platiš tu proviziju i juhuhu.

Ako ipak odlučiš otvarati račun u Hrvatskoj, moj savjet je ipak Zagrebačka banka jer gotovo ni za što ne treba ići u poslovnicu, sve se može preko interneta ili na bankomatu, osim uplate i isplate strane valute (sa/na devizni račun), ako ti je to uopće potrebno. I, naravno, povremena potpisivanja nekakvih ugovora i aneksa ugovora, iako sam sada neki dan i ugovor za dopušteno prekoračenje potpisao digitalno, kroz mZaba aplikaciju. A, kad se mora u poslovnicu, svaka ima redomat. Inače, kroz mZaba aplikaciju možeš mijenjati i definirati koji želiš dnevni limit po svakoj od kartica, posebno za POS kupovine, posebno za internetske, posebno za bankomat, i dobiješ push notifikaciju svaki put kad je neka kartica korištena bilo gdje. Neki dan sam napravio nalog za prekogranično plaćanje (unutar EU) na IBAN u Litvi, u večernjim satima, i pola sata kasnije su me nazvali iz call centra da provjere je li ta transakcija autentična, tj. jesam li je ja napravio, prije nego je puste dalje. Nijedna druga banka nije došla tako daleko.
14.07.2023 | 08:30
smayoo kaže:
moj savjet je ipak Zagrebačka banka jer gotovo ni za što ne treba ići u poslovnicu


Osim za inicijalne šifre u slučaju ponovne instalacije mobilne aplikacije na drugi mobitel, po koje moraš otići osobno u poslovnicu.
14.07.2023 | 09:00
Naravno da ne moraš više. Već godinama. Samo ne smiješ pregaziti stari mobitel prije nego aktiviraš mZabu na novom. Na starom mobitelu otvoriš mZabu (koja još uvijek tamo radi) i odabereš opciju prebacivanja na novi mobitel, a na novom odabereš aktivaciju mZabe skeniranjem QR koda sa starog mobitela.

To što opisuješ tako funkcionira za npr RBA. Svaki put kad promijeniš mobitel, moraš fizički u poslovnicu, ali ne možeš samo tako doći, moraš se najaviti i čekati dan-dva.
14.07.2023 | 09:16
Nisam znao za tu opciju. Hvala na informaciji.

Pretpostavljam da se može napraviti i reinstalacija na isti uređaj, ako se navedeni QR kod fotografira drugim mobitelom, pa očita nakon brisanja sadržaja mobitela i ponovne instalacije.

Inače, moja gospođa je na Zaba-i, u svaki put kad mora promijeniti mobitel "kuka" kako mora ići do banke po šifre, a ne da joj se.
Ali, i tako je na Androidu, pa... pravo joj budi...

Ja sam na otp banci, pa imam fizički token uređaj, tako da pristupom na internet bankarstvo na njihovim stranicama mogu generirati nove instalacijske šifre u slučaju reinstalacije programa ili prebacivanja na drugi mobitel (mobilnom token aplikacijom nije moguće generirati te šifre, nego isključivo fizičkim token uređajem).
14.07.2023 | 10:44
U Zabi fizički token uređaji rade dok rade, kad krepa baterija, više ne možeš dobiti novi.

Nisam nikad trebao reinstalirati mZabu na isti uređaj pa ti ne znam odgovoriti bi li radilo to što si zamislio. Možda i ne bi jer je taj QR kod vjerojatno dinamički (mijenja se svakih n sekundi).


IMG_8188.PNG
Prilozi:
14.07.2023 | 15:36
Ako imate fizicki token, onda se podatci za aktivaciju mogu dobiti kroz eZabu (na kompu).
Svikojiimaju mZabu mogu imati i onaj plavi token, a oni koji imaju samo mToken ti ne mogu. mToken je besplatan dok se mZaba placa a dobije se i eZaba.
14.07.2023 | 16:14
Prije cirka 3 mjeseca mi crko stari token i zamijenio ga za drugi. Manji po dimenzijama. Istina da su se rastrčali za naći ga, te sam morao u drugu poslovnicu u ST gdje su ga još imali.Lagano će sve ići u oblak i virtualu.
14.07.2023 | 17:51
smayoo kaže:
U Zabi fizički token uređaji rade dok rade, kad krepa baterija, više ne možeš dobiti novi.Kriva informacija. Ja imam zabu od 2002, na prvom tokenu mi je krepala baterija i dobio sam novi token. Taj novi token je imao puno bolju bateriju i baterija je još uvjek radila, ali sam potrošio broj kombinacija za prijavu. Taj drugi token sam imao sigurno preko 10 godina i baterija je radila, ali je nestalo random brojeva za prijavu...ili su se potrošili ili ponavljali, tako da sad imam treći fizički token, usput imam i m_zabu.
14.07.2023 | 18:12
Ja sam dobio novi token u Zabi prije 2-3 mjeseca jer je plavi prestao raditi. Sad imam manji i sivi.

Na RBA tokenima se baterija mogla mijenjati doma (ili kod urara ko voli tako).
15.07.2023 | 09:47
Hm... Sad mi dođe da posjetim osobnu bankaricu svoje supruge i pitam je WTF...
15.07.2023 | 23:52
Meni je Apple Pay povezan na ZABA-u i to radi ok. RBA koristimo u firmi i tamo to nemamo (ne znam nude li), ali kod njih je moguće sam zamijeniti bateriju na tokenu, kod ZABA-e nije. No, token ti zapravo i ne treba ako imaš mobitel na koji si voljan instalirati internet bankarstvo jer dobiješ i virtualni token. Ja koristim oba, i fizički i virtualni - ako sam van kuće.
16.07.2023 | 13:30
Na Apple Pay imam Visa Premium od PBZ-a, Visa tekućeg od Zabe i Mastercard od Revoluta. Sve 3 rade jednako dobro, nikad problema.

Ovo sa token uređajem u Zabi je istina, supruga je imala onaj plavi, pa je baterija krepala, otišla u banku, i dobila gratis novi uređaj (neki sivi)
...za razliku od ENC uređaja, koji mi je krepao pa moraš ići na naplatne kučice i platit novi 15 eura!! (i to je baterija krepala dok sam kretao na more, cijelim hebenim putem sam morao glumiti ino-turista i čekati u redu za naplatu!!

Ja koristim m-Zaba u sklopu koje ima virtualni token. Jedina zamjerka je sama aplikacija, gdje za prijavu na m-token ne radi biometrija, pa moraš utipkavati pin. Kako se biometrijom logiram već više od godinu dana, naravno, zaboravio sam pin koji sam postavio za m-token, pa sam morao ići u poslovnicu da mi "resetiraju"

Pazi, jedna aplikacija, u jedan "menu" možeš biometrijom, u drugi nemožeš!?! WTF!
16.07.2023 | 14:36
Dodatna razina sigurnosti. Svaki biometrijski senzor ima tzv. FAR (false acceptance rate), tj. određeni postotak prijava gdje će pogrešno prihvatiti treću osobu kao da je ona ovlaštena. Pa i sam iPhone ponekad od tebe traži da uneseš PIN, bez ozbira što imaš postavljenu biometrijsku identifikaciju.
17.07.2023 | 13:25
smayoo kaže:
Dodatna razina sigurnosti. ... Pa i sam iPhone ponekad od tebe traži da uneseš PIN, bez ozbira što imaš postavljenu biometrijsku identifikaciju.


I to me živcira!
Al eto, ak je tak, onda neka im bude...!
17.07.2023 | 15:51
Zdravac kaže:
smayoo kaže:
Dodatna razina sigurnosti. ... Pa i sam iPhone ponekad od tebe traži da uneseš PIN, bez ozbira što imaš postavljenu biometrijsku identifikaciju.


I to me živcira!
Al eto, ak je tak, onda neka im bude...!


To ti isto kao s plaćanjem nekom bezkontaktnom karticom. Imaš npr. cifre do 50 E, gdje netrebaš utipkavati pin, a ponekad te sistem traži pin, za račun od 3 E.
17.07.2023 | 16:00
Mene osobito živcira kad mi to napravi u našem seoskom dućanu, meni preko puta kuće, gdje imamo mjesečno barem trideset takvih kupovina od po par eura do max 15.
17.07.2023 | 19:03
smayoo kaže:
Mene osobito živcira kad mi to napravi u našem seoskom dućanu, meni preko puta kuće, gdje imamo mjesečno barem trideset takvih kupovina od po par eura do max 15.


Znači da te živcira, što nemoš biti seoski baja, jer ako netko vidi da utipkavaš pin za dva E, bude rekao, vidi ovog jadu, koliki mu je limit

Ali nama koji se vodimo sigurnost na prvom mjestu, pa tek onda baja, nije lako susjedima objasniti
17.07.2023 | 19:49
Ne, nego me živcira što se onima koji su zaduženi za softver za autorizaciju ne da unaprijediti algoritam pa da random zahtjev za PIN preskoče (ili ponekad preskoče) kad je u pitanju POS koji se koristi svakodnevno. Trunčica više inteligencije, nije teško, samo im se ne da.
18.07.2023 | 14:26
Ima ova tvoja zamisao smisla, za svakodnevni POS aparat. Sad koliko je teško unaprjediti algoritam za to, u to ne bi ulazio.
Moderatori: Bertone
 • Stranica:
 • 1
 • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 4 sati
 • kupus: [link]
 • kupus: za zopaja
 • ZoPaj: a jel u programu i hardver? kad će više taj M3 studio?
 • mbp2009: Drago mi je da će biti makar taj Dark mode prenesen i na ikone
 • mbp2009: To nisam vidio, ali sam ocekivao nesto slicno. Mislio sam da ce barem i 14P biti u tome, ali evo, Apple radi Apple poteze.
 • Yonkis: Meni je smiješno da samo zadnja Pro linija iPhonea može (is)koristiti AI. Nadajmo se da će iPhone 16 imati također 8GB kako bi AI bio upotrebljiv. Uz postojeće M1 > uređaje, također.
 • mbp2009: meni je osobno smiješno kako se AI koristi da se neki mail ili poruka preradi i bude profesionalan, i onda taj isti AI na drugoj strani sažme tu istu poruku u par riječi/rečenica
 • mbp2009: nisam pročitao još osvrt, nisam ni pogledao citav video nego par minuta nekog yt kanala koji je sve to sažeo
 • dpasaric: Napisao sam brz osvrt na Appleov WWDC keynote, za sada samo na AI dio, ostale novosti ću popunjavati tijekom večeri, ali ovo je ono što je vruće!
 • Yonkis: Smayoo, by Apple. Ali vidim da su iskoristili M4 za prikaz onih matematičkih funkcija. :)
 • drlovric: Ajde dobismo full Password manager :) I Magnet app ce ostati van biznisa...
 • smayoo: Calculator app on iPad? Zar je to sad neko čudo neviđeno?
 • Yonkis: What a time to be alive, a Calculator app on iPad.
 • Yonkis: Ništa od Notes na satu. Wow, nove animacije na iPadOSu!!!
 • smayoo: Naravno da kaskaju kad poštuju uvjete privatnosti koje su postavili.
 • drlovric: Tesko da moze biti gori. Siri je tupava ko panj :) Nije se maknula u razvoju i na tom polju kaskaju bas puno...
 • Yonkis: Hoće li se usuditi dirati u Siri, može li Siri biti bolji "asistent" nego što jest danas?
 • rusty: Tema danas, AI > Apple Intelligence
 • drlovric: Ja bih volio Apple Notes na satu i da konacno izbace nativnu aplikaciju za passworde, da elminiramo potrebu za password managerima. Al zao im se odreci 30% od pretplata :)
 • Yonkis: A baš me zanima kako planiraju iskoristiti M4 i što je "spremno" za novi iPhone 16. Nadam se Finderu na iPadOSu :)
 • dpasaric: Danas, u 19 sati po našem vremenu, otvara se Appleov Worldwide Developers Conference. Očekujte mnogo softverski novosti i najave novih Appleovih operativnih sustava...
 • Damirst: Uspio sam srediti zahvaljujući ekipi s Jabučnjaka. U svakom slučaju hvala ti!
 • Beli: A negdje u kutijama, u nekoj garaži i DVD. Pa ak ti ovo ne igra odem do garaže...
 • Beli: imam samo ovo: [link]
 • Damirst: Ekipa, ima li netko iz Splita ili bliže okolice disk Snow Leopard 10.6.?
 • smayoo: Svetak i praznik, 2u1 :D
 • Gjuroo: Pratim čestitke i podižem za slavlje Tijelova.
 • JOHN: Također
 • cariblanco: Pridružujem se čestitkama :)
 • smayoo: Svim hrvatskim državljanima želim sretan Dan državnosti! :)
 • m@xym: cariblanco, Ovdje se ne radi o pozivu nego o SMS poruci.
 • cariblanco: Ja nemam tih problema, svi koji me trebaju znati me znaju, tako da ništa dodatno ne odgovaram niti otvaram. Normalno kako se krećem po skoro cijelom svijetu i ponekad koristim lokalne sim-kartice, je bilo čudnih poziva od svakud...svi su oni na ignore :)
 • IgorD: O da, meni je to došlo isti dan kad sam očekivao amazon paket, prvo je došao HT sms da je paket spreman za isporuku pa drugi dan i ovo. Naravno da sam kliknuo bez gledanja detalja ali onda me sve zbunilo pa sam pobjegao i googla nisam li već 'ozračen'
 • m@xym: Pa otprilike tako je i u RH. Ali, ono što je interesantno je, da, barem neki primatelji tih poruka, stvarno čekaju isporuku pakete od Hrvatske pošte (koji će, naravno, biti uredno isporučen primatelju), što upućuje na možebitno "curenje" podataka sa nekog. HP-ovog servera.
 • Ender: ma to vec par meseci u SR stizu te poruke, mislim da smo pisali o tome vec ranije.
 • amsterdamxxx: i meni ta prevara stigla juce u Srb na sms..poruka broja iz Indonezije
 • m@xym: čuj imali su dva pokušaja isporuke ali nisu uspjeli zbog nepotpune adrese. Ali zato imaju broj tvog mobitela i traže da odogovriš na poruku sa Y (klasična navlakuša na telefonske "servisese" koji se masno naplaćuju pošiljatelju... Ma diivota.
 • Yonkis: Kakvi pokušaji muljaže. Ali otkud im broj? Ili adresa? [link]
 • Bertone: :D
 • smayoo: X-D
 • zoranowsky: LOL! :)
 • Gjuroo: :D
 • Ender: na eurosongu ima vise golotinje, al pornic ima bolju muziku :-)
 • Ender: koja je razlika izmedju eurosong-a i pornica?
 • Ender: evo sta kruzi po forumima sada.
 • JOHN: ……naravno uz par iznimki
 • JOHN: Markec je pobjednik bez obzira na brojke! Jako dobra promocija njega kao mladog umjetnika, tradicije, kraja i države od kuda dolazi. Za ostalo/e sam bez komentara. Bilo je tu svega i svačega :)
 • Ender: da ne budem pogresno shvacen, da sam rasista ili sta vec, ali jedan od malog broja normalnih nastupa.
 • Ender: cestitke iz srbije za uspeh i nastup!
 • smayoo: Slažem se!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, dreaMMAster, Korky, MacSlavko, Anonimci (422)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO