Sklop/baterija 12v za memoriju
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sklop/baterija 12v za memoriju

18.04.2021 | 13:47
Pozdrav! Za autoradio instalaciju u kutiji sa zvučnicima trebam nekakvo napajanje za memoriju kad nestane struje(kod mene češći slučaj).Znači ima stabilizirani ispravljač 220v na 12v i kad nestane struje radio gubi memorirane stanice. Vrijeme trajanja napajanja bi bilo do 5-6 sati, dok ne dođe struja, obično kraće ali nekad zna biti nešto dulje. Gledao sam nešto ala panik lampe, ali ništa u tom rangu. Ima li tko ideju kako to riješiti. Taj mi radio služi na terasi ili kod komina po ljetu, ovisi gdje mi je ekipa.
18.04.2021 | 15:48
Ako taj stabilizirani ispravljač nema mogućnost punjenja baterije, trebaš ga kompletno zamijeniti. Ili samo stavljaš napunjenu bateriju unutra pa je, kad treba, puniš sa strane nečim drugim?

Treba ti, naravno, nekakva punjiva baterija. Je li ti ovakvo što preveliko?
www.genius.com.hr/backup-baterija-za-ala...ULTRA+1212+/product/

Ovo bi bio ispravljač-punjač. Vjerojatno prevelike snage, ali ne znam za neki slabiji
www.inim.biz/en/power-supplies/intrusion...y-modules/ips12060g?

Dobavljiv je kod nas, kataloška cijena je 400 kn+PDV, mogu ti doznati gdje ga u Splitu možeš kupiti.
18.04.2021 | 16:40
smayoo oprosti ali 400+ kn je suludo za to što njemu treba,... ako je osnovna funkcija da taj poljski radio ne izgubi memoriju pohranjenih stanica kaj nije onda jeftinije rješenje najjeftiniji UPS koji će donijeti i prednost u tome da može slušati radio i kad nema struje, a nema kemijanja sa slaganjem

EDIT: @jzelko, ako ti nije sila da to složiš sutra, pričekaj me jedno dva tjedna (ne mogu prije) da provjerim je li mi ostao koji UPS, ako je, tvoj je (eventualno će trebati ubaciti novu bateriju u njega, a to je stotinjak kuna).
18.04.2021 | 17:06
Imam ovaj :www.chipoteka.hr/artikl/121756/ispravlja...rs-150-12-6040001068
i ima dosta snage, samo neznam mogu li na njega spojiti(na punjenje) akumulator. Imam ih više komada 12v 12Ah, od el. skutera. Imam i jedan 12v 7Ah, samo da ga ne uništi ispravljač ili obratno.
Pretpostavljam da bi trebao imati relej, kad nestane štroma da uključi akumulator/bateriju(Li-Ion). Možda bi to i moglo biti rješenje. Relej drži dok ima 220v, a kad nema uključi 12v. Samo, mislio sam da ima sklop kao za panic lampu koju imam, ali je 6v, pa mi je premalo za autoradio, a memorija ionako ne troši puno u stendbaju. Bertone je na liniji, kaj se tiće, šta mi treba.
18.04.2021 | 17:20
@ smayoo, vjerovatno bi ta baterija bila dovoljna za držat memoriju na autoradiu za koji sat, vjerovatno je mala potrošnja, nisam našao koliko troši. Sklop sam napisao zbog panik lampe, koja to radi, ali na 6v pa mi je premalo. Inače je TO šta bi mi odgovaralo, ili kao što Bertone kaže UPS, ali stvarno neki mali, koji bi ukomponirao u kučište. U tom sam kučištu imao staro kućno kino(resiver) ali mi je displey crko, da se ništa više nije vidlo, pa sam ga likvidirao. Ubacio sam DIN2 Kenwood autoradio i stvar normalno šljaka, osim problema sa memorijom.Slikam pa priložim o čem se radi. Fala za sada obojici!
18.04.2021 | 18:38
@ Bertone, ne nije sila, samo bi htio naći najoptimalnije riješenje.
19.04.2021 | 13:49
Nakon podužeg kopanja po bespućima interneta našao ono što bi mi trebalo, dakako iz Kine.
www.aliexpress.com/item/32796756917.html...amp;tmLog=new_Detail
ili kao ovo:
ScreenShot2021-04-19at12.31.11.jpg
14.06.2021 | 12:58
Riješeno ! Preko Njuškala naručio 2 baterije (18650) od 4Ah po 200kn svaka i prst u uho !Imaju ispravljačku elektroniku i samo se spoje na napajanje. Ovisno potrošaču drže od 24h na dalje. Meni dovoljno.
14.06.2021 | 19:16
Ako si ti zadovoljan, i ja sam.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 7 minuta
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO