iParty 2019
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iParty 2019


22.11.2019 | 22:50
Pozdrav,

da nastavimo tradiciju jabučnjeg okupljanja otvaram temu kako bi se dogovorili gdje ćemo i kada.

Prošlogodišnji odabir restorana nije urodio nekim oduševljenjem pa predlažem da se vratimo u pizzeriu Maslina ili pak dobro poznata gostionica Putniku. Meni je svejedno, samo da je dobro društvo!

Predlažem datume:
Petak 13.12
Subota 21.12
Nedjelja 22.12

Eto, kad se dogovorimo, objavimo i vijest na naslovnoj strani pa i na kraju rezerviramo stol!

Doviđenja!
22.11.2019 | 23:06
Riba je izrazio želju pridružiti se ove godine, a dolazi u Rijeku tek pred Božić, mislim da je spominjao da stiže baš te subote 21.12.

RIBAAAAAA!
22.11.2019 | 23:10
Inače, da, onaj Jist je baš onako... neću reći loš, ali... trulo meso jednostavno nije moj đir.
Zalutao sam nedavno u Kokolo i ostao baš potpuno (u dobrom smislu) iznenađen. Jela od mesa za baš visoku ocjenu, a pašte nisam probao.
23.11.2019 | 01:43
Zadnji put sam u Rijeci bio kad su bili Rudimental u svibnju. Sad mi je sinulo da bi mogli tako organizirati stvar, Mac druženje pred zanimljivi koncert ili neki takav povod da ostatak Hrvatske svrati.
23.11.2019 | 10:47
Da, da. I mi smo o tome razmišljali. Da organiziramo iParty tako da bude dan prije ili nakon 2-3 zanimljiva koncerta (za razne glazbene ukuse), kazališnu premijeru, ulične demonstracije, karneval, ali da bude ljeti (jer kontinentalci dolaze na more jedino ljeti), samo da bude u doba godine kad je jeftinija cestarina.
Imam ja bolju ideju. Neka netko organizira Jabučnjak druženje bilo gdje drugdje u Hrvatskoj (pa i šire), a mi se odavde bez frke spakiramo u auto i dođemo tamo.

Ne treba ništa financirati. Ceh se uvijek plaća "solarno". Samo neka se okupi nekoliko ljudi npr. iz Zagreba i objavi tu na forumu "vidimo se u __________, dana __________ u _________ sati". Kužiš? Simple...

Da podsjetim, prije jedno 10 godina (možda i koju manje) je Riba organizirao Jabučnjak druženje u Zagrebu, jer smo stalno slušali prigovore da zašto organiziramo u Rijeci kad u Zagrebu ima tako puno zainteresiranih koji ne mogu doći u Rijeku (jer, naime, Rijeka je tisućama kilometara daleko, ima par dana puta, maltene kao do Vladivostoka... ). Pak se na tom druženju u Zagrebu pojavilo MANJE Zagrepčana, nego što bi došlo u Rijeku... Štoviše, bilo je nas iz Rijeke više nego Zagrepčana. Pa ti vidi.
23.11.2019 | 11:37
E odlično, taman sam mislio pokrenuti ovu temu! Dakle ja se pojavljujem ove godine kao poseban gost i orjenitat ćete se po meni a ne po javnim događanjima!

Slijećem 21.12. pa mi 22.12. odgovara. Ako ne, onda neki dan između 22.12. i 3.1. ali to onda moram koordinirati sa drugim obavezama. Mjesto mi je takožer sporedno, mobilan sam i prilagodit ću se. Putnik je doduše privlačan jer ima haram stvari.
23.11.2019 | 12:30
To znači vidimo se u Nedjelju 22.12.2019 samo recite u koliko sat i gdje.
23.11.2019 | 12:31

Evo, nedjelja 22.12. S obzirom na zimsko vrijeme, Putnik nije dobar izbor jer, ako slučajno bude bura ili snijeg, zatvorit će autocestu za kamione i onda će svi šoferi biti u Putniku. Bit će gužva...
Vjerujem da će se haram stvari naći i u nekim drugim ugostiteljskim objektima. Štoviše, siguran sam da je jedini stvarno halal ugostiteljski objekt u Rijeci - onaj kod džamije.
Mislim da čak ni riblji restorani ne bi prošli...
Moj prijedlog je Kokolo. Bez obzira što je daleko, rezervaciju treba napraviti uskoro jer je u to predbožićno vrijeme svugdje gužva. Radno vrijeme im je do 23, tako da je moj prijedlog da okupljanje počne u 18h, meze i to, a onda udarno od 19, tako da nas ne krenu izbacivati kad nam je najbolje.
Naravno, i Maslina mi štima, ako se odlučimo za pizzu. Ali ona na Škurinju. Ona druga, u centru grada, je premalena.
Ostale opcije kojih sam se sjetio:

- Pizzeria Pampas na Trsatu, jbt tamo se uvijek ljeti nalazimo društvo iz srednje škole, ne znam zašto je se ne sjetim po zimi...
- Konoba Nebuloza na Sušaku, na Rječini (blizu Konta) - to je skroz OK mjesto, zapravo, samo isto nema previše mjesta pa treba brzo rezervirati
- Konoba "Na Sušaku", kod vatrogasnog doma na Podvežici - to ne da je OK mjesto, nego je fantastično, ali isti problem - malo stolova unutra, tijesno i gužva
- Orijentovo Ognjišće - nisam bio tamo još od kenozoika, nemam pojma kako je sad. Zna li netko?
- bivši mex restoran "Bodega" kod Kazališta, navodno sad nude "leskovački" roštilj (jbt. koliko ima tih roštilj majstora iz Leskovca po cijeloj Hrvatskoj, imam dojam da je Leskovac malo veći od New Yorka... ) - nisam bio, ni probao, zna li netko nešto?
- Tarsa - preveliko, pregužvasto, prebučno za moj ukus, ali ako većina odluči, prihvaćam
- Oštarija na Fortice, u Kastvu - malo jače skupo, ali to nije toliko problem, rekao bih, koliko to što je zimi premalo mjesta pa bude zgurano i tijesno (jer je uvijek gužva)
- Ugor je super, ako ćemo nešto riblje, samo će biti fail ako bude ružno vrijeme tih dana, neće biti ništa friško
- Roko u Opatiji - brutalna gužva, tijesno, preskupo za to što nudi
- Boonker na Rivi - meni je to baš ono über snobiš mjesto, s neljubaznim osobljem, a o cijenama da ne govorim

A da ne bude da nabrajam samo neka "skupa" mjesta, evo i ovo:

- Banjalučki ćevap na Rubešima (inače izbjegavam ćevape jesti u Rijeci, ali za društvo...)
- Marun na Podmurvicama (malo stolova unutra, kad izađemo odande, smrdit ćemo na luk i meso na žaru još tjedan dana
- Zona - definitivno premalo mjesta po zimi
- Lovorka - klasika. Roštilj +3/-4, ali ima mjesta, okretni su konobari, ima dosta i izbora... treba rezervirati rano, kod njih je gužva pred Božić uvijek
23.11.2019 | 13:44
E, nije loš ni Cont gdje smo se našli ja i ti prošli put, ima za svakog ponešto a točena im je odlična...iako nisam siguran koliko je realno očekivati naći mjesto tamo. Može i Kokolo, nisam bio tamo jedno 15 godina a tada je bio odličan.
23.11.2019 | 18:25
22. pase, kao i kokolo kao lokacija.
24.11.2019 | 00:23
22. će biti ok, dobro je što nema mrdanja jer tada imamo Ribu ovdje!

Kont je ok mjesto, bili smo ne tako davno tamo s razredom, bilo je ok. Kokolo, nisam bio dugo, vjerujem da isto može biti dobro. Onaj Jist mi nije legao, nisam od takvih stvari i skupo je. Dakle, može Kokolo, vjerojatno ćemo lakše parkirati nego u gradu.
24.11.2019 | 00:53
Ma da, istina, i u Kontu je bilo OK, nisam ga se sjetio dok ga nije Riba spomenuo. Predlažem da sad ne kompliciramo, neka ostane Kokolo, valjat će nam
Čekam još do ovog utorka navečer da se jave zainteresirani, prije nego rezerviram broj mjesta.
24.11.2019 | 01:36
Gdje je Tino? Baš smo se čuli neki dan, pa je pitao kada imamo druženje!
24.11.2019 | 08:52
dpasaric kaže:
22. će biti ok, dobro je što nema mrdanja jer tada imamo Ribu ovdje!

Kont je ok mjesto, bili smo ne tako davno tamo s razredom, bilo je ok. Kokolo, nisam bio dugo, vjerujem da isto može biti dobro. Onaj Jist mi nije legao, nisam od takvih stvari i skupo je. Dakle, može Kokolo, vjerojatno ćemo lakše parkirati nego u gradu.


Je li mislite na Kokolo na Krnjevu? Tamo je isto zajebano parkirati! Ima onaj mali parking pored njega i bila stvar. Bolje je u Contu, pa na delti parking. Ali meni je sve jedno. Ja i onako malo jedem. Smayoo bi to trebao izabrati on najviše jede.
24.11.2019 | 10:01
Meni je Cont super jer mogu doteturati doma pjeske, ali ne zelim navlaciti vodu na svoj mlin, ako smayi nije tesko doci iz one vuk....seoske idile do grada, nije ni meni tesko gdje god.
24.11.2019 | 15:27
Ne brini ti za pješke, ako želiš, i dovezem, i odvezem te doma. Tino, i tebe (vas?) isto, i tko god bi se još povezao sa mnom, da smanjimo gužvu na parkingu. Samo mi javite.
24.11.2019 | 16:10
Sjednem ja u bus, kada sam doma barem se jednom počastim sa tim doživljajem!
24.11.2019 | 22:21
Ok, znači 22.12 lokacija Kokolo. Parking nije idealan, ali ok, snaći ćemo se!
24.11.2019 | 23:14
Eh, bilo bi super da Vam se konačno mogu pridružiti jednom u Rijeci, ali dok klinci malo ne narastu, teško. Stefanjos i ja smo razgovarali da bi u Zg-u organizirali neko druženje pa se pitam ima li zainteresiranih? Konkretno, meni odgovara taj tjedan (16.-22.12.).
24.11.2019 | 23:37
Ja jesam načelno zainteresiran, ali ne mogu si (u ovo doba godine) priuštiti da samo radi toga pa bi bilo dobro da znam što prije koji je to dan, da iskombiniram s nekim drugim obavezama.
25.11.2019 | 01:01
smayoo kaže:
Ja jesam načelno zainteresiran, ali ne mogu si (u ovo doba godine) priuštiti da samo radi toga pa bi bilo dobro da znam što prije koji je to dan, da iskombiniram s nekim drugim obavezama.


Možda kad je neki koncert?Al znam zašto si gore napisao ono, da sam spomenuo utakmicu, sve bi objeručke bilo prihvaćeno. Ovako, drvlje i kamenje.
25.11.2019 | 01:35
Baš si mene našao s utakmicom...
Jako je malo stvari u životu koje me zanimaju manje od nogometa. Ovaj čas mi ne pada na pamet nijedna, ali znam da ih ima nekoliko.

Nego, ti lijepo pročitaj još jednom što sam napisao. Napisao sam da mi jave (javite) što prije koji bi to bio datum, pa da organiziram vrijeme tako da obavim još nešto drugo taj dan u Zagrebu. Razumiješ? Razlog dolaska u Zagreb bi bilo Jabučnjak druženje, a neke druge stvari bi posložio taj isti dan jer si ne mogu dozvoliti u ovo doba godine da potrošim dva dana u Zagrebu kad bi mogao sve obaviti u jednom.

Ti bi, s druge strane, da mi organiziramo druženje tako da se prilagodimo tvom glazbenom ukusu i odaberemo dan tako da mi tebi omogućimo da dođeš u Rijeku kad tebi odgovara.

Kužiš razliku?

Eto. Sada se slobodno nastavi duriti...
25.11.2019 | 02:01
Ko se duri? Zezam te.

Koliko god imaš argumente, kad se stvar svede na osnovno, poput mene tražiš još jedan razlog za potegnut od točke A do točke B.

To mi je bilo zabavno i to je jedini razlog za drugi post, ujedno i razlog za spominjanje utakmice jer sam pretpostavio da je to zapravo još gori prijedlog od koncerta.

25.11.2019 | 08:07
Super, meni štima bilo koji dan taj tjedan poslije 18:30.
Ako baš hoćete na koncert, sviram na Zrinjevcu 21.12.

Smayoo, daj ti vidi koji ti dan odgovara taj tjedan pa javi, budući da si voljan potegnuti iz Rijeke mislim da je u redu da se prilagodimo.
25.11.2019 | 08:31
Igore, ako se zezaš, staviš smajlića. Ono...

Zoranowski, nemam planove tako daleko. Vi odaberete datum, ja si ga upišem u kalendar i onda ostale aktivnosti dogovaram za taj isti dan, ranije.
25.11.2019 | 09:39
OK, neka se drugi jave pa se dogovorimo!
25.11.2019 | 09:47
Ja moram do Zagreba u jednom trenutku i tako i tako ali s obzirom da slijecem u Veneciju 21.12. i da sam ogranicen s vremenom, tesko da cu se uskladiti....ali potpuno podrzavam.
25.11.2019 | 10:12
smayoo kaže:
Igore, ako se zezaš, staviš smajlića. Ono...


Ima smajlić, onaj sa velko P koji na kraju ima jezik isplažen.
25.11.2019 | 10:44
OK. Oprosti, mislio sam da taj smajlić znači nešto drugo...
Uglavnom, evo, dogovorite se za datum i mjesto, i javite što prije.
25.11.2019 | 12:55
Evo, hocemo Zagreb 8.12 u 18h u restoranu Capuciner preko puta katedrale?

Ostaje Rijeka 22.12 u 18h Kokolo za nas lokalne za Rijeku.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 26 minuta
 • smayoo: Lako za to. Chuck Norrisu radi digitalno potpisivanje na Apple silicone Macu! :D
 • kupus: :D
 • zoranowsky: :)
 • zoranowsky: Chuck Norris je napravio update 10.8.
 • kupus: Ako je tko pronašao normalan način updatea 10.8., neka javi, čisto znanosti radi.
 • smayoo: Chuck Norris se rodio koliko hoće puta, i kad hoće. :D
 • Eagle: Chuck Norris nije rođen 6.5.1945. nego 10.03.1940. dakle ne kužim foru
 • cariblanco: A to što sam i ja rođen 6.5..neke godine, ima li tu slučajnosti. Datum nisam izmislio :)
 • Yonkis: Chuck Norris je rođen 6.5.1945 a nacisti su se predali 7.5.1945. Slučajnost? Ne bih rekao.
 • Kloba: I moj najdraži, i Chuk koristi kaskadere. Za scene plakanja.
 • Kloba: te li znali da je Chuck Norris kao mali imao zlatnu ribicu. Ribica mu je pobjegla dok je bio mali. Kad su je ljudi vidjeli, snimili su film o toj ribici i nazvali je Megalodon.
 • Kloba: Zašto je Chuk Norris najjači na svijetu? Jer vježba dva dana dnevno.
 • Gjuroo: Koliko sklekova može napraviti Chuck Norris? Sve.
 • smayoo: Moj najdraži. Chuck Norris je ZNAO sakrit suze ko Marina. :P
 • Ender: Chuck Norris spava sa upaljenim svetlom, jer se mrak plasi Chuck Norris-a.
 • Djuro genijalac: Kad Chuck Norris puhen u šteker, akumulaciono jezero počne kipiti
 • zoranowsky: Dok su se druga djeca igrala u pijesku, mali Chuck se igrao na betonu :)
 • smayoo: Chucka Norrisa je rodila njegova teta jer mu se nitko nije usudio j***t mater. :D
 • Ender: @smayoo: ja sam cuo da je Cuck Norris stvorio sam sebe, a onda je Bog stvorio ostalo. al to je jedno od izgubljenih jevandjelja :-)
 • smayoo: Kad smo kod Chucka Norrisa, to, pretpostavljam, znate - da je njega rodila teta? :)
 • smayoo: Zanimljivo. Hvala!
 • drlovric: Ne znam jeste li culi za Omnivore. Ja nisam do nedavno, i brutalan je alat. Pogledajte, mozda vam se svidi :) [link]
 • Zdravac: Chuck Norris ne slavi rođendan. - Rođendan slavi Chacka Norrisa! :)
 • smayoo: :D
 • Yonkis: @smayoo misliš reći da Chuck Norris rođen dan poslije rođenja tvoje mame? To mi nekako bolje zvuči. :)
 • zoranowsky: Respect!
 • smayoo: A moja mama je rođena dan prije Chucka Norrisa :D
 • zoranowsky: Moja mama dan ranije :)
 • korisnik: Steve Jobs i Alain Prost rođeni istog dana. Moja mama, dan kasnije :)
 • Ender: Bez Steve sa nama, sa Stevom u nama! :-)
 • smayoo: Druže Stevo, Miti seku nemo! :D
 • dpasaric: Jobs bi danas slavio 69. rođendan!
 • Beli: Dragi svi, molim vas da pogledate na moj post na Hardware forumu. Unaprijed zahvalan od srca. [link]
 • zvone: Pozdrav. Netko jr ovdje spominjao promjenu tipkovnice na MB Airu iz strane u Hr. Ima li tko iskustva i zna li se cijena? Hvala.
 • cariblanco: Imaš toga za kupiti na aerodromu...capy electronic ,ako ideš preko švabije.
 • cariblanco: Kupi si ti i miran si gaje god da putuješ. Ja to imam Ali nisam ponio sad u Argentinu, ali oni imaju neke utičnice, ne kao naše, ali se naše mogu piknuti i to radi
 • cariblanco: [link]
 • Yonkis: Znam da ovdje ima ljubitelja JMJarrea pa evo izašao je album od prošlogodišnjeg koncerta VERSAILLES 400 LIVE
 • Yonkis: @Matija klc Jedino što mi pada na pamet da nije torbica plesala (poskakivala) tu i tamo i onda mobitel to mjerio kao "još jedan korak" i tako stotinama puta. Nemam pojma, i mene bi frustriralo. Možda drugi put stavi u džep ili u ruksak? Ne znam stvarno. A Google, pomaže li što?
 • Matija klc: @yonkis- u torbici oko pasa
 • Borisone: Naći ćeš ga sigurno za manje love nego da ovdje ideš tražiti neke s njihovim utikačima.
 • Borisone: Šta si razbijaš glavu. Ponesi USB kablove, a tamo kupi kombinirani USB/A i /C punjač od koliko ti vati treba.
 • Ender: @Yonkis: kad budem kuci, uslikacu takav adapter sa tim razlicitim viljuskama, imas ga po aerodromima za jaku cenu, meni je doneo kum iz Kanade za nekoliko dolara.
 • Yonkis: @Riba da svoj (brzi 30W) punjač mogu ukopčati u njihove utičnice i da puni iPhone/iPad. Mislio sam da nije dovoljan adapter nego da mi treba i “konverter” radi drugog napona..Jel’ onda može i nešto jeftino ako je samo “viljuška” u pitanju? Npr?
 • Ender: @Yonkis: mislim da nemas brige sto se tice adaptera, jer kao sto Riba kaze vecina uredjaja radi od 90-250 Vac. Apple mislim da vec 35 god radi ta univerzalna napajanja. Za USA ti samo treba drukcija viljuska tj. utikac.
 • Riba: Vecina uredjaja prihvaca i 110 i 220V ulazni napon, pa zato pitam./
 • Riba: Adapter ti treba za sto tocno?
 • Yonkis: Ima li netko iskustva kakav bi mi putni adapter trebao za SAD s obzirom da nemaju 220/50 (svjestan sam da im utičnice također drugačije izgledaju). Može neki primjer putnog adaptera, samo da provjerim jer mislim da mi ovo [link] nije dovoljno, zar ne?
 • Yonkis: @Matija klc, a gdje ti je bio mobitel za vrijeme uspona?
 • Matija klc: Ekipa, isao sam ja Japetic. Upalio na 15pro Stravu i mjerio do gore. Izbaci 4,32km staza da iznosi, a iznosi 2.7. To je dosta velika razliika. Imate li mislienje sta moze biti i kako popraviti to? Dosada sam se dosta oslanjao na bivsi mob 13pro i nisam imao problema, ( ili ih nisam znao da imam)…. Poprilicno sam razocaran. Ako Garmin Fenix moze dobro izracunati pa trebao bi i mob od 1300€…

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO