Top Gun - Maverick
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Top Gun - Maverick


28.06.2022 | 23:17
Nitko ne spominje pa eto mene. Znam, pomalo je deplasirano gledati holivudsku limunadu kad imamo "real thing" u susjedstvu, ali evo... da se malo odmaknemo od stvarnosti.

Je li tko gledao? Kakvi su komentari? Meni se dopala kamera i općenito razina produkcije, letačke scene svakako, a scenarij je baš ono... totalni jeftikaner i do daske konfekcijska limunada. Bio bi sveukupno puno bolji dojam da nema zadnjih 20-ak minuta. I casting je prilično, hm... s obzirom na produkciju, drugoligaški. Ali, tako sam nešto i očekivao pa nisam razočaran...
29.06.2022 | 01:13
Kad ukradu na kraju avion, to je dio koji granici s naucnom fantastikom.
29.06.2022 | 06:49
Nemoj ti meni.. BILO koji izgovor da se F-14 pojavi u filmu je dobar za mene!
Što se tiče glumačke postave: SVI su doista letjeli u avionima pa je ekipa morala to moći podnijeti. Od originalne postave tko je živ, a da nije dementan, bi se raspao u kokpitu F-18 osim ovog luđaka Cruisea. Jenny Connely je VELIKI upgrade IMHO u odnosu na Kelly McGillis (posebno u stvarnom, trenutnom stanju)...
A ostalo: zar si doista očekivao neku smislenu radnju? Meni je ionako F-18D koji koriste u filmu glavni lik. I P-51 na kraju kojeg inače Curise i privatno ima i koristi. Sve skupa, ja sam zadovoljan. I izuzetno mi se sviđa špica koja je vrhunski hommage originalu i koju su ostavili istu i to je pun pogodak, zajedno s Danger Zone od Kenny Logginsa.
29.06.2022 | 07:56
jura22 kaže:
Kad ukradu na kraju avion, to je dio koji granici s naucnom fantastikom.


Ja sam komentirao da je to već viđeno u Partizanskoj eskadrili Hajrudina Krvavca, kad Ljubišu Samardžića i njegovog pomoćnika sruše pa onda, da se ne vraćaju u bazu praznih ruku, eto tako ušeću na njemački aerodrom i otmu izvidnički avion.
29.06.2022 | 07:59
Djuro genijalac kaže:
I P-51 na kraju kojeg inače Curise i privatno ima i koristi. Sve skupa, ja sam zadovoljan.


P-51? Zar nije P-51 jednosjed? A njih je na kraju dvoje letjelo u njemu...
29.06.2022 | 08:58
Sve u skladu s očekivanjima. Meni ko veteranu aviosimulacija i pasioniranom avijatičaru taman kako treba biti. Dovoljno realno da nije glupo, dovoljno nerealno da nije naporno.

Bio sam na pretpremijeri sa sinom kojeg sam ukrao s engleskog, isto kako je '88 mene stari ukrao s engleskog da me vodi na original Odlično izmiješana nostalgija i feel-good scene, cijelo vrijeme na rubu suza bio
29.06.2022 | 09:10
Ja ga nisam pogledao. Hoću, ali više me zanima ELVIS.
No jučer (sinoć) sam pogledao dokumentarac National Geographica The Rescue.
Istinit događaj iz 2018., mi smo ovdje navijali za naše nogometaše na SP u Rusiji, na Tajlandu su mladi dečkići, članovi nogometne ekipe Divlji Veprovi zaglavili u podzemnoj spilji koja se ispostavila izuzetno dugačka a taman je počinjala sezona mosuna i ista se počela puniti vodom nevjerojatnom brzinom.
Tajland ima svoju vrstu NAVY SEAL tima, ali niti oni, niti NAVY SEAL iz USA nisu mogli napraviti što su napravili sredovječni muškarci, redom introverti koji se speleo ronjenjem bave iz ljubavi prema tome.
Tamo se u to vrijeme slučajno našao Britanac koji je dokumentirao i mapirao spilju koja je ispala jedno tri do četiri puta duža nego što se do tada mislilo.
I nakon toga je generalu koji je bio glavni za spašavanje predao popis najsposobnijih speleoronioca na svijetu.
Kako je to izvedeno, to je nevjerojatno.
Kao netko tko je ronio na dah, izuzetno cijenim napore svih članova gorskih službi spašavanja, no moram naglasiti da i oni sami kažu da je speleo ronjenje najteža i najluđa disciplina gdje emocije jednostavno moraš spremiti u kutiju, kutiju na gornju policu u glavi i roniti kroz izuzetno uske i blatnjave podvodne tunele da bi našao ili tijelo ili živu osobu.
I ne samo to, jednostavno strah=smrt.
Tokiko je jednostavno.
To su ljudi koji su svojom voljom o svom trošku radili boce za izmjenično disanje (isprazni se jedna, automatski se uključi druga, vuku iz za sobom jer bi im na leđima stvarali dodatnu širinu za uske prolaze - i spuste se u kilometar dugu spilju i Meksiku iz zabave.
Oni to opisuju kao vraćanje u doba spiljskog čovjeka - nešto primalno što ih sve vuče dolje.

Tko nije pogledao, topla preporuka.
Stvarno kvalitetan dokumentarac od kojeg je ukenjaš jedno tri do pet puta jer znaš da se tako odigralo.
EDIT:
Kako je većina spasioca bilo iz UK-a, obzirom na tajlandski izuzetno strogi kazneno popravni sistem - članovi spasilačkih ekipa se prisjećaju da im je su u slučaju da počnu nalaziti tijela MI6 složio extraction plan u stilu 007 jer bi inače završili u Thai ćuzi.
Stoga još jednom preporuka = obavezno pogledati, bez zezanja.
Isprika na offtopicu ali sjetilo me kada je Maverick pod filmovima pa ono...
Bolje a stavim tu ukoliko nekoga zanima.
29.06.2022 | 10:42
korisnik kaže:
Sve u skladu s očekivanjima. Meni ko veteranu aviosimulacija i pasioniranom avijatičaru taman kako treba biti. Dovoljno realno da nije glupo, dovoljno nerealno da nije naporno.

Bio sam na pretpremijeri sa sinom kojeg sam ukrao s engleskog, isto kako je '88 mene stari ukrao s engleskog da me vodi na original Odlično izmiješana nostalgija i feel-good scene, cijelo vrijeme na rubu suza bio


Točno tako i ja. Navlas isto. Krene uvodna špica, pa Kenny Loggins, a meni suza u oku...
29.06.2022 | 10:46
smayoo kaže:
Djuro genijalac kaže:
I P-51 na kraju kojeg inače Curise i privatno ima i koristi. Sve skupa, ja sam zadovoljan.


P-51? Zar nije P-51 jednosjed? A njih je na kraju dvoje letjelo u njemu...


Mislim da ako smanjiš broj i veličinu tankova, možeš ubaciti drugo sjedalo. P-51 je imao IZUZETAN doseg kad su pratili B-17 duboko u Njemačku upravo zbog obujma tankova. Motor je teoretski isti kao u Spitfireu, a od njega ima gotovo dvaput veći doseg. Za ova vozikanja iz gušta ti to ne treba (nećeš iz gušta letjeti 7-8 sati u komadu, ne?).
29.06.2022 | 11:38
A, tako veliš... Nisam toliko duboko analizirao nikad...
29.06.2022 | 22:03
Meni je bio super, točno ono što sam očekivao! Povratak u mladost, nije bilo previše sladnjavo, nije bilo pretenciozno preko granica, nije bilo političke agitacije, a snimke koje su stvarne, a ne rendane su super i film je izgledao jednako dobro kao original. I Tom Cruise je baš pravi frajer, bio i ostao.

Jedini problem je bio Cinestar koji je u najvećoj dvorani takav akcioni film pustio samo kao stereo na što sam poludio! Poslao sam im reklamaciju i priznali su da su imali neki kvar. Dobio sam karte ponovo, pa sam gledao dva puta!
30.06.2022 | 07:49
Kakvi jadnici... Zar su stvarno mislili da se to neće skužiti, i to na takvom filmu?
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • Ender: ... koja mu nije prosla.
  • Ender: @Slavo: da, to je bilo nakon jedne posete Jobs-a Sony-ju, i bio je impresioniran sto svi imaju istu radnu uniformu. A. Morita mu je uz malo nelagode objasnio da nakon II sv. rata, Japan je bio toliko razoren da njihovi radnici prakticno nisu imali sta da obuku. Tako da je Sony onda uveo te radnje uniforme. Jobs je to probao da uvede u Apple, i bio je ismejan takoreci. Jedna od retkih stvari koja m
  • Slavo: Jobs je htio uvesti u Apple nošenje “uniformi” tj nekog univerzalnog odjevnog predmeta kao što to imaju japanci, ili su imali u to vrijeme. Zato je išao kod Miyakia, tražio ga je dizajn tih uniformi. Iako se to nikad nije ostvarilo, njemu je dizajnirao tu prepoznatljivu dolčevitu. Eto, malo iz knjige po sjećanju ;-)
  • Soffoklo: "Jedan propust slomio je sve slojeve sigurnosti u MacOS-u" - Monterey je jedino pokrpan - [link]
  • Kloba: Sorry - isprika - nisam čitao pa uletio ko budala. Klasika već - sve znate ;)
  • Kloba: Aha
  • ping: @Kloba ova crna T-shirt ti je crna jabučnjak majica sa likom Jobsa. Zato je trebalo pojašnjenje od Davora da ni bi netko pomislio da Jabučnjak ima love za Miyakea.
  • Kloba: Ovo dolje znači da mislim da su mu te majice ipak Fruit of the Loom bile, isprika :)
  • Kloba: arno FOTL a da je Miyake napravio kombinaciju svega - ne znam sada više
  • Kloba: Pitao Guglo :)
  • Kloba: nebitno, zgodan podatak pa reko da podijelim
  • Kloba: Tako da Davor ipak ima tu pravo - iako sam i ja prvo mislio da nema kao i Smayoo
  • Kloba: Issey Miyake - on je odredio tu turtleneck crnu za Jobsa, ne znam o kakvoj kratkoj majci se piše. Sjećam se da je bilo neko ime iz knjige kada je umro, prvo sam mislio Fruit of the Loom (hlače Levis, tene New Balance) - ali nije - majica je ovaj lik
  • Riba: To je i meni palo na pamet. Ali to je zato jer nisi connoisseur!
  • smayoo: Mislim... to mi je kao da mi sad kažeš da je netko dizajnirao bijeli zid u hodniku neke uredske zgrade... :D
  • smayoo: Jobsovu crnu majicu je netko dizajnirao? :)
  • dpasaric: Umro modni dizajner Issey Miyake, među ostalim poznat i po dizajnu Jobsove crne majice.
  • mbp2009: ne pase ti vent?
  • jura22: E da, nema ventirlator. 2.500kn i ventilator su prevagnuli u koris Air-a umjestp Pro-a.
  • jura22: puni. Jedino mu se ispravljac dosta grije.
  • jura22: Moj MBA M1 po ovim vrucinama, kada i iPhone gori, ostaje mlaki. Najvise se ugrije kada se
  • mbp2009: btw ios16 pb2 je dosta stabilna, nadam se da ce izaci brzo i pb3, jer dev beta ima postotak baterije u status baru
  • mbp2009: vjerojatno je ok za ljude koji ce ga koristit casual, ali dat tolike novce za nesto sta ce mi pocet stekat nakon 5-6 minuta rendera na fcp mi nema smisla
  • andy: nisam se htio kockati s laptopom bez aktivnog hladenja ma koliko god mi se svidio
  • mbp2009: ja uopce ne razumijem logiku iza te odluke
  • andy: al ventilator je ventilator
  • andy: ja sam skoro uzeo MBA M2 jer mi je ljepsi od MBP
  • drlovric: Ja sam kupio MBP 16" M1 PRO jer je 95% vremena na stolu. Da mi treba za putovanja, isao bi na 14" ili jos vjerojatnije Air. Ovo je tesko, debelo, glomazno :)
  • JOHN: bolje je uložiti na veći ssd, minimalno na 512 jer je verzija sa 256 poprilično sporija od verzije Aira sa M1 procesorom. 8/8 procesor, 1 Tb SSD, 16 Gb Ram bi bio moj osobni odabir. Mada bi radije išao na Macbook pro 14"
  • JOHN: malo sam gledao testove novog Air i ispada da je pametnija opcija Aira sa 8 jezgrenim grafičkim procesorom nego sa 10. Naime prilikom usporavanja (thermal throttling) dolazi do većeg usporavnja kod verzije sa 10 jezgri nego kod one sa 8. Isto tako napucavanje radne memorije nije toliko učinkovito kao što bi trebalo biti.
  • dpasaric: Dodao sam MacBook Air M2 BTO konfiguracije u Voćarnu! :) [link]
  • jura22: Da.
  • Riba: Emoji?
  • jura22: Bio je palac gore Davoru ali ispali su upitnici.
  • jura22: ????
  • jupi: Pasaricu svaka ti cast! Pridruzujem se cestitkama!
  • smayoo: želji
  • smayoo: Pridružujem se čestitci i lijepoj
  • JOHN: iz tvojih usta u Boźje uši
  • dpasaric: Neka nam životi koje su branitelji dali za domovinu budu zalog da pametnije i ljepše upravljamo ovom našem lijepom zemljom!
  • JOHN: Čestitam svima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
  • dpasaric: Danas sam isporučio prvi Mac Studio s M1 Ultra procesorom, mislim da je prvi koji je došao do nas. Željno čekam feedback kolege! :) [link]
  • andy: ups, ipak nemaju hrvatski layout
  • andy: možeš naručiti s bilokojim layoutom, ja sam uzeo US
  • jura22: Na mobitelu. Jesam. Mada imam dioptriju i dislekeiju.
  • Borisone: Dok si to pisao, da li si gledao u tipkovnicu?
  • jura22: Mani nije opcija u AT jer zelim tipkovnicu s nasim znakovima a ne zelim lijepiti naljepnice.
  • andy: možda nekome nešto znači - naručio sam built-to-order macbook na apple.com/at prije dva tjedna i već ga danas mogu preuzeti u Beču
  • Borisone: Pretpostavljam "ništa ne prodajem, samo se hvalim".
  • dpasaric: Build-to-order zeleni iMac jedan je od ljepših modela! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO