macOS Mojave
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macOS Mojave

25.09.2018 | 09:38
Prvi ozbiljniji problem koji imam je brzina kod kopiranja na NAS. Veza je 1GB i prilikom kopiranja brzina je jedva 15MB/s. Na H.Sierri je bila oko 50MB/s. Kod kopiranja sve postaje trzavo kao da radim 4k enkoridanje
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.09.2018 | 09:56
Mozda Spotlight radi budalastine pa odlucio indexirat NAS...
25.09.2018 | 10:04
Probao disejblati Spot ali nije do njega
25.09.2018 | 10:41
Pa otvori Activity Monitor i poprati što se događa i koje aplikacije "troše" koliko mrežnog bandwidtha.
25.09.2018 | 10:50
Jesam i sve normalno. Nakon restarta radi ok tako da eto Mojave ocito nije uzrok problemu
25.09.2018 | 10:54
Ha, stara Windows fora, "jesi probao restart?"
25.09.2018 | 15:47
Ja nikad ne rebootam napamet. I uvijek nađem uzrok kad se nešto uzjoguni.
25.09.2018 | 17:39
Meni sve radi savršeno, do sad.
25.09.2018 | 18:20
meni za sad jedino ne radi mpv player...ali nije bed imam dost drugih playera.
29.09.2018 | 17:06
IINA?
29.09.2018 | 19:06
Ide mi na živce da aplikacije koje ne koristim često i nakon što ih ugasim, ostaju u Dock_u, pa moram onda na aplikaciju-options-remove from dock..i tak stalno. Na prijašnjem sistemu, kad sam na neku aplikaciju u dock_u kliknio na izlaz, aplikacija se je izgasila i maknula sama iz dock_a.
  • Daddo
  • Posjetitelj
29.09.2018 | 19:41
Mojave ima Safari 12, u njemu su ubili Javu. Mac mi je rendered useless sad za posao (nije tome kriv apple), just saying.
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.09.2018 | 21:12
cariblanco kaže:
Ide mi na živce da aplikacije koje ne koristim često i nakon što ih ugasim, ostaju u Dock_u, pa moram onda na aplikaciju-options-remove from dock..i tak stalno. Na prijašnjem sistemu, kad sam na neku aplikaciju u dock_u kliknio na izlaz, aplikacija se je izgasila i maknula sama iz dock_a.

Makni kvacicu sa Show recent apps.... System Preferences -Dock
30.09.2018 | 08:06
Java je podrzana u Internet Exploreru. Ja je isto koristim za posao (i proklinjem je) ali c'est la vie!
Ili traziti starije verzije koje podrzavaju Javu.
30.09.2018 | 11:38
Pa Safari je po tome jedan od zadnjih. FireFox je ubio Javu još prije godinu dana. Osobno mislim da nije to baš neki težak gubitak. Java je imala svoje mjesto dok HTML5 nije omogućio tu razinu funkcionalnosti. Sada... ako neka firma ima Java bazirane web aplikacije, ili su to radili jako davno pa im je krajnje vrijeme da se usklade s vremenom, ili neka dobro razmisle koga su slušali kad su birali platformu na koju će se osloniti.
Inače, Firefox nudi mogućnost downloada posebne verzije surfalice koja podržava Javu (pa se mora posebno downloadati JRE i sve u podešenjima ručno poklikati) - to koristi Zagrebačka banka za pristup internet bankarstvu za firme.
  • Daddo
  • Posjetitelj
30.09.2018 | 17:10
Riješio sam problem brzo i bezbolno. Virtualbox koji ionako koristim, dobio je novi VM, instalirao u njemu Ubuntu 16.04.1 LTS, instalirao openJDK i icedtea-8-java plugin, Firefox dolazi predinstaliran u verziji 48. Trebalo je zajedno s instalacijom 20 min, a riješio sam se sigurnosne rupe i maknuo kompletno Javu sa host stroja.

Što se ostatka smayinog posta tiče, ako će nekom trebati, Java NPAPI plugin je podržan u Firefox ESR verziji do 52 (52 nije uključen!). ASEBA Secure Browser kojeg se spominje u kontekstu ZABA-e je drek par excellance, empirijski dokazano. Radi se o portable verziji Firefoxa sa integriranim JRE-om u sebi i to u 4 od 10 slučajeva ne radi kako treba (na Windows mašinama, na Macu nisam probao jer u produkciji nemamo Macova), bez obzira o kojoj se verziji Windows OS-a instaliranog radi. Podrška je od velike pomoći - pa da, s tom serijom sticka ima problema, donesite da zamijenimo... eto već dva tjedna tete u računovodstvu čekaju da stigne poštom aktivacijski ključ... (i nitko ne garantira da će nakon zamjene sve biti ok).

Apropos izbora JAVA-e, kad je tehnologija u pitanju onda je veži konja gdje gazda kaže, njegov je problem što je izabrao takvo i takvo rješenje. U ovom mom konkretnom slučaju, promjena do koje će morati doći i to vrlo skoro, bit će bolna i skupa, ali na svu sreću ide na teret poreznih obveznika, pa nije strašno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 9 minuta
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, Riba, tino1, Anonimci (371)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO