Dugo bootanje - Macbook pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dugo bootanje - Macbook pro

10.02.2017 | 12:21
nego sto mi preporucate , gdje da odem na servis?
10.02.2017 | 14:07
Osobno imam samo dobra iskustva s Agram servisom i uvijek njih preporučujem. Važno je da odmah kažeš ovo što si našao - da detektira grešku na SD Card čitaču i vidiš je li on zamjenjiv sam za sebe. Ako nije, ako je to neizdvojivi dio matične ploče, onda zaboravi na servis jer to znači barem 5.000 kn za novu ploču ako nisi pod jamstvom. Jednostavno ne bootaj stroj svaki čas ili potrpi tih 10 sekundi duže nego inače.
10.02.2017 | 15:00
dpasaric kaže:
Osobno imam samo dobra iskustva s Agram servisom i uvijek njih preporučujem. Važno je da odmah kažeš ovo što si našao - da detektira grešku na SD Card čitaču i vidiš je li on zamjenjiv sam za sebe. Ako nije, ako je to neizdvojivi dio matične ploče, onda zaboravi na servis jer to znači barem 5.000 kn za novu ploču ako nisi pod jamstvom. Jednostavno ne bootaj stroj svaki čas ili potrpi tih 10 sekundi duže nego inače.

Zato novi MBP nema nikakvih problema jer nema nicega haha
10.02.2017 | 15:14
pa iskreno da ti kazem nakon 2 i pol mjeseca koristenja novog 15'' MBP i nema nikakvih problema sto nemam SD reader. Lijepo kupis USB-C adapter sa svime sto ti treba (1x USB-C, 2x USB-A, mini sd card reader, sd card reader) i vrlo jednostavno spojis sve sto ti treba
10.02.2017 | 19:30
@mmesko:

To je sve samo nije jednostavno i elegantno rjesenje.

Sve u svrhu awesome thin brojeva na prezentaciji. I dalje ne mogu da svarim koji preuranjeni kretenluk su napravili sa tim kastriranjem portova.
10.02.2017 | 20:45
It's the Apple way... Oduvijek.
Tako su svojedobno naprasno izbacili Apple Talk portove i napravili USB only Mac u vrijeme kad USB periferije nije bilo ni u talonu.
11.02.2017 | 11:31
Mozda trenutno nije elegantno rjesenje, ali vjerujem da kada za 2,3,5 godina sve bude bilo USB-C da tada nece biti problema
Koliko se sjecam ista je stvar bila i sa izbacivanje cd-a? Jel mi moze netko danas reci koliko vas koristi cd-ove? A tada se takoder digla frka i panika zbog svega toga
11.02.2017 | 11:53
istina. Kada je prvi Air izašao to je bilo upravo to. Ili ga voliš ili ga mrziš. Nema optike, nema etherneta, mali ekran, 1 USB itd, ali i dalje su se prodavali i nakon nekog vremena svi su napravili replike i onda je bilo sve ok.
11.02.2017 | 11:54
dpasaric kaže:

nedavno isteklo ono regularno jamstvo od 1g ali imam applecare jamstvo.. e sad dal ce ga priznat u Agramu to cu ocito morat vidjet.. naravno da necu mjenjat cijelu plocu ako applecare nece vrijediti.

ali mislim da me dosta ljudi ne razumije nije stvar u tih 20sec duzeg bootanja kolko o tome da stvarno ocito nesto nije u redu, pocevsi da je trackpad tolko ne responzivan prije bootanja osx (recovery i sve te stvari izvan osx) da doslovce hoces pomaknut kursor i cekas pol minute da se on mrvu pomakne , drugim rijecima ili mozes strpljivo pola sata probat na slijepo nesto napraviti ili ces odustat.
to mi se cini kao puno veci problem od bootanja 20sec sporije. a to da izbacuje pogresku na sd citacu makar on radi mi je jos veca enigma. ugl to su stvari koje ne zelim na stroju koji me kostao 13000kn.

Ima tko negativnih iskustva sa Agram servisom?
12.02.2017 | 23:21
vidim na forumu i par negativnih iskustava s Agram servisom.. Jel mozda bolje odnjet u iStyle ?
13.02.2017 | 11:19
Ima i par negativnih iskustava s iStyle također.
Sve ti je to ista pašta. Moja su iskustva i s iStyle, i s Agram servisom - neutralna. Nisam nezadovoljan, ali nisam ni zadovoljan. Odradili su sve po pravilu i proceduri, ali BMK stav je očit iz aviona. Informacije koje daju preko telefona su neprovjerene, nepouzdane i često netočne, odnosno nekonzistentne. Kad se jave na telefon, to jest. Jednom ti Pero kaže "plavo", sutra ti Marko kaže "crveno". "Ali znate, Pero mi je jučer rekao drugačije." "Ha, onda pitajte njega." I tako...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 8 minuta
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bip, Ender, IgorD, Riba, Anonimci (493)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO