Koja navigacija za iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koja navigacija za iPhone

02.07.2014 | 07:23
Ne vozakam se baš po Njemackoj ali nedavno iskustvo iz Austrije i Slovacke govori da su wifi konekcije dobrim dijelom besplatne( restorani, hoteli, moteli, shopping centri), a kod nas recimo ako nisu naglašene da su free, kad uljudno pitaš učine ti ga dostupnim bar je tako u ZG-u.
Na nekim mjestima brzine nisu rekordne ali su free, a to što mora skinut 100mb ili nekoliko giga za pokrenut ili pregledat nešto onda je to problem za sebe.
02.07.2014 | 07:59
JOHN kaže:
smayoo kaže:
Ja sam osobno napisao kritiku na Mireo i daleko od toga da ih smatram odličnima, ali potpuno je neutemeljeno da ih sad tako pljujete i nazivate poluproizvodom radi toga što niste pročitali upozorenje i postupili po njemu.

Poluproizvod nije toliko grublja riječ kad se uzmu u obzir tvoje kritike( de ih prođi još jednom),

Evo, prošao sam ih još jednom. Napisao samo ovo:

Što se samog softvera tiče, on radi u redu. Koristio sam ga na iPhoneu 5 na putu do Lyona i natrag zaozbiljno (bilo je problema, ali ne previše, zadovoljan, sve u svemu) te na putu do Pelješca onako, za probu i testiranje. Sve OK. Ocjena 4, recimo.

I iza toga i dalje stojim. Sam softver definitivno nije korektno nazvati poluproizvodom. On je OK. Ono na što sam ja stavio ozbiljnu kritiku su manjkave Teleatlasove karte za istok Europe i njihova politika da skrivaju tu činjenicu.

Moram reći da su od onda napravili dva updatea karata, tako da je sada situacija ipak bitno bolja, nego tada kad sam to pisao. I dalje to nisu detaljne karte, ali je puno, puno bolje nego što je bilo.

E, sad, ako ti imaš neka očekivanja i želje od navigacijskog softvera, a koje ovaj softver ne ispunjava, imaš one skuplje pa kupi njih. Nazvati ovaj poluproizvodom samo zato što ti se ne sviđa - nije baš neki objektivan sud, zar ne? Tako bi mogao reći i da je, ne znam, Peugeot poluproizvod jer nema sve điđe koje ima BMW. Ali nema ni cijenu BMW-a.
02.07.2014 | 09:10
smayoo kaže:
JOHN kaže:
smayoo kaže:
Ja sam osobno napisao kritiku na Mireo i daleko od toga da ih smatram odličnima, ali potpuno je neutemeljeno da ih sad tako pljujete i nazivate poluproizvodom radi toga što niste pročitali upozorenje i postupili po njemu.

Poluproizvod nije toliko grublja riječ kad se uzmu u obzir tvoje kritike( de ih prođi još jednom),

Evo, prošao sam ih još jednom. Napisao samo ovo:

Što se samog softvera tiče, on radi u redu. Koristio sam ga na iPhoneu 5 na putu do Lyona i natrag zaozbiljno (bilo je problema, ali ne previše, zadovoljan, sve u svemu) te na putu do Pelješca onako, za probu i testiranje. Sve OK. Ocjena 4, recimo.

I iza toga i dalje stojim. Sam softver definitivno nije korektno nazvati poluproizvodom. On je OK. Ono na što sam ja stavio ozbiljnu kritiku su manjkave Teleatlasove karte za istok Europe i njihova politika da skrivaju tu činjenicu.

Moram reći da su od onda napravili dva updatea karata, tako da je sada situacija ipak bitno bolja, nego tada kad sam to pisao. I dalje to nisu detaljne karte, ali je puno, puno bolje nego što je bilo.

E, sad, ako ti imaš neka očekivanja i želje od navigacijskog softvera, a koje ovaj softver ne ispunjava, imaš one skuplje pa kupi njih. Nazvati ovaj poluproizvodom samo zato što ti se ne sviđa - nije baš neki objektivan sud, zar ne? Tako bi mogao reći i da je, ne znam, Peugeot poluproizvod jer nema sve điđe koje ima BMW. Ali nema ni cijenu BMW-a.

Pa zaključak sam dao prema svom vrlo kratkom i skromnom iskustvu na tuđem uređaju, iskustvu drugih korisnika pa na koncu i tvojih iskustva(www.jabucnjak.hr/clanci/softver/dont-panic-just-skip.html). Šta drugo zaključit nego da je poluproizvod. A što se tiće auta, mislim da je razlika između 508 i serije 3 je maltene ista ili je čak pežo skuplji, sad čemo kazat da nije ista klasa, naravno da nije, ali kad ju usporedimo sa serijom 5 cijena sigurno nije u 50% razlike.
A kad smo kod vozila, pežo, renault i citrač nebi ni poklonio nekome jer znam kakve bi mu muke stvorio pogotovo krenuvši od elektronike. Ja naginjem na japance, ipak brojke govore za sebe.
02.07.2014 | 14:33
JOHN kaže:
Pa zaključak sam dao prema svom vrlo kratkom i skromnom iskustvu na tuđem uređaju, iskustvu drugih korisnika pa na koncu i tvojih iskustva(www.jabucnjak.hr/clanci/softver/dont-panic-just-skip.html).

Pa kako si jbt na temelju mog članka zaključio da je softver poluproizvod kad sam ja u tom članku napisao da je sam softver OK, ocjena 4???
02.07.2014 | 14:52
Pa nemoj sad psovat, citiram te "Vrijedi da netko ipak nekako skrene potencijalnim kupcima pažnju na to. Dakle, ako ste odlučli kupiti navigacijski softver s kompletnom kartom Europe s ciljem da uštedite po principu "kupi veliki paket jer je jeftinije od puno malih" – ne kupujte hrvatsko. Kupite neki drugi jer kod Mirea ćete dobiti mačka u vreći", a ocjena koju si dao i koju iskreno nisam ni gledao me čudi obzirom na stečeni dojam, osim ako nije u području 1 do 10.
02.07.2014 | 18:46
Možeš li shvatiti da je softver i način kako on radi - jedno (i da je to dobro) - a manjkave karte koje su Teleatlasove - nešto drugo? Moja je kritika usmjerena na to da prodaju karte koje su manjkave i ne ističu to unaprijed, ali nazvati radi toga softver poluproizvodom - nije ok.
02.07.2014 | 19:37
smayoo kaže:
Možeš li shvatiti da je softver i način kako on radi - jedno (i da je to dobro) - a manjkave karte koje su Teleatlasove - nešto drugo? Moja je kritika usmjerena na to da prodaju karte koje su manjkave i ne ističu to unaprijed, ali nazvati radi toga softver poluproizvodom - nije ok.

To što su karte manjkave a lažljivci i prevaranti to nigdje nisu naveli je jedno, a softver (Garminv) koji koristi iste ili slične te katre ja čisto nešto drugo. Ne vjerujem da ima neki veliki izbor karata.
I kako bi Marko na kraju dodao svoju poznatu Ceterum censeo Karthaginam esse delendam, ja velim Ceterum censeo Garminiam esse delendam. Nemam pojma latinski, ali me veseli.
02.07.2014 | 20:12
smayoo kaže:

Nemogu i ne želim shvaćati ili se suosjećati s problemom koji se mene nebi trebao ticati. Tko, što i kako oni implementiraju karte mene kao krajnjeg korisnika se ne tiće, ima da radi, a parcijalni problemi me se ne tiću. Znači jedan dio valja a drugi ne valja=poluproizvod.
Neznam kako da ti argumentiram više ili si jednostavno zajunio pa ne želiš popustit.
02.07.2014 | 20:34
Pa neće biti. Ti si zajunio. Jer ne shvaćaš da je Teleatlas jedan od 2 dobavljača digitalnih karata koji nudi karte za cijeli svijet, a ne samo za neku (svoju) zemlju - svi koji rade navigacijski softver, kupuju karte ili od Garmina, ili od Teleatlasa. Dakle, možeš kupiti i neku puno skuplju navigaciju, ako ona koristi Teleatlasove karte, isto si kupio, po tvome - poluproizvod. Eto. O tome se radi.
02.07.2014 | 21:04
. Aj ti onda ganjaj po svom i koji dan uživaj u super aplikaciji ali usranim kartama.
02.07.2014 | 21:51
Pa upravo ti to pokušavam objasniti. Možeš kupiti i skuplju navigaciju sa softverom koji je više fancy, a da opet ima iste usrane Teleatlasove karte.
09.07.2014 | 06:54
evo Navigon Europe na akciji za $65
09.07.2014 | 14:38
Ma to je preskupo.
09.07.2014 | 15:04
JB telefona i onda je gratis! Ili JB koristi samo za izgled ekrana jer netko baš hoće ikone pod 30 stupnjeva nagnute na rub ekrana.
09.07.2014 | 15:44
Meni su tweaks primarni razlog JB telefona. Nema to veze sa izgledom nego sa funcionalnoscu.

I svi ti mega awesome features koje Apple prezentira na slamku, redovio vec dugo postoje na JB sceni
09.07.2014 | 16:07
Ne razumijem kao sto ne razumijem vjesanje CD-a na retrovizor radi zastite od radara!
10.07.2014 | 02:45
Postoje tweakovi koji ti daju odredjene mogucnosti u iOS koje Apple nije predvidio/dopustio/omogucio.

Npr. da ti odredis koji ce ti gumbi biti dostupni kada napravis Swipe Up (Control Centar). Ja recimo tu imam 3G, koji gasim i palim po potrebi, da ne moram kopati po izborniku, a izbacio sam Do not disturb.

Imam tweak koji mi daje SMS delivery report.

Imam tweak koji ispravno prikazuje brojeve u imeniku u nepodrzanim zemljama (kada primam poziv ili SMS od broja snimljenog u imeniku,da mi prikaze covjekovo ime). Dopzidilo mi da kad god me neko zove sa Bliskog Istoka ili ne vidim ime prilikom poziva ili kada posalje poruku (u bilo kojem formatu da snimim covjekovo ime).

Imam tweak da ne mozes pokrenuti neki app, dok ne uradis autorizaciju otiskom prsta. Imam i Torrent client na iOS. BiteSMS.

Takve stvari...

Mozda nekome nebitno, ali meni puno vrijedi.

Ranije sam recimo imao tweak da maknem glupo ogranicenje o broju ikona u jednom folderu. Pa je kasnije Apple to dodao u iOS

Okacit cu i CD na iPhone ako treba, samo neka se ljudi imaju cemu cuditi
11.07.2014 | 07:58
smayoo kaže:
Aplikacija se mora nakon instalacije i nakon svakog updatea pokrenuti i mora se downloadati update karata iz aplikacije. I to upozorenje piše uvijek.

Evo me je jučer ugodno iznenadio moj Sygic. Napravio sam update aplikacije i kad sam je pokrenuo, sve radi. Karte su tu i sve radi kako treba. Izbacilo mi je poruku da ažuriram karte kroz postavke kad budem imao dostupan wifi ili tako nešto. Dotad koristi stare karte.

Napokon su riješili i taj problem. Bilo je i vrijeme, pogotovo što je automatski update aplikacija uključen po defaultu pa se ljudima dogodi da im se navigacija ažurira, a da nemaju pojma.
23.10.2017 | 07:12
Ako nekoga zanima, SYGIC ima popust do 75% do 26.10.2017.

Kompletna navigacija za world lifetime sad košta 27 EUR (za europu 20 EUR)

Napominjem da je ta cijena za ANDROID. Ne znam kolko je za iOS, pa da netko provjeri...
  • Daddo
  • Posjetitelj
23.10.2017 | 08:52
Zdravac kaže:
Ako nekoga zanima, SYGIC ima popust do 75% do 26.10.2017.

Kompletna navigacija za world lifetime sad košta 27 EUR (za europu 20 EUR)

Napominjem da je ta cijena za ANDROID. Ne znam kolko je za iOS, pa da netko provjeri...

iOS:
Sygic

World lifetime - 149,99 hrk
Europe lifetime - 129,99 hrk

World lifetime + traffic - 199,99 hrk
Europe lifetime + traffic - 139,99 hrk

Real View Navigation (Augumented reality) 79,99 hrk
Head up display 59,99 hrk
Cockpit - 24,99 hrk
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...
  • drlovric: Ja nekako vjerujem da ovo nije bilo jos uvijek ni planirano, vec su to sfusali na brzinu da izadje prije vremena. Cisto da malo zamaskiraju AI blazamu. Da se pise o necemu drugome. NIkakvu konkretnu vrijednost korisnici nisu dobili ovom promjenom.
  • CoffeePod: @drlovric Malo je reć da su se za*ebali. Prezentacija na WWDC je izgledalja lijepo, ali to su bili cherry pickani trenutci, i sve je bilo uvećano. Liquid Glass ne funkcionira dobro na našim malim ekranima.
  • CoffeePod: @hal9000 Probao ga na M2 Airu od djevojke, jer se njoj svidio dizajn sučelja. Ukratko, laptop je vidno usporio sa animacijama, performanse su zagušene. Stvarno je istina da treba pričekati tek idući release kada se ovako velike promjene naprave. Što se mene tiče, svi xOS26 su i dalje Beta.
  • hal9000: @Yonkis: :D :D :D
  • drlovric: .1 bete vec doziraju transparentnost. Skontali su da su na puno mjesta pretjerali, pa se to sada mijenja sa frosty staklom :)
  • Yonkis: hal9000: pretvorio sam se u uho
  • hal9000: Novi dizajn novog MacOS-a je TRAGEDIJA!
  • CoffeePod: Samo se sjetim njegove izjave "We don't ship junk!"
  • CoffeePod: Mene iskreno zanima reakcija Jobs na Tahoe26 i novi iOS26. Znam da je samo volio "lickable" user interface ali ovo izgleda toliko cartoony i bloated da se izgubio premium look.
  • hal9000: Ako ne revolucionaran (a siguran sam da bi ih bilo), što god da je, bilo bi bez kompromisa i jednostavno radilo bez je*emti.
  • VanjusOS: sve nas zanima što bi bilo da je još poživio... da li bismo imali još koji revolucionarni proizvod? ja sam uvjeren da bismo imali i više od jednog..
  • hal9000: @VanjusOS: Ah, kad se sjetim Jobs-a i kako je dobro vodio Apple, dođe mi da sada zaplačem. Kako u zezanciji znam reći: "Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno!"
  • VanjusOS: jučer bila godišnjica Jobsove smrti - zar nitko nije se sjetio toga?
  • dpasaric: Vidim da vam treba više ljubavi, pa nešto s puno pozitive... :)
  • dpasaric: Novi članak na naslovnici! :)
  • drlovric: Ako imamo nekog vlasnika pausalnog obrta, molim da mi se javi. Hvala.
  • Bertone: Sad sam zbunjen, toliko da sam išao googlati da li se što promijenilo oko pojma "tašt", ali kako nije, ne razumijem pitanje ili zašto si došao do takvog zaključka :/
  • drpongrac23: @Bertone- Zašto si pun taštine?!?!
  • Tito: Baš gleado prošli tjedan u Kinoteci
  • Yonkis: [link] ako niste gledali u kinu (Art Kinu) onda morate pogledati na HRT2, večeras, rekao bih da je must-see za sve koji su iz Rijeke

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO