Već šest godina prošlo od smrti Jobsa...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Već šest godina prošlo od smrti Jobsa...

15.11.2017 | 12:50
Vidiš, na Forstalla sam zaboravio - iz prostog razloga što je otišao iz Applea. U nekoj od gore navedenih knjiga sam pročitao da je Scott Forstall (i još neki, poput Phila Schillera) sa Jobsom bio još od doba kada je vodio NeXT.
Što se sprovoda tiče, mislio sam da je treći možda Phil Schiller. A kako sada spominješ bivše, a značajne - četvrti bi mogao biti i takozvani otac iPoda (a sada CEO nest-a, ako se ne varam) Tony Fadell.
A možda i Avie Tevanian, koji se uz Bertranda Serleta smatra ocem OS X-a. Otišao je iz Applea davno.
A ovo da je Jobs primjer kako osoba kroz život "raste", nisi mogao bolje sročiti. Svaka čast!
16.11.2017 | 00:58
Pročitao sam listu koju si postao, tko je bio na misi zadušnici (ako je memorial service zapravo misa zadušnica, prije njihova verzija oprosta s pokojnikom prije samog pogreba, ili nakon - ne znam. Uglavnom, svrha je slična)
Izgleda da su misteriozna četvorica tu imenovana. Jony Ive, Tim Cook, Tony Fadell, Scott Forstall i Avie Tevanian. Jednog moramo prekrižiti.
A Stephen Fry ga je obožavao, to znam. Napravio je i dokumentarac o njemu. On je drugi britanac koji je imao Macintosh, od tri koja su stigla u London. Prvi je bio kupljen.
16.11.2017 | 08:05
Kloba kaže:

A Stephen Fry ga je obožavao, to znam. Napravio je i dokumentarac o njemu. On je drugi britanac koji je imao Macintosh, od tri koja su stigla u London...

OT

Fry općenito voli računala... imaš ispod čestitku koju je napravio povodom 25 godišnjice GNU-a

16.11.2017 | 11:20

On mi je super. Hugh Laurie, Stephen Fry, i njihova preteča i uzori - Monty Python-ovci (by the way - znaš zašto su si oni nadjenuli baš to ime? Htjeli su spojiti ime ili nadimak nekog britanskog heroja s nečim ljigavim. Monty po generalu Montgomeryu iz WWII, kojeg Englezi smatraju nacionalnim herojem, dok Phyton asocira na zmiju kao pužeće, ljigavo biće )
A Fry je bipolaran. Ima napade depresije kada mjesecima uopće ne izlazi iz kuće. To je gadna psihička bolest. Ti ljudi ne osjećaju emocije kao normalne osobe. Već se osjećaju ili izuzetno high, ili izuzetno low. Pa moraju doživotno piti neke pilule da ih drže pod kontrolom. Gledao sam dokumentarni film gdje baš on priča o toj bolesti.
A što se njegove ljubavi prema kompjutorima tiče: znao sam da obožava Mac, no nisam znao za ovo što si stavio.
Thanks!
EDIT:
Baš sam došao do polovice videa. Zanimljive stvari govori. Jako.
16.11.2017 | 11:49
Nemoj me samo kuditi zbog titla, napravio sam ga on-the-fly jer nam je bilo hitno zbog objave vijesti povodom godišnjice tako da nije prošao kroz ruke naše lektorice... ak' smeta isključi ga
16.11.2017 | 12:17
Nisam niti skužio da ima titl. Ne gledam ti YouTube videe sa titlovima. Jedino ako su neengleski, pa stavim engleske na npr. španjolski ili portugalski, arapski video. Ovo ostalo, a najviše ih je na engleskom, slušam. Ali, sada si me zainteresirao i pogledat ću i titl.
EDIT:
Titl ti je skroz ok. I sam sam prevodio s engleskog onu Clarcksonovu kolumnu di je Rimac bio tema, nije to tako lako kako se čini. Palac!
16.11.2017 | 12:33
Meni ga automatski učita pa sam mislio da je tako i drugima.. možda ga meni automatski dodaje jer sam napravio upload titla, vrag će ga znati..
16.11.2017 | 12:37
Vjerojatno si u postavkama negdje tako porihtao. Subscribeao sam ti se i stisnuo like.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • imjasminh: 399 - ispod toga stvarno nemogu...
  • imjasminh: Apple Watch Ultra 2, 49mm Titanium Blue/Black - 450 eur - bump
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO