OS X i konekcija na net
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OS X i konekcija na net

26.01.2004 | 14:15
Dakle, nakon dugotrajne i u konačnici uspješne bitke , instalirao ja OS X 10.1, napravio upgrade na 10.1.5 i sve 5, radi USB, radi dodatna mrežna kartica, Voodooica nažalost, ne radi (niti bez akceleracije), prikopčah USB ISDN TA (Billion, model mini), instalirah drivere, restartao (probano i po uputstvima, prvo instalacija, restart, a onda prikapčanje) i eto i njega među prepoznatim hardverajem...

E sad... Podesio ja sve što se podesiti da, u biti samo sam postavio modem kao USB ISDN TA 64K PPP, dodao ga kao aktivni network port, maknuo kvačicu sa "Wait for dial tone", ukucao broj, username, password i okinuo konekciju. RADI!!! Ali...

Sav sretan, pokrenuh ja Camino, ukucah mac.dir.hr, kad ono, "mac.dir.hr could not be found", dolje u status baru je zapelo na "resolving host". WTF? Ne može se ni drugim stranicama pristupiti, niti se može pošta slati, ništa... IE, Mozilla, također ništa.

Konekcija je uredno ostvarena, Macu je dodijeljena IP adresa, DNS-ovi su na mjestu, bez problema pingam i njih i onu remote adresu iz loga konekcije. Što mi je promaklo?

P.S.
Da, instalirao sam onaj Security update prije obavljanja upgradea na combo 10.1.5.
26.01.2004 | 15:19
Hm, Billion...nisam znao da taj radi na OS X...
Jesi li pokusao pristupiti necemu preko IP adrese? Jesi li probao radi li nslookup? Sto znaci DNS-ovi su na mjestu? Jesi li ih pokusao maknuti (trebao bi ih automatski dobiti kod logina).
26.01.2004 | 15:38
Hm, hm... Eto da odgovorim sam sebi.

Budući da ovo pišem iz OS X okruženja , jasno je da sam riješio problem.

Naime, ne smijem imati više aktivnih mrežnih portova. Nači, ne smijem biti umrežen istodobno s kantom preko puta i spojen na net preko Meka (moram maknuti kvačicu s dodatne mrežne kartice). WTF?

Jel' to "fičr" ove starije desetke ili je tako i inače pod X-om? Malo mi je glupo.

P.S.
Koji klinac je to s Hrv. lokalizacijom? "Z" vam je na krivom mjestu, "Đ" je OK, "đ" je nekakav čudan...

P.P.S.
Billion radi đast fajn. Postoje službeni driveri na netu, a i na samom CD-u se dobiju za 8.x/9.x i X.
26.01.2004 | 16:20
Korky čestitam! Ovo što si ti izveo je definitivno jedan od luđih načina upoznavanja nove platforme . Mislim, ako postoji put da ti se ogadi Mac onda je to ovo što si ti morao raditi. Ako si to preživio, ostalo je pjesma...

Meni su doma G3 i iMac umreženi i na netu sam preko routera koji ide na ADSL. No, prije dok sam imao ISDN sve mi je isto radilo bez problema - dapače, još sam uključio internet sharing, pa sam i s iMaca išao van. Ne kužim gdje je problem kod tebe, a već sam zaboravio kako izgledaju ti control paneli u Pumi.

Što se tiče lokalizacije, u Pumi je to još bilo traljavo - ne radi ono rješenje s ubacivanjem Pikotovog keyboard layouta u "Keyboard layouts" -tamo imaš neku foru da se mora lokalizacijski file ugurati duuuuuuboko u stablo Library foldera. Imamo to negdje na arhivi, pa ako ne nađeš - javi, pa ću to iskopati.
26.01.2004 | 17:28
BTW voodooica radi sa 10.2.x (barem kod mene), bez akceleracije naravno ali brze nego onboard video.
26.01.2004 | 18:15
Korky čestitam! Ovo što si ti izveo je definitivno jedan od luđih načina upoznavanja nove platforme . Mislim, ako postoji put da ti se ogadi Mac onda je to ovo što si ti morao raditi. Ako si to preživio, ostalo je pjesma...

Eh, Davore, ne znaš ti za moju muku... Jest lud, a još ako vam kažem da dan-danas nemam bootabilan CD za instalaciju OS-a (ovo je usput poruka nekim personama, znaju oni tko su ), a uspio sam sve to instalirati... Hehehe, samo treba biti malo snalažljiv, a i taj floppy se da iskoristiti.

Nego, nije mi se Mac ogadio, ali terminacija (ili simuliranje iste) SCSI lanaca definitivno jest. Prvo taj problemčić treba riješiti da instalacija protekne kako spada.

Eh, da, sam OS X mi se sviđa (pas mater pa to je stabilno što god da mu radiš ), mada se nikako ne mogu naviknuti na forsiranje jednotipknog miša (da, još uvijek) i ignoriranje kotačića u pojedinim dijelovima sučelja.

Pikotovog keyboard layouta u "Keyboard layouts" -tamo imaš neku foru da se mora lokalizacijski file ugurati duuuuuuboko u stablo Library foldera. Imamo to negdje na arhivi, pa ako ne nađeš - javi, pa ću to iskopati.

Ma radi to, skinuo sam baš s Jabučnjaka.

Prepisao sam onaj engleski file sa njegovim. Onako kako piše, preko terminala kao root i sve 5, samo sam naviknuo da su na PC-u "z" i "y" na suprotnim mjestima (jel' se može to s nečim prepraviti?), a tu je i taj problem sa prikazom "Đ" i "đ" slova, malo ružno izgledaju na Macu.
27.01.2004 | 11:46
je*a mu vrag mater...korky......što ti točno treba? mac OS 9.2.2?.
daj mi se javi na mejl........imas ga u popisu članova
28.01.2004 | 13:12
samo sam naviknuo da su na PC-u "z" i "y" na suprotnim mjestima (jel' se može to s nečim prepraviti?), a tu je i taj problem sa prikazom "Đ" i "đ" slova, malo ružno izgledaju na Macu.

To je qwertz tastatura koju si do sada koristio - na macu je uvijek bio qwerty sto je imho logicnije - ako se ne varam
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, imenso, Jedro, marioart, Riba, yvann11, zedonija, Anonimci (590)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO