Prijedlozi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prijedlozi

• User
  • Posjetitelj
23.10.2011 | 00:20
S obzirom da nisam uspio naći sličan topic, mislio sam da bi bilo zgodno da postoji neki gdje korisnici eventualno mogu dati savjet za poboljšanje Jabučnjaka. Ne mislim da je sad loš, ali kad nekome padne napamet neka sitnica koju nije teško implementirat - zašto ne predložit pa nek vodstvo odluči prihvaća li ili ne

Evo moja dva:
1. na topice u forumu koji su riješeni nek se stavi oznaka [RIJEŠENO] ili nešto slično na početak naslova threada (nešto tipa [SOLVED] na stranim forumima).
2. je li moguće ujedinit search na stranici sa searchom na forumu? Nekako mi se čini da bi to moglo zbunjivat dosta korisnika, a i mene je zbunjivalo neko vrijeme...
23.10.2011 | 01:06
Samo napred, tome i služi forum "Jabučnjak".

1. Moguće je ali za sada samo ručno. Idealno bi autor teme trebao imati tu mogućnost, ali meni nije problem to ni ručno napraviti jer i tako čitam sve (osim iPhone foruma doduše)
2. Ovo je već objedinjeno pred neko vrijeme: www.jabucnjak.hr/forum/jabucnjak/58424-p...azivanje-foruma.html
Ne radi kako treba?
  • User
  • Posjetitelj
23.10.2011 | 01:33
Riba kaže:
1. Moguće je ali za sada samo ručno. Idealno bi autor teme trebao imati tu mogućnost, ali meni nije problem to ni ručno napraviti jer i tako čitam sve (osim iPhone foruma doduše)

Pa mislio sam i da bude nekakvo pravilo da korisnici to sami dodaju, pa eventualno ako ne dodaju da netko od nadležnih intervenira... Ili da se stavi neki button koji će korisniku olakšat tu radnju

Riba kaže:
2. Ovo je već objedinjeno pred neko vrijeme: www.jabucnjak.hr/forum/jabucnjak/58424-p...azivanje-foruma.html
Ne radi kako treba?

Radi, oprosti. Učinilo mi se prije još da nisam nikako mogao nać neki topic na forumu preko searcha i onda sam skužio da forum ima odvojeni search, pa sam pomislio da je ovaj gornji samo za novosti/članke i sl. Sve 5
17.12.2011 | 00:25
Imam i ja jedan prijedlog

Što mislite o tome da se napravi iOS podforum.
Neke teme se ticu opcenito iOS-a, bilo da se radi o problemima, JB, aplikacijama, igrama, nadogradnjama i kojecem drugom.
Pošto takve ne spadaju samo u npr.iPhone ili iPad ili iPod podforum, vec u sve, nebi li bilo logicnije da postoji kategorija i iOS, baš kao što postoji i ona za Mac OS X?

Mislim to je cisto moje mišljenje, ali cini mi se da bi se time dodatno unaprijedila sama funkcionalnost foruma i snalaženje na njemu.

Pozzz!
18.12.2011 | 12:06
U tijeku je rasprava o tome, uskoro će vjerojatno biti nekih izmjena u tom smjeru.
20.12.2011 | 22:18
Riba, možeš li staviti na dno stranica topica onaj link "nazad na vrh" ili kako ga se već imenuje, koji bi odmah vratio na početak topica?
dugo sam se dvoumio da li da to spomenem jer mi se činilo kao razmaženo izvoljevanje, ali mislim da bi zbilja dobro došlo...
21.12.2011 | 02:01
Fziciki da te vrati na vrh strane, ili da te vrati na pocetak topica? Je li broj poruka po stranici prevelik, da ga smanjim?
21.12.2011 | 04:10
Povratak na vrh strane bio bi poželjan, a broj poruka po stranici mi se ne čini preveliki.

No, primjetio sam da još uvijek ima problema sa marginama poruka, tj. još se uvijek događa da zbog nekog razloga desni dio poruka bude odrezan, a opcije i karma nevidljivi.

Eto, konretno mi se to događa sad na ovom PCju na poslu sa Explorerom 8 u temi "MacOSX na PC-u (Leopard 10.5.8)" gdje mi je onemogućeno napisati post jer se opcije ne vide, a ima takvih još nekoliko primjera samo su malo manje odrezani. Vidi sliku:

CutOffRight.jpg
22.12.2011 | 17:03
da, mislio sam na povratak na vrh stranice. krivo sam se bio izrazio.

također mogu reći da se i meni zna dešavati ovo rezanje desnog dijela, što Sank spominje. meni se to događa na Macu u Safariju.
22.12.2011 | 23:56
@ Riba - drago mi je da se vec uocilo to i da se radi na tome. Mislim da ce to dodatno unaprijediti forum i postanje na pravom mjestu

@ Sank - i mene muci taj problem s "rezanjem". Cak su mi i clanci ponekad srezani na iPhoneu
23.12.2011 | 17:21
Rezanje se događa svugdje u slučaju da u poruci postoji element koji je širi od 500njak pixela a prozor browsera je uži od određene vrijednosti. Većinu njih sam riješio ali očigledno ih je još ostalo. Riješit ću ih s vremenom sve.
24.12.2011 | 04:41
Pozdrav,

Evo, ima i moja malenkost jedan prijedlog. Kad nam je Apple već dao Safari, bilo bi lijepo kad bi se u traci za upis web adrese mogao implementirati tzv; Reader.
Neznam možete li to, no bilo bi poželjno. Ja osobno kad sam na jabučnjaku, tu se zadržim poprilično vrijeme čitajući. Obzirom da pojedini članci i teme znaju biti poprilično dugi, Reader bi bio poželjan.

Ispravite mo molim Vas ako griješim.

Hvala lijepa . E.
24.12.2011 | 12:35
Što je Reader?
24.12.2011 | 13:05
emilcosic kaže:

grijesis na pola!
sad sam isao pogledati i recimo na clanku "iParty 2011, izvjesce" reader radi, a na clanku "htio je svijet uciniti boljim..." ne radi!

ocito se ne radi o ficru kojeg posebno implementiras vec dostupnost readera ovisi o formatiranju teksta... mozda me umetanje umetanje videa smeta? sa time bi se web devovi trebali pozabaviti!

@smayoo, nisi bas neki iphone lover koliko vidim?
reader ugrabi tekst sa neke stranice i postavi ga na bijelu pozadinu kako bi bio citljiviji na iphoneu recimo! stvar nije losa, pogotovo jer ako si na sajtu u kojem je clanak podijeljen na 2 ili vise stranica, reader sve spoji u jednu cijelinu!

*da se ispravim... safari reader a ne reader!
24.12.2011 | 13:10
Evo jos jedan primjer readera...
Screen_Shot_2011_12_24_at_12.png
24.12.2011 | 13:43
kinsif kaže:
emilcosic kaže:

grijesis na pola!
sad sam isao pogledati i recimo na clanku "iParty 2011, izvjesce" reader radi, a na clanku "htio je svijet uciniti boljim..." ne radi!

ocito se ne radi o ficru kojeg posebno implementiras vec dostupnost readera ovisi o formatiranju teksta... mozda me umetanje umetanje videa smeta? sa time bi se web devovi trebali pozabaviti!

@smayoo, nisi bas neki iphone lover koliko vidim?
reader ugrabi tekst sa neke stranice i postavi ga na bijelu pozadinu kako bi bio citljiviji na iphoneu recimo! stvar nije losa, pogotovo jer ako si na sajtu u kojem je clanak podijeljen na 2 ili vise stranica, reader sve spoji u jednu cijelinu!

*da se ispravim... safari reader a ne reader!

potpisujem, to bi bilo super
24.12.2011 | 14:41
Pogledat ću što je potrebno da to radi svugdje i uvijek.
24.12.2011 | 17:15
Ovo sa readerom izgleda nije baš izvedivo sve dok nema jasnih informacija kako on i zašto radi, a čini se da trenutno i nije baš stabilan. Meni npr. nije radio ni na iParty izvješću, moguće zbog novopristiglih komentara.
S druge strane ne vidim neku korist od readera na Jabučnjaku - i bez njega smo koncentrirani na koristan sadržaj, bez reklama i sa minimum distrakcija.
25.12.2011 | 22:01
da, mogli su dati web devovima na uvid kako to uopce radi...

ma nije to nista bitno, da se i ovako lijepo citati. ok, na iphoneu je malo lakse mora se priznati, ali i onako je iphone presitan za duze citanje.
noviji sam clan, i malo je glupo da dajem prijedloge, ali kad se vec pise, evo i mojih 5 lipa!

broj postova po stranici mi se cini prevelik! to bi bila jedina moja zamjerka.
25.12.2011 | 22:20
Kad se čita s mobitela, i meni je malo prevelik, ali na desktop/laptop varijanti je optimalan, po mom mišljenju.

Jesi li znao da si možeš namjestiti da ti se prikazuju najnoviji postovi na vrhu, a najstariji na dnu? To ti smanjuje skrolanje.
25.12.2011 | 23:32
nisam znao, thx!
ma bit ce i da sam navikao na nekih 20 postova po stranici jer su takvi forumi na kojima sam aktivan, pa je samo stvar prilagodbe! ugl, nista strasno!
26.12.2011 | 01:23
Možda bih ga mogao smanjiti, to sam puknuo na suludu vrijednost u doba dok nije bilo predugačkih threadova.
23.01.2012 | 21:15
Riba, hvala na ovoj maloj ikoni na dnu stranice.
23.01.2012 | 21:39
Da li je moguce napraviti Subscribe na neki topic bez da se to uradi prilikom odgovora odabirom opcije za Subscribe. Znaci Subscribe baz inicijalnog ucestvovanja u raspravi?
24.01.2012 | 01:50
Nije, ali je u planu.
24.01.2012 | 02:30
Riba kaže:
Nije, ali je u planu.

Samo polako i bez panike

Osim ovoga kao novajlija primjetih jos nesto, naime pri dnu nekog topica ili umutar njega gdje se treba stisnuti na slijedecu ili predhodnu stranicu, enam nekih gumbica tipa "slijedeca", "prethodna" i sl. Dosta je tesko nabosti na vecim rezolucijama ili ma iOS-u neku od brojki, pa se lakse izgubi volja za detaljnijim citanjem topica.
24.01.2012 | 10:38
Te stranice i mene već neko vrijeme muče, napravit ću ove dane nešto u vezi njih, tj. da budu uočljivije i lakšeklikne.
24.01.2012 | 13:51
tapatalk! tapatalk! tapatalk!
pliiiiiiiiz
24.01.2012 | 14:46
Ajoj. Idem vidjeti o čemu se radi.
Evo pogledao sam, doima se izvedivo. Javim se iskoro sa novostima.
24.01.2012 | 17:43
Tapatalk bi bilo super imati. Podrzavam Kinsifa.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 36 minuta
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO