Povjesna Istina ili ne ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Povjesna Istina ili ne ?


28.05.2021 | 15:33
Krivo sam protumačio. Ja sam sada detaljnije čito, navode se 3 milijarde USD ili danas 33 milijarde (ima kalkulator inflacije za USD na internetu).
Isprika.
28.05.2021 | 17:22
Kloba kaže:
Sve da je podatak o tri mjeseca točan, on ne bi bio na papiru. Ne bi se znao dalje od nekog beogradskog black sitea. Šta pričaš ti?
Da je UDBA maltene fotokopirala jedan od najkontraverznijih dokumenata o tom čovjeku i da je eto, pukim slučajem završio kod tvog prijatelja, kolege, nebitno.
Daj se saslušaj šta pričaš i koliko je realno to što pričaš.
Da si ti čelnik DB-a, da umre maršal, i da ti to moraš držati u tajnosti tri mjeseca - bi li ostavio ikakvog papirnatog traga o tome?
Ajmo tvojom logikom.
Pa valjda bi prvo poubijao sve doktore, sestre i pacijente (ako se koji slučajno našao na katu bolnice u Ljubljani) koji su svjedočili tome da je ovaj umro. Pod svjedočili, mislim na ogromnu strku koja bi se digla istog časa kada bi monitor počeo pokazivati ravnu crtu.


Evo upravo sam saznao da od 28.03. do 04.05 ima tri mjeseca. Ja sam učio da tri mjeseca imaju bar cca 90 dana, a vi ako probate brojite dane od ta dva datuma i imati svoju verziju 3 mjeseca, to vam može negdje drugdje proći, ali ovdje, baš i nisam siguran.

Kloba, taj podatak koji ja znam nije u onim podacima, gdje sam ja usput pogledao svoje kolege u tim službama (najviše zahvaljujuću pokojnom starom, koji je znao neke ljude...ne kažem da je to zakonito, za te ljude iz moje firme ) Taj podatak o srmti Tita ti ne želim otkriti. A ti se zapitaj zašto ti ne možeš znati kad je tvoj voljeni maršal umro ? 40 godina je prošlo i još neznate taj podatak. Da li je tebi išta čudno u toj priči, da je od nečije smrti prošlo 40 godina, a da se ne znaju pojedinosti i fakti o datumu smrti te osobe ?
28.05.2021 | 18:01
@cairblanco - my bad, uvijek sam bio loš u matematici.
Oko njegove smrti uvijek su se vrtile priče i pričice. Teorije zavjere su počele onog trena kada je prekinuto TV emitiranje pokopa, točnije postavljanje one ploče na grobnicu.
Imaš kasniji dokumentarac sa tadašnjim tehničarom TV Beograd, koji je objasnio zašto se prekinulo emitiranje u tom trenutku.
Zato što je postojala mogućnost da ploča ne sjedne dobro, pa se nije htjelo poslati tu sliku u svijet.
A zašto misliš da mi je Tito voljena osoba?
Zato što ga gledam kako ga gledam?
OK, onda ja zaista volim našeg druga Tita,
jer ja sam zadnja generacija pionira i nikada neću zaboraviti riječi:
"Danas kada postajem pionir
Dajem časnu pionirsku riječ
Da ću marljivo učiti i raditi,
i biti dobar drug.
Da ću voljeti našu samoupravnu domovinu
Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju
Da ću razvijati bratstvo i jedinstvo,
i ideje za koje se borio Tito;
da ću cijeniti sve ljude svijeta
koji žele slobodu i mir!"
28.05.2021 | 18:07
Ne, sada ozbiljno, onda to daje dva mjeseca u kojima se prepucavalo kako će se dalje. Može biti, ne isključujem.
28.05.2021 | 18:12
cariblanco kaže:
Taj podatak o srmti Tita ti ne želim otkriti. A ti se zapitaj zašto ti ne možeš znati kad je tvoj voljeni maršal umro ? 40 godina je prošlo i još neznate taj podatak. Da li je tebi išta čudno u toj priči, da je od nečije smrti prošlo 40 godina, a da se ne znaju pojedinosti i fakti o datumu smrti te osobe ?

Zašto mi se obraćaš malo sa ti malo sa vi? Ili ovo "ne znate taj podatak" cilja na neku skupinu koje sam član - tipa Mladi Pioniri?
EDIT:
Zaboli me ona stvar kad je umro.
To danas tako nije bitno. Sve o čemu smo razglabali na prošlim stranicama - uopće nije bitno.
28.05.2021 | 18:46
Za smayoo oko Vukovara, da je bilo više kokardi, ok, ali jesu li te kokarde vozile migove i bili u tenkovima jna. Što netko u Rijeci nije postavio davidovu zvijezdu, oko koje ne bi bilo spora? Ja mogu razumjeti da ta zvijezda je usko vezana za to područje i da im je donjela slobodu, ali je ta zvijezda bila simbol zločina po cijelom svijetu, da ne nabrajam zemlje ; od rusije, kine, kube, kambodže i drugih. Sad ti mene Kolba pitaš što meni smeta ta zvijezda a ja živim u zg ? A gdje ti živiš, znamo svi gdje.

Kad vam pričam da nije sve crno-bijelo i da nije sve onako kako se čini, opet nemam razumjevanja. Par fakti, Fon Braun, je projektirao V1 i V2 koje su ubile nebojeno stanovnika Londona i Britanije, jel tak ? Jel taj isti Fon Braun odveo ljude na mjesec s svojim raketama ?

Znamo da rat pišu pobjedinici, mada ja osobno niti jednoj tpoj istini ne vjerujem 100 %, jer fala Bogu imam svoj razum. Znači ajmo ovako, da smo mi kojim slučajem izgubili rat naš bi heroj Blago Zadro, bio isti, ako ne i gori od Maksa Luburića. Vjerojatno bi saznali da je klao djecu po podrumima i radio razna sranja. Sad kao ovo pišem, mene je strah da taj post ne bude obrisan, jer bi evo nekom palo na pamet, da ja branim Maksa Luburića i da ga želim rehabilitirati !!!! Mene je strah bilo što napisati na forumu, da se to ne shvati na ovaj način. Kao što je Kloba na moju usporedbu što znači ako je netko poznat, kad sam naveo da je i Staljin poznat, me optužio da da ja njih svrstavam u isti nivo. Kako uopće mogu komunicirati na ovom forumu kad mi vi "čitate misli" ?

Osobno ne robujem niti jednoj ideologiji, niti se ne klanjam bilo kojem zlatnom teletu, od crkve do svih ideologija.

Moramo poznavati neke stvari iz povjesti, koje ćemo kad tad saznati. Kao da sam ja sad glup, pa da neznam da bez Mustača i Perkovića ( kao i mojih onih kolega u firmi ) Bi mogla biti napravljena naša država. Imala bi šanse kao "plitak potok" Kad kažem smayoo sve u svoje vrijeme, on se očituje, već kako se očituje.

Osobno sam svjedok u Filipinima, da Japanac nije znao za Hrvatsku, ali je znao za Končar. Bilo je ideja da se makne to ime, ali je netko pametan zaključio, da to nosi više štete nego koristi. Isti klinac, kad je 45 nastao končar, što bi on mogao nastati da su sve inžinjere Simensa maknuli?

Mene osobno jedino interesira Hrvatska kao država i to sam, baš ono alergičan kad to netko dovodi u pitanje.

Svatko tko misli da iza stranke možemo, ne stoji neka krupnija priča s malo debljim kapitalom, je za mene malo dijete. Pa ta je stranka favorit i Plenkovićevog hdz_a, samo to ne smije javno priznati, nego spontano priznaju njegovi ministri, gdje u jednoj raspravi od pola sata, se je njogov ministar zabunio i naveo je DVA puta da je njihov kandidat Tomašević ? Onog su jadnika od negdje izvukli i kao davali mu potporu, mada su i oni znali da on nema ama baš nikakve šanse.

Da je pobjedio Joško Klisović i SDP, ne bi imao nikakv problem, niti neku zabrinutost. Ovo što se nudi je malo veće zlo, na isti je način počeo i fašizam, gdje je manjina nametnula volju većini. To silovanje s tim trakama duginim boja na sportskim terenima je degutantno. Kad je Brekalo jedini odbio nositi tu traku, gdje je otvoreno rekao da ju ne želi nositi, jer se to kosi s njegovim kršćanskim uvjerenjem i odgojom, bio je razapet u Njemačkoj kao najveći homofob.

Kad da vam govorim da nije sve crno-bijelo, tako i ta inozemna hobotnica s novcima ( pretežno njemačkim kapitalom ) ne vodi brigu o pravima LGBT zajednice, nego vodi brigu kako da naše ljude visoko-školovane ili manje, dobije na svoje tržište radne snage. Zašto, zato jer su popušili s migrantskim inženjerima i običnim migrantima. Nama će nuditi te migrante, a naše ljude će zapošljavati kod sebe. Samo nema svatko muda reći car je gol, ljepše je živjeti u pričama mainstream medija.

Ja se osobno na Klobu ne ljutim, mada me je prikazao kako već je. Možda filoustaša ? Ok, znam da je temperamentan i u običnim raspravama, pa kako ne bi bio i u ovakvim.
Još jedamput kažem da sam zahvalan Bogu, da imam svoj um i da ničemu ne moram robovati i da imam svoje mišljenje, koje još uvjek mogu iznositi.
28.05.2021 | 18:51
Kloba kaže:
cariblanco kaže:
Taj podatak o srmti Tita ti ne želim otkriti. A ti se zapitaj zašto ti ne možeš znati kad je tvoj voljeni maršal umro ? 40 godina je prošlo i još neznate taj podatak. Da li je tebi išta čudno u toj priči, da je od nečije smrti prošlo 40 godina, a da se ne znaju pojedinosti i fakti o datumu smrti te osobe ?

Zašto mi se obraćaš malo sa ti malo sa vi? Ili ovo "ne znate taj podatak" cilja na neku skupinu koje sam član - tipa Mladi Pioniri?
EDIT:
Zaboli me ona stvar kad je umro.
To danas tako nije bitno. Sve o čemu smo razglabali na prošlim stranicama - uopće nije bitno.


Kloba dragi, ja tu nigdje vi ne vidim. Možda sam u nekom postu i stavio vi, ali greškom. Ja tebe niti druge tvog svjetonazora, niti malo ne mrzim, želim neke druge stvari i neke druge vidike proširiti, da ih svi pogledamo otvorenog uma. Nemam, ono ama baš kakve zločeste primisli u tome. Više ćeš vidjeti u postu koji je već objavljen.
28.05.2021 | 19:07
cairblanco dragi, ali stvarno bez ikakve ironije ili cinizma - šta ti je?
U principu imamo isti pogled na duhove prošlosti, samo što ti Tita ne voliš, a ja nemam nikakve osjećaje prema liku.
Gledam ga kao povijesnu ličnost. Kao i Pavelića, Franca, Nixona...
Da je radio grozote, radio je.
Ali je napravio državu od 22 miliona stanovnika u kojoj je većina nas rođeno.
I živjeli smo kako smo živjeli.
Danas imamo Hrvatsku.
I ja je volim isto kao i ti.
Evo čitam da su odabrali francuske Rafale kao borbene zrakoplove i mislim si, super - konačno neka pametna odluka.
29.05.2021 | 17:19
Ja imam osjećaje prema Titu, gadi mi se, isto kako mi se gadi i Pavelić i oni opančari prije njega. Sve su to zločinci kojima bi trebalo maknuti spomenike i zakopati ih u knjige.
Kad je čopavi odapeo, imali smo podvojene osjećaje, ali kada smo postali punoljetni slavili smo to što ga nema (skoro svaki dan), na napili smo se 10.4. (jer je frendu bio rođendan i nekoliko puta je vadio osobnu iskaznicu (u to vrijeme još uvijek "ličnu")) i pokazivao je organima reda (u to vrijeme "milicajcima").
NE mogu reći, proglašenje RH s Franjom kao predsjednikom, još bolje smo zalili.
29.05.2021 | 20:05
@jura22:

I za Franju treba da prodje vremena da bi ga se pronaliziralo hladne glave. Ipak je on Titov oficir u kojeg se sada kunu zakleti desnicari, sto je samo po sebi paradoks da umres od smijeha.

Ali u nacionalizmu/fasizmu/radikalizmu ionako nema puno mjesta za zdravu logiku. Tu uglavnom sve prsti od emocija, a ne zdravog razuma

Tudman je imao jako puno zajednickih zelja/ideja/teznji sa Milosovicem (slanje drzavne vojske na tudji teritorij, etnicka ciscenja, progon stanovnistva, podijela BiH i pripajanje SR/HR i sl).

Kazu stvorio je Franjo HR drzavu i to mu se stavlja kao ogroman zivotni uspjeh. Pa stvorili su i drugi predsjednici. Sve ex. YU republike su postale samostalne u AVNOJ granicama i sacuvali ih. Cak i BiH sa najkompleksnijom situacijom. Osim doduse Srbije, radi i Kosova. Tako da mu je i taj uspjeh klimav. Za trud pisemo plus

Ali covjek ce ostati zapamcen kao prvi hrvatski predsjednik i to mu niko ne moze oduzeti.
30.05.2021 | 07:43
Lazi i obmane. Nemas blage veze.
Tuđman je u zatvoru završio radi nacionalizma.
Zaboravio si komunizami nema tu osjecaja, to je zlo i gotovo.
Ti bi zelio da se Tuđman usporedi s Miloševićem.
I opet laz, niti jedna republika nije bila samostalna.
BIH je otelo dio teritorija od RH.
Po tome svim diktatorima bi trebao biti uspjeh jer su stvorili drzavu, ali kakvu, pod koju cijenu.
Izgleda da je bosancima krivo sto se YU raspala, a u EU ne budu usli tako brzo.
30.05.2021 | 10:52
Tuđman se s Miloševićem ispod stola dogovarao o podjeli Bosne.
30.05.2021 | 11:02
jura22 kaže:
Lazi i obmane. Nemas blage veze.
Tuđman je u zatvoru završio radi nacionalizma.
Zaboravio si komunizami nema tu osjecaja, to je zlo i gotovo.
Ti bi zelio da se Tuđman usporedi s Miloševićem.
I opet laz, niti jedna republika nije bila samostalna.
BIH je otelo dio teritorija od RH.
Po tome svim diktatorima bi trebao biti uspjeh jer su stvorili drzavu, ali kakvu, pod koju cijenu.
Izgleda da je bosancima krivo sto se YU raspala, a u EU ne budu usli tako brzo.

Pa kako im ne bi bilo krivo kada im je država raščerečena?
BiH je bila Jugoslavija u malom, sa Srbima, Bošnjacima i Hrvatima u jednoj državi - i svi su oni bili "Bosanci".
Kako gledaš površno na stvari, nevjerojatno.
Baš me zanima kako bi gledao da si se rodio u BiH.
EDIT:
Evo ti primjer @drlovrica, pametan čovjek - vidio svijeta više nego i ti i ja zajedno u što sam nekako siguran. I sigurno osjeća prema BiH što ti i ja osjećamo prema Hrvatskoj. Neko, nazovi domoljublje. Želju da mu dijete jedan dan ne mora odlaziti van trbuhom za kruhom. Pa gleda kako Slovenija, Hrvatska, sada i Srbija kakvim takvim koracima napreduju, a njegova rodna gruda zaleđena u prostoru i vremenu.
I onda tu gruneš takvu uvredu koju Bosancu na cesti, pogotovo grmalju - ne bi rekao nema teorije jer bi znao da ćeš popiti batine.
Daj malo razmisli prije nego počneš sipati svoj otrov po ovim stranicama.
A otrovan si. Baš si zatrovan.
Mržnja zrači iz tebe.
30.05.2021 | 11:09
Da se rodi u određenom dijelu BiH sad bi bio zakleti mrzitelj ustaša
30.05.2021 | 11:15
Ali kako čovjek, bilo koji čovjek, u određenom periodu života ne stekne tu neku, ajmo reći emocionalnu inteligenciju pa se nauči barem pokušavati gledati stvari iz tuđe perspektive?
Sada ću napisati nešto što će slediti ljubitelje krivoustog, jer Tito je čopavi pa možemo i o ovom pisati uvrede, jel' tako?
Pa makar je Dan državnosti.
Ako smo zadojeni, onda smo zadojeni.
Kako ih čudi da se neka baka u Lici, Srpkinja rodom, sledila na povratak kune i spomena nove neovisne države Hrvatske, ako je - uzmimo - preživjela Jasenovac kao beba ili u trbuhu i zna priče od svoje majke.
Ne aboliram Srbe za ništa u 90-ima, ali taj inicijalni strah - potpuno razumijem.
Jer da sam ja bio na mjestu te bake neki srpski deda koji je preživio isto, usro bi se i za sebe i za sve moje.
Pa ti Jura, piši koliko hoćeš da to - s ljudske strane - nije istina.
30.05.2021 | 11:26
A sada ću ti otkriti zašto ovako gledam na stvari.
Nema Mulc veze s time, on me odgajao od moje 11 do neke 18 godine i tu mi je bio "očuh", iako nikada nije oženio mamu - ali sam slušao što je imao za reć.
Stari je bio liječnik (primjeti koliko je liječnika u našoj politici - ne znam zašto misle da ih diploma s medicinskog fakulteta kvalificira za političare) i nakon 90-e je prvo odjebao najboljeg prijatelja Srbina koji je pobjegao u Novi Sad, pa je postao veliki HDZ-ovac i iz Antuna postao Ante, da bi kasnije kada mu je trebalo postao veliki SDP-ovac.
Iste godine nakon 24 godine braka ostavo je ženu, moju mamu; za kurvu koju je kasnije oženio i napravio joj dijete u 50-oj godini, a nju ostavio sa dvoje djece da kao liječnica radi - a kao žena kuha, odgaja, sprema i obnavlja kuću iz 1938. - sve.
Bila mi je i otac i majka.
E to je moj tata, ljudska i liječnička veličina, sa diplomom.
Nadprosječan čovjek - kako bi ti rekao.
Svoj pogled na svijet najviše mogu zahvaliti starijoj sestri, koja je napravila obiteljsko stablo, pa sam saznao da imam dedu po tati u Partizanima koji je oslobodio neke kasnije bitne komunjare od Švaba pa je dobio za kuću bivšu "zgradu" Općine u Vrbovskom, jer postolar si kućerinu s 11 soba nije mogao priuštiti - nikako.
Od njegove žene brat je bio Ustaša, pa mi je ta baka (tatina mama) objašnjavala kako su tada roditelji mušku djecu slali jednog u Ustaše, drugog u Partizane, trećeg u Domobrane - neka im barem jedan preživi.
Taj je kasnije pobjegao preko Italije u Australiju, i to je naša emigracija tamo i u Agrentini. Nije čudo da gledaju na stvari kao i Ustaše, kada su njihovi potomci. Ne vrijeđam ih, samo kažem - kao djeca su slušali što im djedovi imaju za reći.
Pa sam saznao da imam i ličke i slovenske krvi. Ako se gleda još više u povijest, i židovske i srpske i ciganske.
Nema što nema u meni.
I to je glavni razlog zašto ne podnosim velike Hrvate, velike Srbe, velike Amerikance...
Odi malo vidi obiteljsku povijest poput Engleza, @jura_22 - pokušaj dobaciti najdalje što možeš u obiteljsku povijest (nećeš moći do 16. stoljeća kao oni, ali do neke pra, pra bake bi mogao ako su se čuvali podaci u tvojoj obitelji i nije ih se sramilo).
Pa mi reci, koliko točno si ti - Hrvat?
30.05.2021 | 12:49
Realno, ovakva Bosna niti nena sto traziti u EU. Jedno su se obvezali a drugo rade. S porastom Islama u BIH sanse su im sve manje. Krsenje ljudskih parava, pogotovo manjina.
Nema dokaza da su Franjo i Slobodan djelili Bosni. Ona salveta ne zbaci nista.
30.05.2021 | 13:09
Koliko ti pratiš šta narod tamo misli o političarima? Ali ono, stvarno pratiš?
Aj izdvoji 12 minuta pa pogledaj ovo:
30.05.2021 | 13:14
Apsolutno me ne zanima sto “oni tamo” misle. Irelevantno je. Bitno je sto rade, a rade na tome da Hrvate poniste kao konstitutivni narod.
30.05.2021 | 13:20
@jura:

Ja sam rodjen u YU, 1979. Godine 1993. sam dobio hrvatsko drzavljanstvo, jer se moj otac u JNA izjasnjavao kao Hrvat. Zivio sam u Splitu 7-8 godina, ozenio se i dijete mi se tamo rodilo. Nakon toga sam otisao par godina po pustinjama "boriti se za mir u svijetu" i sada privremeno zivim u BiH.

Jebe se meni za EU. Meni EU ne znaci nista, niti potencijalno clanstvo BiH. Ja necu trcati da perem Njemacke babe ili da im zidam zgrade.

Moja Njemacka je Amerika. Supruga i ja radimo za americke klijente od kuce. Imam tvrtku tamo i savrseno dobro zivim od toga.

Tako da nemoj se ti za mene napacenog Bosanca sikirati

Ti pricas o nekoj neposjecoj salveti, i to kao pere Tudjmana da on nije takav kao jaran mu Milosevic A ja pricam o majkama u Dalmaciji koje danas idu na grobove svojih sinova, koji su u sklopu HV poginuli na bojistima u BiH. Pa vidi ciji je argument jaci.

Sve do 1994. godine dok Amerika nije natjerala Hrvate i Bosnjake da se ujedine (jer su Srbi drzali 70% BiH u tom trenutku), regularna hrvatska vojska je ILEGALNO boravila i borbeno djelovala na teritoriju susjedne suverene drzave BiH. Po naredbi vrhovnog vojnog zapovjednika, Franje Tudjama.

Tek nakon 1994. HV je dobila suglasnost (splitski sporazum) da ulazi na teritorij BiH, te odradi velicanstvenu deblokadu Bihaca i sprijeci jos jednu Srebrenicu.

Osim toga, ulazak HV na teritorij BiH je trebao i za napad na Knin, u Oluji.
30.05.2021 | 13:29
jura22 kaže:
Apsolutno me ne zanima sto “oni tamo” misle. Irelevantno je. Bitno je sto rade, a rade na tome da Hrvate poniste kao konstitutivni narod.


I to pricas gluposti napamet. Kad si zadnji put bio u BiH?

Ja sam Hrvat i zivim ovdje i valjda bi znao da sam ugrozen Ima nas saka jada, a citavu drzavu drzimo u saci. Lopovski HDZ ovdje ima takav lobi pa blokira cijelu drzavu radi nekog nebitnog zakona o kladionicama (jer ih oni sve drze).

Ja sam u Tuzli, grad velicine Splita, gdje je kolicina Hrvata niti par postotaka. Niko nas nije otjerao. Omladina otisla u EU, ostali djedovi i babe da cuvaju kuce, te lagano umiru jedno po jedno.

Moje dijete u Tuzli u skoli uci hrvatski jezik.

Kad god se pokrene prica o porijeklu imovine, HDZ prica kako su Hrvati ugrozeni. I onda se takvi ko ti primaju na te spinove, ko ovce.

Isto kao sto Hrvatska salje neke milijarde kuna pomoci Hrvatima u BiH. Ja ne znam nikog ko je 1kn dobio. Time se samo placaju glasovi dijaspore, a maskirano kao pomoc da Hrvati opstanu u BiH
30.05.2021 | 13:44
@drlovric, tu najveće budale ispadamo ti i ja. Ne možeš mu objasniti, ne želi čuti.
Treba ga pustiti na miru, neka misli što hoće - a Smayoo neka zaključa ovu temu jer me ova prepirka podsjeća na one scene iz crtića kada pas natjerava vlastiti rep. I uporno misli da će ga uhvatiti.
Taj pas ispadamo i mi i on.
30.05.2021 | 14:58
Bogu hvala, bio prije dvije godine u Hercegovini.
Svake godine tranzit ali i to ce nestati.
Lovric se sam prozvao prozvanime.
30.05.2021 | 16:05
Ovu sliku sam skinuo sa članka iz Večernjaka, opaljena je na vojnoj paradi na Jarunu 1995.
Bio sam tamo. Ponosni klinac sa svojih 15. godina.
I gledao zadivljeno u tu mašineriju sa pijanim društvom.
Bila su to vremena kada su Božići bili bučniji od Novih godina, što me tada bunilo a sada shvaćam da je to bilo zato što smo morali dokazati da je ispravniji katolički od pravoslavnog.
A sada pogledam ovu sliku pa ne znam da li stariji nisu htjeli ili nisu marili vidjeti na koga Franjo podsjeća u bijeloj uniformi.
Ovo nije podmetačina ni ismijavanje ikoga, niti Franje, niti ove države. Samo osobni osvrt.
pxl-120802-704.jpg

Ovo sam gledao:
www.24sata.hr/news/to-je-bio-uvod-u-akci...oju-vojnu-moc-764874
30.05.2021 | 18:06
@Kloba, ovo ti je sad sranje na kvadrat.
Ti valjda ujutro u kavi vidis Tita.
30.05.2021 | 18:23
Kada je Milosevic prestao slati Karadzicu naftu radi sankcija i nekih licnih svadja, ovaj je sklopio dogovor sa Tudjmanom. Hrvatska vlada je bosanskim Srbima davala naftu za ratnu masineriju, a Karadzic je zauzvrat obecao da nece pomoci Srbima u istocnoj Slavoniiji kada krenu redarstvene operacije.

Kada je krenuo Bljesak, Srbi u Slavoniji su ocekivali da ce imati pomoc od VRS sa druge strane rijeke. Medjutim oni su samo nijemo posmatrali kako HV napreduje. A mogli su sve to poklopiti artiljerijom bez ikakvih problema.

Ispunio Karadjic obecanje, a Tudjman dokazao da je namazani politicar koji zna igrati sve igre
30.05.2021 | 18:52
@drlovric - da, to je istina točno kako si opisao. Nafta, cigarete - oni su bili pod sankcijama. A morali su obećati da neće pomagati Krajišnicima kada počne Oluja.
@jura_22 - da, bijela uniforma je norma za takva okupljanja. Pogotovo na kopnu. Ili Jarun smatraš zagrebačkim morem, pa je izabrao NAVY opciju?
I koliko tko koga vidi ili ne vidi a tko je kopija koga - pokušaj malo očistiti ekran pa pogledaj.
Original:
tito.jpg

Kopija:
vch1rj4p1e461.jpg

Ali ja sam slijep i vidim Tita u kavi. Koji si ti lik, to je presmiješno...
EDIT:
jura22 kaže:
@Kloba, ovo ti je sad sranje na kvadrat.
Ti valjda ujutro u kavi vidis Tita.

I onda se ti nalaziš uvrijeđenim na moje postove?
Lovi taj rep koliko hoćeš, nećeš ga uloviti.
A sa svojim pogledima na svijet podsjećaš me na Platonovu Pećinu.
nova-akropola.com/filozofija-i-psihologi...atonov-mit-o-pecini/
Pogodi koji si ti u toj usporedbi. Gdje se nalaziš?
Gledaš li u sunce ili te istina toliko peče za oči da se svaki puta moraš vratiti u svoju špilju mržnje?
"Grrrr, prokleti čopavi! Grrrrr, ja mrziti sve što nije Hrvat. Grrr.."
Na to se svodi ovaj thred kada se ti uključiš. Kako diskutirati protiv toga?
@cairblanco je barem imao neke argumente.
30.05.2021 | 19:07
Kloba, pa razlika je očita! Tito je imao lišće, a Franjo - pleter. A i grb na kapi se razlikuje!
30.05.2021 | 19:10
smayoo kaže:
Kloba, pa razlika je očita! Tito je imao lišće, a Franjo - pleter. A i grb na kapi se razlikuje!

Pa baš gledam, to je cca to.
Ali ja vidim Tita u kavi.
A šta ćeš...
Ima nas svakakvih.
EDIT:
I Božići devedesetih su bili istinske verzije "Tihe noći".
Samo sam ja valjda još tada bio zadojen, nadrogiran i zapravo sanjao Bitku na Sutjesci.
31.05.2021 | 08:49
Dizajn je vjerojatno Hugo Boss... ako je mogao dizajnirati uniforme SS-u moze i Titeku i Francu
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 12 minuta
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, m@xym, Maxxy, MoschuS, Riba, tino1, Yonkis, Anonimci (589)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO