Pitanje svima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pitanje svima

05.02.2004 | 11:53
Kako se uskoro blizi planirani Jabucnjak upgrade, treba mi pomoc oko odlucivanja kako neke stvari postaviti. Jedan od vecih problema na Jabucnjaku je sto je ponekad tesko nekoga kontaktirati osim ako isti nije objavio mail u popisu korisnika - a mnogi to nisu napravili samo iz neznanja ili lijenosti.
Uskoro cemo na raspolaganju imati dvije opcije. Prva je da se forum podesi da e-mail adrese budu dostupne. Da se razmije, e-mail adresa nece nigdje biti napisana u plain textu da je spammeri pokupe, vec ce se svakome moci poslati mail klikom na username. Meni osobno ovo odgovara, ali bih zelio cuti ostale sto misle o tome.
Drugo, napravio bi nekakvu vrstu 'private messaginga' na Jabucnjaku, dakle jednostavni web interface preko kojega bi korisnici medjusobno mogli izmjenjivati poruke. Prvo sam mislio da je ovo suvisno ako postoji prvo, ali prvi prijedlog radi samo za ljude koji su aktivni u forumima.
Dakle?
05.02.2004 | 12:31
Zbog zaštite privatnost ja sam protiv da se mail može dobiti samo traženjem i bez odobrenja vlasnika emaila. No, nekakav interni message sistem kojim bi to netko mogao dogovoriti s kolegom - to da. Tako stvar funkcionira na ostalim forumima koje posjećujem i nisam primjetio neke probleme. Pošalješ PVT poruku nekome s liste, on, ako je od volje, odgovori i to je to. Sve čisto i fer, a Jabučnjak s time nema veze. Osim toga pri registraciji smo svim korisnicima rekli da je njihov mail tajan - osim ako ga sami ne objave na popisu, pa se toga i držimo.
  • ozren
  • Posjetitelj
05.02.2004 | 13:26
prvo je ok, pogotovo ako korisnik koji salje mail klikne na ikonu usera i posalje ga a da ne zna na koju adresu. Drugo bas ne shvacam kome bi koristilo jer ima par mogucnosti kako nekog kontaktirati, vikalica, forum, krosnja i ovo novo sa mailom, ali ko zna mozda postane popularno.
sve moze.
05.02.2004 | 13:59
Ja sam protiv prve verzije, tj. klick na ime i onda saljes email. Naime, u sourceu te stranice mora stajat mailto: link, a svaki inteligentniji spam software ce to vrlo lagano interpretirat i eto ti dnevno stotinjak spamova u mailboxu.
Ova druga opcija s privatnim messagingom na nivou foruma je puno bolja i standardnija.
05.02.2004 | 16:05
Mislim da bi opcija s privatnim porukama bila prihvatljivija, nema "straha" da netko pokupi tvoj mail.
05.02.2004 | 19:17
uh, sad mi nije htio poslati poruku (mozilla firebird 0.7, xp). uglavnom, htjedoh reci: ako ce se ipak stavljati mailto: url, onda bi bilo pametno napraviti nekakav javascript scrambling adresa.

tako da tek izvrsavanje javascript koda nakon klikanja pretvori taj nekakav znakovni niz u ispravnu adresu. tome jos dodamo da su stranice s mailovima dostupne samo logiranim korisnicima i moglo bi biti ok.

(primjer za javascript kodiranje adresa ima na www.fer.hr/zavodi/zvne, u biti na cijelom ferwebu).
05.02.2004 | 20:18
nisam uspio postati ovdje s mozillom firebird. pokusat cu iz IE-a (na XPu).

uglavnom, ako se ipak odlucite za klik-na-ime bilo bi pametno upotrijebiti skrivanje mail adrese javascriptom. tako u html kodu postoji samo "cudan" niz znakova koji spam-crawlerima ne znaci puno, a klikom na link izvrti se javascript kod koji "dekodira" i pokrene mailto: url.

pogledajte na www.fer.hr, e-mailovi na stranicama su tako postavljeni.
  • link
  • Posjetitelj
10.02.2004 | 17:01
Ja bih radije postavio pitanje u vezi neceg drugog, a to je brzina otvaranja stranica na jabucnjaku. nalazim da je jako sporo i pitam se da li mozete ubrzati server ili uciniti nesto na tom planu.
10.02.2004 | 17:19
Sporo? Meni baš lijepo radi. Na kakvoj si vezi?
14.02.2004 | 21:37
Evo na kraju nece biti nikakvih e-mail adresa - privatna komunikacija ce se odvijati putem web interfacea na Jabucnjaku - pa ako netko zeli, moze tako zatraziti i mail od osobe.
Mislim da je ovo najbolje rjesenje.
02.03.2004 | 12:48
Da, to bi posve odgovaralo. Bez gumba za slanje maila. Samo web interface za bla,bla.
BTW, pošto vas gledam preko Konqurora, neka to radi i meni.
02.03.2004 | 15:16
S obzirom da safari koristi KHTML, prilicno je izvjesno da cemo nastojati da sve radi i na Konqueroru
02.03.2004 | 16:32
prvo ne zbog privatnosti ali drugo definitivno da
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 50 minuta
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, rusty, tino1, Anonimci (433)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO