MaxAdsl
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MaxAdsl

03.11.2005 | 12:40
Ovako, imam mac os x s panterom, spojen preko switcha s mreznim printerom i pc-jem s xp windowsima, insalirali su mi lan adsl modem , na pc-u sve radi, a na mac-u neznam od kud bi poceo. Dal trebaju kakvi driveri (modem je simens neki) ,kad sam probao u preferencis stavit u PPPoE novi username i pasword nece se spojit. Pomoc polim , hvala.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
03.11.2005 | 13:04
nisam ekspert, ali treba ti radit ako odabereš DHCP pod ethernet postavkama u Networkingu..
03.11.2005 | 16:54
Ako ideš van preko routera (što je logično), onda samo na Macu podesiš njegovu adresu i sve radi. Ako ideš direktno - onda je banalno - samo upišeš lozinku i ime i sve radi. Ako pak ideš van preko PC-ija, onda na njemu moraš podesiti sve da glumi router i sharea konekciju.
03.11.2005 | 18:40
Fora je u tome sto mac neide ni izravno. Dakle, ja sam isprobao sve ove vase opcije na macu, niti jedna ne radi. Pc radi i na swichu i preko rutera, i izravno.
03.11.2005 | 18:54
Probaj na macu u networku staviti na manualno podesavanje, upisi adresu routera i servera (što si vjerojatno dobro napravio), a IP adresa na macu ti treba biti različita od one na PC-u. Zašto ti ne ide direktno ne znam. Pošalji screen shotove.
03.11.2005 | 19:15
Ma to je nemoguće. Ako Mac direktno spojiš, nema što ne raditi. U PPPoE upišeš ime i lozinku i to jednostavno radi.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
03.11.2005 | 21:21
Još jedna banalnost (iz vlastitog iskustva)

Provjeri kabel :o)

Provjeri da li su svi pinovi na ethernet portu kako trebaju.. da ti slučajno nije puknuo koji ili se iskrivio..

Nadam se da je samo kabel.. ili da si već riješio..
04.11.2005 | 13:31
nije kabel, pingao sam router iz terminala, i radilo je normalno, pingao sam www.google.com, i nije radilo, sve postavke su u redu, pc radi bez ikakvih problema...
04.11.2005 | 15:05
Daj malo detaljnije opisi konfiguraciju svoje mreze, ako sam dobro shvatio imas ADSL modem u router modu (ili poseban router?) i switch sa uplinkom na modem? Spojiti sa Maca na PC se mozes i obratno? Na Macu i PC-u imas unesene iste adrese za router i DNS?
06.11.2005 | 15:11
Gle, imam adsl modem, koji ide u router, imam pc koji ide u router i imam Mac koji ide u router. Pc radi , mac ne, Pc radi izravno mac ne. Da i na mac-u i na pc-u su iste dns adrese.
06.11.2005 | 15:35
Radi li ti veza izmedju Maca i PC-a? Ono sto mi nikako ne ide u glavu je da ako Maca spojis izravno na Modem onda \"ne radi\" (U kojem smislu ne radi, da li se uspostavi PPPoE veza ili ne?).
U slucaju da se spojis na router i podesis na Macu da pokupi sve preko DHCP-a, da li dobije svoju adresu i adresu routera ispravno? DNS polje moze ostati prazno. Naravno u ovom slucaju ne koristis PPPoE.
06.11.2005 | 17:27
Ako ti radi sharing izmedju Maca i PCja - onda je link i mrezna u redu. Ako ne radi ili je mrezna ili kabel ili si sve podesio krivo.

Ako radi a i dalje nemas pristup netu - kreni ispocetka - kreiraj novi setting za mreznu, podesi sam svoje IPove (DHCP automatizam od rutera ja izbjegavam jer mi je nekoliko puta zakomplicirao zivot).

IP adresu u smislu (192.168.0.xx), subnet (255.255.255.0), router adresu (najčešće 192.168.0.1) i DNS servere (195.29.150.3, 195.29.150.4). Pomaze i ako upises Search domains koji su isti kao DNS serveri. Dalje, na ruteru ima mjesto gdje isto tako upises DNS i to je to.

To mora radi, ako ne radi imas neki gadan fuckup. Zovi nekoga sa vise iskustva i plati mu za posao.
07.11.2005 | 00:38
Zvao sam nekog s vise iskustva, i ni on nezna sta bi, mreza izmedju pc-a radi bez problema, nove ip-ove sam vec nekolkiko puta pokusao, kada stavim fhcp i sve podesim na routeru takodjer ne radi, kada stavim kabel izravno u mac, i stavim da se spaja na PPPoE pise mi unable to connect.
07.11.2005 | 12:45
Rješenje ti je u ovom što je napisao Vanjuška - ručno mu napiši neki dobar DNS server...

Kad imaš ovu situaciju na Using DHCP:
\"pingao sam router iz terminala, i radilo je normalno, pingao sam www.google.com, i nije radilo, sve postavke su u redu, pc radi bez ikakvih problema...\"

tj. interno ti sve radi ali Mac ne zna naći www.google.com jer mu ruter DNS server ne daje dobru informaciju...

Zato na Mac-u postavi TCP/IP na Using DHCP da nemaš brige na lokalnoj mreži, a pod DNS servers -> ručno upiši adresu nekog dobrog T-Com ili Iskon DNS servera npr. - 213.191.128.8 ili neki od ovih koji su ti naveli prije...

Pozdrav
07.11.2005 | 21:26
Sad sam spojio sve to preko svitcha, i sad mac radi preko PPPoE, ali (uvjek ima ali) kada je mac connectan, pc daje poruku da se nemoze konektirat jer su krivi
password i username, a kad je pc konektirean mac daje gresku da je autorizacija faild...
08.11.2005 | 00:44
Pa normalno, pa ne možeš imati dvije PPPoE konekcije istovremeno. Meni jedino i dalje nije jasno čemu sve to - zašto switch ne spojiš njegovim PPPoE, a Mac i PC spojiš na njega?
08.11.2005 | 01:57
Zato jer to switch ne moze, a iz jos nepoznatog razloga sa routerom mu nije radilo.
08.11.2005 | 12:14
Ma da, i mislio sam na router. Pa to mora raditi. Spojio sam to tako doma i u firmi i sve je radilo iz prve.
08.11.2005 | 16:46
hm, da, znaci problem je u routeru, trazio sam na njihovoj stranicu support, al nisam nista nasao, sve sam napravio po prirucniku i kad stisnem dial na diagnostic , nista se ne dogadja, ne znam sta cu, router kao switch radi, pa mogu naizmjence na internet s jednim pa s drugim, mislim da je netko spominjao da se samo uz pomoc switcha moze mac ili pc uredit da funkcionira kao router, ako da ,nek se javi.
09.11.2005 | 15:58
Ovako - imas DSL modem koji ide u ruter a iz njega dalje do PCja i Maca i printera itd?

Da li je taj ruter ADSL ruter? Jer AFAIK - ne mozes spojiti DSL modem na obican ruter/switch koji si koristio prije - to ne dela. Mora bas biti klasican DSL ruter - ima ih za 400kn i onda ako ti na njemu nestane portova na njega spojis stari \"obican\" ruter pa imas jos vise portova.
09.11.2005 | 21:34
imam ovaj router, http://www.dealtime.co.uk/xPF-D_Link_DI_304_DI_304 i mislim da bi trebao radit ko dsl, al je dpasaric napisao da se pc moze nastimat tak da radi ko router i da shera konnekciju, pa ako ima ko link il moze objasnit, bio bih zahvalan.
10.11.2005 | 11:52
Meni su u T-Comu rekli da ima problema s routerom koji ti imaš, tj. da propušta previše mac adresa, a na njihovom serveru su podržane samo 2 ?????????
10.11.2005 | 13:54
Možda pomogne:
www.dlink.co.uk/
10.11.2005 | 14:29
Hm, kolko got to cudno i misteriozno djeloval, danas sam se vratio iz skole i preko swithcha (!?) je sve radilo, stari je reko da je on samo na macu nest prcko i restarto, al da nije nist promijenio... Ja necu nis dirat i nadat se da ce radit do daljnjega (necu restartat comp).
10.11.2005 | 14:40
Zbunio me ovaj dio teksta:

\"which allows users to send/receive data at 64Kbps or 128Kbps over an ISDN BRI Line or DSL/Cable connection.\"

Router koji dozvoljava max 128Kbps makar i preko DSLa? Bit ce da je samo recenica nezgrapno srocena.

Sto se tice PCa kao routera - IMHO previse posla - morao bi imati dvije mrezne kartice, podesiti softver i naposljetku ne gasiti taj PC. Mislim da truda ne vrijedi.
10.11.2005 | 14:44
iMan je napisao:
hm, da, znaci problem je u routeru, trazio sam na njihovoj stranicu support, al nisam nista nasao, sve sam napravio po prirucniku i kad stisnem dial na diagnostic , nista se ne dogadja, ne znam sta cu, router kao switch radi, pa mogu naizmjence na internet s jednim pa s drugim, mislim da je netko spominjao da se samo uz pomoc switcha moze mac ili pc uredit da funkcionira kao router, ako da ,nek se javi.

Da li si prebacio svoj ADSL u routed mode?

Ako ne, toplo ti preporucujem da to napravis. U routed modu upisujes svoj ADSL login/pass direktno u modem i sam modem kreira PPPoE vezu te taj promet, bez obzira da li imas router ili switch, distribuira kroz cijelu mrezu. Ono sto onda jedino moras napraviti je postaviti da i PC i Mac dobivaju svoju IP adresu preko DHCPa.

Dodatna prednost je i ta sto ne moras niti na jednom kompjuteru nista konfigurirati.

Navedeni scenario radi s obicnim switchem jako lijepo ovdje kod mene - ADSL, swtich i 10tak Mac-ova.

Na news grupi hr.comp.adsl mozes naci detaljne upute kako prebaciti svoj modem u 'routed mode'.
11.11.2005 | 00:05
a kako prebacim adsl modem u routed modem?
13.11.2005 | 16:57
Zoltan je napisao:
Da li si prebacio svoj ADSL u routed mode?
Ako ne, toplo ti preporucujem

Po mojim informacijama - ta opcija se cini jako nestabilna i zna uzorkovati probleme na nekim modelima modema. Zato i preporucujem kupnju DSL rutera i miran san

iMan je napisao:
a kako prebacim adsl modem u routed modem?

Zaboga, pa Zoltan ti je lijepo napisao: \"Na news grupi hr.comp.adsl mozes naci detaljne upute kako prebaciti svoj modem u 'routed mode'.\".
13.11.2005 | 20:37
nece mi ic na tu stranicu, pise page not found...
13.11.2005 | 21:00
Pusti njih, ne trebas nista prebacivati u \"routed mode\" jer router vec imas.
Evo na sto sam naletio, da li je to i tvoj problem, ne znam:
> Koristi li netko d-link di-304 isdn/dsl router kao router na t-com > adslu? Trenutno ga se koristi kao isdn router, a zanima me kako se > ponasa kao adsl router.

Na novim platformama je sa njim problem jer propusta MAC adrese svih racunala u mrezi a nova platforma dozvoljava samo 2 MAC adrese po portu, pa kad dode 3 MAC adresa padne port u blokadu na pola sata. Koliko znam to se dogada stalno, mozda bi novi firmware pomogao.

Nemoj me samo pitati sada sto je to MAC adresa.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 35 minuta
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robee, temeljnik, Anonimci (438)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO