Kernel panic bug_type 210
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kernel panic bug_type 210

15.06.2020 | 21:24
Pozdrav svima!

Novi sam ovdje i odnedavno sam se počeo služiti macom (Mac mini 2018), te bih molio jedan savjet:

Naime, svaki put kad palim minija nakon zadnjeg update-a od prije 15-tak dana, prilikom dizanja sistema pojavi mi se donja slika i i sljedeći opis:

{"caused_by":"bridgeos","macos_system_state":"shutdown","bug_type":"210","os_version":"Bridge OS 4.5 (17P5290)","timestamp":"2020-06-15 13:58:20.00 +0000","incident_id":"D09A8236-3D0C-4FE4-A249-D41674B87C67"}
{
"build" : "Bridge OS 4.5 (17P5290)",
"product" : "iBridge2,5",
"kernel" : "Darwin Kernel Version 19.5.0: Thu Apr 30 23:53:45 PDT 2020; root:xnu-6153.120.31~33\/RELEASE_ARM64_T8010",
"incident" : "D09A8236-3D0C-4FE4-A249-D41674B87C67",
"crashReporterKey" : "c0dec0dec0dec0dec0dec0dec0dec0dec0de0001",
"date" : "2020-06-15 13:58:20.03 +0000”,…

Pokušao sam se rješiti ovog preko DiscUtilitya i reseta NVRAM i PRAM-a i nije dalo rezultata.
Mislim, ne smeta mi prilikom rada samo me zanima kako se riješiti toga (možda sljedećim updateom) i da li mi može stvoriti eventualne probleme unutar sistema (macOS Mojave 10.14.6).

Lijep pozdrav
Prilozi:
15.06.2020 | 22:13
Nikada kernel panic nije nešto što moze srediti alat za disk ili brisanje parametar RAM-a. Imaš problem na nekoj drugoj razini, tri su mogućnosti:

- pokvaren RAM, napravi Apple Hardware Test
- priključena je pokvarena USB perfiferija, odspoji sve sumnjivo
- oštećen MacOS, startaj ga s nekog drugog diska na kojem je svježi OS

Teoretski možeš imati i neki veći kvar na samoj matičnoj, ali to je na Miniju vrlo rijedak slučaj.
15.06.2020 | 22:23
Po onome što sam do sada pročitao navedeni problem uzrokuje T2 chip, odnosno njegov BridgeOS unutar macOS-a. Možemo se samo nadati da će Apple izdati firmware/BridgeOS update za T2 chip u nekom od svojih updatea za Catalinu ili Mojave. Već su imali audio problema s T2 chipom i USB 2.0 uređajima i to su sredili prije par mjeseci, a sad imaju s ovim pozadinskim kernel panicom kod mnogih Macova s T2 chipom. Ako saznam kakav novi info napišem ga.

P.S. možeš i probati s ovime što je @dpasaric napisao, ali sumnjam da stotine korisnika ima problema s RAM-om ili neispravnom periferijom, a koji kukaju o ovom problemu po raznim Apple tematskim forumima.
15.06.2020 | 23:38
Ako ti je Mac još pod garancijom nosi to na reklamaciju i zahtjevaj novi uređaj. Ako nije, pokušaj nanovo install OS-a, formatirajući pritom SSD.
16.06.2020 | 00:07
Soffoklo kaže:
P.S. možeš i probati s ovime što je @dpasaric napisao, ali sumnjam da stotine korisnika ima problema s RAM-om ili neispravnom periferijom, a koji kukaju o ovom problemu po raznim Apple tematskim forumima.

Predložio sam tri generalne stvari koje svakako treba prvo proći, i to sve tri, pa tek onda ići u dalju dijagnostiku.

Nisam pratio da se pojavio problem s T2 čipom i da to ruši stroj, ali ako je to slučaj, onda je prilično sigurno da bi se po logu kernel panica moglo vidjeti je li ga "okinuo" T2 na neki način ili je uzrok drugamo.
16.06.2020 | 00:43
Da, to sam i ja vidio po raznim forumima dosta njih imaju ovaj problem. Napravio sam Hardware test i kaže ADP000 No isues found. Vjerojatno treba čekati novi update; bar se nadam...
16.06.2020 | 02:07
dpasaric kaže:

Predložio sam tri generalne stvari koje svakako treba prvo proći, i to sve tri, pa tek onda ići u dalju dijagnostiku.

Slažem se, ali sam pročitao par tema o ovom problemu, pa rekoh da se ne nada previše

Inače jedna od tema baš za Mac Mini i ovakav problem je OVDJE
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 7 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa