Priručnik: "Tajne koje krije iPhone" !
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Priručnik: "Tajne koje krije iPhone" !

05.01.2012 | 16:10
Evo nije da se hvalim, ali izdao sam knjigu neki dan: "Tajne koje krije iPhone". 130 str, color! Sve što postoji vezano za iPhone je u njoj, svi tutoriali i sva rješenja za bilo koji problem su u njoj. Ne treba vam više internet, pa zovi prijatelja koji to zna, pa mu nosi mobitel, pa forum, pa zblokaš mob jer nisi dobro radio...samo knjigica, pogledaš sadržaj šta ti treba, fino otvoriš stranicu, pročitaš, složiš si i amen. Naravno uz knjigu idu i dva DVD-a u kojima imate poredane sve iPhone uređaje, njihove firmware i za svaki firmware jailbreak i video kako se to radi. Downgrade, upgrade, ma sve...javite se na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Zadnje stranice sadrže pismeno i u slikama korak-po-korak kako se rastavlja i sastavlja iPhone 4 i mijenja ekran.

Uživajte!
Novi_font_01_JO___manja.jpg
Tema zaključana.
05.01.2012 | 16:19
Uloženo 6mj truda u ovo. Sada samo ubacujem sve vezano za save stari baseband i untethred Jalbreak za 5.0.1.
Tema zaključana.
05.01.2012 | 16:26
Nije loše, al zaboravio si staviti link za download.
Tema zaključana.
05.01.2012 | 16:28
Sad ce, samo da ubaci poglavlje za 5.0.1
Tema zaključana.
05.01.2012 | 16:45
Mislim da nebi išlo samo tako!
Tisak = 150,00kn - ali lega onda ti više netreba googlanje, legneš si fino u svoju foteljicu i čitaš...download nema jer će se to onda razmnožiti na milion komada...
Cijena je full niska...hoću ljudima pomoć, a ne da ovdje vise po cijele dane da bi nešto saznali. Ovo je brža solucija tko nema puno vremena i hitno treba informaciju.

Tema zaključana.
05.01.2012 | 17:52
Svaka cast za trud,lijepo je znati da neko na nasim prostorima zeli da nesto uradi.Ali sa druge strane koliko sam shvatio ti si samo poskidao informacije sa Google i ostampao,lijepo uvezao i predstavio kao neki revolucionarni projekat.Tako da mi bas i nije jesno zasto je lakse procitati u knjizi nesto sto vec postoji na google i moze se naci za par sec.
Tema zaključana.
05.01.2012 | 18:11
IMHO oni kojima je namijenjna knjiga će upute rađe potražiti na internetu a oni kojima je traženje po internetu prekomplicirano neće se ni usuditi raditi stvari opisane u knjizi.

Svaka čast na trudu

Pozdrav
Tema zaključana.
05.01.2012 | 18:52
Ja baš mislim da je obrnuto. Na internetu ima svega, od loših i dobrih informacija, pa je pitanje kome vjerovati i što učiniti. Ovako ovo izgleda ozbiljnije, sama knjiga je pisana na laički naćin, uvod o samom Apple je copy/paste sa wiki, sve ostalo je moj tekst. Ubiti 95% je moj tekst i moje fotke. Znaći nisam išao na jebeni copy/paste. Znao sam dosta toga, tako da mi za dosta stvari net nije ni trebao. Ono što nisam znao, što nisam znao ni da postoji to nisam kopirao, nego sam napisao na svoj naćin. Sve pisano je na naćin na koji ja to gledam. Tako da sve imati u jednom, od karakteristika svake generacije iPhone-a, popis svih iOS-a do sada, najkorisnije apps sa Installous i Cydia, unlock, SHSH Blog, Što je jailbreak i zašto ga imati, popis svih jailbreak alata i kako se s kojim jailbrejka, theme, tweaks sa linkovima direkt sa Cydie, upgrade, downgrade, kako sačuvati baseband, što učiniti kada se dogodi error kod Restore, što je Cydia, zašto se jailbreakom ne gubi garancija kao što će priča, svi najbolji sources for cydia, kako download-ati nešto i to prebaciti na komp s pola gasa pa sve do rastavljanja i sastavljanja iPhone-a. Naravno sve slike tekstualno popraćene. Tako da bih volim od Vas savjete, što dodati kako je doraditi.
HOĆU DA TO BUDE KNJIGA, KOJA ĆE SADRŽAVATI SVE ŠTO DANAS POSTOJI NA SCENI VEZANO ZA IPHONE.

Da li postoji mogućnost da knjigu doradimo mi ovdje. Išao bih i na to da je mukte. Svejedno mi je. Hoću samo da sadrži sva rješenja i da čovjek može da se u nju pouzda.

Eto toliko!
Tema zaključana.
05.01.2012 | 19:07
saint kaže:
Svaka cast za trud,lijepo je znati da neko na nasim prostorima zeli da nesto uradi.Ali sa druge strane koliko sam shvatio ti si samo poskidao informacije sa Google i ostampao,lijepo uvezao i predstavio kao neki revolucionarni projekat.Tako da mi bas i nije jesno zasto je lakse procitati u knjizi nesto sto vec postoji na google i moze se naci za par sec.

To ti je isto kao da kazes da nema trzista za kuharice i da onaj koji radi kuharicu nije napravio nista osim prikupljanja tudjih recepata...
Nije sve u jailbreakanju. Ja ga isto ne koristim niti 10% a 20€ je cijena mjesecne pretplate i nista u odnosu na cjelokupnu cijenu (a dobije i 2 DVDa).
Tema zaključana.
05.01.2012 | 19:20
Čega je 20€ pretplata, tko je rekao da ja dajem pretplatu, još bolje kod mene jednom kupiš i amen i naravno dobiješ dva DVD. Šta ima veze kuharica sa ovime, u kuharici ne postoje svi repecti za sve kolače koji postoje na netu? Ovdje je sve što postoji na netu na moj način. Ali nije tu samo net, pa sve sam radio sam, i davao svoje savjete, koje nigdje na netu ni nema. Rekao sam copy/paste zaboravite, to ova knjiga NIJE. Da sam išao na to onda ne bih ovako nastupio, nego bih ju napisao sebi za gušt i to je to.
Zašto bi netko išao na netu i tražio rješenje nekog problema ako za to postoji knjiga? Definitivno ćeš više živaca i vremena provesti na netu saznajući nešto, a pogotovo ako si početnik. Ova knjiga će se stalno dorađivati, ja ću je dorađivati DOK sam živ. Sadržavti će sve iPhon-e, pa nadam se i iPhone 40-50. Idem dokle ide Apple sa iPhone i dokle ide Jailbreake scena. Ako ništa drugo za svoj gušt.
Tema zaključana.
05.01.2012 | 19:26
slažem se, za ovakvu knjigu sigurno će postojati tržište. dobar potez, sakupiti sve to na jedno mjesto. bitno je, naravno, kako je to sve složeno...

ja ti ne mogu pomoći oko teme jer se u to ne kužim, ali ti mogu dati savjet u vezi onoga što znam - ako već nisi, obavezno daj knjigu na ozbiljnu lekturu i redakturu. ako je napisana ovako "laički" kao što pišeš postove onda si samo radiš kontrareklamu.
to si sve sam radio - dizajn, prijelom itd. - ili si angažirao nekog? mislim da bi i naslovnica mogla biti puno bolja...

edit:
Nenad te nije kritizirao već upravo suprotno. krivo si ga shvatio...
Tema zaključana.
05.01.2012 | 19:32
daj nam koji primjer ili koju stranicu da vidimo kako je to napisano?
Tema zaključana.
05.01.2012 | 19:34
Bila je na lekturi, margine, rubovi, slike, obrađena je. Dizajn korica je moj, ali moja teorija je sljedeća: Knjiga NIKADA neće moći biti legalna i izdana od neke izdavačke kuće pa time idem na to da napravim osnovne poteze da izgleda kao knjiga i da ljudi kad je vide prvi dojam bude VAU, ovo je nešto, ovo nema nigdje na svijetu. Nije pisano bezveze, naravno ovo je prvo izdanje, bit će još 1000 dorada, a svaka dorada će ju sve više ćini savršenom. Reala je ta da od nje nikada ne bude zarade jer ne može biti legalna, ali biti će tu među nama i eto htio sam samo da se to zna.
Živjeli mi, odem pod tuš!
Tema zaključana.
05.01.2012 | 19:35
NenadX kaže:
saint kaže:

To ti je isto kao da kazes da nema trzista za kuharice i da onaj koji radi kuharicu nije napravio nista osim prikupljanja tudjih recepata...
Nije sve u jailbreakanju. Ja ga isto ne koristim niti 10% a 20€ je cijena mjesecne pretplate i nista u odnosu na cjelokupnu cijenu (a dobije i 2 DVDa).

Tvoj post definitivno ne kontam,stvarno kakve ima veze kuharica i pretplata od 20 eura.

Sto se tice knjige,rekao sam da je to dobra ideja ali opet sve to postoji na netu.Otvori iclarified.com i snaci ces se za 5 minuta. Ali nemoj zaboraviti da kada imas 2 identicna iPhonea i na oba uradis istu stvara lako se moze desiti da na jednom sve funkcionise a na drugom ne.Da je sve tako jednostavno ja nebih imao posla odavno ali nije tako(dobro za mene naravno) jer jedno je procitati a drugo otvoriti iPad od 500 eura jer u knjizi imaju sike sta i kako. Samo da napomenem da i na ifix.com imas sve tutoriale pa se ljudi ne upustaju u neke stvari sami. Imas na nasim jezicima milion foruma npr o iphone-u pa ljudi i na ovom i na nekom drugom postavljaju ista pitanja jer se boje ili nisu sigurni.Pa nakon svog silnog ispitivanja opet naprave gresku i nesto zeznu.U svakom slucaju podrzavam ideju ali po mom misljenju nije nista specijalno ni revolucionarno.I da kako si i naveo to nije Legalno tako da .....
Tema zaključana.
05.01.2012 | 20:04
Ma kakva revolucija, slažem se s tobom, sve to ima na netu, ali još bolje, nije opipljivo i nema na papiru. Eto zato sam krenuo s time. Zato što to nema nigdje! Čak sam tražio bilo kakvu knjigu o iPhone i nisam je našao. Na našem jeziku je nema 100%, vani sigurno ima, našao sam jednu, bratić mi ju pokazao, ali ne sjećam se na kojem sajtu. Znaš ono kad se u nešto razumiješ i još kad to voliš, pa ništa ti nije teško! Reko idem nešto napravit za što još nitko nije čuo niti vidio: Knjiga o iPhone-u. Ha ha ha, koliko ljudi mi je reklo: daj šta ti je to neka nauka, kakve tajne, šta taj iPhone može. A onda kad ima dam u ruke knjigu i kažem: Ajde skoncentriši se i prelistaj svih 130 stranica i reci mi što misliš!
E da im vidite facu, zbunjeni, neki dosta doga ne znaju, a oni koji znaju uvijek nađu nešto što nisu znali. Naravno ni ja ne znam sve, ali obuhvatio sam sve što bi trebalo znati o iPhone. Ajde budem objavio sliku Sadržaja, koji sada dorađujem, ali biti će za koji dan skup sa predgovorom. Hvala na podršci, ako je ima!
Tema zaključana.
05.01.2012 | 21:40
Moje misljenje je da ljudi koji koriste iphone da se vecina njih zna koristiti internetom pa puno toga mogu saznati tim putem. Ovo sto si uradio je stvarno dobro ali mislim da je cijena malo velika bez obzira sto je unutra i vjerujem da je niza cijena da bi vjerovatno kupila nekolicina ljudi cisto iz znatizelje a ne samo iz koristi, stim da bi i sama prodaja bila veca. Ali to je samo moje misljenje.
Svejedno svaka ti cast na trudu!
Tema zaključana.
05.01.2012 | 21:54
svakako, svaka čast na ideji i trudu. Kad se nešto stvarno želi rezultira ovakvim ishodom
iako na par navedenih stranica na netu također ima sve objašnjeno više mislim da će se na knjigu odlučit populacija koja je tek kupila iPhone i ne snalazi se previše nego netko tko ga ima duže i lakše se snalazi na netu. Otvoriš knjigu, prelistaš par stranica i problem riješen (tako bi trebalo bit). Sve ima svoje prednosti i mane pa eto svakako velika podrška za ideju.
Tema zaključana.
05.01.2012 | 22:26
meni osobno knjiga netreba kao i informacije koje su u noj, ali da me konkretno zanima samo jedno poglavlje odmah ju kupim.... jednostavno sve sto iscitavam na ekranu nikada ne shvacam nimalo ozbiljno kao na papiru
Tema zaključana.
05.01.2012 | 22:51
Svaka cast na trudu za knjigu, ali ja bih ti preporucio da spustis cijenu drasticno. Naime, 90% ljudi koji rade jailbreak u hr rade to zbog installousa, a ti isti ljudi koji nece dati 5 kn za aplikaciju nece dati niti 150 kn za knjigu. Jos jedan problem ti je sto ljudi koji tek dobiju iphone UVIJEK imaju prijatelja koji ce im ga jailbreakati jer se njima neda s tim zaje.... , a opet ovi koji se imalo razumiju sve sto ih zanima mogu naci na internetu.
Jos nesto, rekao si u vise navrata da ces knjigu stalno doradjivati i dodavati sadrzaj, kako ce to koristiti ljudima koji ju kupe sada, osim ako sam ja propustio negdje informaciju da je to nekakvo online, a ne tiskano izdanje.
U svakom slucaju zelim ti daljnji uspjeh sa knjigom.
Tema zaključana.
05.01.2012 | 23:35
markobb kaže:
Svaka cast na trudu za knjigu, ali ja bih ti preporucio da spustis cijenu drasticno. Naime, 90% ljudi koji rade jailbreak u hr rade to zbog installousa, a ti isti ljudi koji nece dati 5 kn za aplikaciju nece dati niti 150 kn za knjigu. Jos jedan problem ti je sto ljudi koji tek dobiju iphone UVIJEK imaju prijatelja koji ce im ga jailbreakati jer se njima neda s tim zaje.... , a opet ovi koji se imalo razumiju sve sto ih zanima mogu naci na internetu.
Jos nesto, rekao si u vise navrata da ces knjigu stalno doradjivati i dodavati sadrzaj, kako ce to koristiti ljudima koji ju kupe sada, osim ako sam ja propustio negdje informaciju da je to nekakvo online, a ne tiskano izdanje.
U svakom slucaju zelim ti daljnji uspjeh sa knjigom.

u potpunosti se slazem sa kolegom "markobb"...
ja ti zelim isto puno uspjeha sa prodajom te knjige i sa ostalim tvojim poslovima koje obavljas ....
sve naj,naj...
Tema zaključana.
05.01.2012 | 23:52
Nije mi namjera da te demoralisem ili da na to gledam negativno,opet ponavljam podrzavam ideju i cestitke na trudu ali za 20 sec sam nasao nesto slicno na netu

www.amazon.com/iPhone-Book-Important-Use...239073615&sr=8-1

Stoji i on a knjiga je knjiga i ni jedan monitor nece zamjeniti papir.Kada knjiga izadje evo ja cu je prvi kupiti.Rezervisi mi jedan primjerak
Tema zaključana.
06.01.2012 | 03:46
Ideja da se sve, tj. skoro sve informacije o iPhoneu i jailbreaku stave na jedno mjesto i napravi cjelina, hvale je vrijedna, naročito ako je to još napisano na domaćem jeziku.

No, radi se o vrlo dinamičnoj temi, koja se stalno nadopunjuje i mijenja, razvija, tako da mi se odluka o štampanju na papir čini neekonomična i neekološka. Vjerujem da bi puno bolje bilo da se objavi u elektroničkom obliku (PDF ili ePub) i kupcima omogući da ju nadograde povremeno s novim informacijama.

Shvaćam one koji još uvijek vole osjetiti knjigu u ruci i sve je to ok, ali ja osobno preferiram elektronska izdanja jer mi je praktičnije u torbi imati iPad sa 10-tak naslova koje čitam, nego isto toliko teškog papira.

Isto tako vjerujem da šume stabala stradavaju i kod proizvodnje elektroničkih naprava, ali sigurno manje nego u štampanju stotina milijuna tona papirnatih izdanja novina, časopisa i knjiga koje nakon što ih pročitamo završe u smeću ili na polici sakupljaju prašinu.
Tema zaključana.
06.01.2012 | 11:30
Eto me! Sad se probudio pa da vidiš što se komentirali. Pa da istina, svi koji imaju iPhone znaju se koristiti internetom pa će i sami tražiti što im treba, a ne davati novce za knjigu. Ali s druge strane, malo ljudi i zna da ovakva knjiga uopće postoji da bi razmišljali o kupnji. trebalo bi napraviti analizu na 1000 ljudi koji koriste iPhone šta bi odgovorili. Pazi, cijena je 150kn, meni je tisak 100 jebenih kuna, ako hoću da bude dobar. Ja ju dam bilo kome ovdje evo za 100kn koliko me dođe tisak. Ja sam na nuli, ali da sam bar nekome pomogao, bar sitnicu i da mi to javi ja ću biti najsretniji.

markobb
- Jos jedan problem ti je sto ljudi koji tek dobiju iphone UVIJEK imaju prijatelja koji ce im ga jailbreakati jer se njima neda s tim zaje.... , a opet ovi koji se imalo razumiju sve sto ih zanima mogu naci na internetu. - istina živa! Ja pucam i na jedne i na druge, jer mislim da uvijek ima onih koji su znatiželjni i koje zanima, što piše u toj knjizi.
- Jos nesto, rekao si u vise navrata da ces knjigu stalno doradjivati i dodavati sadrzaj, kako ce to koristiti ljudima koji ju kupe sada, osim ako sam ja propustio negdje informaciju da je to nekakvo online, a ne tiskano izdanje. - SVATKO TKO JE KUPI SADA, imati će u njoj trenutno najnovije informacije, tako da nemože ništa propustiti. E sad problem je u tome što će proći vrijeme, izaći novi iOsS-i, a time i novi alati i oni neće više biti u knjizi. Eh, zato je ovo prvo izdanje, drugo izdanje će sada sadržavati sve za 501, a onaj tko je kupio prvo izdanje dajem npr. doradu prvog izdanja sa tim novim podacima i to naplatim simboličnu cijenu, npr. 20-30kn i time su opet svi informirani.

saint
Našao si knjigu? Koja je legalna? The iPhone Book is from Scott Kelby - lik je odličan inače i imam njegove knjige vezano za fotografiju. Ali koliko sam vidio sadržaj to nije ni malo slično mojoj. To je općenito o iPhone, a moja ulazi u detalje i ilegalne radnje koje on nije smio sigurno objaviti jer nebi knjiga prošla. Ali onda, nije svijetu pokazao što ubiti iPhone sve može. I naravno, opet to je na English, na HR nema ništa, a i ako bude to če biti samo osnove i do koljena mojem.

Sank
- No, radi se o vrlo dinamičnoj temi, koja se stalno nadopunjuje i mijenja, razvija, tako da mi se odluka o štampanju na papir čini neekonomična i neekološka. Vjerujem da bi puno bolje bilo da se objavi u elektroničkom obliku (PDF ili ePub) i kupcima omogući da ju nadograde povremeno s novim informacijama.
Objasnio sam kako bi se informacije dodavale i mislim da bi to bilo efikasno! Ali nisam razmišljao o elektronskoj verziji, kako ju zaštiti od nekopiranja? Jeste, cijena bi bila full niska, nekih 60kn. Definitivno zanimljivo i pristupačnije, bez slanja poštom, odmah Download i možeš čitati. Ali kako se zaštititi?
Eto malo sam se raspisao...
Tema zaključana.
06.01.2012 | 12:19
Možeš napraviti da se knjiga skine tek kada se uplati određeni iznos. Dakle, on-line kupnja. Imaš npr. sličnu foru na www.zakon.hr gdje pojedine zakone možeš skinuti tek kada pošalješ sms na neki broj koji košta 3.66kn i onda kad dobiješ povratni kod upišeš ga na stranicu i otvara se download dokumenta.
Tema zaključana.
06.01.2012 | 15:42
mislim da ti je ovaj koncept s tiskanim izdanjem kompliciran i neisplativ. prema ovome što govoriš pretpostavljam da namjeravaš raditi po sistemu: netko naruči knjigu, ti ju daš otisnuti i pošalješ mu je. jedino te tako tisak može koštati 100 kn/kom, a i u tom slučaju mi se ta cijena čini prevelikom. cijena tiska ovakve knjige na bazi samo 100 kom te u digitalnom tisku dođe 40-50 kn, a što je veća naklada to je manja cijena/kom.

no ono što je problematičnije kod ovog koncepta je taj sistem nadogradnje sadržaja. ako namjeravaš za svaki novi update OS-a raditi proširenje izdanja to znači da ćeš samo po jednoj verziji OS-a imati i do 10 izdanja. (!!) kako si to zamislio riješiti? ne misliš valjda da će netko kupovati 10 knjiga samo za jednu verziju OS-a, ako želi imati pokrivene sve updateove...
radit ovakvu knjigu koju stalno treba proširivati u tiskanom izdanju mislim da je potpuni promašaj.

neusporedivo jednostavnije i praktičnije je napraviti pdf verziju i prodavati po sistemu: ja ti platim i ti mi ju mejlaš (ili nešto slično). što se zaštite tiče, ako misliš na to da netko kupi pa ju dalje besplatno dijeli okolo (bilo preko torenta ili prženjem na cd), od toga se ne možeš zaštititi ni s tiskanim izdanjem. opet netko može skenirati knjigu i dijeliti ju okolo. dakle, po tom pitanju zaštita ne postoji.
zato bih ti preporučio ipak digitalni oblik distribucije - neusporedivo je praktičniji i jeftiniji pa možeš toliko spustiti cijenu da se ni ne isplati zajeb... s piratiziranjem, a s niskom cijenom dobijaš mogućnost znatnog povećanja prodaje i zarada ti je apsolutna jer nemaš troškova izrade.
Tema zaključana.
06.01.2012 | 17:17
Finn
- netko naruči knjigu, ti ju daš otisnuti i pošalješ mu je. jedino te tako tisak može koštati 100 kn/kom
DA 100kn/kom mi je trošak

- a i u tom slučaju mi se ta cijena čini prevelikom. cijena tiska ovakve knjige na bazi samo 100 kom te u digitalnom tisku dođe 40-50 kn, a što je veća naklada to je manja cijena/kom
TO ZA MENE NEVRIJEDI! Zato što ako je dam 100kom da se štampa, a prodam jednu-dvije mjesečno, knjige će zastarjeti jer se stalno nešto novo pojavljuje. Netko ako treba knjigu ja samo tu jednu dajem u štampu i sutra mi je gotova i zato me košta 100kn/kom. Ne mogu ići na kvantitetu!

- ako namjeravaš za svaki novi update OS-a raditi proširenje izdanja to znači da ćeš samo po jednoj verziji OS-a imati i do 10 izdanja.
NISAM TO TAKO ZAMISLIO! Ja sad napravim kako sašuvati baseband i prebaciti se na 501 i kako rješiti jailbreak za 501. I sad npr. prekosutra izađe 502, ali ne i JB za 502, ja ne mjenjam ništa u knjizi sve dok ne izađe novi iOS i Jailbreak. Ili ako izađe 502, 503, 504 i tek onda JB za 502, onda radim doradu da je izašao JB za 502, a 503 i 504 samo napomenem da su novi i to je to. Netko tko uzme knjigu treba je kupiti jednom, a onda ja šaljem za 20-30 kuna dodatak knjizi ako je izašao novi iOS sa pripadajućim jailbreak alatom, video, slike i opis...

-neusporedivo jednostavnije i praktičnije je napraviti pdf verziju i prodavati po sistemu: ja ti platim i ti mi ju mejlaš
- i cijeli taj zadnji odlokam si me odlično savjetovao i mislim da će to tako da i bude. Tako imam čistu zaradu, bar nekakvu, nema tiska ni predugog čekanja. Pdf stavim i šaljem. Hvala ti mačak...
Evo sada sam curi sačuvao stari basebans 05.15.04, stavio 501, sad JB, pa source, pa teme, pa barrel 2, kiilBackground, ProYoutube...i čuda...(bar toga ima ko pljeve)
Tema zaključana.
06.01.2012 | 18:26
Zašto mi je Karma -6, što to znaći i zašto sam u minusu?
Tema zaključana.
06.01.2012 | 18:38
evo ja ti mogu odgovoriti.
osobno ti dosad nisam spuštao karmu, ali sam ovu temu pratio iz pozadine.
nekako mi se čini da prenapadno braniš svoje ideje i stavove. nadalje pravdaš se nekakvim cijenama tiska itd. pravi trgovac ne radi to, čuva adute kod sebe!
nadalje, ideja štampanja knjige, što si i ti sam priznao prihvaćajući finnov prijedlog, je totalno promašena.
to sve se čitateljima ovog topica očito nije svidjelo za što su te nagradili nižom karmom.
razumijem da si uložio puno truda i rada u svoju knjigu, ali moraš se uozbiljiti i krenuti u bolju realizaciju. prvo napravi jednu poštenu webstranicu za svoju knjigu, i realiziraj ove neke prijedloge...
i promijeni način pisanja...
možda ti se karma onda i poveća.
Tema zaključana.
08.01.2012 | 07:35
Da se nadovezem na temu, iz moje perpesktive...

Koristim iPhone od 3G modela, pa na dalje. I ne mislim ga mijenjati. Jailbrejkani su svi naravno...

Nemam nekih piratskih applikacija (mozda 2-3), koliko mi je bitno da vrtim svoje vlastite apps, koje rade samo meni specificne stvari vezane za posao. A Apple ne bi to dao na App Store...

I meni je tvoja knjiga zanimljiva. Ne zato sto to ne znam sam napraviti (ili pronaci na Google), vec zato sto mi vojni firewall blokira veliku vecinu stranica koje se bave tom tematikom.

I onda bi meni ta knjiga super dosla kao neki podsjetnik, da pratim sta je novoga na toj sceni i sl. Ali ti bi mi je trebao poslati u Afghanistan, zar ne? Za 100 i nesto kuna?? I onda mi slati neke updejte za 20-30kn?? Opet u pustinju A ja ogranicen kilazom prtljage, a updejti dolaze i dolaze...

To sto ti pokusavas je starmodno i zastarjelo...

Ja zelim Mac Air sa jaaaaaaaaaako puno PDF knjiga, a ne da nosam klasicne knjige (+ update knjiga, ovo mi stvarno smijesno zvuci) u torbi.

Nas ovdje ima par stotina aktivnih clanova, vecina ima iPhone. Daj neku normalnu cijenu i ljudi ce to kupiti. Cak i oni koji ga nemaju, da te podrze.

Nismo mi neki klosarski forum, gdje ce ljudi gledati u par desetaka kuna. Garantiram ti, da kada eliminiras troskove tiskanja, da ces u konacici vise naplatiti svoj trud.

P.S. Jesi li osmislio neki nacin kako bi mehanicki pricvrstio te book updates za originalno izdanje?? Jer ako izgubis update, malo ti knjiga vrijedi, tj. brzo je vrijeme pregazi
Tema zaključana.
08.01.2012 | 10:09
Pa sta radis u Afganistanu brate mili? )
Nakon svega procitanog ovdje moram reci da se slazem sa dijelom ekipe koja zagovara Pdf format cisto iz razloga transporta,update-a,a i knjiga nazalost ispada iz mode, ne u svim segmentima ali ispada a i zbog zauzimanja mjesta u dzepu torbi itd a na kraju krajeva svi imamo ponesto od apple-a tako da citanje postaje puno lakse i ugodnije iz iPhone ili iPad. Moram reci da je to pohvalno ali bez ljutnje Igore to bi mogao napraviti i dobar dio tima Jabucnjak, svejedno svaka cast sto si se dosjetio toga ali svi tezimo tehnoloskom napretku a u knjizi nema dugme "Update" pa da ti stisnes i da se 20 str isprinta. Poslusaj savjete ekipe i predi u pdf i na taj nacin mozes prosperirati, ovako nazalost mislim da ne. Pozdrav od Clerica
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (351)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi