Imam novi iPad i što sad? Koje App koristiti?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Imam novi iPad i što sad? Koje App koristiti?


  • Sank
  • Moderator
  • 219
30.12.2010 | 13:32
Kupili ste ili dobili novi iPad i naravno nakon prvog oduševljena pitate se, a što sad? iPad je zapravo toliko dobar koliko su dobre aplikacije instalirane na njemu. Novi iPad ima tek nekoliko rundimentarnih aplikacija koje dođu instalirane sa iOS i sigurno nisu dovoljne za potpuni doživljaj iPada.

Pa evo što vam preporuča Engadget: Just got an iPad?

Dragi korisnici iPada pomognimo jedni drugima u izboru najboljih aplikacija. Pozivam vas ovom prilikom da ukoliko imate neku od aplikacija na iPadu koju smatrate vrlo korisnom i često se njome koristite da napišete par riječi o njoj ili ostavite link na stranicu gdje je opisana.
  • Sank
  • Moderator
  • 219
30.12.2010 | 13:36
Evo prvog primjera zanimljive aplikacije:

Air_Video_Icon.png


Air Video
Uživajte u svojoj kolekciji filmova, serija i video isječaka bez potrebe za spajanjem iPada na računalo i sinhronizacije. Gledajte svoju video kolekciju preko WiFi konekcije video streamingom. Podržava veliki broj video formata kao što su mp4, m4v, mov, avi, wmv, asf, mpg, mpeg, mkv, 3gp, dmf, divx, flv.

Ima mogućnost konverzije formata u letu prilikom gledanja (iziskuje instalaciju server na jače računalo) ili je moguće dodati video isječke na batch listu koju će server kovertirati u pozadini u format koji podržava iPad pa se naknadno ti isječci mogu i syncanjem prebaciti na iPad za gledanje kad server i WiFi nisu dostupni. Također ako se radi o m4v formatu koji iPad podržava onda za gledanje preko WiFija ne treba jako računalo jer takav video nije potrebno konvertirtati u letu.

Podržava i vanjski prikaz perk VGA adaptera.

Pogledajte web stranice proizvođača: Inmethod.com/Air-Video

Pogledajte stranice na iTunesima Besplatna verzija: iTunes/Air Video Free
Pogledajte stranice na iTunesima 2,99$ verzija: iTunes/Air Video

Aplikacija je univerzalna za iPad, iPhone i iPod Touch sa iOS 3.0 ili višim, i to u dvije varijante Besplatna i za 2,99$. Besplatna verzija ima ograničenje broja prikazanih videa u jednom direktoriju (mapi). Server za Win i Mac su besplatni i mogu se skinuti sa web stranica proizvođača.
  • Sank
  • Moderator
  • 219
30.12.2010 | 14:32
Dropbox_Icon.png


Dropbox
Treba vam neki jednostavan način kako sinhronizirati radne dokumente između vašeg računala na poslu, onog kod kuće i sada iPada u pokretu. Slanje poštom nije najsretnije rješenje jer se lako može dogoditi da se već nakon kratkog vremena izgubimo između silnih kopija jednog te istog dokumenta. Rješenje je Dropbox. Instalirajte besplatne verzije Dropbox-a na svoja računala Mac i Win i na svoj iPad izradite svoj korisnički račun i besplatno ćete dobiti 2Gb na Dropbox serveru. Ako vam to nije dovoljno onda se možete pretplatiti i na veći prostor. Cjenik možete pogledati na proižvođačevim web stranicama. iPad nema datotečni sustav kao računala ili laptopi, pa je baratanje datotekama drukčije i ponekad je teško shvatljivo. Zahvaljujući Dropbox-u to može postati vrlo jednostavno, a zahvaljujući i drugim aplikacijama koje ga u sve većem broju podržavaju, pa tako na toj listi su: iCab browser sa download listom, DocumentsToGo Premium za Word i Excel dokumente, GoodReader za PDF, ZipThat, PrintCentral, iPDFBooks i neke druge.

Pogledajte web stranice proizvođača: Dropbox.com

Pogledajte stranice na iTunesima: iTunes/Dropbox

Dropbox aplikacije je univerzalna za iPhone, iPad i iPod Touch sa iOS 3.1 ili višim i besplatna je za sve platforme. Prilikom aktivacije i izrade korisničkog računa dobija se 2Gb besplatnog prostora tzv. Basic. Postoje još dvije mogućnosti Pro 50 50Gb za 9,99$ mjesečno i Pro 100 100Gb za 19,99$ mjesečno.
  • Sank
  • Moderator
  • 219
30.12.2010 | 15:00
1Password_Icon.png


1Password
Ovo je doba informacija i interneta. Surfanje internetom često zahtijeva prijave i izradu korisničkih računa. Nakon nekog vremena njihov se broj toliko poveća da je sve teže pamtiti sve te silne lozinke i korisnička imena. 1Password je odlično riješenje za to. Pored spremanja na sigurno svih internet prijava i korisničkih računa još omogućuje spremanje kontakata, bilješki, serijskih brojeva kupljenih programa i aplikacija te financijskih i osobnih podataka uključujući brojeve i pinove kreditnih kartica i bankovnih računa. Sve to spremljeno na sigurno, kriptirano i zaštićeno od nepoželjnih pogleda. Dobra stvar je i što se podaci mogu sinhronizirati između 1Passworda na Mac računali i iPada i iPhonea. Više detalja potražite na stranicama proizvođača.

Pogledajte web stranice proizvođača: AgileWebSolutions/1Password

Pogledajte stranice na iTunesima za univerzalnu verziju: iTunes/1Password Pro
Pogledajte stranice na iTunesima za iPad verziju: iTunes/1Password for iPad
Pogledajte stranice na iTunesima za iPhone verziju: iTunes/1Password for iPhone

1Password Aplikacija dostupna je kao univerzalna za iPad i iPhone po cijeni od 14,99$ ili kao aplikacija samo za iPad ili samo za iPhone po cijeni od 9,99$. Za iPad minimalni zahtijev je iOS 3.2, a za iPhone iOS 3.1. 1Password postoji i za MAC OS X platformu po cijeni 39,95$ i za Windows po cijeni 29,95$. Cijene su podložne promjeni pa svakako provjerite na stranicama proizvođača.
30.12.2010 | 15:17
iDesign - vektorsko crtanje. Nevjerojatno moćno, vrlo upotrebljivo, a jednostavno. Podržava eksportiranje u velik broj formata (jpg, pdf, png, svg). http://www.touchaware.com/apps/idesign/ - 4,99$

iThoughtsHD - odlična mindmapping aplikacija. Kao i iDesign podržava eksportiranje u velik broj formata. Moguć je VGA out (izlaz na projektor putem VGA output kabela) http://www.ipadmindmap.com/iPadMindmap/Welcome.html - 9,99$

OmniFocus - ultimativna GTD (Getting Things Done) aplikacija. http://www.omnigroup.com/products/omnifocus-ipad/ - 39,99$
  • Sank
  • Moderator
  • 219
30.12.2010 | 16:23
DocsToGo_Icon.png


Documents To Go®
Documents To Go je sve-u-jednom aplikacija za izradu, izmjenu i pregled Microsoft Word, Excel i Powerpoint dokumenata uključujući verzije Officea 2007, 2008 i 2010. te za pregled iWork i PDF dokumenata (Premium verzija). Obrada dokumenata u word i excel formatu ima puno opcija formatiranja teksta, te više od 100 raznih formula. Jedino što za sada nedostaje jest dodavanje fotografija u tekst te izrada grafikona. Ipak, fotografije i grafikoni dodani u desktop veziji mogu se prikazati. Premium verzija ima mogućnost spajanja sa Dropbox-om što joj daje veliku prednost ispred obične verzije. Postoji i MAC i Windows DocumentsToGo desktop aplikacija kojom se mogu sinhronizirati dokumenti preko WiFi-ja. Detaljnije informacije potražite na stranicama proizvođača.

Pogledajte web stranice proizvođača: Dataviz.com/DocumentsToGo for iPad/iPhone

Pogledajte stranice na iTunes za običnu verziju: iTunes/DocumentsToGo
Pogledajte stranice na iTunes za premium vreziju: iTunes/DocumentsToGo Premium

DocumentsToGo dostupna je u dvije verzije običnoj čija je cijena 9,99$ te Premium po cijeni od 16,99$. Obje verzije su univerzalne za iPad i iPhone sa minimalno iOS 3.2. Premium verzija DocumentsToGo za razliku od obične verzije može se spajati sa Google Docs, Dropbox, Box.NET, iDisk & Sugarsync-om. Također omogućuje izradu i obradu Powerpoint prezentaciju, dok obična može samo pregledavati, te još neki sitniji detalji.
  • Sank
  • Moderator
  • 219
30.12.2010 | 16:39
Lihto je napisao:
Sank je napisao:
Air Video
Uživajte u svojoj kolekciji filmova, ...


Sank ako imaš vremena probaj plex app puno je bolja nego air video..Jedino je Plex mac only aplikacija..

Dodat ću ga na listu jer se čini kao dobra alternativa, ali doduše za sada samo za Mac korisnike. Oprosti što sam izbrisao tvoj post, ali samo da se ne ponavlja moj post i slika. Hvala na odgovoru.
  • Sank
  • Moderator
  • 219
30.12.2010 | 16:41
NenadX je napisao:
Nice quote

Ne zamjeri za brisanje posta, ali vjerujem da razumiješ i nećeš zamjeriti.

Gospodo jabučari, molio bih vas da ovdje ostavljate samo konstuktivne postove o aplikacijama koje vi koristite i smatrate da ih je vrijedno predložiti i drugima i bez nepotrebnih komentara i još gore quotanja. Hvala na suradnji i razumijevanju.
  • Sank
  • Moderator
  • 219
30.12.2010 | 17:19
StreamToMe_Icon.png


StreamToMe
Ukoliko vam nije dovoljno gledanje videa preko WiFi i željeli bi isto tako biti u mogućnosti slušati muziku i pregledavati slike sa svog računala, a bez da sve to morate syncati preko iTunesa, onda je StreamToMe. Air Video u tom slučaju ostaje samo jedna prednost, a to je mogućnost rekodiranja nekompatibilnih video formata u iPad kompatibilni m4v koji se može prebaciti na iPad i dodati u iTunes biblioteku. Dakle, StreamToMe omogućuje pregled vaše mutimedije (glazba, fotografije i video) preko Wifi i to na Mac-u iz iTines biblioteke, iPhoto biblioteke, te još iz dodanih mapa. Server aplikacija postoji za Mac i Windows platformu. Podržava veliki broj slikovnih, video i audio formata. Više detalja možete vidjeti na stranicama proizvođača.

Pogledajte web stranice proizvođača: ProjectsWithLove/StreamToMe

Pogledajte stranice na iTunes: iTunes/StreamToMe

StreamToMe aplikacije je univerzalna za iPad, iPhone i iPod Touch sa minimalno iOS 3.0 i cijena mu je 2,99$ Sa stranica proizvođača potrebno je skinuti i besplatni server ServeToMe za Mac ili Windows platformu.
  • Sank
  • Moderator
  • 219
30.12.2010 | 17:47
IMDb_Icon.png


IMDb Movies & TV
Za filmoljupce najveća kolekcija filmova na internetu izdala je i svoju aplikaciju IMDb Movies & TV. Na brz i jednostavan način pronađite podatke o filmovima i serijama, o glumcima, pogledajte trailere, razmjenite informacije o veašem omiljenom filmu sa svojim poznanicima.

Pogledajte web stranice izdavača: IMDb/iPad & iPhone app

Pogledajte stranice na iTunes : iTunes/IMDb Movies & TV

IMDb Movies & TV aplikacije jest univerzalna za iPhone, iPad & iPod Touch sa minimalno iOS 3.0 i besplatna je.
  • Sank
  • Moderator
  • 219
30.12.2010 | 18:25
iTV_Shows_HD_Icon.png


Ako ste ljubitelj TV serija onda je ovo aplikacija za vas. Omogućuje praćenje većeg broja serija i vrijeme emitiranja epizoda. Podatke o serijama skida sa dva web mjesta http://thetvdb.com/ i http://tvrage.com/. Nešto slično se može naći i na http://www.tv.com/. Ipak, za one koji skidaju epizode sa interneta pomoću ove aplikacije mogu znati kada će koja epizoda biti na raspolaganju. Više detalja na stranicama proizvođača.

Pogledajte stranice proizvođača: iTVshows

Pogledajte stranice na iTunes za iPad verziju: iTunes/iTV Shows HD
Pogledajte stranice na iTunes za iPhone verziju: iTunes/iTV Shows

iTV Shows aplikacija dolazi u četiri verzije. Verzija za iPad iTV Shows HD koja košta 0,99$ i iTV Shows HD Lite koja je besplatna i u kojoj se ne mogu maknuti reklame, može prikazati najviše 6 (iPhone 5) serija te se ne može dodati korekcija vremenske zone. Za iPhone ima verzija iTV Show koja košta 0,99$ ili iTV Show Lite koja je besplatna i ima ista ograničenja kao i Lite verzija za iPad.
  • Sank
  • Moderator
  • 219
31.12.2010 | 01:28
Friendly_for_facebook_Icon.png


Friendly Facebook for iPad
Ako se volite družiti na Facebooku, a želite to raditi jednostavno onda je ovo aplikacija za vas. Omogućuje vam pregled albuma fotografija u punoj veličini iPad ekrana, možete čavrljati sa svojim prijateljima, uploadati slike sa iPada, pisati i pregledavati poruke, prijatelje i zidove, ma skoro sve osim igrati igrice

Povežite se sa Friendly Facebook: Friendly Facebook on facebook

Pogledajte stranice na iTunes za iPad verziju 0,99$: iTunes/Friendly Facebook
Pogledajte stranice na iTunes za iPad verziju besplatnu: iTunes/Friendly Facebook FREE

Friendly Facebook je samo iPad aplikacija sa minimalno iOS 3.2, a dolazi u besplatnoj verziji koja je zagađena reklamama i verziji bez reklama koja košta 0,99$ Ja sam odmah uzeo ovu za 0,99$ pa nisam probao onu besplatnu te osim reklama ne znam da li postoji još koja razlika.
  • Sank
  • Moderator
  • 219
31.12.2010 | 01:59
Twitterrific_Icon.png


Twitterrific for Twitter
Evo još jedne terifične aplikacije za mrežno socijaliziranje, ovog puta za Twitter ili Cvrkutanje. Omogućuje praćenje više korisničkih računa, čitanje i pisanje, spremanje linkova u Instapaper, filtriranje i pretraživanje pa čak i prevođenje cvrkutanja. Vrlo jednostavan app za praćenje crvkutanja, provjerite koga pratite i tko prati vas.

Pogledajte web stranice proizvođača: The IconFactory/Twitterrific

Pogledajte stranice na iTunes: iTunes/Twitterrific for Twitter

Twitterrific for Twitter je univerzalna aplikacija za iPad, iPhone i iPod Touch sa minimalno iOS 3.0 i dolazi kao besplatna. Besplatna omogućuje praćenje samo jednog korisničkog računa i ima reklame, a unutar aplikacije može se platiti 4,99$ za upgrade u Premium verziju bez reklama i sa mogućnošću praćenja više korisničkih računa.
31.12.2010 | 10:38
Flipboard

Flipboard.png


Flipboard je brz, prekrasan način za browsanje kroz novosti, slike i updateove koje vaši prijatelji ostavljaju na Facebooku, Twitteru, Googleovom Readeru i Flickru. Pogledajte te sadržaje na nov način, u obliku časopisa sa kioska koje je prejednostavno za čitati i listati.

Pogledajte web stranice proizvođača: Flipboard

Pogledajte stranice na iTunesu: iTunes/Flipboard

Flipboard je iPad aplikacija sa minimalno iOS 3.2 i besplatna je.
31.12.2010 | 12:14
Instapaper / Instapaper Free

Instapaper.png


Instapaper je iPhone/iPad aplikacija (a može se koristiti i sa desktop računalom) i služi spremanju web stranica za kasnije čitanje, osobito optimizrane za čitanje na iPhone/iPod Touch/iPad ekranu.

Aplikacija je savršena za sve one dugačke članke, blog postove i ostale zanimljive materijale na koje naletimo tijekom dana, a nemamo ih vremena taj trenutak pročitati. Snimimo ih sa Instapaperom, zatim čitamo kasnije dok putujemo, za vrijeme nekog dosadnog sastanka ili dok čekamo u redu.

Slanje u Instapaper je podržano iz svakog browsera, iz 135 ostalih iPhone i iPad aplikacija. Možemo čak slati dugačke emailove u Instapaper.

Pogledajte web stranice proizvođača: Instapaper

Pogledajte stranice na iTunesu: iTunes/Instapaper

Instapaper je iPhone/iPad aplikacija koja zahtijeva najmanje iOS 3.1 instaliran.
Aplikacija košta 4,99$, no postoji i FREE verzija koja ima reklame.
31.12.2010 | 12:19
Uno HD

UNO____HD.png


Uno je igra s kartama za koju zna svatko. Mogu je igrati i manja djeca, bez rizika da će karte biti pojedene ili izgubljene.

Pogledajte web stranice proizvođača: Gameloft/Uno HD

Pogledajte stranice na iTunesu: iTunes/Uno HD

Uno HD je iPad igra koja zahtijeva najmanje iOS 3.2 instaliran.
Igra košta 4,99$.
31.12.2010 | 12:25
Catan HD

Catan_HD.png


Onaj tko je čuo za poznatu igru na ploči od Klaus Teubera “The Settlers of Catan“ znati će o čemu se radi. Igrivost je odlična, zarazna, što mogu, padam na takve.

Pogledajte web stranice proizvođača: USM iPhone/Catan HD

Pogledajte stranice na iTunesu: iTunes/Catan HD

Catan HD je iPad igra koja zahtijeva najmanje iOS 3.2 instaliran.
Igra košta 4,99$.
31.12.2010 | 12:37
Yahtzee HD

YAHTZEE_HD.png


Tko ne zna sa poznatu igru s kockicama, poznatiju kao Jamb. Yahtzee HD je iPad verzija igre koju sam od prvih dana na svom iPhoneu imao i igrao. Kad završite single player misije, ostanu sati i sati zabavae sa voljenom osobom, prijateljima ili djetetom. Mogu igrati do 4 igrača.

Pogledajte web stranice proizvođača: Electronic Arts/Yahtzee HD

Pogledajte stranice na iTunesu: iTunes/Yahtzee HD

Yahtzee HD je iPad igra koja zahtijeva najmanje iOS 3.2 instaliran.
Igra košta 2,99$.
31.12.2010 | 12:46
Carcassonne

Carcassonne.png


Carcassonne je još jedna od boljih i poznatijih igara na ploči, koju u ovoj verziji možete igrati sami, protiv prijatelja, obitelji ili nekog stranca na internetu.

Igra se zasniva na izgradnji srednjevjekovnog krajobraza, pločicu po pločicu, polaganju prava na ključne oznake. Igra je osvojila prestižnu "Spiel des Jahres" nagradu u 2001. godini, i omogućava igraču da razvije hrpu različitih stilova i strategija. Ako volite dobre igre na ploči, voljet ćete i Carcassonne!

Pogledajte web stranice proizvođača: Carcassonne

Pogledajte stranice na iTunesu: iTunes/Carcassonne

Carcassonne je univerzalna igra za iPhone / iPod iTouch / iPad koja zahtijeva najmanje iOS 3.1 instaliran.

Igra košta 9,99$.
17.05.2011 | 01:42
iRhino 3D
Cijena: 2,99eur

http://a1.phobos.apple.com/us/r1000/020/Purple/28/ee/b6/mzi.cvyltiti.100x100-75.jpg

Evo, neznam koliko vas ovdje radi u podrucju arhitekture/dizajna, ali za one koji rade zasigurno ce ih zanimati ova aplikacija. U ovih par dana sam ju stigao isprobati i moram reci da sam prilicno zadovoljan. Ispunila je sva ocekivanja i obavlja sve funkcije normalno i bez problema. Znaci svrha ove aplikacije je prikaz 3d modela napravljenih u Rhinocerosu ili u nekom drugom programu za 3D modeliranje ali spremljeno u formatu 3DM. Aplikacija prikazuje sve layere kao da su ukljuceni i na zalost ne nudi opciju iskljucivanja/ukljucivanja layera ali vjerujem da ce to doci s jednim od updatea.

Prebacivanje modela funkcionira vrlo jednostavno direktno preko itunesa, ali nudi i opciju uploadanja na internet te download modela na ipad. Takodjer je ugradjena i opcija koja iz vaseg 3d modela radi 3d model kojeg mozete gledati s 3d naocalama.
Uglavnom, odlicna aplikacija ako ste korisnik rhinocerosa i zelite svoje 3d modele prezentirati bilo na fakultetu, klijentima, poslodavcima itd.
Evo, potrudit cu se kada mi stigne novi ipad isprobati i ostale aplikacije iz podrucja arhitekture i dizajna npr. autodeskove aplikacije za pregled dwg fileova. Ako netko jos ima iskustva s srodnim aplikacijama bio bih zahvalan na bilo kakvim preporukama

http://itunes.apple.com/us/app/irhino-3d/id373666504?mt=8
02.09.2011 | 02:32
Imam novi iPad.Uvedite me malo kao novog korisnima i po ptice mi oko korištenja ipada!koje aplikacije savjetujete?
  • Sank
  • Moderator
  • 219
02.09.2011 | 13:19
andro007 kaže:
Imam novi iPad.Uvedite me malo kao novog korisnima i po ptice mi oko korištenja ipada!koje aplikacije savjetujete?

Da si si dao malo truda i prije postavljanja pitanja pročitao postove u ovoj temi i sam biš našao odgovor. Sad se vrati na prvi post ove teme
  • Sank
  • Moderator
  • 219
02.09.2011 | 13:45
AVPlayer_HD_Icon.png


AVPlayer HD

Imate veliku biblioteku DivX i MKV video isječaka pa čak i sa subtitlovima i ne da vam ih se konvertirati, ali ipak bi ste htjeli biti u mogućnosti uzeti ih sa sobom na iPadu i gledati dok niste kod kuće u blizini svoje računalne mreže. Ako je tako onda je ovo prava aplikacija za vas.

Podržava cijeli niz video formata XVID,AVI,WMV,RMVB,ASF,H264,MKV..., a isto tako i subtitlove u formatu SMI, SRT, TXT i SubStationAlpha.

Video isječci mogu se jednostavno prebaciti na iPad sistemom drag&drop preko USB kabela ili putem WiFi mreže. Omogućuje sortiranje video isječaka i dodavanje direktorija, te micanje i brisanje.

Za više informacija pogledajte stranice proizvođača: eplayworks.com/

Ili stranice na iTunesu: itunes.apple.com/us/app/avplayerhd/id407976815?mt=8

AVPlayer HD je verzija samo za iPad sa instaliranim iOS 4.2 ili višim a košta 2,99$
Postoji i verzija za iPhone AVPlayer i posebno košta 2,99$
10.04.2012 | 17:41
Imam novi iPad i zapinjem. Imam na mrežnom disku A/V sadržaj i hoću ga gledati na iPadu, a ne bi ga htio kopirati na iPad.
iPad ne mislim JB-ati, nemam ATV. Imam AP Extreme i na njemu disk i WDTV i na njemu disk. Mac vidi oba diska.
Air Video koliko vidim (ili ne vidim) ne podržava takav način, već Mac treba boiti upaljen. Hvala.
10.04.2012 | 17:56
sketchbook_mobile_55x55.png

Ja bi tu stavio SketchBook MobileX.
  • Sank
  • Moderator
  • 219
10.04.2012 | 18:19
@zabac, Ja za gledanje videa sa NAS diska koji podržava DLNA koristim slijedeće

Media:Connect

koji podržava:

● Mobile Digital Media Player (M-DMP) - plays DRM-free iPod/iPhone compatible music, videos, and photos from DMS and M-DMS devices on the home network. Compatible with digital media servers such as Windows® 7, TVersity, Twonky Media, and any DLNA certified™ NAS device. Airplay support for Airplay-compatible music and video.

i još

flex:player

koji podržava:

Supported video quality:
Up to HD quality (1280 x 720 pixels) for QuickTime media files (mp4, mov, m4v)
Up to DV quality (720 x 576 pixels) for other media files (avi, divx, xvid, vob, …)

Supported file formats:
AVI, DivX, Xvid, VOB, MP4, MOV (plus many more)

flex:player uskoči ako format videa ne odgovara fromatu iPada.

S obzirom da AP Extreme sa priključenim diskom nema tu mogućnost jedina opcija ti je Air Video sa uključenim serverom na Macu ili pak AVPlayer HD u kojeg iskopiraš video preko iTunesa drag & dropom, pa onda gledaš gdje hoćeš i kad hoćeš.
10.04.2012 | 19:06
Hvala na odgovoru. Nadan se kako oba podržavaju i podnaslove. Isprobati ću.
10.04.2012 | 20:02
Ne ide pa ne ide.
Pod Server/Client Manager mi se pojavi WDTVLIVE - currently in use
Content Manager ima 4 foldera, ali su prazni.
Očito sam tupav.

EDIT:
Uzeo sam onu besplatnu varijantu, jedino ako nije u tome problem. Ne želim platiti nešto što mi ne koristi.
10.04.2012 | 21:29
BOXEE (free)

koristim za streaming filmova sa kompa na ipad. Ne znam dali podrzava titlove jer ih nikada ne koristim.

Posto ti imas mrezni disk samo moras u boxee media manageru na kompu mu dodati disk kako folder gdje su filmovi...
10.04.2012 | 21:46
Ali ja ne želim komp imati upaljen. Ideja je direktno s mrežnog diska na iPad. Možda i kupim Media:Connect.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 31 minuta
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO