Maintenance particija na vanjskom disku
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Maintenance particija na vanjskom disku

14.05.2004 | 13:32
Jučer sam kupio kućište (FW+USB) za vanjski hard disk, a u planu mi je i kupiti 160Gb disk ovih dana. Taj disk planiram koristiti za backup, multimediju, ali i za održavanje glavnog diska. Dakle napravio bih još jednu MacOS X particiju na njemu na koju bih kopirao sve alate za održavanje i popravak glavnog diska.
Na koji je način najjednostavnije napraviti takvu particiju? Da li Carbon Copy Cloner? Da li on kopira apsolutno sve podatke sa glavnog diska na drugu particiju, ili samo kopira sistem, a onda ja mogu kopirati potrebne aplikacije (što je, zapravo, ono što bih ja želio)? Ili bi možda bilo bolje instaliratio OS X nanovo na toj particiji (ovo bih želio izbjeći jer mi se čini dugotrajniji proces dok sve instaliram pa još sve update...)? Ili možda postoji neki treći, bolji, postupak? Kolika bi particija bila dobra za takvo nešto? Kako uopće bootati sa vanjskog diska?

Ponekad bih, možda, taj disk koristio da neke stvari s posla, dakle s WinXP, odnesem doma, da li je to moguće bez da napravim jednu FAT32 particiju na tom disku?

Hvala na odgovorima.
  • ozren
  • Posjetitelj
14.05.2004 | 14:24
Ja sam probao na vanjskom fw hd-u napraviri 1 HSF i jednu FAT ali nisam uspio. Probao sam i zamjeniti mjesta prvo jednu pa drugu, ali nista. Ako uspijes javi...
  • melloyello
  • Posjetitelj
14.05.2004 | 18:29
evo ja ti imam vanjski sa 120 gb, sa fw i usb2... imam iskljucivo fat32 particiju jer mi ne treba za sistem i tak dalje , vec iskljucivo za podatke.. citaj. tif, eps, dtp podaci te multimedijski... muzika, video ect...
- ako zelis da ti nesto diska vide i xp morat ces imati fat32 particiju
- sto se velicina tice, pa ovisi o osobi i o zahtjevima
-- pa zar se ne moze jednostavno dick clonirati kompletan na drugi disk .. sa svim stvarima... sa nekim ghostom?!...
- sto se butanja tice on bi trebao biti moguc... mada moj superdrive ne podrzava bootanje sa njega.. a isto je fw... zato ti nemrem biti siguran

- koliko si platio kuciste?
15.05.2004 | 12:35
fat32. Radi i na Win i na Mac. OS nisam probavao. Jako dobra stvar ali ako uspes ono sto si hteo napisi sta si radio i kako. Molim te
17.05.2004 | 13:45
Podijelio sam HD na tri particije. Jedna 15Gb Maintance, jedna 55Gb za backup i ostatak za podatke. Odustao sam od FAT32 particije jer sam zaključio da će mi, najvjerojatnije, biti lijeno nosati HD na posao i nazad, jer imamo DVD pržilicu na poslu... Mislio sam Data particiju mountati u home direktorij, ali onda je Finder uopće ne prikaže kao direktorij, što sam ja očekivao, nego je opet stavi lijevo među diskove. PathFinder je prikazuje kao link unutar home foldera, dok se iz komandne linije vidi kao normalni direktorij. To mi je bilo malo razočaranje. Da li netko zna mogu li natjerati MacOS da se ponaša kao normalni *nix u tom pogledu, što znači da mounta particiju unutar glavnog stabla gdje mu ja kažem i tretira to kao normalni direktorij, a ne da se pravi pametan i pokazuje je kao odvojen disk?
Maintenece particiju sam napravio pomoću Carbon Copy Clonera, jednostavno sam klonirao cijelu glavnu particiju, pa sam obrisao stvari koje mi ne trebaju. Backup još niti jedan nisam napravio, moram naći najzgodniji tool.
17.05.2004 | 15:54
Još jedan dodatak.
Sa kućištem za disk sam dobio dodatno napajanje za koje piše da je opcionalno i da se treba koristiti samo kada nije snaga preko FW dovoljna da se pokreće disk. Da li se na FW port na eMacu može priključiti disk bez dodatnog napajanja, i kakve bi mogle biti posljedice kada bih ja vrtio disk bez dodatnog napajanja, a da mu to nije dovoljno (gubitak podataka možda)? Trenutno mi napajanje stoji uključeno, ali, jer nema prekidača na kućištu, lampica za power stalno svijetli, iako disk uredno ode u sleep; što se može vidjeti po tome jer se ne vrti, a i ohladi se pa sam siguran da ne radi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 48 minuta
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, stefanjos, Anonimci (433)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO