07.07.2020 | 02:48
Pozdrav svima
Obzirom da sam na trećoj godini studija informacijskih tehnologija, konkretnije želim da budem programer te sam za sada radio sa asp.net core u okviru projekata vezanih za fakultet kao i sticanje fundamenata u c++, sve to koristeći Visual studio kao razvojno okruženje.
Meeeeđutim, prije dvije godine kupivši prvi Apple proizvod, 6s ajfon pa onda i apple watch (series 1) uhvaćen sam u tu zamku i mnogo mi se sviđa iOS pa bih želio da se okušam na tom polju i krenem tim putem.
Smatram da imam dobre temelje, razvijenu logiku i sve što je potrebno da mi je sada odabir "puta" i uže specijalnosti lakša stvar. Naime nemam nikakav uređaj sa macOS-om, radim sve na windows laptopu koji je prilično crappy a za iOS development konkretnije XCode (swift) mi treba macOS.
Da budem jasan na početku, nemam novca trenutno da uzmem neki macbook pro pa makar i onaj 2015, ali mi se ukazala prilika da prilično jeftino dobijem Mac Mini (2011) (
everymac.com/systems/apple/mac_mini/spec...-mid-2011-specs.html)
Nadam se da ne kršim pravila foruma, link je ka tom uređaju.
Navedeni podržava macOS 10.13.x
Znam da nisu neke performanse aman na njemu, da je ram na 1333Mhz i mooožda može na 1600Mhz do 16GB sveukupno, ssd mogu da ubacim jer trenutno je samo 128GB u njemu ali moje pitanje je ukoliko je neko upoznat da li ću gubiti mnogo u smislu pokušaja nekog iOS developmenta, omanjih aplikacija i stvari čisto da uđem u taj eco-sistem i naučim se na macOS kao i Swift ? Dakle nisam navikao na neke ekstremne performanse jer imam i3-6006u pa sam navikao na čekanje. Zanemarivši brzinu, zanima me da li gubim neke aman feature i stavke u vezi XCode i konkretno iOS developmenta na datom uređaju ?
Hvala unaprijed na odgovorima
btw. kakve su ono procedure pri registraciji odnosno password recovery hahah.. Jedva mi je prihvatio sigurnosni kod iako je ispravno napisan a i cesto je sličica izostala