iNešto 2016?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iNešto 2016?

06.12.2016 | 08:57
Šta? Nitko ni čmu, ni bu? Ja mislio da izlazimo iz recesije...
Elem, ako ćemo na pizzu (ili što god), ja mogu ovaj PETAK. U subotu supruga ide sa starijom kćeri na ekskurziju, a ja s mlađom u kino, na Trollove.
Idući vikend smo na kolinju (sorry, prioriteti... ), a onaj iza je već Božić...
06.12.2016 | 09:03
Bome sam razmišljao o otvaranju teme i eto već je prošlo dva tjedna od kad sam se sjetio. Ja sam za petak!
06.12.2016 | 11:39
Ovaj petak? Uh, to ne mogu baš nikako. Inače, jesam da se nađemo i maznemo pizzu uz druženje!
06.12.2016 | 16:25
volio bi se pridruziti svakako.
petak i ovaj vikend ne mogu na zalost. zapravo svi vikendi do kraja godine mi otpadaju, kao i vecini pretpostavljam.
petak 16, petak 23?
ili bilo koji dan preko tjedna?
06.12.2016 | 18:22
Ja sam isto fleksibilan pa bi mi pasao i neki drugi dan, samo da nije noc prije kolokvija
06.12.2016 | 19:11
Može ili ovaj petak ili neki drugi. Samo javite. Davore nema izvlačenja. Slomit ću ti nogu. Žmigo jedva čekam da te vidim ove godine. Fisnik jesi li se oženio?
Može i neki drugi dan.
06.12.2016 | 21:43
Ako nije petak, meni igra jedino još sutra. Za idući tjedan nije realno, osim ako se ne dogodi nešto jako iznenadno.
Hoćemo sutra?
06.12.2016 | 22:59
meni pase sutra.
06.12.2016 | 23:36
Jeste li razmišljali da isprobamo novu Maslinu, ne onu na Škurinjama, nego u centru, ma Koblerovom trgu, ambijent je super, samo je manja, pa bi trebalo rezervirati...
06.12.2016 | 23:42
super.
samo da vidimo termin, koliko nas moze sutra recimo?
07.12.2016 | 00:18
Meni je ok bilo koja lokacija ako je sutra.
07.12.2016 | 08:07
Gdje?
07.12.2016 | 09:09
hmm, javite kad i gdje ali sam na 50% sigurnosti jer imam neš planirano. ali probat cu to otkazat
07.12.2016 | 11:31
Maslina na Koblerovom trgu. 18h. Nešto im telefon ne štima, ali nadam se da će štimati rezervacija. Ako neće, srijeda je, pretpostavljam da, ako i bude gužva kod njih, u Maslini na Škurinju neće biti.
Tko sve dođe?
07.12.2016 | 11:33
Evo, potvrdiše mi! 18h. Vidimo se tamo!
07.12.2016 | 11:43
U redu, vidimo se tada!
07.12.2016 | 12:21
Vidimo se, 18h Maslina na Koblerovom!
07.12.2016 | 12:33
Zelim ekipi ugodno druzenje na iNešto 2016. Nažalost i ove godine ništa od mene.
07.12.2016 | 15:46
momci ja sam do 19:30 blokiran :/
doci cu na pivu ako budete jos na okupu.
07.12.2016 | 16:02
Samo ti dođi, nećemo se valjda tako rano razići...
07.12.2016 | 18:40
Riječki lobi drma jabučnjakom
07.12.2016 | 22:13
Neznam traje li još druženje. Nažalost morao sam otići prije zbog drugih obaveza, no kao i svake godine ugodno i zanimljivo druženje. kinsifa sam propustio čini mi se za par minuta ali često navratim mu u radnju pa ne će zamjerit mimoilaženje.

Evo i slika ovogodišnjeg druženja!

IMG_6212.JPG
07.12.2016 | 23:02
Jeej!
Da, Kinsif je navratio taman kad je Stefanjos otišao... Društvo malo, ali odabrano, što se kaže...
07.12.2016 | 23:22
eto, nas dvoje odigrali stafetu!
zao mi je sto nas ne bude vise, ali i ovako odrzavamo tradiciju i raspricamo se opusteno.
08.12.2016 | 01:03
Bilo je baš ugodno, a i testirali smo novu Maslinu u centru.
08.12.2016 | 05:49
Valjda cu i ja dospjeti dogodine.
08.12.2016 | 09:49
Ljetos sam vozio iz Splita za Gardaland i odlucimo stati u Rijeci na rucku. Pola sata sam bezuspjesno trazio parking po centru. Sve zauzeto. Na kraju smo odustali i otisli u neki shopping centar :/

Jesam li ja bas bio pegula ili Rijeka ima kronicni problem sa parkingom?
08.12.2016 | 09:50
drlovric kaže:
Ljetos sam vozio iz Splita za Gardaland i odlucimo stati u Rijeci na rucku. Pola sata sam bezuspjesno trazio parking po centru. Sve zauzeto. Na kraju smo odustali i otisli u neki shopping centar :/

Prije mozda i da, veca gnjavaza je dakako opatija ljeti, ali u rijeci sam uvijek nalazio parking. a sada od kad je zagrab B otvoren, uvijek si nadem mjesto za jako povoljnu cijenu. nakon 18h su 2kn sat. a garaza moderna, koliko toliko sira parking mjesta i lijepo osvijetljeno i dobro prozraceno.
08.12.2016 | 11:43
Drlovric, pretpostavlja da se prije o tome radi da si ispoljio tipični balkanski cheepskate mentalitet. Ne dam 7 kn/h za parkiranje, to je skupo. Ali 40 kn za ćevape ili 120 za bifek nije.
Puno ljudi slušam kako kukaju da u Rijeci nema parkinga zato što (a) žele parkirati max 3 koraka od mjesta kamo idu i (b) žele da to košta max 2kn/h. Ima mjesta za parkiranje u centru koliko hoćeš (ljeti i više nego inače, jer većina turista u grad ne dolazi autom, nego aerodromskim transferom, katamaranima ili autobusima). A ljetos su već bili postavljeni i promjenjivi semafori s istaknutim brojem parkirnih mjesta za garaže od Rijekaplusa.
Imaš garaže i parkinge od Rijekaplusa:
Zagrad 2 (Nova Ciottina ul.)
Ciottina (Ciottina ul.)
Benčić (ul. V.C.Emina)
Podpinjol (Vukovarska ul, kod riječkog KBC)
Brajdica (Cindrićeva ul, ispod vijadukta na Piramidi)
Delta (tu je obično krcato)
Riva (isto tako)
Školjić (također)
Gomila (također )
Mala Delta (ta je teško uočljiva, priznajem)

i od onih Austrijanaca:
Zagrad (Nova Ciottina)
Stari grad (Ul. Žrtva fašizma)

Onda još ima onaj privatni komadić na Brajdi, kod doma Željezničara (Trpimirova ul.) i nešto mjesta na željezničkom kolodvoru (te u tom kvartu dosta uličnih mjesta, jer su blizu Benčić i Podpinjol).

Sve nabrojano je u dometu max 15-20 min hoda od gradske ure (ova parkirališta koja su uvijek krcata su u dometu od 5 min).

Što, ako usporedimo sa Splitom... zapravo uopće ne možemo usporediti sa Splitom.
08.12.2016 | 13:23
drlovric kaže:

Patkiraj se na naplatnim i neko će od nas doći po tebe.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 57 minuta
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku