Apple event 27.10.2016
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple event 27.10.2016

27.10.2016 | 21:04
Hajde da ja krenem.

Prvih 20 minuta laprdanja o iOSu, Apple TVu i fotografiji sam mogao komotno preskočiti.

Touch bar ili kako ga već zovu na Macbooku Pro mi je super, unutrašnji geek mi ne može ostati ravodušan na to. Neki stari Apple bi odmah predstavio i najbolju na svijetu thunderbolt tipkovnicu sa touch barom za masnu cijenu, recimo meni to nedostaje. Svaka čast da su prvi maknuli tu relikviju iz prošlosti. Biti će zanimljivo vidjeti na koje će sve načine developeri iskoristiti taj bar.

Znakovita je bila demonstracija rada sa pro alatima na MacBooku Pro. Imam osjećaj da je to znak da će upokojiti desktope.
27.10.2016 | 21:24
Slažem se. Uz sve to Tim Cook još priča usporeno i s naglaskom na nevažno. Lik je dosadan i nimalo nije cool kad koristi izraze "amazing, great, wonderful, best" i to ponavlja svako malo.
Novi Macbookovi su fino poskupili, nekih novosti ima, ali da su na razini najavljivane 25 godišnjice i da su baš nešto "revolucionarni" nisu. Drži ih još uvijek mac OS, ali kako je Sierra krenula ne znam da će im to potrajati.
Bojim se da si u pravu u vezi upokojenja desktopa, možda naprave koji refresh istih prije potpunog gašenja, ali i onaj LG monitor mi takvo što najavljuje. Kao evo na ocvom monitoru smo surađivali, potpuno je kompatibilan s novim Macovima, ali to je to od nas.

P.S. i to sve najaviti sa "Hello again", wtf?!?
27.10.2016 | 21:27
Da, ono s LG monitorom bi još ne tako davno bilo nezamislivo. A Cook priča kao da mu se ne da, a iskreno ne bi se ni meni dalo.
27.10.2016 | 22:15
Ma... WTF? "Touchbar"? Que? Čemu to služi? Još jedna skupa igračka?
27.10.2016 | 22:35
smayoo kaže:
Ma... WTF? "Touchbar"? Que? Čemu to služi? Još jedna skupa igračka?

Pogledaj video, skužit ćeš... ima smisla... a sad ima li stvarno i u praksi... booooo, pojma
28.10.2016 | 08:55
Neke vrijeme gledam što bi mogla biti dobra zamjena za imac koji imam, ali mislim da ću pričekati da vidim da li će biti ikakav upgrade u dogledno vrijeme ili ne (naravno i kakav će biti).

Air je dobio nogu, što je bilo i za očekivati kada je najavljen Macbook (2015) model, a pogotovo sa ovim sada macbook pro modelim mislim da nema što tražiti tu (samo što je cijena skočila, ali eto, uzmi ili ostavi).

TouchBar će se koristit barem jednako koliko i trenutne F/multimedia tipke, a vjerojatno i više kako se nekima promijeni način korištenja macbooka sa ovim novim dodatkom.

macmini, imac i pro moraju dobiti neki bump jer ako misle sve svesti na macbook liniju i ios uređaje neće to dobro završiti.
28.10.2016 | 20:00
sve super, ali kada kazu da je tanji za x posto, dobijem proljev!
a kada kazu za proizvod koji predstavljaju da je najbolji ipad/iphone/istagod do sada, onda jednostavno pozelim ne dici se sa skoljke! jer je poant da ovogodisnji model bude slabiji od prethodnog?
i svake godine ista prica!

ovaj ekrancic na tipkovnici mi je fora, mislim da ima potencijal da u praksi bude od koristi.

nego nisam bas pratio detaljno. dali sad punjenje ide preko TB sucelja? nema vise magnetica?!
28.10.2016 | 20:23
kinsif kaže:
nego nisam bas pratio detaljno. dali sad punjenje ide preko TB sucelja? nema vise magnetica?!

Magsafe je prošlost, sada za punjenje možeš koristiti bilo koji TB port.
28.10.2016 | 20:45
Nego, kako je tipkati po toj tipkovnici (i programirati ponekad npr)? To me najviše brine, nakon cijene.

Ostalo i nije loše, touchbar čak i ima dobrog potencijala.
Portovi, malo su prerano izbacili sve portove, al čak mi to tolko i ne smeta.
28.10.2016 | 20:56
Ja sam isprobao na novom MacBooku (ne Pro). Teško je reći nakon kratkog korištenja ali mislim da bi se dalo na toj tipkovnici raditi bez problema, ima dovoljno dobar feedback. Na ovim novim Pro modelima bi trebala biti i nešto poboljšana, što god to značilo.
31.10.2016 | 06:51
Evo nema više razloga za premišljanje.

github.com/hungtruong/TouchFart
31.10.2016 | 09:08

Pa da. Hitam mahom, isukane kartice...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 57 minuta
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku