Mali ekran za kliknuti na forum
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mali ekran za kliknuti na forum

22.05.2011 | 09:52
Imam taj problem otkad sam nabavio netbook, a pretpostavljam da ga imaju i korisnici iPada, dok za 13" ekrane neznam. Dok pregledavam forum i navigiram po podforumima, na 10,1" ekranu mi stupac koji se otvori kad kursor dođe nad njega podigne za par mjesta gore i mogu kliknuti na Hardwer ili Softwer ali ne na Forum.
Dakle, Pitanje za Ribu, da li se može premjestiti taj prozor sa podforumima lijevo ili desno da se može kliknuti na Forum. Ovako izgleda na iMacu jer ima mjesta, dok na malom ekranu stupac prekrije Forum.
Screen_shot_2011_05_22_at_08.png
22.05.2011 | 10:26
Evo, da dopunim, slikao sa ajfonom :
IMG_0052.JPG

da bude jasnije!
22.05.2011 | 10:32
Ja nemam takvog problema na iPadu premda preferiram surfanje u landscape položaju iPada. Naravno, to vrijedi kad stranica nije zoomirana, ako jest onda kad tapnem na opciju Forum padajući izbornik se pojavi preko nje baš kao kod jzelka.

Koliko je meni poznato netbook računala imaju samo 600 piksela vertikalne rezolucije što je zaista premalo i to je jedan od razloga što sam svoju Toshibu netbook zamijenio iPadom koji ima 762 piksela.

Mislim da osim prihvatljive cijene netbook računala su totalni promašaj. Čak ni postojanje fizičke tipkovnice ih ne spašava jer su najčešće tako zbijene da je lakše tipkati na virtualnoj nego toj mini niš koristi. Da ne spominjem touchpad kojeg sam uvjeren većina uskoro zamjeni sa nekim barem mini Logitech mišem.
22.05.2011 | 10:52
Ha, rajcaš me da nabavim iPad ?
22.05.2011 | 11:30
Ma ne, ne bih ja... ali sad kad si već spomenuo, iskustvo sa iPadom je desetorostruko bolje nego sa netbookom, od mobilnosti tj. raznovrsnosti položaja i mjesta u kojim ga možeš koristiti, preko trajanja baterije, veličine ekrana, jednostavnosti, dizajna, broju raspoloživih aplikacija, bla, bla, bla...
22.05.2011 | 11:41
iPad nisam ozbiljno probao, ali meni je čak i mobitel bolji od netbooka. Netbook je, što bi rekli ovdje - pol miš, pol tić - nije ni normalno računalo, a nije ni mobilni uređaj. A tipkovnica je fakat dječija. Taman za moju šestogodišnju kćer...
22.05.2011 | 13:47
Za ono šta mi je trebalo na putu je odličan. Veza s bankom, internet, surfanje,Tv tuner televizija, navigacija,mailovi itd , it. Za ozbiljnije stvari nije. Ali : 160Gb HD, Ram 2GB, 1,6Ghz, BT, 3G sa stikom, WiFi itd. AAO D250.Najveća mu je mana jer je na Windowsima. I najviše tipkam jednim prstom pa mi tipkovnica nije problem !
22.05.2011 | 16:06
Jzelko, o kojem se browseru radi, pretpostavljam da je firefox? Ili chrome? Koja verzija? Mogu ovo vjerojatno ispraviti ali vjerujem da onda kompletan izbornik neće stati na ekran, pa nisam siguran što je pametnije.
22.05.2011 | 17:39
@ Riba, na svakom pregledniku je tako. Probao sve za Win. Operu, Safari, Chrome, IE itd. Probaj , ako se da prozor pomaknuti lijevo ili desno od natpisa Forum. Usput mi se ovo pojavilo danas na Safariju. Nisam ulogiran a ispod piše da sam prisutan jabučar. Naravno to je na iMac-u. :
Screen_shot_2011_05_22_at_14.png
22.05.2011 | 18:32
To sa prisutnim a neprijavljenim nije toliko bitno, ali ću riješiti ovo sa širinom prozora jer me nervira a usput i izbornik za forum.
22.05.2011 | 18:54
Ne znam šta misliš pod širinom prozora, jer je ispod Foruma, pa bi pomicanje prozora lijevo ili desno riješilo problem, s tim da pod Novosti i Članci nema prozora. Laički razmišljam, tako da neznam s čim je to povezano. A prijavljivanje je stara stvar u Safariju, pa imaš pravo. Nekad me logira a najviše ne, ali na to smo se navikli. Btw za Jabučnjak najčešće koristim preglednik koji me logira. Uglavnom, dobru zabavu ! Da mogu, pomogao bih ti !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 44 minuta
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO