Zna li itko njemački da ovo prevede?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zna li itko njemački da ovo prevede?

08.09.2017 | 18:43
Ekipa, znam da Google translate prevodi, ali free verzija valja jedino za engleski jezik, a ovo mi je bitno pa ako netko zna zaista dobro njemački, cijenio bih prijevod teksta. Nije velik.
www.tz.de/muenchen/stadt/ramersdorf-perl...-stirbt-8641889.html
Unaprijed hvala!
08.09.2017 | 18:55
Strašna nesreća na minhenskoj baušteli: Poginuo radnik (37)

Za daljnji prijevod molimo uplatite 400€ na račun nigerijskog kralja…

Zao mi je, al nisam kvalificiran za daljnji prijevod. A i na godisnjem sam…
08.09.2017 | 18:58
Toliko mi je jasno Gjuroo, zanimaju me detalji koji su vjerojatno u tekstu...
Išao sam u osnovnu školu s tim dečkom i verzije kako je poginuo variraju. Zato me ovo zanima.
08.09.2017 | 19:40
Ah… Zao mi je onda jos vise.

Srecom, u drustvu sam osobe koja zna njemacki bolje od mene.

Dakle, tvoj pajdo je zakacio teret na dizalicu pomocu sajli koje nisu kvalificirane nositi takav teret. Sajle su popustile i ploca je pala na njega. Tako veli policija.
08.09.2017 | 20:00
Koja bizarna smrt...
Znači to je službena verzija.
Jer jedna se verzija rasplela da su sajle što su držale teret pukle, pa ga je to isti čas poklopilo i zgnječilo, a druga da sajle prvo napukle, teret se počeo nekontroklirano rotirati i padati, pa ga je okrznuo i odbacio u obližnju betonsku jamu di su iskopali temelje budućeg trgovačkog centra; tu se nabio na armaturu i još ga je dokosurio teret s dizalice.
Kako u kvartu u svakoj priči kamen postaje planina, našao sam ono - pa me zanimalo.
Inače, to je njegovo gradilište bilo. Cijeli građevinski posao još mu je stari pokrenuo. Zapošljavao je u građevinskoj tvrtki u Munchenu samo ljude s ovih prostora, da im da šansu za bolji život. Imao je dva sina. Starijeg, Vedrana - koji je sada ovako poginuo, i dvije godine mlađeg - Viktora. Stariji je studirao građevinu (ne znam je li završio, doduše - uvijek je bio zajebant), a mlađi je završio arhitekturu. Bili bi idealan par za nastaviti biznis. Već su u Istri otvorili neke apartmane s 4 zvjezdice, Adrion Aparthotel - navodno da su super. I onda ovaj ovako glupo pogine u 37-godini. Ali, navodno je sam odgovoran jer je bio voditelj gradilišta, iako je čovjek koji je upravljao dizalicom isto u emocionalnoj komi. Hoćeš, nećeš - to će ga pratiti cijeli život.
Gjuroo, hvala ti.
08.09.2017 | 20:12
I ja sam pitao jel poginuo od tereta ili od pada u jamu, ali kako god okrenes, problem je bio u sajlama koje je sam pricvrstio.

Steta, da…
08.09.2017 | 20:29
No, sad sam dobio signal da sam krivo interpretirao… Nije tvoj pajdo stavljao sajle vec netko drugi. No, u sajlama je bio problem. Daljnja istraga ce pokazati ima li vozac krana kakvu odgovornost u cijelom slucaju, ali to je vec stvar nadleznih sluzbi i nece puno pomoci ni tvom pajdi ni njegovoj obitelji.
08.09.2017 | 20:34
Ali uvijek je hvatao krivine. Takav je tip bio. Ne želim da ispada da pljujem mrtvog čovjeka, jer voljeli smo ga u kvartu baš zbog njegove lude osobnosti. Bio je spoj sirove snage i blentave tuposti, a uvijek veseo. Zajebavali smo ga da je kao oni šarplaninci, ni sam svjestan svoje snage i s tolikim IQ-em. Što se tuče tiče, kada bi poludio, mlatio bi se s trojicom, četvoricom - i sve ih prebio. Jednom je četiri godine starijeg tipa zakucao glavom u vlastiti Mercedes, pa je ovom lubanja završila u onim rešetkama iznad prednjeg branika na starijim 190D tipovima iz devedesetih. No to su bile rijetke situacije.
Inače, prostorija bi ozarila kad bi on ušao u nju. Za društvo je bio rođen.
Ali činjenica je da su ga starci razmazili jebeno. Kada smo kao klinci izlazili van, mi smo imali po 50, 100 kuna za petak ili subotu, on je imao 500 DEM. Uvijek najskuplje traperice, jakne, Breitling satove. Pa jeben auto. Mislim da je faks zapustio. I eto ti, sam je sebe praktički ubio.
A mlađi brat, to mi je zanimljivo, nikada ga lova nije jebala u životu.
Mislim, dok je Vedran svoje trošio na cugu, lake droge, i još lakše žene, Viktor je svoj dio trošio na kompjutore i slično. Viktor se oženio, postao otac dvoje djece i direktor tvrtke koju je stari osnovao, a Vedran nije otišao dalje od gradilišta... Navodno je gore neku žensku s malim koji nije njegov uhvatio, i to mu je cura bila. Uvijek je ljepotice tražio, a one su tražile lovu - i naravno da nije našao ljubav niti s jednom.
Al svjedeno, žao mi je dečka, bio je poseban lik. Ovakav kraj, pretužno...
Hvala ti i na dopuni Gjuroo. Pa ima smisla. On je navodno bio voditelj gradilišta. Jedino što mu je stari mogao dati. A činjenica jest da je od 19 godine išao gore raditi, i kao klinac baš bio i radnik - krenuo od nule. Nije mu stari htio popuštati - ali nije ni Vedran bio lak za ukrotiti.
08.09.2017 | 23:17
Nema ništa gore od toga kad ti na gradilištu dođe do havarije i pritom netko pogine.
Ako nije završio fakultet, sumnjam da je onda bio voditelj gradilišta. Možda poslovođa ili tome slično. Ionako je to sad nebitno. Žalostan dan za roditelje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, drlovric, Ender, marioart, Riba, VanjusOS, Anonimci (987)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO