iPhone 5 ili Xperia Arc?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5 ili Xperia Arc?

01.10.2011 | 15:46
Molim vas da mi pomognete . Da cekam iphone 5 ili da kupim xperiu arc. hvala na odgovroima.
01.10.2011 | 16:29
S duznim postovanjem, pitanje ti je prilicno glupo!

I to iz dva razloga:

1. Niko jos nije ni vidio iPhone 5 pa ne znamo ni sta nam novo donosi, da bi ga mogli sa necim usporedjivati.

2. Ovo je forum ljubitelja Apple proizvoda i tesko da ce ti neko predloziti nesto drugo umjesto iPhone. I to ne zato sto je to najbolji mob koji postoji na svijetu, vec onako vodjeni emocijama )

Dobro nam dosao na forum!!

P.S. Konkurencija je tek nedavno stigla (u nekim segmentima doduse i prestigla) iPhone 4 koji je predstavljen prilicno davno. A za iPhone 5 ce opet kaskati barem godinu dana, pa ti sam odluci
01.10.2011 | 16:46
Recimo to ovako: netko tko postavlja ovakvo pitanje, zapravo i ne može biti sretan i zadovoljan vlasnik iPhonea, pa je bolje da odmah kupi to nešto drugo. To je kao da netko pita "da li da kupim Alfa Romeo ili Volkswagen", ono WTF? Naravno, stoji i ovo što je drlovric rekao, ovdje sigurno neće dobiti objektivan odgovor, a i da se vraški potrudimo biti objektivni, nemamo za to informacija - kao i nitko drugi van Applea.
01.10.2011 | 16:49
OK. Mozda sam postavio malo glupo pitanje ali. Jel na iphone mogu staviti koju god pjesmu hocu?
I je li se na app storeu mora sve kupiti ili je nesto besplatno. Sto je bolje app store ili anroid market. Hvala na odgovorima.
01.10.2011 | 16:52
Možeš svaku pjesmu koju imaš u svojim iTunesima. Nije bitno kako je tamo došla. App Store je zatvoreniji, rigoroznih mjerila i s većim izborom aplikacija. Android je takav da na njega možeš instalirati štogod ti padne na pamet, ali ti nitko ne garantira da će sve biti ok.
01.10.2011 | 16:55
OK. Hvala. To znaci da ja mogu staviti svoje neke pjesme na cd i prebaciti ih u itunse a onda na iphone bez problema.
01.10.2011 | 16:56
Bilo koja muzika ide gore, filmovi isto. Dosta je programa (igrica) besplatnih, a ono kaj košta, košta od 5-25kn.
Skuplje su one Java igre koje operateri prodaju. Ton zvona isto se da bez problema postaviti. Moraš znati kako BT ima ograničenja (teže se razmjenjuju sadržaji između telefona). Ostalo je vrhunski. App store ima provjerene aplikacije, dok čujem kako Android market ima dosta istih appova upitne stabilnosti i legalnost. Na Android marketu valjda nema provjere što se postavlja, nego je bitna količina i zarada. Apple, mislim, ipak kontrolira što se stavlja (cilj je isti, zarada).
I još nekaj, iPhone radi točno onakp kako je rečeno, ni bolje ni lošije, dok ostali imaju gotovo sve karakteristike na papiru bolje od iPhonea, ali u praksi ne rade toliko dobro.
01.10.2011 | 17:02
Aha. Jel znas kada ce doci iphone 5. I jel istina sto mi prijatelj kaze da iphone je zatvoren i da nemogu poslati sliku prek blututa. I da ga se zbog toga ne isplati kupiti.
01.10.2011 | 18:32
Pa, ako ti je slanje slika bluetoothom najvažnije stvar na telefonu a ostalo ti je sporedno, onda vjerojatno ne.
Uostalom, pročitaj:
www.jabucnjak.hr/clanci/iphone/iphone-4-...ja-se-nastavlja.html
01.10.2011 | 20:35
iPhone je 100% okrenut internetu. Znaći, šalješ s e-mailom. E sad, ako ti je to skupo (imati tarigu s uključenim prijenosom podataka) tada izbjegavaj iPhone. Generalno, meni je dosta mutavo imati iPhone i prepaid karticu u njemu. Doduše toje ovaj naš mentalitet. Vjerujem kako bi se i dummy iPhone kod nas prodavao kao lud jer nije bitno što je u njemu, već je samo za pokazivanje lokalnoj birtiji. LOL
02.10.2011 | 00:07
Je zabac, moš mislit kak me koke gledaju kad u birtiji izvadim bijeli iPhone
02.10.2011 | 07:08
Cujem kak u Pisarovini pali u birtiji. LOL
02.10.2011 | 12:08
Svakako iPhone, zbog jednostavnosti upotrebe prije svega. Android je ''prekompliciran'', ima dosta nepotrebnih gluposti. iOS je jednostavno užitak za korištenje i to cijelu priču stavlja u drukčiji kontekst.

Sa iTunesa prebacuješ svu glazbu i filmove u telefon i to na smiješno jednostavan način.

Jedini problem (za koji ne znam da li postoji rješenje) je da filmove moraš konvertirati u format koji iPhone prepoznaje, konkretno ne čita automatski DivX te ne podržava rad s titlovima - e sad nisam siguran, da li postoji kakav codec ili player koji to iPhoneu omogućava.

iPhone je iPhone. Jedan i jedini i tu nema greške!
02.10.2011 | 12:37
Ne treba konvertirati video da bi se gledao na iPhone ili iPad. AVPlayer tj. AVPlayerHD ili slične aplikacije omogućuju gledanje raznoraznih video formata bez koverzije, a i podržavaju subtitlove. Tko ipak hoće video dodati u iTunes i tako prebacivati na iPhone, onda preporučam AirVideo koji može slati video bilo kojeg formata preko WiFi na iPhone ili može poslužiti za konverziju.

Pogledaj ovdje: www.jabucnjak.hr/forum/iphone/30577-najk...nije-aplikacije.html

i ovdje: www.jabucnjak.hr/forum/ipad/60257-imam-n...e-app-koristiti.html
02.10.2011 | 12:53
Mislim da je ovo mjesto gdje ce se tesko dobiti objektivno misljenje ipak smo svi mi apple frikovi Na samom pocetku moram reci da je i meni iPhone No1 mobilni aparat ali sa druge strane android platforma je vise nego odlicna.Po mom misljenju u poredjenju sa WM ili Symbian je vise nego jednostavna. Meni se posebno svidja HTC interfejs koji je posebno pristupacan i jednostavan.Sam OS je svaki dan sve bolji i stabilni,market je odlican i puno bolji sto se tice free aplikacija u odnosu na Store.Sjetite se koji su problemi bili sa iPhone 2g i iOS 1.1 kada su iPhone upredjivali sa kamenom a i danas update-i samog os-a izlaze skoro svakodnevno. Realno iPhone je zatvoren sistem i zna biti strasno iritirajuci pogotovo ako nemate sim free ili mogucnost kupovine app pa morate koristiti JB i nelegalne app sto kod androida nije slucaj.. U svakom slucaj moja preporuka je sacekati 5(4S) i vidjeti sta novo donosi jer je samsung sa novim galaxsy definitivno dao veliki zadatak apple-u
02.10.2011 | 13:18
Sank, hvala. Idem baš probati!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 46 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa