Mlade snage i lektorica na Jabučnjaku! :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mlade snage i lektorica na Jabučnjaku! :)

09.02.2018 | 03:23
Jabučnjak je ugodan i zelen voćnjak, ali godine čine svoje, ponekad treba stabla malo urediti, prekopati zemlju, skratiti travu...

U tom duhu, u zadnjih par mjeseci, proširili smo Uredništvo novim-starim snagama; njih ne treba posebno predstavljati jer ih znamo godinama kao vjerne i produktivne korisnike Jabučnjaka, to su: Stefan Španiček (Stefanjos), Luka Manestar (Rusty) i Dalibor Klobučar (Kloba). Od sada su i oni vrijedni autori koji će pokrivati teme koje "stara garda" ne stiže pratiti, ali i neke potpuno nove - i time širiti područje koje pokrivamo u nadi da će naša jabučasta zajednica tako učiti još više i još bolje se međusobno pomagati!

Ali to nije sve! Ipak imamo i nekoga koga treba posebno predstaviti - i preporučiti! Mi u Uredništvu se ne šalimo, stvar dižemo još razinu više tako što od sada u timu imamo i pravu profesionalnu lektoricu!

Iako se na Jabučnjaku uvijek pazilo na pismenost i što višu razinu kvalitete tekstova, nikada nismo članke profesionalno lektorirali. Svi ovdje smo entuzijasti, volontiramo i radimo "za gušt", a ono malo novca što Udruga darovitih informatičara uspije prikupiti, utroši se na najam servera.

Naša nova lektorica je Isidora Vujošević, magistra kroatistike, vedra i duhovita , a i spremna na volontiranje kada je dobar projekt u pitanju. Danas to nije lako sresti, a naš način da joj zahvalimo će biti preporuka - kada nekome zatrebaju takve usluge profesionalno, ona ih radi kvalitetno i prilično povoljno. Ovo je njena stranica (www.lektoriranje.org) i sjetite se nje kada god nekome treba SEO optimiziran tekst, dobar PR copywriting i naravno - kvalitetna lektura; od maturalnog rada do doktorske disertacije, od oglasa za novine do uputa za korištenje za aplikaciju koju upravo mislite lansirati na tržište, Isidora hendla sve!

Ona možda nije geeketta luda za računalima, tehnologija joj je tek alat, tako da ne znam koliko ćemo je viđati u forumu, ali vrijedi znati da je ovdje i da će rado pomoći ako može. Tko zna, možda je i mi naučimo ponečem, pogotovo u vezi alata vezanih za obradu teksta i njihovim Macintosh posebnostima, ali i u smislu računalne terminologije i žargona, što je uvijek izazovna zona za svakog jezikoslovca!

Isidora, dobro nam došla!

www.jabucnjak.hr/o-nama.html
09.02.2018 | 08:14
Tako sam sad predstavljena da nemam više što reći.

U svakom slučaju, dolazit ću na forum, a sigurna sam da ću ovdje mnogo naučiti.

Veliki pozdrav svima i nemojte se ustručavati pitati ako imate kakvu jezičnu nedoumicu! Informatika i tehnologija općenito razvijaju se većinom izvan Hrvatske stoga nam svi termini dolaze u stranom obliku i smatram da smo mi lektori dobro pomoćno sredstvo (i) u ovom području, tako da - tu sam!
09.02.2018 | 08:26
Čestitke novim članovima uredništva.

A uvođenje lektorice je hvale vrijedan potez u društvu u kojem i 'mainstream mediji', uključujući tu i nacionalne televizije, svesrdno 'propagiraju' nepismenost i krivo naglašavanje kod izgovora.
09.02.2018 | 08:57
Prvo pitanje za lektoricu!
Piše li se
DOBRO NAM DOŠLAAAAA!!
ili
DOBRODOŠLAAAAAA NAM!
?

Dečkima tek formalna dobrodošlica u ekipu jer smo s njima interno to već prošli, a već smo vidjeli i prve članke.
09.02.2018 | 09:13
Zato smo mi tu da doprinesemo sveopćem napretku Hrvatske i okoline.
09.02.2018 | 09:14
Došla nam dobro! LOL.

Hvala, hvala.
09.02.2018 | 15:45
Wow, super! Pa, došla na dobro . Sada ću morati zaista paziti što i kako pišem. Moj ENG/HR tekstovi više neće moći tek tako prolaziti.
09.02.2018 | 16:09
Dobro došla!
Sad budu još i ocjene padale.
  • Mate22
  • Posjetitelj
09.02.2018 | 17:48
Ja ču onda sigurno dobit čistu 1 sigurno sam več štogod pogrišija i u ovoj rečenici
09.02.2018 | 18:58
Za tvoje pogreške ni ne treba profesionalna lektorica. Vi Dalmatinci ste hrvatski Francuzi. Odbijate priznati da postoji hrvatski književni jezik.
09.02.2018 | 20:29
Pozdrav, dobrodošlica i s moje strane Sreća da ćeš lektirati tamo gdje ja ne pišem , mada osobno mislim da u novostima i člancima na forumu, koje češ lektirati, postoji puno veći stupanj pismenosti od elektroničkih mainstream medija
10.02.2018 | 10:32
Evo da se i ja javim! Da se ovako javno zahvalim na uključenje u jabučnjak zajednicu, an malo veći nivo. Vjerujem da će lektorica samnom imati problema, tako da se pripremi na loše napisane tekstove

Šalu na stranu, tekstovi su u planu, no na niskoj razini ovih dana zbog završavanja fakultetskih obveza. Tako da se obznani zašto nema inputa od mene!

Također želim dobrodošlicu i lektorici, Rustyu i Klobi.
10.02.2018 | 11:01
Aj, onda ću i ja.
Također se zahvaljujem uredništvu na pruženoj prilici da pišem o stvarima koje pratim i volim.
Stefanjosu zahvala na dobrodošlici, koju mu - kao i rustyu i Isidori, od srca uzvraćam.
Nadam se da ćemo doprinjeti jačanju zanimljivosti i kvalitete već jako kvalitetne stranice.
10.02.2018 | 11:51
Dobro dosla
10.02.2018 | 14:46
Također čestitke novim članovima uredništva i dobrodošlica lektorici.
11.02.2018 | 08:09
Čestitke dečkima i dobro došla, lektorice!

Vjerujem da će jedna od prvih prilika lektoriranja biti recenzija HomePod-a.
11.02.2018 | 12:23
@cariblanco Ne brini se, dosad sam ovdje naišla samo na pristojnu pismenost!

@stefanjos Uglavnom radim sa studentima i moram priznati da iz njihovih tekstova vidim dobre temelje u akademskoj zajednici, tako da sumnjam u te "potencijalne probleme s tobom", LOL.

@saint, @Soffoklo Hvala!

@Zdravac Jedva čekam...
11.02.2018 | 12:30
Opa, sad tek vidim i druge komentare, baš ste me obasuli dobrodošlicom.

Dakle, @rusty, ničeg se ne boj! Prema neovisnom istraživanju, samo 22 % njih me se boji, ostali znaju da ne grizem.

@zabac Zato sam i pobjegla što dalje od prosvjete da se ne moram s tim bakćati, haha.

@Mate22 Pa, ako uzmemo u obzir da je čakavsko narječje jezik za sebe, onda u tom jeziku i nisi puno pogriješio!

@smayoo Ali zato znaju pjevati!
11.02.2018 | 15:06
Istina! Mraq pjevaju, svaka im čast!
  • Mate22
  • Posjetitelj
11.02.2018 | 16:44
Svi pjevajuuu... jaAaa ne čujem
Nikome se ne radujem
Samo tebe očekujem
11.02.2018 | 19:53
Mate22 Mišo Kovač.

Mate22 kaže:
Svi pjevajuuu... jaAaa ne čujem
Nikome se ne radujem
Samo tebe očekujem
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, baka, BigMac, Ender, florijan, Riba, ZeljkoB, Anonimci (934)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO