Gdje online pohraniti podatke?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gdje online pohraniti podatke?

26.04.2017 | 08:33
Pozdrav, imam sve slike i kućne videozapiske na vanjskom hardu, ali stari pomalo, ima nekih 3-4 god i volio bi to negdje spremiti i online.

Sto preporucate, dropbox, icloud? Neki treci servis?

O cijenama cu sam sa sobom jos vidjet, samo me zanima sto vi koristite.
26.04.2017 | 09:27
Osobno sve je na NASu primarno, backup na drugi NAS na drugoj lokaciji, a treča kopija ide u cloud servis od NAS providera.
26.04.2017 | 11:34
Kućni NAS u RAID-1 setupu. Kad bi odlučio plaćati neki cloud storage, to bi bio Dropbox, radi daleko najozbiljnije i najodgovornije EULA-e od svih.
26.04.2017 | 17:42
Covjek pita za online vi po NAS-u. Ja recimo imam doma NAS, a isto zelim negdje pohraniti podatke i offsite. Ne dolazi mi u obzir da kupujem još jedan NAS i stavljam na drugu lokaciju jer nemam gdje. Kojeg storage providera odabrati? Osobno imam unlimited storage na Google Drive ali privatnost... Dropbox mi ponekad ne radi kako spada i ne sinka sve u potpunosti, OneDrive nisam toliko puno koristio, Amazon S3- dal se isplati odnos kolicine storagea i cijene, razmisljam da bi nakon odredenog broja mjeseci/godina isplatio neki terabajtni disk.

Nadalje, ne znam za ostale ali meni upload na te cloud servise nije moguc od doma, sta ja mogu postici sa uploadom 5-6Mbit. Razmisljao sam mozda za inicijalni backup staviti NAS na par dana u jednu firmu koja ima 100/100 i to samo zato jer znam lika na recepciji. Ali opet, netko dode i samo si ga odnese.
26.04.2017 | 18:45
Ja nemam tih problema jer sam svjestan da ne bi svijet stao da sutra izgubim kompletno sve podatke na disku. Jednom već testirano u praksi! Sve je to i tako hrpa smeća od kojeg većinu neću više pogledati.

Imam samo backup Jabučnjaka da ne razočaram vas. )

Možda je profesionalna deformacija jer se za plaću bavim backupom.
26.04.2017 | 18:54
A koliko GB prostora bi trebao?
26.04.2017 | 23:38
mozda Degoo....100gb free
degoo.com
27.04.2017 | 07:31
energyman kaže:
Covjek pita za online vi po NAS-u. Ja recimo imam doma NAS, a isto zelim negdje pohraniti podatke i offsite. Ne dolazi mi u obzir da kupujem još jedan NAS i stavljam na drugu lokaciju jer nemam gdje. Kojeg storage providera odabrati? Osobno imam unlimited storage na Google Drive ali privatnost... Dropbox mi ponekad ne radi kako spada i ne sinka sve u potpunosti, OneDrive nisam toliko puno koristio, Amazon S3- dal se isplati odnos kolicine storagea i cijene, razmisljam da bi nakon odredenog broja mjeseci/godina isplatio neki terabajtni disk.

Nadalje, ne znam za ostale ali meni upload na te cloud servise nije moguc od doma, sta ja mogu postici sa uploadom 5-6Mbit. Razmisljao sam mozda za inicijalni backup staviti NAS na par dana u jednu firmu koja ima 100/100 i to samo zato jer znam lika na recepciji. Ali opet, netko dode i samo si ga odnese.

Pa rekao sam online. Cloud sustav od providera NASa, šta ti tu nije jasno? 5-6Mbit upload može biti sasvim solidan za postepeni upload. Nije baš da moraš sve u 2 dana uplodati. I da ti traje tjednima uz neki razumni raspored sve se može uploadat.

Osobno ne želim koristit Google, DB i ostale free cloud servise. Paid usluga mi je sigurnija, a i nudi mi flaxibilnost po pitanju storega na duge staze. Dodatno ne pada mi napamet stavljati gore ništa što mogu povratit na ovaj ili onaj način.
27.04.2017 | 12:31
DB je u osnovi paid servis. Količina prostora koju možeš dobiti besplatno je eto tako. Za probu. Ako je nekom to dosta, on je ionako ultra-light korisnik. Otprilike kao kad dođeš u restoran gdje ćeš na kraju večeri platiti ceh od 150-200 kn/glavi. One buschette ili koje već zalogajčiće ti donesu na početku su besplatne. DB samo nudi te bruschette svima i računa na onih 10% koji će zagristi više. Slično kao i zoho.com
27.04.2017 | 13:47
@rusty nudi li Synology neki svoj online storage? Probao sam ja napraviti bekap na GDrive sa Synologyja , postavio sam mu task da svaku noć iza 2 ujutro pokrene backup, ali pogodi što. Ne mogu mu zadati do koliko sati da to radi npr. od 2-7 ujutro i tako svaku noć, nego dragi krene ujutro u 2 i ne završava dok ne prenese sve a samim time moja linija postaje neupotrebljiva.
27.04.2017 | 14:18
Pa što to imaš na tom synologyju da ti inkrementalni backup ne prođe cijelu noć? Ili ti to pokušavaš inicijalni backup tako odraditi?
27.04.2017 | 14:24
Inicijalni, ni inkrementalni ne bi bio ništa bolji jer se snimaju 2 nadzorne kamere i radimo system image 2 kompa svaki dan poslijepodne. Doduše ove snimke kamere se brišu svakih 14 dana ali opet treba svaku noć to ubacit gore.
27.04.2017 | 16:38
Bavim se videonadzorom profesionalno već 15+ godina i imao sam samo dva projekta gdje je bio opravdan i potreban backup videozapisa. Jesi li siguran da ne pretjeruješ?
27.04.2017 | 17:54
energyman kaže:
@rusty nudi li Synology neki svoj online storage? Probao sam ja napraviti bekap na GDrive sa Synologyja , postavio sam mu task da svaku noć iza 2 ujutro pokrene backup, ali pogodi što. Ne mogu mu zadati do koliko sati da to radi npr. od 2-7 ujutro i tako svaku noć, nego dragi krene ujutro u 2 i ne završava dok ne prenese sve a samim time moja linija postaje neupotrebljiva.

C2 - c2.synology.com/en-us

backup ide preko HB alata (podrška za verzioniranje, schedule i per file restore, dakle nije bucket model)
27.04.2017 | 19:40
rusty kaže:

C2 - c2.synology.com/en-us

backup ide preko HB alata (podrška za verzioniranje, schedule i per file restore, dakle nije bucket model)

To je beta na kojoj su prijave zatvorene, dakle ništa od toga. Neki drugi prijedlog...?

@smayoo, snimamo ulaz/izlaz sa parkinga kako bi nadzirali identitet (tablice) naših vozila i znali tko i kada koristi vozila. Druga kamera je iznad blagajne/recepcije i bilo je situacija kada sam jednom 4 dana kasnije a drugi puta 10 dana kasnije imao situacije kada je trebalo utvrditi tko je od bio prisutan na kojem radnom mjestu i koristio stvari koje nije trebao/smio. To nas je spasilo u nekim vrlo vrijednim poslovima koje smo imali u to vrijeme. I sad zamisli da mi nakon dva dana kihne disk, ja nemam kopiju a desi se sranje. Mislim da mi se više isplati prenjeti tih 200Mb snimke nego razbijat glavu i upropasitit biznis jer odlučim to ne prebaciti... kužiš?
27.04.2017 | 20:31
A, ben... kako bi reka Istrijan... Svakom svoje veselje. Ja ti mogu svim svojim stručnim znanjem iz tog područja posvjedočiti da, ako bi ti *STVARNO* biznis propao da nisi imao taj videonadzorni snimak, onda imaš problem koji je puno dublji i ozbiljniji, a u tom konkretnom slučaju ti je videonadzor pomogao tek - slučajno.
U svakom slučaju, ako je to samo 200 MB (kakve je to videozapis?) za cijeli dan snimanja, onda ti to sigurno ne predstavlja problem za upload.
A zašto dnevni system image nekog kompa moraš uploadati u cloud, hm... zar ti nije efikasnije imati RAID1 ili RAID5 NAS lokalno?
Ispričavam ti se, ako ti idem na živce, reci slobodno. Ne želim te zabadati, nego eto, znatiželjan sam. Takav disaster recovery scenario nemaju ni poslovni sustavi kojima milijarde eura ovise o tome.
27.04.2017 | 21:18
.mp4 zapis je u igri. Ne bi propao biznis ali bi određena suma novaca bila izgubljena. Kao što sam napisao nije bitno to tko je što radio nego je primarno identificirati vozila i vozače kada dolaze na rampu. Te snimke se pregledavaju do dva tjedna unatrag, zato sam i odredio brisanje nakon 14 dana.

Što se tiće system imagea, softver i baza koja se koristi je toliko ogavno i loše napisana da mislim da bi ju i netko u srednjoj bolje napisao i prilagodio, no to nije u mojoj domeni. Koristi se to što se koristi, koliko god ja puta pokušao skreuti pažnju na probleme i moguću havariju nailazim na otpor glavnih Pošto su sve baze lokalne na tim kompovima (ne dijele nikakve zajedničke podatke) onda mi je lakše od svakoga napraviti image i ako nešto frkne samo vratim određeni dan/sat/minutu. Ne moram uploadati na cloud ništa, kako smo preživjeli 2 godine bez online backupa možemo i dalje. RAID 1 već imam jer sam priključio eksterni USB disk (Synology model koji imamo je 1-bay) pa se sve mirora na oba diska, samo me zanimaju opcije i mogućnosti jer bi stvarno htio i napraviti i rakvu vrstu "osiguranja". Ajmo dalje sa prijedlozima
28.04.2017 | 00:41
Nije li najjeftinije, a i najpraktičnije, imati samo zrcalo svega na nekom Time Machine disku?
28.04.2017 | 02:14
energyman kaže:
Ajmo dalje sa prijedlozima

Ali - čemu prijedlozi, kad si sam rekao da ti je prespor upload, a očekuješ ogromne inkrementalne backupove svaki dan???
28.04.2017 | 03:35
Uplati brzi iternet.
28.04.2017 | 08:04
smayoo kaže:

Ali - čemu prijedlozi, kad si sam rekao da ti je prespor upload, a očekuješ ogromne inkrementalne backupove svaki dan???

Svejedno me zanima koje servise forumaši koriste ili imaju preporuke za iste.
28.04.2017 | 09:51
energyman kaže:
To je beta na kojoj su prijave zatvorene, dakle ništa od toga. Neki drugi prijedlog...?

U 7./8. mj kreće produkcija. Beta traje 3 mj ukupno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 27 minuta
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.
  • Air: Represija i samovolja su isključivo put u propast
  • drlovric: Represija i samovolja nikada nije rjesenje.
  • drlovric: Plenkovic je porucivao Hrvatima kome nije dobro neka ide u DE. Bis bald. A danas drzava daje pare povratnicima jer kapital su ljudi. Ako nas KGB sve rastjera odavdje, ovaj forum ce sam sebi biti svrha :)
  • Air: Mislim da je uvreda za članove jabučnjaka koji su aktivni u političkim temama na jabučnjaku uspoređivati ih sa ekipom koja “troši” takve teme na drugim portalima. Iako smo svakodnevno na forumu neke od tih politički tema nemaju upisa po nekoliko dana. To znači da ekipa nije “ovisna” o tome da non-stop nešto serucka nego se upisuje kad netko nešto ima.
  • Air: Na osnovu ovoga dolazimo da je vrijednost ovog foruma u ljudima koji su svakodnevno aktivni na forumu, a to je uz pomoći ovih političkih tema.
  • Air: Druga vrijednost je već navedena, a to je što je forum sa takvim temama bio aktivan, i ljudi su tada bili prisutni pa su češće otvarali tehničke teme i više pomagali. Danas, a pogotovo u skoroj budućnosti više neće biti potreba za ovakvim tehničkim forumima jer će ljudi pomoću AI-a brže i učinkovitije naći rješenja svog problema.
  • Air: Nije poanta tih tema da netko “ispadne” upravu, niti da se netko uvjeri u neku od teorija koje smo ovdje secirali. Poanta je da su mnogi članovi na osnovu smayoo-ovog angažmana korigirali svoje izražavanje i prepucavanje. Ja sam prvi među njima.
  • Air: Prva vrijednost naših politički tema je: kažu “željezo se kuje dok je vruće” po tom principu ja vidim velike promjene na mnogim članovima koji su aktivni u tim temama. Neće se netko naučiti komunicirati i promišljati o svojoj dosadašnjoj negativnoj komunikaciji kada nema “vatre” i aktivnog korektiva (u našem slučaju smayoo-ta).
  • Air: dok sam došao doma teme je već zaključana pa ću ovdje dodati… tino1 je većinu toga lijepo napisao. Dodati ću da mislim da ove “političke” teme nisu bile uzalud.
  • Bertone: Smanji veličinu slika i trebalo bi proći ili sačekaj da se javi Riba ili Davor, oni znaju kak je podešen forum i što prolazi, a što ne.
  • Yonkis: Htio sam odgovoriti na temu izgubljenih slušalica sa screenshotovima iz mobitela pa je bilo nekih 5-6 slika i nije prolazilo.
  • Bertone: Na poslu koristimo phpBB i u admin postavkama je postavljeno da je max veličina slike 2560 × 1440 pix ili 3 Mb i ako korisnik pokuša napraviti upload veće slike dobije takvu obavjest o grešci,... isto je tak orecimo i sa slikom avatara, propisali smo maksimum od 512x512 pix i ako je veća nema uploada. Gdje ti dobivaš grašku?
  • Riba: Yonkis, kada i gdje ti se to pojavi?
  • Bertone: *Ne znam...
  • Bertone: Ne znak kako je posloženo tamo kamo si htio napraviti upload slike, ali mi smo si na poslu (na internom forumu) postavili limit na veličinu slike od 2k.
  • Bertone: Ne previše nego je nešto preveliko.
  • Yonkis: Jabučari, što ovo znači? Da imam puno slika u odgovoru na neki komentar? [link]
  • dpasaric: :D
  • Bertone: Čovjek Vam je na realnom primjeru objasnio Starcraft pravila i sad opet ne valja :D
  • dpasaric: Tako je! :)
  • Gjuroo: Ni Putin to ne bi bolje riješio.
  • dpasaric: Nema više politike u ovoj butigi! :)
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO