iPod & iTunes nejasnoće
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPod & iTunes nejasnoće

• whynotZG
  • Posjetitelj
02.07.2008 | 10:57

Kako imam samo službeni lap top kupio sam externi hard kako bi na njemu držao sve osobne stvari, uključujući i muziku.
Radi se o sljedećem…reorganizirao sam foldere i dodavao nove pjesame na externom hardu. Te sve promjene sam radio u folderu iTunes Music koji je postavljen kao folder s kojim se iPod treba sinkronizirati kad ga priključimo na lap top (a da je pri tom priključen i externi hard). Međutim iako mi javlja da je sinkroniziranje obavljeno, nema pjesama ni izvođača koje sam dodao u folder iTunes Music na eksternom hardu. Čak sam obrisao cijelu playlistu u iTunesima i dodao cijeli taj folder s externog harda u library (s opcijom Add Folder to Library), međutim pri ponovnom sinkroniziranju iPod nije povukao promjene nego je ostao onaj isti sadržaj kao prije priključivanja i sinkroniziranja.
Šta da radim?

S obzirom da će nam uskoro i stavljati nove windowse na lap topove te ukloniti sve sadržaje koje nisu povezani s firmom kako dalje s iTunesima?

Unaprijed hvala!

Pozdrav
02.07.2008 | 12:53
Nisam siguran da san sve povata... znaci koristis folder na ext disku kao itunes library, i cijeloga ga syncas sa ipodom. kad dodas nove pjesme u taj folder ne budu ti na ipodu nakon syncanja?

koliko ja kuzim moras te pjesme dodati u library itunesa a ne u folder itunes music...i onda syncati cijeli library (playlistu koja tvori cijeli library) sa ipodom...
jeli ti u postavkama od itunesa odabran dobar folder koji ti predstavlja library (onaj na ext disku)?
budu li ti nove pjesme nakon dodavanja a komp vidljive u itunesima?
  • whynotZG
  • Posjetitelj
02.07.2008 | 14:44
Prije svaga da ti zahvalim na odgovoru.
Postupio sam kako si rekao, s tim da sam sada isključio opciju "manualy manage music and videos" što bi trebalo uključiti automatsko sinkroniziranja (ukoliko se ne varam).
Problem mi je i u tome kaj imam samo službeni lap top koji idući tjedan moram dati u IT odjel firme u kojoj radim gdje će formatirati disc i staviti novu verziju windowsa. Pretpostavljam da će mi onda zbrisat iTunes , kao i sve odtale fileove koji nisu poslovni.
Zanima me, kako će mi se onda iPod ponašati kad ga ponovno spojim na lap top, i kako da eventualno podesim da mmi postojeći iTunes skopiram na taj externi hard disc. Za sada na externom hardu imam samo kopiran iTunes software, ali prazan, onaj inicijalni koji sam prvi puta pokrenuo na lap topu.

Sve ovo s tim iTunesima je poprilično zajebano, a kao sam nov u tome, djeluje mi dosta zbunjujuće i bojim se da si ne sjebem svu mjuzu.
02.07.2008 | 15:33
Znaci tribas u postavkama pod itunes music folder location odabrati folder na ext disk za itunes library, ja ostavim ono "keep itunes music folder organized" i "copy files to itunes music folder..." upaljeno tako da uvijek znam gdje mi je sta i kad dodam novu muziku...
onda imas opciju "consolidate library", koja ce ti kopirati sve fileove koji su ti u librariu gdje god da se nalazili i kad god da si ih dodao u gore navedeni "tunes music folder location" što znači da ako je to na eksternom disku, sve ce zavrsiti na njemu
i onda mozes njima fino poslati lapić pa nek oni rade sa njim što god žele...
kad ti ga vrate, instaliras itunese, odes opet u postavke i postavis itunes folder na onaj na ext disku...
to bi sve tako trebalo raditi i imao bi mjuzu stalno na vanjskom...

bilo bi fino imati backup svega negdje prije igranja sa tonom muzike, ali gust je kad skontas da si napravio cirkus a nista nisi izgubio...

na novo instaliranim tunesima samo ponovo syncaj ipod sa odabranom playlistom...
mislim da staru neces moc izbrisat, jer je to njemu sad novi komp, pa probaj neki restore, ili slicno...uglavnom nisam nikad imao prilike to radit, ali pretpostavljam da je tako...nek me ispravi netko ko je imao prilike syncat win i ipod nakon reinstala...

pozdrav
  • whynotZG
  • Posjetitelj
02.07.2008 | 16:01
Hvala ti još jednom, jasnije mi je sada iako sam još uvijek u popriličnom košmaru oko svega toga...Koliko dugo uopće imaš iPod?
Za šta sve koristiš onaj TouchCopy software?

Od kuda si ti uopće? Negdje na moru? Ja baš bio u Vodicama 4 dana, a uskoro slijedi pravi godišnji od 5 tjedana.
  • whynotZG
  • Posjetitelj
02.07.2008 | 16:10
E da, još jedno pitanje.
Možeš li npr kreirati poseban folder s pjesmama koje želiš na neki CD pa si napraviti istoimenu playlistu pa da prilikom unosa tog foldera uneseš pjesme direktno u tu listu. Jer kad unesem cijeli folder odjednom, iTunes ih rasporedi po izvođačima, albumima i slično, al mi ne zadrži pjesme iz unesenog foldera na jednom mjestu kako je bilo prije unosa. Kasnije mi je nemoguće sastaviti takav folder, nego opet slijedi bjesomučno traženje tih pojedinih pjesama kroz library da sastavim željenu playlistu. Kako da to izbjegnem jer sam izgubio nekoliko sati kreirajući neke foldere koje sam htio kasnije snimiti na cd taman za ljeto, a kad sam importirao taj folder u iTunes sve se raštrkalo, a postojeći folder više nisam našao u postojećem stanju. Jer u principu po sadašnjem sistemu ispada da bi trebao imati jedan folder sa svim pjesmama složeni kako meni odgovara + iTunesMusic folder iz kojeg povlači library.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.
  • dpasaric: Hvala, idem urediti tekst za zadnjim info, pa ide objava večeras! :)
  • dpasaric: Evo, imamo 1.000!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, tino1, ZeljkoB, Anonimci (455)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO