18.01.2012 | 22:59
Jedino sta ti mogu garantovati je da se nemas potrebe plasiti da ce neko od starih korisnika tvoj rukopis pustiti na torent.Ako nisi primjetio ovo je vise nego ozbiljan forum a tako i njegovi korisnici.
Npr. stajpZg je dao dobar prijedlog:
"h0ky - ako se toliko bojiš izdati PDF verziju, barem je prodaj korisnicima Jabučnjaka na način da svakom korisniku njegovu verziju ukrasiš sa :"Autorizirano za Ivana Horvata" (ili kako se već korisnik zove) na svakoj 10 stranici. Prava imena na Jabučnjaku su javno dostupna i politika lažnog predstavljanja se ne trpi. Ako itko distribuira knjigu okolo, javno će se vidjeti tko je to prekršio prava copyrighta.
Još usput nekako sakrij to ime i prezime u popratni tekst na početku/kraju/posveti/koricama/bilo gdje u knjigu, za ono "govno" koje bi obrisalo svoje ime sa svake od prije navedenih stranica, tako da ga ti svejedno možeš naći. Za 3-4 mjeseca očekujem post na Jabučnjaku: "djfsskdfj je govno, prodao sam mu knjigu o iPhonu a on ju je dao na torrent"
Mislim da nigdje neces naci nekoga ko sve zna,ali ces sigurno naci ljude koji ti zele pomoci. Naravno puno zavisi i od tvog stava.Nista nisam lose napisao ni u proslom postu tj sve je samo dobra namjera.I nisam rekao da je bezveze tvoja knjiga vec stav i cijela prica oko ubjedzivanja da li je ovo ok ili ne.Na samom pcetku sam ti rekao da meni nije pretjereano interesantno i da sam vise za varijantu google ali svako ima mogucnost izbora.
Ako se slazes da zakljucamo temu,a ti izaberi korisnika i posalji knjigu,pa kada vidimo utiske onda mozemo raspravljati o tome.Na ovaj nacin nista necemo postici.