Imam taj problem otkad sam nabavio netbook, a pretpostavljam da ga imaju i korisnici iPada, dok za 13" ekrane neznam. Dok pregledavam forum i navigiram po podforumima, na 10,1" ekranu mi stupac koji se otvori kad kursor dođe nad njega podigne za par mjesta gore i mogu kliknuti na Hardwer ili Softwer ali ne na Forum.
Dakle, Pitanje za Ribu, da li se može premjestiti taj prozor sa podforumima lijevo ili desno da se može kliknuti na Forum. Ovako izgleda na iMacu jer ima mjesta, dok na malom ekranu stupac prekrije Forum.
Ja nemam takvog problema na iPadu premda preferiram surfanje u landscape položaju iPada. Naravno, to vrijedi kad stranica nije zoomirana, ako jest onda kad tapnem na opciju Forum padajući izbornik se pojavi preko nje baš kao kod jzelka.
Koliko je meni poznato netbook računala imaju samo 600 piksela vertikalne rezolucije što je zaista premalo i to je jedan od razloga što sam svoju Toshibu netbook zamijenio iPadom koji ima 762 piksela.
Mislim da osim prihvatljive cijene netbook računala su totalni promašaj. Čak ni postojanje fizičke tipkovnice ih ne spašava jer su najčešće tako zbijene da je lakše tipkati na virtualnoj nego toj mini niš koristi. Da ne spominjem touchpad kojeg sam uvjeren većina uskoro zamjeni sa nekim barem mini Logitech mišem.
Ma ne, ne bih ja... ali sad kad si već spomenuo, iskustvo sa iPadom je desetorostruko bolje nego sa netbookom, od mobilnosti tj. raznovrsnosti položaja i mjesta u kojim ga možeš koristiti, preko trajanja baterije, veličine ekrana, jednostavnosti, dizajna, broju raspoloživih aplikacija, bla, bla, bla...
iPad nisam ozbiljno probao, ali meni je čak i mobitel bolji od netbooka. Netbook je, što bi rekli ovdje - pol miš, pol tić - nije ni normalno računalo, a nije ni mobilni uređaj. A tipkovnica je fakat dječija. Taman za moju šestogodišnju kćer...
Za ono šta mi je trebalo na putu je odličan. Veza s bankom, internet, surfanje,Tv tuner televizija, navigacija,mailovi itd , it. Za ozbiljnije stvari nije. Ali : 160Gb HD, Ram 2GB, 1,6Ghz, BT, 3G sa stikom, WiFi itd. AAO D250.Najveća mu je mana jer je na Windowsima. I najviše tipkam jednim prstom pa mi tipkovnica nije problem !
Jzelko, o kojem se browseru radi, pretpostavljam da je firefox? Ili chrome? Koja verzija? Mogu ovo vjerojatno ispraviti ali vjerujem da onda kompletan izbornik neće stati na ekran, pa nisam siguran što je pametnije.
@ Riba, na svakom pregledniku je tako. Probao sve za Win. Operu, Safari, Chrome, IE itd. Probaj , ako se da prozor pomaknuti lijevo ili desno od natpisa Forum. Usput mi se ovo pojavilo danas na Safariju. Nisam ulogiran a ispod piše da sam prisutan jabučar. Naravno to je na iMac-u. :
Ne znam šta misliš pod širinom prozora, jer je ispod Foruma, pa bi pomicanje prozora lijevo ili desno riješilo problem, s tim da pod Novosti i Članci nema prozora. Laički razmišljam, tako da neznam s čim je to povezano. A prijavljivanje je stara stvar u Safariju, pa imaš pravo. Nekad me logira a najviše ne, ali na to smo se navikli. Btw za Jabučnjak najčešće koristim preglednik koji me logira. Uglavnom, dobru zabavu ! Da mogu, pomogao bih ti !
dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha
smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?