Hrvatski Spelchecker za OS X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hrvatski Spelchecker za OS X

21.04.2004 | 11:44
Evo imamo sistemski spelcheacker za slovenski jezik, a ima i hrvatski!!!!

Evo kratko uputstvo:
Skineš preference pane sa adrese
cocoaspell.leuski.net

Instaliraš prema uputstvima! Nakon toga skineš još dictionary za slovenski ili hrvatski sa adrese:
www.ict.usc.edu/~leuski/cocoaspell/install_dict.html

Probao sam i radi sa TextEditom radi sa mailom... Nisam rješio (još) InDesign CS CE, Office 2004...
21.04.2004 | 12:09
Opa, vrlo zanimljivo...koliko sam vidio kači se na sistemski spell checker API, što znači da će raditi svugdje gdje radi i defaultni sistemski spell checker za engleski jezik, ali isto tako znači da mahom neće raditi u Carbon aplikacijama... mogu ja s ovim na naslovnicu?
21.04.2004 | 12:12
Svakako!

Probaj još malo gdje još radi ali meni je odlično i to bi trebali svi saznati!
21.04.2004 | 12:22
Evo vjest se brzo širi! Očito je stvarno jakooo zanimljiva! Jednaku obavjestu su dobili svi Apple dealeri na Balkanu!
21.04.2004 | 12:25
Raditi ce najvjerojatnije u svim Cocoa apliakcijama...ne znam da li se i Carbon aplikacije mogu koristiti spellcheker APIjem ako je pravilno iskodirane...vidjet cemo, i ovo kako je je odlicno.
21.04.2004 | 12:32
Baš probavam sa M$ Office 2004 ali tu mi je nešto čudno jer pod Spelling and grammar trebam odabrati ili kako oni to kažu "add" dictionary, samo taj koji je skinut sa gornjeg linka nije fajl koji bi mu "pasao"!

Inače taj Office mi se sviđa!
21.04.2004 | 12:44
Pretpostavljam da Office koristi drugačiji format dictionary filea...tj. gotovo sigurno
21.04.2004 | 21:08
He, he, he, ovo pišem uz provjeru
Možda ne radi u Wordu, ali radi u Mellel-u (podvukao mi Mellel crvenim).
Da li je ovaj novi Office cocoa ili carbon? Vidim da uredno podržava unicode, da li je to uopće moguće za carbon aplikacije?
P.S. nije mi podcrtao cocoa i carbon, je li ovo neki Mac-ovac pisao
21.04.2004 | 23:02
Kako možda več znaš Finder je na žalost još uvjek carbon ali su time uveli Carbon koji je unicode sposoban!

Mellelel stvarno radi! Čime, da probam kakav je M$ office 2004?
22.04.2004 | 10:24
Ja bih se samo zahvalio na uputstvu i linkovima: HVAAALAAAAAA!
  • melloyello
  • Posjetitelj
22.04.2004 | 11:33
sa InDesignom CS ne rad... CE verziju nemam pa nisam ni uspio probati..
freehand nesto mi ne zeli pomoci.... a Illustrator CS me odjebo u velikom stilu... ima li netko mozda drugacija iskustva?
probat cu jos Quark .. pa javim
22.04.2004 | 23:01
Quark naravno ne radi!
  • melloyello
  • Posjetitelj
23.04.2004 | 10:51
ne.. quark ima svoje brije... a nece ni indesign... mislim da nece cijeli paket cs...
imam osjecaj da je bilo preuranjeno radovanje.. ali ako nista drugo textedit radi )))
  • ozren
  • Posjetitelj
23.04.2004 | 12:49
hm, ne znam zašto ali kod neme to ne radi. Spelling pref. panel radi ok, čini se da je problem u tome što riječnik treba staviti u "Move the dictionary file into Library/Application Support/Aspell" a tog foldera nema, pa sam ga ja napravio ručno ?? Ste tak i vi? E sad probao sam i cijeli folder baciti u to i fileove iz foldera baciti u folder Aspell ali opcija build dict kaze" faild to configure Hrvatski dictionaty". Ima neko neki prijedlog?
  • melloyello
  • Posjetitelj
23.04.2004 | 22:26
pa zapravo sam isto to napravio i radi.. radi u sistemskim aplikacijama.. ali do sad se nije pokazao dobar ni sa Adobom, quarkom, macromediom...
u texteditu ti radi li ne? tamo provjeri
23.04.2004 | 22:42
Ma radi svigdje gdje i inace radi sistemski spell checker, dakle u cocoa aplikacija. Ne znam moze li se Carbon natjerati da radi, ali vecina nece raditi, pogotovo ovih vecih i poznatijih.
  • ozren
  • Posjetitelj
26.04.2004 | 12:36
Me ne radi ni u mailu ni u texteditu..., u tom i je problem
  • melloyello
  • Posjetitelj
27.04.2004 | 11:02
a nesto si sjebo
u koju library su stavio?? da nisi u krivog usera??
  • ozren
  • Posjetitelj
27.04.2004 | 13:23
nisam u user library stavio nista, samo u glavni.
Engleski radi normalno, ali hrv nece.
A u koji folder ste vi stavljali spell pref??, a u koji hrv. dict??
jer ako pogledate gore vidjet cete ovo "hm, ne znam zašto ali kod neme to ne radi. Spelling pref. panel radi ok, čini se da je problem u tome što riječnik treba staviti u "Move the dictionary file into Library/Application Support/Aspell" a tog foldera nema, pa sam ga ja napravio ručno ?? Ste tak i vi? " Znaci nije bilo Aspell fodera nego sam ga rucno napravio, ali speel pref vidi hrv rijecnik ali ga ne koristi i ne moze ga buildat...šit
  • melloyello
  • Posjetitelj
29.04.2004 | 16:57
i ja sam tako.. nije bilo foldera pa sam ga napravio.. e time sto ni meni nije bildao hrv vec sam ga je sam skuzio.. tj. napravio sam log off i opet usao i on ga je zabildao.. te sam ga odabrao kao glavni i sve radi normalno... probaj sve ispocetka...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 4 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, Ender, Gjuroo, Riba, skunic, smayoo, Anonimci (715)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO