Jabučnjak forum
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jabučnjak forum

19.11.2024 | 14:45
Pozdrav,

Iskreno nisam prije bio neki veliki korisnik jabuke, većinom Win, i Linux ... i eto dođe i u moju kuću pokoji jabučni proizvod(imao sam iPad 2 generaciju koji sam kupio u Italiji dok sam tamo živio, onaj šta je izgledao kao iPhone) a sada imam iPad i Mac Mini.
Kad čovjek koristi kompjutere kao alat a ne tretira kutiju kao malo "božanstvo" onda se priključuješ toj vrsti foruma, grupa ... tako i ja dođoh na Jabučnjak.
Bio sam član dosta foruma, vidio svega, bio editor, admin ... mogu kazati da je Jabučnjak super forum i za svaku pohvalu mada ja nisam bio nešto aktivan jer do kupnje iPada i Mac Mini-a ...
Pitao sam neka pitanja na forumu na koja mi je trebalo odgovoriti, malo sam diskutirao, sa nekima dijelim mišljenje, sa nekima ne(tako treba i biti) i nisam naišao na niti jedno "šprdanje" ili tipa nađi na "Jubitu", već su ljudi jako ugodni, pomažu, brzo odgovaraju i iskreno dijele svoja stanja sa računalima i svojim iskustvima, pozitivnim ili negativnim.

Evo recimo bio sam član jednog foruma za Ryzen, nedaj Bože da kažeš kako je nešto drugo bolje ili da spomeneš Intel...

Svaka čast, forum je vrh i koristit ću ga uvijek i to ne samo ako mi nešto treba. Sada svaki dan bacim oko, pročitam nešto, isto kao i novine ...

P.S. Ako sam falio mjesto teme premjestite ga gdje spada!

Još jednom kapa do poda za forum i hvala svima na pomoći i podršci koju su mi pružili pogotovo za Mac Mini. Ja znam što znači pomagati jer nastojim dosta pomoći(gdje i koliko mogu) naročito mladim sa spektrom autizma(imam u obitelji) i sve samostalno financiram(od web stranica, održavanja ...), čak pomažem i sportskim društvima na siti način(izrada web stranica, održavanje ... sve besplatno) ali samo onima koji pomažu mlade sa "pokojom manom".
Nadam se da nisam nikoga "ucijepio", htio sam samo reći da sam zadovoljan što sam našao forum kao što je ovaj!

Hvala i LP
19.11.2024 | 15:49
zasluzen palac gore za ovako lepe reci.
19.11.2024 | 19:15
Pozdrav. Lijepo je pročitati da netko besplatno pomaže, kao što i sami radimo. Mi smo manja ekipa pretežno starija i nitko na neku novu kutiju ne gleda kao nešto posebno. Kad smo već kod kutija, npr. novi iphone košta 1300-1800 E. E sad za te novce možete odhraniti neko djete u Africi i biti mu kum. Znam da u današnjem svijetu ima jako puno muljaže, ali postoje vjerske misije kojim se može vjerovati. I onda stavite na vagu telefon i kumstvo nekoj sirotinji, ne sumnjam na koju će stranu vaga i zadovoljstvo prevagnuti
19.11.2024 | 20:05
Hvala ti puno i jedna isprika sto dosta kasnimo sa jednim osvjezenjem i laganom modernizacijom stranice i foruma koje je vec neko vrijeme na rasporedu. Davno mi je netko tada puno iskusniji od mene rekao 'zaboravi sminku, vazan je community i stickability'. Mislim da smo vec prevalili 20ti rodjendan i Jabucnjak mi je uvijek u jednom tabu otvoren.

I mrzim reklame.
19.11.2024 | 20:42
Ja sam se pridruzio prije 16 godina, sad gledam jbt Pojma nisam imao da je toliko proslo

Sjecam se u to doba da su postojala dva foruma Apple korisnika. Ne znam sto se desilo sa tim drugim, niti tko su bili kreatori.

@Riba:

Javi ako ce ti trebati nesto asistirati oko refresha samog foruma. Ima nas ovdje koji ponesto znamo od tematici, pa mozemo dati ruke.
19.11.2024 | 20:51
Javit cu kada dodje vrijeme za testiranje, nadam se da cemo to dozivjeti.
19.11.2024 | 21:04
pontmax1 kaže:
Evo recimo bio sam član jednog foruma za Ryzen, nedaj Bože da kažeš kako je nešto drugo bolje ili da spomeneš Intel...

Da. Sjećam se... bio je ovdje jedan, jednom je napisao da su Pendžersi bolji od Maca... Gdje smo ga ono zakopali...?

Šalim se, naravno. Hvala ti na pohvalama!
19.11.2024 | 22:16
Ma smo sam napisao istinu, bar ono što sam ja doživio.
Drago mi je da ima mjsto gdje možeš malo popričati, razmijeniti mišljenja, naravno i uvijek nešto i naučiti ...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 19 minuta
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO