Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


06.05.2024 | 14:35
Air kaže:
Ali kada vidim da pišeš stvari koje nemaju veze sa mojim pitanjem tada znam da izbjegavaš odgovor.

Bolje nemoj odgovoriti ili napiši kao prošli puta da nemaš vremena iako si kratko nakon toga napisao dvije kartice teksta.

Kakve ima fkn veze Starcraft sa mojim jednostavnim pitanjem da li da vjerujemo analitici ili tvojoj izjavi da si neutralan?


Ne izbjegavam nikakav odgovor, ali da, u pravu si da često nemam vremena čitati kartice i kartice teksta. U organizaciji sam cijelog jednog malog festivala koji je tako lijepo pozitivan i koristan (za razliku od negative ovdje) i onda na forum svratim u rijetkim trenucima neke pauze dok čekam iduću stvar koju moram odraditi, a onda ne mogu procesirati nekakve dugačke filozofske odgovore.

Evo odgovor na pitanje:

Mojoj analitici ne morate vjerovati - vi jednostavno pogledajte što sam predviđao i što se dogodilo. I onda slobodno zaključite da je to bila čista slučajnost ili moja "početnička sreća". Ako ste vi s time sretni, sretan sam i ja.

A jednako tako možete i ne morate vjerovati jesam li neutralan, ali prije sami sa sobom definirajte što ZAISTA znači "biti neutralan". Ja držim da jesam neutralan. Dapače, ako gledamo ovaj konekst SAD vs Rusija, sve moje životne varijable govore da sam pristran, ali pristran na stranu zapada i Amerike. Uz to su svi moji izvori zapadni. No, ono što nekima ovdje ne ide u glavu je da zapad ima svoje lice i naličje, dobru i lošu stranu, a ja sam jako pristran za onu dobru stranu našeg zapada, a dobar dio vas ovdje je zapravo u zabludi i upali ste u zamku one loše strane: pohlepne, vojno-huškačke, korporativne, nedemokratske i politički korumpirane.
06.05.2024 | 14:56
Davor je prije bio antivakser, a sada je rusifil (po misljenju nekih ovdje).
To proizlazi iz hunte koja slijepo vjeruje univerzalnoj istini koju sire mainstream mediji.
To sto nije zauzeo “stranu” ne znaci da je to lose ili negativno.

Sistemi koji stanovnistvo dijele na “nase” i “vase” s mantrom: “Ako nisi s nama, onda si protiv nas!”, su totalitarni (od nacizma do komunizma), a cesto i lijevo orijentirani.

Sutra budete Davoru prisili da je hadezeovac!
06.05.2024 | 15:22
dpasaric kaže:
Haha, ok, sve je moguće, ali nije li malo čudno da se ne navodi koji je to notorni portal, pa da vidimo što pišu? Mislim koja bi bila logika da Rusi financiraju portal koji nitko ne vidi i ne čita?


Piše se po internetima da je u pitanju portal pravda-hr.com/
06.05.2024 | 16:11
Da dosta je otvoriti samo tab Ukrajina i sve ti je jasno...samo istina od slobodnih ljudi, koji nisu pod propagandom kao mi
Samo da image na umu, nema besplatne propagande, kao niti besplatnog ručka
06.05.2024 | 17:17
Da li je Legija već u Ukrajini ?

twitter.com/nexta_tv/status/1787367693932179943

Normalno da nije, ponovo Ruska propaganda...evo već ih i ubijaju, kao na ovom linku.

t.me/supernova_plus/31109
06.05.2024 | 20:12
Meni je ovaj covjek neko vrijeme djelovao realan. I normalan. I gledam danas video, lik mrtav hladan izjavljuje da su u WWII Nijemci, zajedno sa Englezima i Francuzima napadali Stalingard

Sa jos puno "slobodnih zapadnih naroda". I da jedino Srba nije bilo u tim napadima na bracu Ruse.

Draza Mihajlovic pije brlju rakiju sa bracom cetnicima, i umiru na nebu od smijeha

I kaze idiot da se danas eto povijest ponavlja. Jadni Rusi moraju da se brane od napada sa Zapada.

Govna su bili u WWII, a govna su bgm i danas. Nesposobne pijandure koje ne znaju nista.

I atomsku bombu kojom danas prijete su morali da ukradu od USA.


06.05.2024 | 20:40
Lovricu, nisu Ameri toliko pametni kako ti mislis. Relativno su glupi ali bogati i onda sto im treba to kupe. Ako ne mogu s novcima onda kupe s puno novaca.
Trust dijela mozgova Manhattan projekta nisu bili Amerikanci vec Europljani prebjegli u USA.

Film je populisticki i propagandno odradjen.
07.05.2024 | 00:10
Meni je fantastičan odgovor Rusije, da ako britanske rakete rokaju po Rusiji, onda je i Britanija legitiman vojni cilj za Rusiju Sad kad padaju S. Korejske rakete, Iranski dronovi po Ukrajini, da je su te zemlje legalne meta za drugu stranu ? Zelenski bi trebao pozvati NATO u obranu zamlje ( valjda ima na to pravo ) pa da NATO trupe uđu tamo i razbucaju Ruske snage. Taj scenarij je jako izgledan, jer polugodišnje vježbe uz Rusku granicu, nemaš da tamo bereš trešnje, nego za druge stvari.

Ako bude i ograničeni WW III on će se voditi na teritoriju Rusije.
07.05.2024 | 09:51
Ma nece prijatelju NATO slati vojsku i pjesacke trupe da ginu za ukrajinsku stvar.

1. Zasto bi? Pitanje je da li bi poslali i da Srbija sutra napadne Hrvatsku, kao punopravnu NATO clanicu.

2. Previse se tamo gine za zapadne standarde.

Malo je ipak teze zapadnoj majci objasniti i prihvatiti zasto vise nema sina, nego ruskoj

Pisao sam ovdje prije godinu da ce zapadni piloti dragovoljci doci i to ce se ove godine desiti. Dosli bi oni i ranije, jer spiskovi vec postoje (osobno poznajem sina jednog od njih) ali ti umirovljeni piloti ne znaju i ne zele letjeti na ruskim aparatima.

Kada dodju F-16 u operativnu uporabu, bice to zanimljiv mix pilota. Usudio bih se reci da ce Ukrajinaca biti i nesto manje nego je planirano, jer obuka im bas ne ide planiranom dinamikom.
07.05.2024 | 13:11
Ču li Žabca.

Previ put da se slažemo.

Čisti populizam i propaganda.
07.05.2024 | 13:26
tino1 kaže:
Čisti populizam i propaganda.


Populizam da su ruski spijuni infiltirirani u Manhattan projekt pokrali razvojnu dokumentaciju i ubrzali ruski atomski put?

Ja film o kojem on prica nisam niti gledao, jer iskreno gledam 3-4 filma godisnje. Ako i toliko.
07.05.2024 | 13:57
drlovric kaže:
tino1 kaže:
Čisti populizam i propaganda.


Populizam da su ruski spijuni infiltirirani u Manhattan projekt pokrali razvojnu dokumentaciju i ubrzali ruski atomski put?

Ja film o kojem on prica nisam niti gledao, jer iskreno gledam 3-4 filma godisnje. Ako i toliko.


Ja sam mislio na YT film ovog Srbina a ne na Manhattan projekt. Ali tako to ispadne kad se Žabac kreativno izražava i sve stavi u jednu rečenicu bez ikakvog konteksta, populizam i propaganda.
07.05.2024 | 14:15
Evo live fotka sa mog radnog mjesta.

Ja jesam strani placenik i ne krijem, dok je njemu jedino bitno da bude antiprotivan


IMG_1337.jpg
08.05.2024 | 09:48
Sup sup!
Ej, pištolj ti nije na punjaču..
08.05.2024 | 11:49
Yonkis kaže:
Sup sup!
Ej, pištolj ti nije na punjaču..


Nisam majke mi ni obracao na to. Nego tek sto sam stigao na posao, pa sam ga samo spustio na stol.

Nikad ne znas dokle mocna Rusija moze dobaciti. Ipak je to nuklearna sila
08.05.2024 | 14:30
drlovric kaže:
Yonkis kaže:
Sup sup!
Ej, pištolj ti nije na punjaču..


Nisam majke mi ni obracao na to. Nego tek sto sam stigao na posao, pa sam ga samo spustio na stol.

Nikad ne znas dokle mocna Rusija moze dobaciti. Ipak je to nuklearna sila


Da sam na tvom mestu, ja bih konsultovao sta kaze StarCraft na moguci sukob: nukes-pistolj
 • Air
 • Korisnik
 • 72
08.05.2024 | 15:57
Yonkis kaže:
Sup sup!
Ej, pištolj ti nije na punjaču..


A valjda nije na punjaču jer je pun.
08.05.2024 | 23:41
Samo za Juru, on stalno spominje fašizam...fašizam u nastajanju čak i od vrtića, oni iz osnovne škole su već veterani fašizma Ovo su te nove Ruske vrijednosti koje bi trebali usvojiti ? Ima li Rusija nešto drugo za ponuditi, pa da nas dobije na Davorovu stranu !

twitter.com/NOELreports/status/1788248218691600833
09.05.2024 | 21:44
Hm!

This Week in Partisan

• On the 26th of April, a quadcopter drone carrying an IED towards the local FSB building detonated early in Ufa, Bashkortstan. The Private Chuvash Drone Army, which had previousloy carried out an attack on an FSB office in Novorossiysk, took responsibility. The drone operator escaped, but the attack was unsuccessful. https:// t. me/HeraldOfRebellion/820

• RDPS partisan group has destroyed numerous relay cabinets in unknown locations across Russia. https:// t. me/rdpsru/180
In Chelyabinsk, a train was derailed on a line leading to a facility producing & testing small arms, missiles and launch vehicles. https:// t. me/BlackBridgeInt/95

• A partisan group tested an IED near St. Petersburg. https:// t. me/BlackBridgeInt/95

• Another attack was carried out in Karachay-Cherkessia on the 29th of April, this time on a traffic police post. The attackers used a grenade & automatic weapons, killing two police officers and injuring four others. According to the Russian Ministry of Internal Affairs, 5 attackers were killed, and IEDs were found at the scene. A week earlier, a similar attack killed three policemen. Presumably the attacks were carried out by the same group. https:// t. me/HeraldOfRebellion/823

• In addition, Ilya Ponomarev (leader of the political wing of the Freedom of Russia Legion, and a member of the Council of People's Deputies, which is positioning itself to be a 'transitional government' to turn Russia into a democracy if Putin's regime falls) stated that Russian anti-Putin partisans are involved in most of Ukraine's drone strikes deep inside of Russia.
09.05.2024 | 23:32
Hoćeš reći da se povijest ponavlja...samo nas partizani mogu spasiti od nacista ? Sad smišljam naziv kako bi mogao opisati ove novokomponovane partizane...PartinzanCIA
10.05.2024 | 06:13
Ti si svjestan da "partizani" nisu nešto što je povijesno vezano i rezervirano za bivšu Jugoslaviju i 2. svjetski rat? Pojam općenito označava pokret otpora, odnosno, kako se to obično zove u Južnoj Americi - gerilu. Dakle, borbenu skupinu koja nije formalno vojno ustrojena. I kod nas su se u početku zvali "partizani", to jest (NOV i POJ - "narodnooslobodilačka vojska i partizanski odredi Jugoslavije"), a pod kraj rata, kad je stigla podrška od Britanaca i Amerikanaca, kad je ustrojen zapovjedni kadar i struktura - JA (jugoslavenska armija).
10.05.2024 | 13:57
Znam sve to smayoo, np. Naglasak je bio za Davora na partizanCIA...zadnja tri slova
11.05.2024 | 12:16
Unutrašnji neprijatelj, koga nije briga za svoj život, St. Petersburg. Stanje u velikim gradovima je jako upitno za RF. Jako puno je stranih radnika, koji rade poslove, koje neće Rusi ( isto kao kod nas ) i tu se kriju opasnosti kao s ovim autobusom, što se je dogodilo jučer u St. Petersburgu.

t.me/operativnoZSU/145262

t.me/operativnoZSU/145334
12.05.2024 | 21:29
www.businessinsider.com/a-wargame-simula...ould-collapse-2024-5

A wargame examined the possible ramifications if Trump has threatened to quit NATO.

The US player abandoned Ukraine and ceased NATO participation, triggering crisis in Europe.

The game's designer says it showed Trump "doesn't need to leave NATO to ruin it."
12.05.2024 | 23:17
Veceras citam neke naslove vesti i ne verujem - Putin smenio Sojgua!
Na sta li ce ovo da izadje? Da li treba konsultovati StarCraft?
13.05.2024 | 01:16
Belousov je novi ministar RF...dug život ministre, samo ne blizu prozora

Inače Ruska ofanziva na Harkivsku oblast je poprimila nove metode ratovanja. Rusi su skužili ako napreduju s oklopnim transporterima, da su oni laki cilj, pa sada idu pješke. Vidio sam dosta videa, gdje se njihove trupe doslovce pješke napreduju, s jako velikim rancima na leđima. Vjerojatno sve što im treba za tjedan dana napredovanja...hrana, voda..etc. Ima neke logike, jedan dron na oklop i 10 mrtvih...ovako računaju da "grbovi" nemaju dosta dronova, da ubiju svakog pojedinačno !

Inače onaj napad na zgradu u Belgoradu, gdje je cijeli ulaz od 10 katova otišao dole, nije napad neke rakete, nego je diverzija dinamita koji je postavljen u temelje te zgrade. Dodatna briga za FSB.
13.05.2024 | 15:11
www.index.hr/vijesti/clanak/prva-dama-uk...kasenka/2564600.aspx

"Boji li nas se itko osim Lukašenka? Čak se i Kirgistan okrenuo. Naša vanjska politika je nešto slaba."


"Nitko nije bolje opisao Ruse nego oni sami sebe. Sve o sebi rekli su u samo jednoj recenici: “Boji li se nas itko osim Bjelorusije”. Njima nije vazno da ih netko postuje i voli, nego da ih se boji."
13.05.2024 | 16:08
cariblanco kaže:
Inače onaj napad na zgradu u Belgoradu, gdje je cijeli ulaz od 10 katova otišao dole, nije napad neke rakete, nego je diverzija dinamita koji je postavljen u temelje te zgrade. Dodatna briga za FSB.


Ak nije false flag...
13.05.2024 | 16:28
Mislim da je neka greška s Ruske strane.

Eksplozija se po okolnim kamerama desila točno u 11:21:00 što je malo čudno, kao da je netko namjestio timer. Druga stvar je da se eksplozija desila na sjevero istočnoj strani zgrade, tj. da je nešto doletilo iz smijera Ukrajine to bi bila jugo zapadna strana zgrade.

Sve u svemu, nešto ne štima.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 27 minuta
 • Zdravac: VŽ
 • Zdravac: ako trebaš samo onaj nastavak koji se ušteka, mislim da imam ja od starog punjača, možda odgovara
 • Beli: Ovo: [link]
 • smayoo: Odnosno, ako imaš US, a trebaš EU, onda, jel... :)
 • smayoo: googlaj Apple duckhead US power plug
 • drpongrac23: Ima i od Apple-a "Apple World Travel Adapter Kit"
 • drpongrac23: [link]
 • drpongrac23: Aj vidi kod ovih, drže svašta za Mac
 • drlovric: Gdje mogu kupiti kut za Macbook punjac. Da skinem americki i stavim EU uticnicu. Kako se to uopce zove? Prodaje li to neki ducan? :)
 • rusty: Onda? Tko je u ovo CrowdStrike problemu? ERSTE banka nije!
 • Zdravac: Ne znam, za kolegu je... provjeriti ću...
 • drpongrac23: Mogli bi imati u FINI :)
 • smayoo: Ako je to 5,25" zapis od 180 ili 360 kB po strani (single ili double density), ja imam 5,25" na Commodoreu 128. HD flopica od 5,25 (1,2 MB) sigurno više nije čitljiva, zaboravi te podatke.
 • Borisone: Peek'n'Poke?
 • m@xym: Teško ćeš naći nekoga da ima i 3.5" floppy, a kamoli 5.25.
 • Zdravac: 5.25 floppy ima tko da moze prebaciti podatke?
 • rusty: Šteta je što i dalje ne radi kako spada na macOSu. Prošle godine, je radio dio ali ne i adekvatno upucavanje certifikata na Certelia portalu. Taj dio samo je radio na Win 64bit i to preko Firefoxa. Moje osobno iskustvo uz support AKDa.
 • Djuro genijalac: Vidi eOI...
 • Djuro genijalac: Murja otkrila Linux i MacOS!
 • cariblanco: Yonkis, komentar je bio vrh, nemam šata dodati :)
 • drlovric: Affinity Suite nudi 6 mjeseci trial verziju za sve svoje apps (Mac, Win, iPad). Zanimljiv poslovni model...
 • Yonkis: Molimo da vi i vaši kolonizatori osvojite sve u alpskim sportovima, to će onda biti senzacija.
 • cariblanco: Jučer smo mi i naši kolonizatori, osvojili sve u nogometu i tenisu ;)
 • rusty: Safari je najbolji preglednik i Smayoo ga obožava iako tako ne piše ;)
 • Yonkis: Vrlo logično pošto smo na Jabučnjaku :)
 • smayoo: To je ugrađen mehanizam kažnjavanja za one koji koriste Safari ;)
 • Yonkis: Zašto je Jabučnjak tako bugovit na Safariju (iOS) kada pišem odgovore na forumu? Svako malo se zalocka, ne reagira pa moram reloadati stranicu i naravno sve pisati isponova. :/
 • m@xym: gladhr2, forum i postoji za to da sa na njemu otvaraju nove teme.
 • Piko: A ima i ovo, ali to nisam isprobavao pa nemam pojma kako radi: [link]
 • Piko: [link] imaš i ovo, ali nije free .... a kad Apple izda monitor sa barem 120Hz 4K ili 5K ... onda kupim Apple monitor
 • Yonkis: Pa kad je sve Windows fokusirano a od Applea se očekuje da nađe workaround. Da imaš Appleov monitor onda ne bi imao ovih poteškoća, zar ne?
 • gladhr2: Monitor Control mi ne funkcionira, samo brightness
 • gladhr2: haha, i dalje ne vjerujem u to da mac nema to rjeseno a na win je to odrađeno
 • Yonkis: A ti bi sad kompletno rješenje.. take it or leave it. My way or highway. Ispruži ruku pa stišaj :) eto rješenja :)
 • gladhr2: @drpongrac, taj dio sam ja napravio to je ok, ali kada zelim smanjiti ili pojacati ne mogu iz postavki minija, niti s tipkovnice nego moram cackati po tipkama monitora
 • drpongrac23: @gladhr2 - u postavkama zvuka odaberi monitor kao primarni audio uređaj. Ali onda neće biti zvuka iz Minija, već samo iz monitora.
 • Piko: Može se sa [link]
 • gladhr2: jedno pitanje da ne otvaram novu temu, mac mini, i na njega spojen monitor s hdmi a monitor ima ugrađen zvučnik. MOže li se nekako s mac minija updavljati zvucnikom odnosno da ne moram pojacavati i smanjivati direktno na monitoru, na windowsu mi je to radilo naj normalnije
 • drpongrac23: I fala Sanjinu Đukuiću!!! Riječka rock scena live forver!!!!
 • drpongrac23: Rijeka -Paris - texas - reizdanje, malo za reći, slava Foxu!!!!
 • Kloba: Pod "on" za Shindlerovu listu trebao sam napisati Steven Spielberg. Isprika na tomu.
 • Kloba: Denzel Washington odgovara zašto je bolje da umjesto Scorsesea Schindlerovu lisu bolje režira on, dok će Scorsese uvijek biti prvi izbor za Dobre momke. Kao i da je crni redatelj uvijek bolji od bijelog ako je film smješten u crnu sredinu. I odgovori a da ne uvrijedi nikoga, umijeće ovih dana: [link]
 • m@xym: Što se tiče stope PDV-a, primjenjuje se stopa PDV u zemlji kupca robe, a samo ako trgovac ne ostvaruje veći promet od 10.000 EUR izvan svoje zemlje, naplaćuje se PDV po stopi zemlje u koje se nalazi trgovac.
 • tcanji: Zdravac, zahvaljujem na odgovoru i odvojenom vremenu. Lp i svako dobro!
 • Zdravac: Dakle, ne plaćaš duplo PDV nego onaj gdje ide roba
 • Zdravac: Ako je iz EU, plačaš samo poštarinu. S time većina web trgovina (mislim da bi po zakonu trebali imati svi), prilagodi stopu PDV-a zemlji iz koje naručuješ, dakle, ako si registriran u HR, a naručuješ iz DE, platiti ćeš proizvod sa 25 posto PDV-a
 • tcanji: Hvala Zdravac, trebao sam tu potvrdu. A što ako je roba iz EU, a ne US?
 • Zdravac: odgovor je DA - carina (ovisno o artiklu / tarifnom broju) i PDV svakako, a platiti ćeš i nekome da odradi uvoz za tebe
 • tcanji: Pozdrav jabučari! Molio bih, ako netko zna, da li se prigodom kupovine elektroničke opreme (npr. iPad, privatna kupovina) iz vana (USA) kod nas još uvijek na istu plaća porez odn. prijavljuje prigodom ulaska? Hvala.
 • gladhr2: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

cariblanco, m@xym, rusty, zoranowsky, Anonimci (313)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO