Izbori 2015
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbori 2015

23.08.2017 | 05:50
Thumb up jer se nisi naljutio, majstore!
Nije glupa, sada kada čitam postove, dao sam ti povoda sa ovim da "mozak ružna sjećanja potiskuje, a lijepa vraća" - pa si se s pravom osvrnuo na Gabi.
A to da stara i dan danas sluša 88,1 - to je istina. Bit ću otvoren jer si otvoreno nastupio i ti.
Starci su je dok su bili skupa znali pustiti. I Gabi Novak, i Arsena Dedića, i Vice Vukova, Terezu Kesoviju...
Ali ja sam svoj glazbeni ukus razvio po starijoj sestri (ona je 72' godište). Tu sam se upoznao s Bajagom, Balaševićem, Azrom - i tako mi je ona nehotice stvorila muzički ukus. No, dok bi ona od izvođača kupila ploču ili dvije, ja sam kasnije na kazetama skupljao njihove kompletne diskografije (na crno) - uvijek sam bio - kako bih se izrazio - detaljniji, a ona kaže "analniji" od nje...
To je počela govoriti kada sam se doma pojavio sa Štulićevim Analima i i II, koje sam kupio od nekog lika preko oglasa u Plavom Oglasniku, jer ga više nije bilo moguće legalno kupiti, otišao je u Nizozemsku i posvađao se s Jugotonom i svim nasljednicima istog, pa tako i Croatia Recordsom. To su već 90-e su bile dobrano...
Ali ovu stvar nikad nisam čuo, a stvarno je OK - baš zajebancija na tadašnji način!
Inače, ne znam je li ovo pjesma koja opisuje Jugu ili nešto drugo (slabo divanim slovenski), ali meni je od Balaševića Soliter bila izvrsna stvar koja je opisivala bivšu državu. Obožavao sam ju slušati i odgonetavati šta se na koju odnosi ko klinjo.
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.08.2017 | 06:30
Kloba kaže:
Thumb up jer se nisi naljutio, majstore!

Nema razloga za ljutnju jer je vremena sve manje i manje.. Ponekad mi se digne tlak u sekundi, al se odmah i spusti

Na prvom Djoletovom koncertu sam bio 83 u Domu Sportova, pamtim zbog punog mjehura i A.C. Kravicevog basa koji mi je tutnjio po njemu. Pa me stari odfurao pisat pod tribine da ne gubi vrijeme trcat do wc.

Krenuo sam trpat arhivu na YT, al sam stao. I sad su mi VHSke daleko... al imam na diskovima stvari koje sam pretvorio u jedinice i nule pa cu valjda nastavit...

E da, meni je ovo najdrazi bend iz mladosti... Hvar..

P.s. Skuzajte ako je vec bilo...
23.08.2017 | 07:02
Ovu pjesmu za svoju djecu koju je tu otpjevao otkrio sam tek kasnije, baš sam ju na You Tubeu slučajno ulovio, kao i činjenicu da ga intervjuira mladi Bitorajac - ali ta mi je baš predivna.
EKV nisam nešto slušao, ali onu "Svira R'nR cela Jugoslavija" znaju svi, pa tako i ja.
Ali eto, sada znam i ovu.
Što će reći, kulturno si me obogatio - Dijete. Hvala ti!
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.08.2017 | 07:18
Kloba kaže:

EKV nisam nešto slušao, ali onu "Svira R'nR cela Jugoslavija" znaju svi, pa tako i ja.

Nema na cemu... al EKV i Elektricni orgazam nisu isti bend...
23.08.2017 | 07:34
Jooj, zabrijo sam - moj bed. Sorry
Ni Električni orgazam nisam slušao, osim te stvari - pa je zato neznanje očigledno.
I neću ga ispravljat, neka svi vide koji sam blento ispo...
23.08.2017 | 07:42
Nego, kako si gore na Vikalici obznanio da pratiš Johna Olivera, jesi li vidio reakcije koje je Trump stvorio svojim neosuđivanjem bijelih supremista u Charlottesvilleu? Ne vjerujem da će mu radi ovog pasti predsjedništvo, ali da si ga je dobrano načeo - to je sigurno.
23.08.2017 | 07:59
Što se tiče mehanizma potiskivanja loših sjećanja, prva stvar koju sam primjetio nakon rata je da su baš svi ljudi koje znam, o događajima koji su se dogodili 2-3 godine prije rata (dakle prije 7-8 godina) pričali kao da su se stvarno dogodili prije 2-3 godine, kao da rat uopće nije postojao, tj. kao da je čitav jedan vremenski period nestao iz sjećanja.

Naravno, rata su se svi sjećali, ali o njemu se malo pričalo i u rijetkim prilikama.

BTW Ovi likovi koji po raznim forumima i komentarima opet priželjkuju neki novi rat, ili su u ratu dobro prošli, ili rata nisu nikad vidjeli, jer onaj tko je u ratu prošao sito i rešeto, i gledao ranjene i mrtve suborce o ratu ne želi niti razmišljati, a kamoli poželjeti da se opet bilo kome dogodi.
23.08.2017 | 08:10
Tu ću biti totalno iskren - i imenovati sebe i obitelj kao te koji rata praktički okusili nisu. Osim napada na Zagreb, a i tada smo bili u Valbandonu kraj Pule - baš da se maknemo od mogućih bombi na Zagreb. Sestra je ostala u gradu i stara je strahovala za nju, iako Kustošija i centar (gdje su pali ti "zvončiči") imaju dobrih desetak kilometara zračne udaljenosti (ne znam točno).
Osim toga dana, grad najbliže Zagrebu koji je baš stradao u ratu je Karlovac.
Ali nagledao sam se mladih ljudi, pa i mlađih od 18 godina kada su otišli u rat - koji su se vratili kao fizički ili psihički drugačije osobe, a mnogi se nisu niti vratili. Najmlađa žrtva od Črnomeračke (ne znam koja je to točno) brigade imao je baš 16 godina, i poginuo je tako da je sam nešto spetljao s nekim oružjem i praktički ubio sam sebe...
Taj rat je bio grozota.
Baš sam jučer na Al-Jazeeri gledao dokumentarac The Siege u dva dijela, ja naletio na drugi, o opsadi Sarajeva. Ma užas...
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.08.2017 | 12:26
Pratim John Olivera redovito.

Al ne da mi se razmisljat o politici danas.

Odgledao sam Chasing Coral sad i boli me patka za naciste i ostale nacionaliste.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 minuta
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO