Dva ko jedan
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dva ko jedan

25.04.2022 | 15:55
Nisam se nikad s tim bavio, ali sad mi treba, kako sinkronisierati dva Maca. Tako da je svejedno na kojem radim i drugi ima te iste promjene automatski. Kratko, kućna mrežica ali da mi sve bude ažurno.
25.04.2022 | 16:18
Misliš OS i sve aplikacije?
25.04.2022 | 16:39
Ako misliš samo na dokumente, onda jednostavno spoji oba Maca na iCloud i dokumente drži na cloudu.
25.04.2022 | 16:45
smayoo kaže:
Ako misliš samo na dokumente, onda jednostavno spoji oba Maca na iCloud i dokumente drži na cloudu.

tebe treba je..t, da se razmnožavaš! Ali icloud mora biti velik. A bili dropbox to tako?
25.04.2022 | 16:50
Ja sam svojevremeno dobio preporuke za Syncthing ali ga nisam jos upogonio:

syncthing.net
  • kupus
  • Posjetitelj
25.04.2022 | 17:13
Zar se ne moze napraviti neki network folder, kojeg svi vide? Ako je za dokumente. Ali opet trebas nekakav "server", bio to hard disk spojen na router ili komp 24/7.

A ako ti treba "user", kojem ces moc pristupit sa svake tocke...meni to zvuci kao idealno za windows server Volio bi znat moze li se ista stvar vrtiti i na macosu i koja je procedura, ako netko zna...
25.04.2022 | 20:32
Ako su u pitanju samo dokumenti, rješenja su jeftina i jednostavna: iCloud, DropBox, Mega. Dropbox mi je uspjelo nadogradit na 23 GB, Mega.nz daje ti 20GB free (u 2011 bilo je 50) encrypted. Meni Dropbox i Mega služe već 10+ godina i ne treba mi više.

Možeš si zakomplicirat život i kupit WD myCloud. Potrošiš hrpu novca za xanax, za novi keyboard (jer ovog ćeš razbit) i namještaj (slično), da o vrijemenu ne pričam.

A možeš i na kučni router (ako ti to omogućuje) priključit neki USB - bilo hdd ili stick.
06.05.2022 | 21:30
tino1 kaže:
Nisam se nikad s tim bavio, ali sad mi treba, kako sinkronisierati dva Maca. Tako da je svejedno na kojem radim i drugi ima te iste promjene automatski. Kratko, kućna mrežica ali da mi sve bude ažurno.

Postoji sistemski podržano rešenje, ali je malo "overkill" za ovo što si rekao da ti treba. Od jednog Maca napraviš OpenDirectory server koji će hostovati mrežni korisnički nalog. Na tom istom Macu podigneš file sharing servis i proglasiš jedan share point (npr. folder ili ceo volume) koji će hostovati Home folder korisnika. U OpenDirectory podesiš da je home folder tebe kao korisnika na toj mrežnoj putanji. Ovo bi sve bilo mnogo lakše da Apple nije "ubio" macOS Server aplikaciju, no sve se moža uraditi iz komandne linije. Potom se uloguješ tim nalogom kako bi sistem napravio kompletan sadržaj home foldera.

Drugog Maca "binduješ" na OpenDirectory, te se uloguješ sa mrežnim korisničkim nalogom što znači da će ti se na tom Macu prikazati sadržaj home foldera sa servera. U zavisnosti kako se stvari podese i od verzije macOS-a možda će se prvim povezivanjem putem mrežnog naloga kreirati tzv. mobile account kod kojeg je moguće tog Maca koristiti i izvan mreže u kojoj je OpenDirectory server, fajlovi se keširaju lokalno, a kad jednom dođeš u mrežu se u pozadini automatski sinhronizuju sa mrežnim home folderom.

Kao što rekoh, prilično posla za nešto što rešavaš sa 10 eura mesečno za 2 TB iClouda i pomeranjem Desktop i Documents foldera u iCloud.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 24 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO