Što odabrati Mac Mini 2.1 ili Apple TV 1st gen
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Što odabrati Mac Mini 2.1 ili Apple TV 1st gen

10.05.2017 | 08:19
Razmišljam se o kupnji uređaja koji bi spojio na tv da mi služi za gledanje filmova s torrenta i kao Kodi media centar pa mi se tu uređaji najviše sviđaju zbog svog jednostavnog dizajna jer nisam koristio ni vidio apple tv tako da o njemu neznam baš puno. Na njuškalu se i za jedno i za drugo cijenu kreću oko 500 kn. Pa me zanima mišljenje iskusnijih koliko to ima smisla s apple tv-om ili mac mini kad se već dobri i novi android boxevi mogu kupiti za 300 kn?

Glasanje otvoreno, argumenti naravno staviti u komentar
10.05.2017 | 09:32
5.6. je novi event, ja bi pričekao ako slučano najave novi ATV... Osobno ću ići na ATV prije nego na macmini samo za ovakav scenarij, ali to je samo zato jer ATV u Storeu ima Plex client aplikaciju koju stalno koristim.

Dakle jedino ako ATV bude HW privlačniji i malo više future proof u novom izdanju bi išao na njega, ali u svakom slučaju mislim da bi ti mac mini bio malo overkill za ovako nešto i da bi jefinije bilo ići ili na polovni ATV ili što si naveo, neki Android box.

Trenutno ja koristim app na samoj televiziji pa mi set top box ne treba, ali ako bude nudio feature zbog kojih će mi biti isplativije uzeti device nego mijenjati TV (na duge staze) onda ovo vidim kao opravdanje.

U svakom slučaju, čak i ako bi išao na ATV sada (pa čak i polovni) ja bi pričekao sada još manje od mjesec dana, jer ako se najvi novi ATV možda će i trenutna gen4 pasti po pitanju cijene.

Dodatno ovisi i o tome što bi točno gledao i koliko je to 'gladno' resursa itd... pa shodno tome možda i macmini nije za potpuno eliminirati iz ove priče.
10.05.2017 | 10:47
Mini je fleksibilniji i manje petljancije. Kaanije se moze za sto drugo iskoristiti.
10.05.2017 | 10:54
Ako ce ti primarno kodi i mediji biti prioritet - uzmi android box.

Za:
- znatno jeftiniji od appleovih proizvoda
- android kao relativno otvoreniji sustav
- cesto bolje specifikacije samih uredjaja

Protiv:
- vjerojatno nesto niza kvaliteta proizvoda

Vjerujem da bi to stavio na tv kome su ovi boxovi i namjenjeni. U apple soluciji bi zbog cijene isao na atv prije nego na mac mini. Njega vidim u nekom drugom svjetlu po tom pitanju.
10.05.2017 | 11:44
To bi htio malom u sobi spojiti pa da nemoram stalno mu spajati laptop na tv jer računalo je u drugoj prostoriji a stol mu je zauzet konzolama tako da bi nešto malo i minijaturno bilo poželjno. Sad imam nekih dvoumica možda još uduplati budžet za to pa mu malo proširiti mogućnosti i uzeti noviju verziju toga pa će ipak imati veću funkcionalnost nego ovaj "prastari uređaj" .

Znači ipak mac mini ispred apple tv-a? ovaj mac mini je po meni pun pogodak jer je punokrvno minijaturno računalo koje ima velike mogućnosti i opet mogu ga spojiti ili na tv ili na monitor i tako imati pravi pc

Po tvom mišljenju za što bi bolje iskoristio mac mini?
10.05.2017 | 12:19
Ako ti treba u prvom redu kao media player i uredjaj za Kodi, uzmi neki Android box kako je dacika vec preporucio. Pricalo se vec o tome u Apple TV forumu. Manje zajebancije i vise mogucnosti u odnosu na Apple TV.

Ako ti je bitno da ima mogucnoasti desktopa onda tu nemas sto puno razmisljati jer i Apple TV i android media player otpadaju.
10.05.2017 | 14:52
Koja konzola je u igri? Ako je PS3 ili 4 to mislim mozes iskoristiti. Vidim i Xbox isto podrzava.
10.05.2017 | 19:30
Android box definitivno
11.05.2017 | 06:21
Android Box sa OS 5.1 pa na gore,posebno sto novije verzije KODI-a ne idu ispod 5.1.....
11.05.2017 | 06:33
Mac mini 2.1 nema neku narocitu upotrebu osim surfanja/glazbe/filmova. Sve to isto ima i bilo koji noviji Android box za manje novca. Unatoc sto je Mac Mini 2.1 drag uredjaj, mislim da je na njemu Os x 10.7 Lion maksimum os koji moze podrzati, danas je 10.12 u opticaju. Nije da ces moci neke najnovije aplikacije skidati jer iole nove aplikacije rade od 10.9. Da je 200-300kn, ok, ali drze visoku cijenu po oglasnicima.
11.05.2017 | 23:17
a i KODI novi ide na min 10.8.....ako ti to nesto znaci....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO