Preporuka mehanicke tipkovnice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka mehanicke tipkovnice

10.04.2017 | 20:28
Sam naslov govori sve pa ako bi ste bili dragi pa savjetovali mi neku koju vi imate ali da nije preskupa. Razumijem da su one skupe ali sigurno postoji neka da nije brendirana a da je ok.
10.04.2017 | 20:45
Isti drej, drugo pakiranje.
Imaš ugrubo dva modela, membranske (jeftinije) i one s prekidačima (skuplje).
Meni je osobno draga ova tastatura.
11.04.2017 | 09:06
Ta je baš fuj.
Ako ti je Apple aluminijska tipkovnica skupa, onda ti Das Keyboard neću ni spominjati.
Probaj neku Logitechovu.
11.04.2017 | 10:46
Ta se da jeftino nanaviti.
12.04.2017 | 17:30
IBM Model M + PS2 to USB adapter

Na linku imaš slike dok ne nađem svoje

Od novih, mislim da je ovo jedna od najjeftinijih no kakva je, nemam pojma
12.04.2017 | 18:51
E, sad... IBM tipkovnica iz ere PS/2 serije je čudo neviđeno. Ali...
12.04.2017 | 18:54
Teška, nezgrapna, glasna. Prije neku s nehaničkim tipkama (ali nisu jeftine), nego ovu.
12.04.2017 | 20:17
Pa koja je s mehaničkim tipkama, ako ova nije??? A glasna sigurno nije, ta je najtiša od svih mehaničkih uopće. Mislim da si nešto pobrkao. Jedino se slažem da je teška, ali meni je to prednost.
12.04.2017 | 21:04
malo offtopic, ali to tako biva ovdje inace

meni su te duboke uzas, ja neznam kako je nastala pomama za time zadnjih godinu dvije, m su glasne (kako iritantno), m su duboke pa mi prsti zapinju dok tipkam, a jos ktome su vecinom veoma ruzne i velike su.

da mogu, sad bi uzeo novi macbook da imam joz nize tipke
13.04.2017 | 08:30
Tipkovnice koje su membranske, ans dubokim hodom i visokim tipkama (kao nekadašnja stara bijela Apple tipkovnica) su živi horror. Mehaničke su druga priča. Meni jako paše i plitka membranska, ako je kvalitetno izvedena, ali mehanička je daleko ispred.
13.04.2017 | 09:46
Za unos puno teksta mi je Model M neusporediv sa bilo kojom drugom tipkovnicom. Da čuje se, da glomazna je, da teška je, možda (većini) vizualno nagrđuje pogled na radno mjesto i ne uklapa u današnji trend što tanje, što sjajnije, što ... ... ali to je tipkovnica za rad i pisanje, radni stroj među tipkovnicama, a održavanje (čišćenje) je piece of cake

DasKeyboard je na tragu Modela M što se tiče ugode pisanja, ali su je ukakali sa previše crne sjajne plastike na kojoj se vidi i najmanja mrvica prašine, a prvi modeli (jedno vrijeme sam pisao na Modelu S Professional) su imale problema sa USB konekcijom... iako ako se već kupuje neki novi model mehaničke bolje se jednom rastegnuti malo više i uzeti Model S Pro for Mac nego kemijati sa nekim jeftinijim mehaničkim gamerskim tipkovnicama

Što se tiče Modela M, imam jednu radnu koja je svakodnevno u upotrebi od mislim 1999. ili 2000. godine, a i tada je već nabavljena rabljena + još dvije također rabljene nabavljene kasnije koje su full servisirane i čekaju spremljene zlu ne trebalo

Evo, iskopao sam jednu sliku od prije par godina sa posla (kad nisam radio)

tumblr-IBMmodelM.jpg
13.04.2017 | 16:48
smayoo kaže:
Tipkovnice koje su membranske, ans dubokim hodom i visokim tipkama (kao nekadašnja stara bijela Apple tipkovnica) su živi horror. Mehaničke su druga priča. Meni jako paše i plitka membranska, ako je kvalitetno izvedena, ali mehanička je daleko ispred.

Ma razumijem razliku, ali probao sam oboje. jednostavno me ne ide.
18.04.2017 | 11:51
@ivan.hirsi
Danas slučajno naletio na MS INDUSTRIAL Thunder Pro S i MS INDUSTRIAL Thunder Pro L.
Kakve su nemam pojma, ali ako ti je mehanika bitna skokni do dućana (ako imaš koji u blizini) i probaj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Damirst, drlovric, Riba, tino1, Anonimci (974)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO