Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme

24.01.2012 | 07:42
Bok svima,
Napravio sam novu aplikaciju za vrijeme u kojoj sam se potrudio da spojim stvari koje su mi se činile da nedostaju u aplikacijama za vrijeme, prije svega appleovsko sučelje, brz pristup željenim podacima, prognoza na jedan "tap" iz prikaza trenutnih uvjeta...

EDIT: Push obavijesti trenutno ne rade zbog problema sa appleovim certifikatom. Uskoro update.

itunes.apple.com/hr/app/vremenar-hrvatsk...564335?ls=1&mt=8

Pošto je aplikacija tek objavljena, poklonio bih 5 kodova za besplatan download toliko da čujem malo feedbacka od vas šta bi željeli da bude još bolje

LJXWMNM3PP3P
N3K3PXXPKEPE
EAJ7A9R496EN
AAKAMLPLFJFK
3EFRJ6YE9PX4

LP,
Duško

screenshot_01.png
24.01.2012 | 08:21
Kako se kodovi koriste? Uvijek sam kupio app, ali sad me zanima kako radi, jer DHMZ ima dobu (mislim 3-dnevnu) prognozu.

EDIT: Shvatio sam.
24.01.2012 | 08:23
Na mom iPhoneu, na engleskom:
ides u app store, onda u featured, prva opcija lijevo i pri dnu, iznad apple ID je Redeem
24.01.2012 | 08:34
Hvala, uspio preko iTunesa ma kompu.
24.01.2012 | 09:02
THX! iskoristio sam 2. kod u nizu....
24.01.2012 | 09:04
iskoristio prvi kod, a vidim i da su zadnja 2 iskorištena
24.01.2012 | 09:05
Evo aplikacija kupljena. Super, pohvale autorima.
24.01.2012 | 09:11
Prvi dojam 10-tka!

Međutim imam jedno pitanje: u postavkama stoji "temperatura na ikoni" ...ali nažalost ne pokazuje?
24.01.2012 | 09:35
Hvala za motivirajući feedback
Ispričavam se za probleme sa temperaturom na ikoni. Kad je aplikacija već otišla na approval su mi poslali iz applea "We have identified and resolved a recent issue with certificates for iOS and Mac code signing, Apple Push Notifications and Safari Extensions.".
Pogledaću da li je moguće riješiti problem bez da bi slao novu verziju na odobrenje. U najgorem slučaju, molio bih za 2 tjedna strpljenja. 1 tjedan da riješim taj problem, još malo uglancam aplikaciju i još jedan tjedan da apple prođe kroz reviziju i odobri update.

Pozdrav,
Duško
24.01.2012 | 10:00
App je odličan, napokon Aladin (je li se tako zovi server od DHMZ-a) daje prognozu koja je OK. Vidim kako nema Korčule, ali nije važno. Ovo s temperaturom na ikoni mi nije jasno, meni prikazuje nešto kroz nešto. Ono kad se pikne ikona dobije se detaljno što je genijalno. Hvala na kodu (4. sam iskoristio).
24.01.2012 | 10:16
Nisam pogledao aplikaciju, pa nju ne komentiram, ali prognoze na DHMZ su katastrofa, zapravo prognoze opcenito.
Da sam barem bio pametan ko klinac i odabrao zvanje prognosticara. Ako pogodis prognozu super, a ako ne nikom nista. To je posao

Sutra ce biti promjenjivo oblacno sa malo kise i sunca, a mozda padne koja pahulja snijega, a mozda i ne.
24.01.2012 | 10:17
Hvala za pozitivnu ocjenu truda
Dodao sam samo mjesta koja imaju ujedno i meteorološke postaje. Trenutno radim na tome da za trenutne uvjete uključim i alternativne izvore podataka, za prognozu bih se zadržao na DHMZ jer mi se čini da je najtočniji.
Temperatura na ikoni, nažalost trenutno ne radi zbog greške u appleovom certifikatu, ali to će biti temperatura za izabranu lokaciju na home screenu, dakle ne u aplikaciji, i to će se osvježavati i kad je aplikacija ugašena.
24.01.2012 | 12:12
Evo ja sam iskoristio zadnji kod iako inače nemam tu praksu i obično kupujem aplikacije domaćih autora.

Tvoj uradak mi se sviđa i lijepo je napravljen. Doduše ima tu prostora za nadogradnju i ispravke nekih sitnica, ali nećemo valjda sad odmah kritizirat. Zapravo još ću se malo igrati aplikacijom pa ću napisati komentar i dati ocjenu na iTunes storeu.

Thumbs up!
24.01.2012 | 12:17
Hvala!

Puno mi više znači komentar sa prijedlozima za poboljšanja od toga da li sam prodao jedan app više ili manje.
24.01.2012 | 12:31
Evo, kupio sam app i mogu reći da je sasvim OK.
Jedina stvar koju bih promijenio je ikona, previše asocira na nekakvu igricu a ne na vremensku prognozu. Sve drugo je super, svaka čast na trudu.
24.01.2012 | 12:36
Uzeo mi Renzo riječ iz usta što se ikone tiče! Previše je "dječja" i strši između ostalih ikona.

Ostalo je zasad OK. Aplikacija je kupljena i rado ću ostaviti svoje mišljenje nakon određenog vremena korištenja.

BTW nisam razumio hoće li nakon nadogradnje postojati mogućnost da se aplikacija "useli" u notifikacije umjesto defaultne yahoo weather?
24.01.2012 | 14:20
svidja mi se. estetski je blaga i ne napadna sto je super!
moram se sloziti da je ikona neadekvatna, i nece ti pomoci sa prodajom. nadji nesto sto ce biti na tragu UI-a same aplikacije.
sto se notifikacija tice, pretpostavljam da je ideja ta da se na ikoni prikaze broj u obliku notifikacije (kao primljeni mailovi recimo) ali da u ovom slucaju taj broj prikazuje temperaturu. nadam se da ces to srediti jer je fora.

jos jedna stvar koja bi bila simpaticna za integrirati bila bi notifikacija za kisu recimo. nesto po uzoru na aplikaciju umbrella (isto napravljena od domaceg developera, pa mi ujutro gurne obavijest "danas ce biti kisno, uzmite kisobran".
24.01.2012 | 14:28
aaaaaa zakasnio
će bit još kodova?
24.01.2012 | 14:29
Zakasnio na kod ali dobro izgleda i slazem se da treba promjeniti ikonu.
24.01.2012 | 14:34
Hvala svima na komentarima...

Glede ikone, vjerujem u to da korisnici znaju najbolje, tako da ću sa drugom polovicom tima, zaduženom za grafičke elemente re-evaluirati strategiju, možda napraviti nekakvu anketu na forumu sa nekoliko prijedloga
Ideja iza ikone je da to bude baš vaš meteorolog, jer je sve skupa nekako osobnije. Puno je app-ova za vrijeme koji uzimaju podatke sa nekih globalnih postaja i okrenuti su lokalnom korisniku koliko i prognoza vremena na CNN-u. Sad, ako smo pogriješili u realizaciji te ideje.. popravićemo.

Pozdrav svima i s veseljem očekujem još komentara,
Duško
24.01.2012 | 14:36
Sustav notifikacija je appleov tako da će biti manje više poput SMS-ova. Nažalost, tek nakon updatea sa novim, popravljenim certifikatom.
24.01.2012 | 16:04
Kupiio i ja aplikaciju i slažem se sa ekipom, s obzirom na detalje u GUIju na koje si pazio, na ove marketinške slike koje su vrhunske, čudim se da ti je onakva ikona promakla...

Keep up the good work.
24.01.2012 | 16:08
Aplikacija je općenito izvrsna, osim nekoliko (stvarno) detalja koje je ekipa već spomenula, mislim da je apsolutno najveći problem ikona.
Ona je potpuno neodgovarajuća.
24.01.2012 | 16:32
Nema druge, izgleda da će ikona da ide
Molim za samo malo strpljenja do updatea.

Hvala za pohvale za ostale komponente. Ukoliko neko bude imao prijedlog neko slobodno pošalje PP ili ovdje na forum.
24.01.2012 | 17:02
Kupljeno, za sad izgleda odlično, čekam updateB)
24.01.2012 | 17:27
Za autora, ima li nade da se i prognoza za BiH ovako uradi?
24.01.2012 | 17:28
Odgovor na gornjih par pitanja za kode...
Nazalost Apple ogranicava broj koji mogu da distribuiram tako da do daljnjeg nece biti
24.01.2012 | 17:34
Kupih je! Baš mi se sviđa. I ja čekam update
24.01.2012 | 17:35
Hvala svima
24.01.2012 | 17:37
svaka čast
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 32 minuta
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.90 Seconds

Provided by iJoomla SEO