macOS Mojave
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macOS Mojave

25.09.2018 | 09:38
Prvi ozbiljniji problem koji imam je brzina kod kopiranja na NAS. Veza je 1GB i prilikom kopiranja brzina je jedva 15MB/s. Na H.Sierri je bila oko 50MB/s. Kod kopiranja sve postaje trzavo kao da radim 4k enkoridanje
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.09.2018 | 09:56
Mozda Spotlight radi budalastine pa odlucio indexirat NAS...
25.09.2018 | 10:04
Probao disejblati Spot ali nije do njega
25.09.2018 | 10:41
Pa otvori Activity Monitor i poprati što se događa i koje aplikacije "troše" koliko mrežnog bandwidtha.
25.09.2018 | 10:50
Jesam i sve normalno. Nakon restarta radi ok tako da eto Mojave ocito nije uzrok problemu
25.09.2018 | 10:54
Ha, stara Windows fora, "jesi probao restart?"
25.09.2018 | 15:47
Ja nikad ne rebootam napamet. I uvijek nađem uzrok kad se nešto uzjoguni.
25.09.2018 | 17:39
Meni sve radi savršeno, do sad.
25.09.2018 | 18:20
meni za sad jedino ne radi mpv player...ali nije bed imam dost drugih playera.
29.09.2018 | 17:06
IINA?
29.09.2018 | 19:06
Ide mi na živce da aplikacije koje ne koristim često i nakon što ih ugasim, ostaju u Dock_u, pa moram onda na aplikaciju-options-remove from dock..i tak stalno. Na prijašnjem sistemu, kad sam na neku aplikaciju u dock_u kliknio na izlaz, aplikacija se je izgasila i maknula sama iz dock_a.
  • Daddo
  • Posjetitelj
29.09.2018 | 19:41
Mojave ima Safari 12, u njemu su ubili Javu. Mac mi je rendered useless sad za posao (nije tome kriv apple), just saying.
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.09.2018 | 21:12
cariblanco kaže:
Ide mi na živce da aplikacije koje ne koristim često i nakon što ih ugasim, ostaju u Dock_u, pa moram onda na aplikaciju-options-remove from dock..i tak stalno. Na prijašnjem sistemu, kad sam na neku aplikaciju u dock_u kliknio na izlaz, aplikacija se je izgasila i maknula sama iz dock_a.

Makni kvacicu sa Show recent apps.... System Preferences -Dock
30.09.2018 | 08:06
Java je podrzana u Internet Exploreru. Ja je isto koristim za posao (i proklinjem je) ali c'est la vie!
Ili traziti starije verzije koje podrzavaju Javu.
30.09.2018 | 11:38
Pa Safari je po tome jedan od zadnjih. FireFox je ubio Javu još prije godinu dana. Osobno mislim da nije to baš neki težak gubitak. Java je imala svoje mjesto dok HTML5 nije omogućio tu razinu funkcionalnosti. Sada... ako neka firma ima Java bazirane web aplikacije, ili su to radili jako davno pa im je krajnje vrijeme da se usklade s vremenom, ili neka dobro razmisle koga su slušali kad su birali platformu na koju će se osloniti.
Inače, Firefox nudi mogućnost downloada posebne verzije surfalice koja podržava Javu (pa se mora posebno downloadati JRE i sve u podešenjima ručno poklikati) - to koristi Zagrebačka banka za pristup internet bankarstvu za firme.
  • Daddo
  • Posjetitelj
30.09.2018 | 17:10
Riješio sam problem brzo i bezbolno. Virtualbox koji ionako koristim, dobio je novi VM, instalirao u njemu Ubuntu 16.04.1 LTS, instalirao openJDK i icedtea-8-java plugin, Firefox dolazi predinstaliran u verziji 48. Trebalo je zajedno s instalacijom 20 min, a riješio sam se sigurnosne rupe i maknuo kompletno Javu sa host stroja.

Što se ostatka smayinog posta tiče, ako će nekom trebati, Java NPAPI plugin je podržan u Firefox ESR verziji do 52 (52 nije uključen!). ASEBA Secure Browser kojeg se spominje u kontekstu ZABA-e je drek par excellance, empirijski dokazano. Radi se o portable verziji Firefoxa sa integriranim JRE-om u sebi i to u 4 od 10 slučajeva ne radi kako treba (na Windows mašinama, na Macu nisam probao jer u produkciji nemamo Macova), bez obzira o kojoj se verziji Windows OS-a instaliranog radi. Podrška je od velike pomoći - pa da, s tom serijom sticka ima problema, donesite da zamijenimo... eto već dva tjedna tete u računovodstvu čekaju da stigne poštom aktivacijski ključ... (i nitko ne garantira da će nakon zamjene sve biti ok).

Apropos izbora JAVA-e, kad je tehnologija u pitanju onda je veži konja gdje gazda kaže, njegov je problem što je izabrao takvo i takvo rješenje. U ovom mom konkretnom slučaju, promjena do koje će morati doći i to vrlo skoro, bit će bolna i skupa, ali na svu sreću ide na teret poreznih obveznika, pa nije strašno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

grgaa, Riba, tino1, zoranowsky, Anonimci (574)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO