15.05.2023 | 23:34
Smayoo je to lijepo sumirao. Ovo je bila jedna velika, globalna, teška i tužna lekcija, ali, barem za mene, i veliko otriježnjene.
S jedne strane mi muka jer su u ove dvije godine skinuli moje vesele ružičaste naočale u kojima sam imao jednu dosta solidnu vjeru u sustav, u ljude koji sve to vode, u njihovu stručnost, pouzdanost, savjest, vjeru u kontrolne agencije i u profesionalnost struke i liječnika. Vjerovao sam da drže do svojeg integriteta, a kad tamo...
S druge strane, sada vidim koliko je to sve krhko, koliko su ljudi u strahu ranjivi i sugestibilno povodljivi, koliko imamo liječnika koju su samo "korisni idioti sustava", koji nisu imali petlje postupati po savjesti i pravilima struke, nego po naputku briselskog časnika za Hrvatsku.
Kako ću ikada više vjerovati mojoj obiteljskoj liječnici koja mi je konformistički, u petlji, kao papiga, ponavljala "Preporuka je cijepiti se!" na svako moje suvislo pitanje o prirodnom imunitetu, o tome da sam prebolio, o mogućim nuspojavama, o propisanim izuzecima i slično? Ona moje povjerenje više nema, uvijek ću tražiti drugo mišljenje.
Moja je sreća što sam imao blisku osobu koja je specijalist epidemiologije, pa sam vrlo rano saznao pravo stanje stvari od stručnjaka, a ne od političara i njihovih pijuna.
Posebno razočaranje je cijeli set lijevih i desnih političkih opcija koji su pokazale da su "brainless" konformisti, da ih je toliko strah za svoje guzice, da su umjesto da stoje na braniku interesa građana koji su ih birali, držali ljestve HDZ-ovom Stožeru koji je nakon inicijalno dobre reakcije, počeo donositi sulude, nelogične i u konačnici opasne odluke - jer nisu radili u interesu građana i ekonomije, nego globalne korporacije. I sve je to lako prošlo.
A to znači da nam je cijeli sustav opasno trul i ranjiv do granica koje nismo slutili. Mi u Hrvatskoj, nakon gašenja Imunološkog zavoda, zapravo više i nemamo nikakav način samostalne kontrole ičega. Oslanjamo se na PR koji dobijemo od koruptivne korporacije koja je dokazano kriminalna. I nikoga to nije smetalo! To je jezivo.
I još mogu razumijeti da se tako postupa s lijekovima koji imaju jasne i transparentne specifikacije, ali za ovo "cjepivo", tj. ispravno je reći "mRNA tretman", nismo dobili ništa - jer je sve u dokumentima zacrnjeno, a prave podatke su sakrili (jer su bili porazni) i moralo se do njih putem suda i to na kapaljku. I još uvijek nije sve objavljeno!
A naučili smo i lekciju o EU, koja možda predano radi na borbi protiv korupcije na nižim razinama, ali zato je sam vrh kriminalan kao i HDZ kod nas. Ursula je namjestila cijeli posao povezanoj firmi gdje joj radi muž, sakriva svoje poruke prema Pfizeru od novinara i istražitelja, a alarm za korupciju je to što je pristala na ugovor koji je izuzetno nepovoljan i potpuno nepotrebno složen na štetu građana EU. Bijedno je obrazloženje apologeta takvog postupka da se "moralo tako jer je to monopol". Niti je bio monopol, već su uništili jefitniju konkurenciju i alternativne lijekove povuklli s tržište, niti bi to stajalo i da jest monopol - jer s druge strane imamo jednako dugačku pologu monoposona.
Odvratan mi je taj novi svijet u kojem živimo. Bilo je bolje dok nismo znali koliko su gnjili, pohlepni i zli.