MaxAdsl
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MaxAdsl

13.11.2005 | 21:11
Pa onda je dobro jer ako pusta samo dvije MAC adrese a on ima samo jednog MACa bit ce sve u redu zar ne ?

(ROTFLMAO)
13.11.2005 | 21:49
Breed je napisao:
Pa onda je dobro jer ako pusta samo dvije MAC adrese a on ima samo jednog MACa bit ce sve u redu zar ne?

silly mode on

Pa po mojim iskustvima neće ići tako, Breed zaboravljaš jedno - ima jednog MACA a dvije MAC adrese. Onaj drugi PC cijelu priču komplicira. Da nema PCja i da je samo jedan MAC, druga MAC adresa bi se vratila otkuda je došla i tako bi loopala cijelo vrijeme i ne bi bilo zajeba. Ovako lupa na PC i zaglavljuje. Mislim da bi čovjek trebao kontaktirati HT da mu umjesto dvije MAC adrese po ruteru šalju jednu MAC i jednu PC adresu.

silly mode off
13.11.2005 | 21:53
Da, imas pravo, mozda bi bilo najbolje da metne PearPC na Windowse jer tako ce emulirati MAC i sve ce biti u redu sa MAC adresama, zar ne ?
Ili mozda cak i Intel OS X ? Sto mislis ?

(ROTFLMAOMAOMAO)
13.11.2005 | 22:08
Breed je napisao:
Da, imas pravo, mozda bi bilo najbolje da metne PearPC na Windowse jer tako ce emulirati MAC i sve ce biti u redu sa MAC adresama, zar ne ?
Ili mozda cak i Intel OS X ? Sto mislis ?

silly mode on

Da ti pravo kazem ne znam. To vec ide u SF tematiku.
Pear PC i slične emulatore bih izbjegavao jer su prespori a ne garantiraju da će MAC adresa prepoznati PC kao MACA. A ako i prepozna ostaje činjenica da bi emulator morao biti uključen cijelo vrijeme sa maksimalnom količinom RAMa i CACHEa dodijeljenim da bi mogao potvrđivati svaki LOOP MAC adrese.

Dalje, recimo da solucija OS X na intelu i dodje u obzir (što mislim da ne bi doslo u obzir jer čovjek s razlogom ima kantu i windoze na njoj) trebalo bi se raspitati da li baza podataka u HTu ima mogućnost da dozvoli takvu egzotiku - znamo da su domaći distributeri i trgovci spori na vanjske trendove, pa mi je malo teško očekivati da bi HT bio iznimka i da bi već sada dozvoljavali MAC adresu na x86 procesoru, mada i OS X bio gore. Trebalo bi se raspitati, no mislim da je bolje uzeti MAC i PC adrese umjesto 2 MACA.

Nego, palo mi je na pamet - moj ruter ima WAN, što imaju bolji ruteri - što ako ona njegova jeftilena ima sao WNUTR? Uzeti i ostati WNUTR jest jeftinije nego ići WAN i istina je da radi na sličnom principu, no mušićavije je, što je primjer kao i PCL emulacija PSa. PCL suksa za bilo što ozbiljno.

Jebi ga, nedjelja je, ne radi mi baš mozak.

silly mode off
13.11.2005 | 22:12
Hmhmhm... Sada si mi dao misliti... U stvari mislim da se stvari poput routanja moraju aktivirati kao dodatna usluga kod TComa. Ono kao sekretarica za mobitel. Jednostavno nazoves HelpDesk i trazis da ti aktiviraju routed mode na DSL modemu ? Mada ovo sto kazes za emulaciju donekle stoji. Ali ukoliko imas dovoljno brz procewsor moglo bi proci...

(ROTFLMAOASTC)
14.11.2005 | 20:36
Nemam dovoljno brz proc... Sta oni na help desku to mogu radit, super, onda krecem s gnjavzom na 0800 9000 (hvala bogu besplatno je). A sta bi se dogodilo da recimo zamjenim modem u t-centru (jel o besplatno)? Vidio sam na onim grpama da se jako puno ljudi zali na bas taj modem (poglavito na njegov rad u roted modu),
14.11.2005 | 21:16
iMane, molim te ne pokusavaj nista sto smo Vanja i ja spominjali !
Uostalom, Vanja je pisao sa \"Silly mode on\", a ja sam obilato koristio ROTFLMAO (Rolling on the floor laughing my ass off).

Zaista, pokusaj potraziti novi firmware ...
15.11.2005 | 11:03
hehe, resetirao sam router (ovo nisam pokusavao jer 90 % izraza nisam uspio skuziz), i sve postavke ponovo sredio , iiiiiiiiiiii, sad radi, da radi... Hvala svima na pomoci. Over and out (i hope so )
18.11.2005 | 13:44
Hm, opet ne radi preko routera, jednostavno sam se probdio i vise nije radilo...
20.11.2005 | 16:34
Što se tiče MAC adresa: neki switchevi loše rade pa na jedan port (gdje je npr. router) puste više od jedne adrese. To se meni dešavalo dok nisam promjenio glavni switch u firmi. Od onda radi bez problema.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 13 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO