Formatiranje microSD kartice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Formatiranje microSD kartice

21.01.2017 | 20:18
Danas sam imao čudanproblem.
Imam jednu microSD karticu koju nikako nisam mogao formatirati na Win XP.
Na OSX-u je išlo ali samo jedna particija i to druga koja je oko 15GB, dok je prva označena kao EFI (ovo sam vidio te na Linux-u).
Znaći XP vidi karticu i ne formatira, Linux vidi ali ne može obrisati onu označenu EFI, ai je formatira, kao i onu veliku. Na kraju formatiram onu veliku particiju na OSX-u (10.11) u FAT datotečni sustav.
To je bilo u petak.
Danas sam kupio GoPro Hero 5 i stavim karticu u nju i javi grešku. Izvadin iz prastarog HTC-a (služi kao navigacija) jednu microSD karticu i kamera radi. Ubacim onu prvu karticu (16GB) i formatiram, te ju je nakon toga kamera prepoznala.
Treba napomenuti kako je 16GB kartica bila prvo u Sony Xperia M4 (ne znam koji je datotečni sustav), zatim u mojem MBP-u (formatiran na Mac OS Extended) i onda ona peripetija.
Da li je Android naselio onu EFI particiju (ima 201MB) ili je to inaće na kartici ili nešto drugo.
Što mislite?
21.01.2017 | 20:38
Mislim da je neki bug do kamere, da nije do kartice. Imam tu kameru oko dva mjeseca i mene je jedamput zaebavala, pisalo je card error, mada sam kupio novu karticu za tu kameru. Rješio sam to, ali se ne sjećam kako, dali sam nadogradio software ili sam išao na reset...uglavnom sad je sve ok.
22.01.2017 | 07:17
Kamera radi uredno. Sumnjao sam kako cu imati problema. Inace, kad sam prije u OSX-u formatirao memorijsku karticu, Nikon je nije prihvacao.
Moje pitanje je u stvari, kako preformatirati karticu da se makne EFI particija (onaj e oznacena kao zasticena).
22.01.2017 | 08:48
Neku noc snimam nesto dronom i javlja da je puna kartica. Izvadim iz ruksaka novu nekoristenu MicroSD 128GB, i nece drone da je prepozna. Radi kapaciteta valjda, firmware ne poznaje taj kapacitet.

Izvadio sam karticu iz Android tableta i desio isti problem kao kod tebe. Morao sam ju ponovno fomratirati u samom dronu (kroz app) i sve proradilo.

Mislim da ne moze neki uredjaj tako formatirati karticu, da neki drugi ne moze to ponovno preformatirati po svom gustu
22.01.2017 | 16:54
Ja se baš pred dva tjedna riješio četvorke! Ovo s vodonepropusnosti 5-ice do 10m je zakon stvar. Meni će to biti bitno zbog vlage. Ona silna kučišta kod 4-ke su me izludila.
22.01.2017 | 19:37
Jedno baterija curi ili mi se čini?
24.01.2017 | 16:49
Kad smo već kod kartica i formatiranja. Kolega ju je imao u android mobitelu, nešto ga je zaebavala i spašeni su mu podaci. Sad se ti podaci nedaju izbrisati. Oni su kao izbrisani i nema ništa, ali kad se ponovo utakne kartica pojavi se cca 15 GB podataka, slika i svega što je imao u toj kartici. Probano na windowsima i windowsi nedaju foratirati karticu, sad sam je ja uzeo doma i pokušavam je formatirati, ali ovo mi stoji već desetak minuta.
Prvo sam isto obrisao sve podatke i bacio u smeće i od tud sam obrisao, kad sam je ponovo upiknuo u mini podaci su tu
Fakat čudan problem da se neda to pobrisati, ima li kakva komanda u terminalu, da se od tamo proba ?

24.01.2017 | 17:32
Slike si uploadao nekim govnetom od web servisa pa nisu dostupne, a na ovim malenima se ne vidi ništa pročitati.
24.01.2017 | 17:33
KAo da su zaklučani. Meni je bila ta jedna particija (prva) oznacena EFI od 201MB. Bila je označena kao zaštićena i jedino ju je Dis Utility od Ubuntu-a mogao prepoznati i vidjeti.

EDIT:
Linux ovu novoformatiranu karticu (u telefonu) vidi kao 700MB, a OSX je vidi ispravno 15,93GB i Used -225MB
24.01.2017 | 18:02
smayoo kaže:
Slike si uploadao nekim govnetom od web servisa pa nisu dostupne, a na ovim malenima se ne vidi ništa pročitati.

Evo jedna nove, valjda bu se vidjela.

www.igreklik.com/slike/images/80822009226244909261.png
24.01.2017 | 18:45
smayoo kaže:

Neće, kaže da mu nije poznata šema particije ? Sad mi je jasno kad je smayoo govorio za android da je smeće, tko zna možda si shebem i mac , bolje da odustanem na vrijeme

www.igreklik.com/slike/images/53193595002969074829.png
24.01.2017 | 19:55
Kko misliš, sjebeš MAC?
24.01.2017 | 21:01
Mislim da sam negdje pročitao, da kad spojiš tako nešto sumnjivo s androida ( pogotovo ako je rotan ) da su znali sistemi na kompu pasti. Znam za windowse, a čini mi se da se to jednom i meku desilo.
  • Daddo
  • Posjetitelj
24.01.2017 | 21:35
cariblanco kaže:
smayoo kaže:

Neće, kaže da mu nije poznata šema particije ? Sad mi je jasno kad je smayoo govorio za android da je smeće, tko zna možda si shebem i mac , bolje da odustanem na vrijeme

www.igreklik.com/slike/images/53193595002969074829.png

Ja bih probao korištenjem terminala i naredbe dd.

Je da će trajat ali bi moralo "uništit" sve podatke na kartici koju onda bi morao moći kroz Disk Utility formatirati (ili na samom uređaju).
24.01.2017 | 22:15
Da, to je baš do kosti sirov pristup. Školski primjer brute force metode. Inače, i koristeći diskutil u terminalu isto možeš reparticionirati drive. Samo umjesto diskutil erasedisk koristiš diskutil partitiondisk (komanda man diskutil daje detaljne upute za sve parametre).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Ender, Riba, Anonimci (795)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO