Kradja imena i budale
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kradja imena i budale


27.02.2004 | 10:17
Nažalost, domenu koju koju su korisnici Jabučnjaka izabrali (www.jabucnjak.org) nije moguće dobiti zato jer ju je početkom prošlog tjedna kupila jedna osoba. Ista individua je zauzela i ostale domene (.com, .net).


Ajmo vidjet tko je pametno, rastrosno dijete:

Domain ID:D103986382-LROR
Domain Name:JABUCNJAK.ORG
Created On:16-Feb-2004 09:45:26 UTC
Expiration Date:16-Feb-2005 09:45:26 UTC
Sponsoring Registrar:R71-LROR
Status:TRANSFER PROHIBITED
Registrant ID:C35990613-RCOM
Registrant Name:Igor Grcman
Registrant Organization:Pixis
Registrant Street1:KnezaMislava20
Registrant City:Vinkovci
Registrant Postal Code:32100
Registrant Country:HR
Registrant Phone:+385.98471578
Registrant Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Admin ID:C35990613-RCOM


Steta sto whois ne izlistaje broj kreditne kartice

Bilo bi bolje da je pare za kupovinu ovih sada nedostupnih domena dao kao poklon domu za nezbrinutu djecu, da kupe igracke i cipelice.
To je tako kad Bog benastima dade novac, ali ne i pamet.
27.02.2004 | 11:36
Kako rekoh, ime se moze kupiti, ali ne i ono sto stoji iza njega. Necu vise gubiti vrijeme oko ovoga, treba napraviti Jabucnjak v2.0 koji stize uskoro
27.02.2004 | 15:48
Izgleda da sam bio u pravu kada sam rekao da projekti koji se baziraju na inatu traju tek toliko dugo koliko i napuhanost onih iza toga.

Ono što niti u snu nisam mogao zamisliti je da nečiji prkos i zloba mogu ići ovako daleko. I navodno se radi o odrasloj punoljetnoj osobi.

Žalosno.

No, ne gubimo vrijeme na ovo - www.jabucnjak.info je sasvim ok, idemo dalje...
27.02.2004 | 15:55
Mozda manijak hoce da vam ukrade posao!
Dok on ukapira da nije dosta skinuti ime i sl.
27.02.2004 | 21:12
.info je bas simpaticno, zapravo prava domena za ono sto je jabucnjak postao, cestitam!
ps: osobe koje su prkosne, inatljive i sitnicave Covjek ne smije manje voljeti od nekog dobrog i plemenitog, jer to je prirodno stanje svakog Covjeka, a oni prvi trebaju nasu pomoc, brigu i njegu, kao sto se brinemo za bolesne i nemocne tako isto treba pomoci i one s bolesnom dusom, nastojati da im dusa ozdravi i tako pridonesu nasoj Mac zajednici,
ovo je apel za pomoc doticnom vlasniku inih domena... hvala!
27.02.2004 | 21:29
Sasyu, komicno je sto ovo nije nikakav 'posao', vec hobi i trosak, tim vise su mi ovakve stvari neshvatljive...no dobro, nemojmo trositi energiju na ovakve stvari, na kraju krajeva ja sam glasao za .info
28.02.2004 | 04:10
RIBA i ja sam glasao za .info jer to vise prilici ovoj stranici ali mislim da iza svega ovog ne stoji inat (ili ste mi nesto presutjeli ) nego zelja za lakom zaradom.

Posve je jasno zbog cega su domene zauzete odmah nakon ankete a to je laka zarada.

Gospon je zauzeo sve domene za koje je mislio da cete ih kad tad uzeti pa je racunao da bi mogao bez truda pomusti nesto love za prodaju "frisko" kupljene domene www.jabucnjak.org.


Postoji jos jedna mogucnost a ta je jos gluplja. Mr.Grcman je zelio .info domenu pa se osigurao da ta i bude bez ankete.

Naravno bistra osoba zna da se iz jabucnjaka ne moze izmust lova jer je nema

Zakljucak Mr.Grcman je daleko od bistrog momcica.
28.02.2004 | 15:41
Ma kaj pizdite...takav je život na internetu...
Čovjek je bio brži i sad ima te domene...ako vama nešto vrijede - sigurno su na prodaju.
Ako ne vrijede, zašto onda uopće dižete buku... Meni je to baš "cute", tko prvi njegova djevojka...

Definitivno je netko iz "uprave" jabucnjaka kriv što je nakon ankete 8 dana čekao.
Uostalom, tu je i incident sa source codom jabučnjaka koji je bio dostupan na www.jabucnjak.info. CTO je definitivno kriv i za ovo..pa neka "stavi mandat na raspolaganje"

Hrvoje
28.02.2004 | 15:42
Jako mi se svidja ideja da je covek toliko hteo .info da je pokupovo sve ostale
28.02.2004 | 16:24
To sam ga ja potplatio.

Hrvoje, evo nove ankete!!

Sto se koda tice, kada netko toliko zeli jabucnjak, a ne moze ga sam napraviti, zasto mu ne bih izasao u susret i ponudio sve? Jedna briga manje za mene.

Takodjer mi uopce ne dizemo buku. Da nije bilo ankete o ovome se ne bi nista ni znalo. Ovako je nasa duznost bila objasniti ljudima zasto od jabucnjak.org nece biti nista.

Meni je to baš "cute", tko prvi njegova djevojka...

...a neki ocigledno djevojku mogu imati samo ako je plate
28.02.2004 | 18:23
Hrvoje - vidim da ni ti nisi podbacio!

Komentirali smo između sebe što ćeš ti napraviti sada kada ti je pajdaš uskočio u septičku jamu. Optimistični su rekli: "Ma daj, Budin ipak nije toliko lud da ga i sada brani". Ja sam očekivao da ćeš pokušati stvar minimizirati i udariti na zezanciju. Bingo! Ono što je žalosno je tvoj stav u ovoj priči od samog početka. Od onih neobjektivnih sramota koje si pisao, preko raznih podmetanja antagonizama "Rijeka VS Zagreb" (u situaciji gdje je u uredništvu Jabučnjaka više ljudi iz ZG nego iz Rijeke!), pa do "predivnog" teksta koji si napisao kada je MAK krenuo u Pariz. Sve u svemu barem je jedna stvar pozitivna - dosljedan si u gnjusobi.

Nažalost ovim što sada pišeš postaješ i degutantan - "tko prvi njemu djevojka", "meni je to baš cute" i "Jabučnjak je sam kriv" su takve splačine da ih teško može provariti i netko navikao na puno gore. Takva stvar bi *možda* mogla proći kao zezancija da ju je izveo kakav prijatelj Jabučnjaka i onda rekao: "Ha! Dečki bio sam brži! Evo vam domena, to je moj poklon i zahvala za sve što se učinili." Da, to bi bilo "cute" i fora, ovo je nešto drugo.

Kada to napravi netko tko je nakon starta Jabučnjaka pisao bolesna prijeteća pisma (kasnije javno obajvljena!), netko tko je pisao gluposti i vodio pravu anti-kampanju protiv Jabučnjaka na newsima, netko tko je u jalu i prkosu nakon toga digao praznu formu na web i glumio Mac community, netko tko nije kupio jednu domenu, nego sve tri za koje je bilo najviše glasova, netko tko je nakon našeg upita što se zbiva tražio novac(!!!) - onda je to nešto potpuno drugo i kao što Riba lijepo kaže - takve stvari treba prepustiti stručnjacima.
28.02.2004 | 18:42
Davore, zbilja te naljutilo ovo oko domena...vidim tek sada. Ajde dobro, valjda ti jabucnjak toliko puno znači...Kužim to, ipak je to tvojih i Ribinih ruku djelo...

Što se tiče "ko prvi njemu djevojka" i ti dobro znaš da je to princip kako domene funkcioniraju pa se pomiri s time...To je to. Bio je brži.



A što će Igoru domene poima nemam, nadam se da će ih prodati i zaraditi. To je valjda bit toga...Ima pravo na to. Ili malo papirologije i eto ti jabucnjak.hr što je po meni najbolje rješenje - bolje nego da neka udruga voćara dobije tu domenu (ala što dvd.hr ima neko vatrogasno društvo s tri vatrogasca!!!)

Btw, Rijeka VS Zg je stvarno bio objektivni tekst. Brigade nisam ja napisao već urednik, a ja sam iskreno izanalizirao oba weba i napisao kako je to dobro da ima i da će bolji pobjediti... Kaj to još pamtiš kao zlobni tekst?

A ne brini se ti za Maka i pariz. Eto ide on u Beč sutra o appleovom trošku opet...Sigurno su i tebe zvali ali zbog incidenta s Jabučnjakom si odbio. Ili te možda nisu zvali?

Hrvoje
28.02.2004 | 18:46
Patetično.
28.02.2004 | 18:52
poetično misliš?
28.02.2004 | 19:27
A što će Igoru domene poima nemam, nadam se da će ih prodati i zaraditi.

Postoji ime za to - cybersquatting i u nekim je drzavama kaznjivo
U ovom se slucaju ne moze primjeniti kao motiv za zaradu, bas zato jer je jabucnjak neprofitabilan - ovdje rijec samo o pakosti i jalu - upravo onome sto nas narod tako neodoljivo krasi jos od stoljeca sedmog.
28.02.2004 | 19:41
cybersquatting je ka
28.02.2004 | 20:03
Odvjetnik koji brine o pravima i odgovornostima udruga kaže da stvari nisu baš tako jednostavne. No, nas to i ne zanima. Mi ćemo uvijek raditi naš posao i raditi ćemo ga bolje od onih koji su nam zavidni.

Poanta cijele ove priče je samo u bijedi, zloći, pakosti i jalu onih koji uopće mogu razmišljati na način kao gorenavedena individua. To je ona najveća sramota hrvatske internet scene.

Nama je www.jabucnjak.info više nego dobar, a onaj tko je ovo izveo je sam sebi pucao u stopalo - jer to je najveća sramota za njega samoga.
28.02.2004 | 20:17
Davore, nema u hrvatskoj odvjetnika koji su od formata kad je u pitanju internet - ne bih se ja veselio zbog njegove pozitivne re
28.02.2004 | 20:40
U tvoju priču bi sud povjerovao onom istom vjerom kao u opravdanje narko-dilera da je drogu ovaj put zasadio zato da napravi hlad na terasi.

Žalosno i sramotno je ovo što pišeš.

Samo naprijed - izblamiraj i sebe do kraja...
28.02.2004 | 21:20
Pa ne baziraju se sudske odluke na vjerujem-ne vjerujem. Koji zakon je Gr
28.02.2004 | 21:33
Malo si uskačeš u usta ha?
28.02.2004 | 23:34
Potpuno se slažem s dpasaricem NO COMMENT !
29.02.2004 | 17:14
1. Predstavnici tzv. ZGB strane jesu: dovitljivi I.G., te njegova siva eminencija utjelovljena u djelu i liku Hrvoja.
2. Na drugoj strani se nalazi već znana ekipa Jabučnjaka

Za postizanje dogovora ćemo se koristi znanim metodama mediacije (NE medijacije), što ukratko znači da ćemo napisati želje, zahjeve i potrebe svake od navedenih strana, te vidjeti da li je moguće postići minimum dogovora.

Što želi strana koja voli za sebe reći da je zagrebačka:
1. Žele domenu, točnije žele one domene koje su u anketi prošle kao najtraženije
2. Zapravo, ne žele domenu nego novac od prodaje te domene.
3. Ali ne pristaju na prodaju ako ponudite novac, jer žele domenu.
4. Žele biti prisutni barem u cyber prostoru jer navodno imaju stanovitih teškoća u stvarnom svijetu. No, tu više nije na nama da istražujemo i neumjesno mi se čini što neki namiguju na Frojda pri pomenu inicijala I.G.; Svatko, ali baš svatko ima pravo na svoju privatnost i bijedni mi se čine pokušaji povezivanja seksualne ne/aktivnosti sa aktivnostima na području registriranja domene. Prikladan je trenutak da ponovim onu čuvenu: "Ne slažem se sa I.G., ali ću svojim životom braniti pravo na njegovo mišljenje o ne/aktivnostima". Jedino me iznenadila činjenica da je inače šovinističko mačistička muška osovina jabučnjaka bila prijatno blaga, dok su me vrlo neugodno iznenadile naše kolegice za koje sam vjerovao da kao žene imaju daleko više senzibiliteta za spomenutu problematiku. Riječi ili bolje rečeno pogrde na račun spomenutog dvojca nikada, ali baš nikada ne bi smjele silaziti sa tih lijepih usta, bez obzira što neke od njih nalaze opravdanje u nagonskoj reakciji. Želim da se ta stvar zaključi, te da nikada više tematski ne povezujemo seksualne ne/aktivnosti sa strkom oko nabave domena, ako je ikako moguće.

Što želi uredništvo Jabučnjaka?
1. Deklarativno se izjašnjavaju da nam žele biti na raspolaganju. Meni, vama, te svim ostalim koji bi možda i sami htjeli doprinijeti jednoj neprofitabilnoj stvari.
2. Kažu da ne žele da im uredjivačku politiku odredjuje spomenuti dvojac jer im ne trebaju.
3. Nema trećega.

U suštini, razilaženje i nije tako strašno, točnije, već se nazire mogući dogovor. Potrebno je na obostrano zadovoljstvo izvesti sljedeće. Potrebno je da ekipa jabučnjaka i dalje omogućava cyber prisutnost dvojca, I.G. te Hrvoja. Vrlo sam zadovoljan korektnim stavom što su sistematski sjekli i najmanji trag posezanja u intimni dio života I.G. Uvjeren sam da će takvim pozitivnim pomakom i sam I.G. učiniti gestu dobre volje te uz ispriku prenijeti (bez naknade) uredovanje nad domenama onima koji mu omogućavaju cyber prisutnost.

Time bi postigli jedan konsenzus u kojem nitko ne bi previše izgubio. Niti Jabučnjak, najmanje I.G., a čak niti Hrvoje. Niti Hrvoje, jer njemu je cute kada je prebrz.
  • eucryl
  • Posjetitelj
29.02.2004 | 21:34
Zanimljivo štivo...
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
29.02.2004 | 22:59
A ne brini se ti za Maka i pariz. Eto ide on u Beč sutra o appleovom trošku opet...Sigurno su i tebe zvali ali zbog incidenta s Jabučnjakom si odbio. Ili te možda nisu zvali?

Ne idem.

A inače, htio si naglasiti da je internet ukinuo moral?
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
29.02.2004 | 23:05
Davore, nema u hrvatskoj odvjetnika koji su od formata kad je u pitanju internet - ne bih se ja veselio zbog njegove pozitivne re�enice. Zakon je tako�er nula po tom pitanju.
DIR je udruga, jabucnjak je privjesak na Dir sumnjam da pravno egzistira kao jedinka, dakle ne postoji .com, .org, .net su neuhvativi za hr pravosudje kao i Bin Laden za amerikance.
I ipak je tu point na Igorovoj strani - on je kupio te domene jer su bile slobodne i trebaju mu. Mo�da �ovjek planira on-line shop za jabuke. Firmu ima, webshopove prodaju...kaj je tu �udno...


Ovdje se UOPĆE ne radi o odvjetniku.
Hrvoje, nisi li ti spominjanjem "Pariza" ili "Beča" baš aludirao na moralni aspekt priče?
Preporučam da si taj moralni aspekt fino srolaš i nabiješ na mjesto odakle se doživljava isto sladostrašće koje je doživio "demon brzine" kad je čestitao sam sebi.
Poštenje?
Netko radi, a netko se drogira zavišću i zbobom.
Netko prije možda nije vidio. Sad vidi.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
29.02.2004 | 23:09
Pa ne baziraju se sudske odluke na vjerujem-ne vjerujem. Koji zakon je Gr�man prekr�io? Niti jedan. samo je registrirao domenu u trenutku kada je na jabucnjaku bila anketa o novoj jabucnjak domeni. Slu�ajnost ili nije - tu zakon ne mo�e ni�ta. I nek Igor otvori web shop na toj domeni koji prodaje jabuke ili ne�to sli�no, nema tog zakona koji �e njega proglasiti krivim.

Ovdje uopće nije riječ o prinudi, pa ni o sudskoj.
Ovdje nije uopće riječ o pisanom zakonu, nego o onome što jest ili nije u svakom čovjeku.
Da zakon ne može ništa, ali svatko tko je ovo vidio zna što da misli o akterima.

Impotentni ionako voze najbrže aute, ali to nije dosta da bi čovjek imao ono što može i najsiromašniji. Svatko iza sebe ostavlja trag. I ovo što pišeš jest trag.
02.03.2004 | 05:45
Koji zakon je Gr�man prekr�io? Niti jedan. samo je registrirao domenu u trenutku kada je na jabucnjaku bila anketa o novoj jabucnjak domeni.

Uhh kako se samo varas -- vidi se da si zivis onamo gdje nema nikakva zakona cim takve besjede sasave pricas. Grcman je prekrsio sijaset zakona, a to su (1) zakoni o intelektualnom vlasnistvu, (2) automatskom copyrightu i (3) namjerne zlouporabe tudjeg intelektualnog djela radi vlastitog bogacenja ili osujecivanja tudjih poslovnih/usluznih djelatnosti.

Neka Grcman pokusa registrirati madonna.com ili oracle.com? Dobio bi na ledja sve ovo navedeno, plus bi morao prodati svu svoju imovinu da bi se samo pojavio pred sudom (ako bi ga odvjetnici pritisli jace), i jos bi za dodatnu kaznu (mozda u njegovu slucaju -- nagradu) morao raditi besplatno, za javnu dobrobit, nekoliko mjeseci barem.

Stoga, ako se sudu dokaze da je Jabucnjak postojao prije registracije doticnih domena, i ako Grcman nije idejni tvorac ni izvrsitelj radova na Jabucnjaku, kriv je po svim navedenim tockama i moze se odmah poceti spremati na volonterski besplatni rad za siru zajednicu, sto je samo jedna od tocaka ukupne kazne koja ga sljeduje.

Druga pak zabrinutost si ti Hrvoje, jer ocito ohrabrujes i eventualno potices krsenje zakona, kroz bilo koju od spomenutih tocaka, pa bih se ja, ali i svatko drugi tko zeli zakonski i moralno voditi svoj posao, kao mozebitni tvoj poslovni parther, ugovarac, nakladnik ili nesto drugo .. vrlo ozbiljno zabrinuo.
  • eucryl
  • Posjetitelj
23.03.2004 | 05:02
I dalje stojim pri tvrdnji da nema razloga trosit rijeci na ovu temu... pokazalo se da stvari ionako funkcioniraju po nekim zakonima koji ljudima bas nisu jasni.. stvari idu svojim tokom.. jabucnjak cvate... i to je cijela poanta...
peace...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 54 minuta
  • IgorD: O da, meni je to došlo isti dan kad sam očekivao amazon paket, prvo je došao HT sms da je paket spreman za isporuku pa drugi dan i ovo. Naravno da sam kliknuo bez gledanja detalja ali onda me sve zbunilo pa sam pobjegao i googla nisam li već 'ozračen'
  • m@xym: Pa otprilike tako je i u RH. Ali, ono što je interesantno je, da, barem neki primatelji tih poruka, stvarno čekaju isporuku pakete od Hrvatske pošte (koji će, naravno, biti uredno isporučen primatelju), što upućuje na možebitno "curenje" podataka sa nekog. HP-ovog servera.
  • Ender: ma to vec par meseci u SR stizu te poruke, mislim da smo pisali o tome vec ranije.
  • amsterdamxxx: i meni ta prevara stigla juce u Srb na sms..poruka broja iz Indonezije
  • m@xym: čuj imali su dva pokušaja isporuke ali nisu uspjeli zbog nepotpune adrese. Ali zato imaju broj tvog mobitela i traže da odogovriš na poruku sa Y (klasična navlakuša na telefonske "servisese" koji se masno naplaćuju pošiljatelju... Ma diivota.
  • Yonkis: Kakvi pokušaji muljaže. Ali otkud im broj? Ili adresa? [link]
  • Bertone: :D
  • smayoo: X-D
  • zoranowsky: LOL! :)
  • Gjuroo: :D
  • Ender: na eurosongu ima vise golotinje, al pornic ima bolju muziku :-)
  • Ender: koja je razlika izmedju eurosong-a i pornica?
  • Ender: evo sta kruzi po forumima sada.
  • JOHN: ……naravno uz par iznimki
  • JOHN: Markec je pobjednik bez obzira na brojke! Jako dobra promocija njega kao mladog umjetnika, tradicije, kraja i države od kuda dolazi. Za ostalo/e sam bez komentara. Bilo je tu svega i svačega :)
  • Ender: da ne budem pogresno shvacen, da sam rasista ili sta vec, ali jedan od malog broja normalnih nastupa.
  • Ender: cestitke iz srbije za uspeh i nastup!
  • smayoo: Slažem se!
  • Gjuroo: Saka čast malom na energiji koju je prenio na ljude. Napokon malo masovne pozitive.
  • Zdravac: U svakom slučaju, čestitam mu. Što se mene tiče, on je pobjednik!
  • Zdravac: čini mi se da sam sad u dokumentarcu vidio da Marko ima doma iMac (?), pa si mislim možda je član našeg foruma?
  • Gjuroo: Ma win-win. Kak se već veli, Lazanja je osvojio srca ljudi, a Oni nek si organiziraju Euroviziju u Švici. Ima se, može se :)
  • smayoo: Ja mislim da je HRT okolo lobirao da žiriji ne daju Marku previše bodova jer HRT nema kinte za organizirati natjecanje iduće godine :D
  • cariblanco: Da je Marko nosio suknju, bili bi pobjednici ;)
  • Gjuroo: Rim tim tagi dim!
  • Yonkis: Krehacro, pa ne zove se uzalud Pro.
  • Krehacro: Uh gledam sad usporedbu...pro bolji
  • drlovric: Ma samo Pro. Neka ide zivot :)
  • Krehacro: iPad air m2 ili iPad pro m2?
  • zoranowsky: Isto sam uzeo novog svojevremeno
  • zoranowsky: Išao sam ja pogledati health na svom 12.9 ii gen, ali nema health podatka, inače ok radi, nema problema.
  • drlovric: Pa da, uzeo sam ga cim je izasao. Ne znam sta bih ti rekao za bateriju. Nemam nekih problema, pojma nemam ni na koliko je health. Provjerim pa javim.
  • Yonkis: drlovric: a kakva ti je baterija na njemu, ako pretpostavimo da si ga kupio kad je bio "objavljen"?
  • drlovric: Ja imam iPad Pro (2nd gen). Niti najmanji razlog nemam za upgrade. Oni ubacuju najjace cipove, dok je najveci problem iPada u biti software :)
  • MAK: iPad Air plus Pencil Pro
  • smayoo: Svim Splićanima čestitam dan Sv. Duje! :)
  • cariblanco: kako nogomet može biti okrutan, zaslužili ste najmanje bod
  • cariblanco: Riječani, jeste li spremni za derbi, danas bi trebao biti praznik nogometa na Rujevici
  • smayoo: Možda je to popis po abecedi. ;)
  • cariblanco: Danas čitam VL i koja je najsigurnija zemlja u slučaju holokausta...1 Antartika 2 Argentina ;)
  • Yonkis: Evo, prodajem i neke slušalice, one za u uho. iPhone i sluške, 200€. I nije to sve, one more thing...
  • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO