Koja navigacija za iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koja navigacija za iPhone


20.06.2014 | 10:17
Pozdrav svima trebam pomoć oko navigacije za iPhone,

naime roditelji moraju ići na poslovni put u Njemačku.

Sada malo gledam po App Storeu ali nemam pojima što da mu kupim. Trebam karte za hrvatsku, sloveniju,austriju i njemačku (trenutno). Gledam ovaj Mireo Don't Panic ali mi je negdje u sjećanju ostalo da sam na ovom ili nekom drugom forumu vidio loše kritike zbog karata koje su nepotpune ili sl. pa me to malo brine. Navigacija za cijelu Europu košta oko 40E.

Imate li preporuke za neke druge jeftinije ili bolje aplikacije?
Ne mogu ih poslati na put sa googleovom online navigacijom iako je Vipnet velikodušno dao u roamingu 15 Mb

(post izmijenio moderator)
20.06.2014 | 11:25
Po meni najbolje Navigon, je malo skuplji ali radi odlično!
20.06.2014 | 12:24
Zar se telefon ne grije?
Meni doduse nitko nije odgovorio konkretno da li se iPhone grijei da li ako je upaljena navigacija punjac moze goniti telefon i puniti bateriju.
20.06.2014 | 12:35
Ja sam vjeran Navigonu, i ogromna prednost je sto mogu skinuti samo zemlje koje mi trebaju, ili pobrisati koje mi vise ne trebaju

Cujem da je iGO napredovao puno. Procitaj per recenzija, pa donesi neki sud. Ipak je to dosta subjektivno...

@Zabac:

Mobitel se ne grije nista posebno kada radi navigacija. Puno vise mi ga ugrije 3G kada je slaba pokrivenost signalom recimo.
20.06.2014 | 13:07
@drlovric
Znaci, visesatno navigavanje ne grije telefon, a punjac goni telefon i puni bateriju?
20.06.2014 | 13:24
Da. Imam punjac koji ide u upaljac od auta, i koristim njega u voznji.

Neovisno od toga koliko je baterija bila puna/prazna kada sam poceo koristiti navigaciju, na kraju putovanja je uvijek na 100%. Znaci da ju taj punjac cijelo vrijeme dopunjava. Logicno sporije nego inace, jer mob cijelo vrijeme trosi veliku kolicinu energije...
20.06.2014 | 13:55
Mireo dont panic kupljen u paketu sa svim kartama Europe ima iznimno loše karte istočnih zemalja. Ali zapadnoeuropske zemlje su ok.
20.06.2014 | 14:00
Igo definitivno,meni se pokazala kao najbolja navigacija.Mape su odlicne.
20.06.2014 | 19:08
U ljetnim danima ako je iphone( tamna verzija) na kokpitu ili šajbi, očekuj da će ti se upalit upozorenje za pregrijavanje. Meni se dvaput dogodilo, samo kad je baš osunčan i vanjskih 30ak celzijanera. Riješenje je da prebacim klimu na šajbu pa mu hladni protok snizi temperaturu na normalu. Možda da je bijeli nebi bilo problema ili ga jednostavno držat u sjeni.
Dok radi navigacija, ujedno se i puni baterija ali dosta usporeno.

Ja glasam za Navigon, naravno legalnu verziju. Nikad me nije razočarala.
21.06.2014 | 04:02
@JOHN:

Meni je klima uvijek podesena da puse na sajbu i na noge. Jednostavno ne podnosim taj hladni zrak da mi puse u lice.

Nisam nikada imao problema sa pregrijavanjem kakve ti spominjes (i na 40C vani), niti sam vidio takvu poruku ena kranu, tako da vjerojatno klima odradjuje svoj dio hladeci i iPhone.
21.06.2014 | 07:13
Meni je Mireo dobar, pogotovo za te novce. Po Hrvatskoj i Sloveniji me uvijek odveo kamo treba, ali po Srbiji npr, karta nije bas detaljna. Sa ostalim zemljama nemam previse iskustva. Po meni je dobro sto mozes kupovati zemlju po zemlju kako ti treba. Sto se grijanja i punjenja tice, ugrije se, ali mi se nikad nije ukljucivalo upozorenje. iP 5 grije znacajno manje negi iP4 npr. Na upaljac se napuni, dok recimo na izlaz od radia to ide jako sporo, gotovo ostaje na istom, ali se ne prazni. Ti ce ionako ovisiti od auta do auta.
21.06.2014 | 07:40
Ne ovisi uopce o autu, vec o punjacu kojeg koristis ili o snazi USB izlaza na autoradiju.

Moj auto punjac je 1A ja mislim, i bez problema puni i iPad (imam dupli USB na punjacu).
21.06.2014 | 09:09
bkrstic kaže:
ali po Srbiji npr, karta nije bas detaljna.


Ovo je understatement of the year. Ajde, dobro, od najzadnjeg updatea karta je *DONEKLE* upotrebljiva, ali i dalje je smiješno reći da nije *BAŠ* detaljna. Nije uopće detaljna. A prije zadnjeg updatea ne da nije bila detaljna. Nije je *BILO*! Dvije ceste, jedna uzduž, a druga poprijeko države se ne može nazvati kartom. To sam ti mogao i ja nacrtati.
21.06.2014 | 09:41
Tako je i TomTom, ugradjena tvornicki u Renault vozila, isto se ponasala. Nabrojali sve drzave Europe, a kroz BiH i SRB samo po 2-3 ceste (nisu cak ni glavne prometnice, nemam pojma zasto su bas te rute odabrali)

Sada je Srbija dobila detaljnije mape, a BiH je ostala na istom nivou. Bolje da nemas navigaciju nego u to da se pouzdas...
21.06.2014 | 10:08
Imam pozitivna iskustva sa iGo navigacijom.
21.06.2014 | 10:26
mireo ima samo prednost cijene i mogucnost kupovanja karta pojedinih drzava.
za karte je vec smayoo rekao sve, a uz taj problem mireo ima i sucelje koje je poprilicno nelogicno i zbunjujuce (barem meni), a i odabir ruta je problematican. od 10 puta barem me jednom znao "razveseliti" nekom rutom koja bi dovela do cilja, ali odvratnim cestama!

i najveci propust... aplikacija se preko appstora automatski azurira u nekom trenutku, ja to jasno ne znam jer ne gledam svaki dan sta se azuriralo a i ne otvaram mireo svakodnevno jer mi ne treba navigacija za doc do posla i vratit se doma.
nadjem se na nekom putu i racunam da imam navigaciju u dzepu, ukljucim mireo kad on trazi neki in app update i ne mozes ga prekinuti dok se nekih 200mb ne skine, a jasno ti si u nekom roamingu gdje bi za cijenu dok preuzimanja mogao komotno kupiti top model punokrvne navigacije. i to je to, aplikacija je beskorisna! tu sam pukao

neki dan je izasla jeftinija verzija garminove aplikacije, Viago.
googla malo dali je cemu.
21.06.2014 | 12:59
Radije Ptolomejev atlas i sekstant nego Garmin. Garmin me zaje*o najmanje 20x. Prezirem Garmin. Ne želim ga više ikad vidjeti u životu, čak ni da mi plate!
21.06.2014 | 13:33
21.06.2014 | 15:05
@ drlovric
Auti danas uobicajeno dolaze sa radiom, zato sam napisao ovisno o autu.

@ smayoo
Radi se o karto koja kosta 5 ili 7 usd, ne sjecam se vise. Kad uzmes to u obzir, i ako si koristo tu kartu, koliko god da je netko od nas picajzlast, mislim da je moj opis blize istini
21.06.2014 | 15:06
I ja imam pozitivna iskustva s IGO a i Mireo. Doduše samo u HR i SLO. Garmin sam mislio instalirati na auto navigaciju ali mi je bio puno kompliciraniji od ovih te sam ga odbacio. Prije par godina sam roštao po navigacijskim forumima i tada su najbolji za naše krajeve bili navedena dva. Danas bih stavio možda Navigo, ali to je i današnji trojac za ovaj dio Evrope.
21.06.2014 | 15:59
bkrstic kaže:
Radi se o karto koja kosta 5 ili 7 usd, ne sjecam se vise. Kad uzmes to u obzir, i ako si koristo tu kartu, koliko god da je netko od nas picajzlast, mislim da je moj opis blize istini


Ispričavam se, onda se nismo razumjeli. Ako si od Mirea kupio posebno kartu Srbije, onda nisi dobio Teleatlasovu kartu, nego od neke srbijanske firme. Tu kartu nisam vidio, ali svi kažu da je puno bolja od Teleatlasove koja dolazi u paketu "Europa", a o kojoj sam ja govorio.
21.06.2014 | 17:54
Bitno da smo se skuzili na kraju.
Proizvodjac je Contrast.
23.06.2014 | 02:57
Da se i ja nadovezem na ovu temu. Uskoro trebam za Cesku, pa iz Ceske za Njemacku (Berlin), pa iz Njemacke za Austriju. U tri tjedna cu proc pola Europe. Gledam navigacije, od klasicnih pa preko ovih za iPhone. Treba mi nesto pouzdano i sa mogucnoscu da mi ima Live Traffic update. Razmisljam o Navigonu i iGo. Treba mi iskustvo od nekoga iz prve ruke. Malo me strah uzet Garmin, da me ne zahebe u vecem gradu ili nedaj Boze izlaz na autocesti.
23.06.2014 | 05:49
Imam na Androidu iGO MyWay i zadovoljan sam osim što se telefon grije(manje važno), ali se baterija ne dopunjava kad naviga i nakon 6-7 sti sve zajedno ostane bez energije. Inaće ovaj današnji iGO MyWay nije ni sjena onome nekad. Mene je iGO MyWaw vodio uspješno po Minkenu, Augsburbu, Ulmu, do dvoraca Bavarske, Saltzburgu, Grazu, Beču, Pragu, Rimu, Milanu, Napulj, uglavnom vrijedi.
Za garminoe karte mogu reći sve najboje, ali sami app je koma nad komama, logika mu je posrana mada sam imao dosta kvalitetan GPS prijemnik s mislim praćenjem 16 satelita i postarni MDA na koji sam stavio kompletnu navigaciju. Kasnije sam na taj MDA stavio iGO koji je bio car, ali MDA je bio na koljenoma jer nije mogao pratiti ipak dosta zahtjevnu navigaciju (falilo je i memorije i CPU snage).
23.06.2014 | 07:53
Moja preporuka je Navigon.
Isprobavao sam ga uz Garminovu navigaciju i mogu reci da je puno tocniji od Garmina,
kako s kartama tako i s izracunima vremena dolaska i ostalog.
Garmin me jako razocarao...
Navigon s druge strane odusevio, no cijena mu je paprena...
iPhone se malo grije, no griju se i druge kombinacije, pa ti to nije odlucujuci faktor...
23.06.2014 | 08:26
Evo da javim, pala je odluka na Mireo Europe, mislim da je glavna stvar bila cijena. Slažem se sa tvrdnjama kolega iznad da je Navigon jedna od bolji aplikacija za navođenje ali iskrcavanje 100$ trenutno nije prioritet a jailbreaka za 7.1.1 nema

Neugodno sam se iznenadio što prilikom instalacije app skine gotovo 4GB odjednom, znam da na drugim aplikacijama pita koje karte želiš tako da sam potrošio gotovo 2 sata dok se sve poskidalo jer su Mireo-vi serveri bili užasno spori ( valjda zbog praznika i to hehe). Sučelje je dosta jednostavno a opet zbunjujuće i dosta tipki ne reagira. Npr iz menija idem pojaćati glas navođenja i klikom na X bi se taj "prozor" u doljnjem dijelu trebao zatvoriti, no on ne reagira nego se otvaraju druge opcije koje se inaće nalaze na tom mjestu na ekranu wtf?! Nisam ju pretjerano koristio tako da ne znam druge prednosti/mane.

Da se nadovežem na raspravu kolega što se tiće grijanja uređaja. Tata i ja imamo iPhone 4S bijeli te je na oba bila instalirana navigacija. Išli smo stvarno na duže rute (preko 2000 km) te je iPhone bio spojen na punjač (onaj koji se spaja na upaljač) i osvjetljenje na najjače. Uređaji se nikada nisu pretjerano grijali jer bi uvijek baterija došla na 100% i samo bi se dopunjavala, dakle uređaj mlak na dodir, ništa specijalno. Ista stvar i sa iPod Touch 4. gen...
23.06.2014 | 14:16
To sa skidanjem 4GB odjednom te upozori kod pokretanja, tako da imaš mogućnost odgoditi download za kasnije, kad ti odgovara. Meni je to puno bolje nego da si nešto platio, a nemaš skinuto dok ti ne zatreba jer ti se može desiti da zaboraviš to na vrijeme downloadati, može ti se dogoditi neplanirana promjena plana, svašta...
Jedino bi trebali imati jasno istaknuto upozorenje da ako napraviš update aplikacije nakon toga navigacija nije upotrebljiva dok je ne pokreneš prvi put i napraviš update karata iz nje.

@Zvone6: taj live traffic update nisam ni pokušao koristiti već neko dulje vrijeme, ali onda kad sam zadnji put to probao (ima jedno 5 godina), ispalo je da je to teško s*anje i marketinška podvala jer:

- dobiješ informacije o neočekivanim problemima na cesti (tipa prometne nesreće i gužve, odnosno zastoji), ali jedino u Njemačkoj su one dovoljno detaljne da budu upotrebljive (npr. u Italiji bi informacija bila da je na tom km autoceste zastoj, ali ne i u kojem smjeru pa bi te navigacija bezveze skrenula da voziš 40 km po lokalnim cestama, a u tvom smjeru sve superprohodno)

- *NE* dobiješ informacije o planiranim radovima na pojedinim odsječcima autocesta (što je zapravo puno važnije od ovog gore jer opet npr. u Njemačkoj još nikad nisam putovao autom, a da se nisam vozio makar 10 km po dionici gdje su radovi, a na neki sudar ili ozbiljniji neplanirani zastoj sam naletio 5-6x u 10 godina), a to jako bitno određuje koliko ti vremena treba do odredišta pa ti može odabrati kardinalno krivu rutu ako je odabireš po kriteriju "najbrža ruta"

- u svim zemaljama taj live traffic update kasni za npr. radio obavijestima. U Italiji i više sati, a u Njemačkoj 15-20 min. Kad se voziš po nekom vrlo gustom području koje je isprekrižano mrežom spojnih krakova, vanjskih i unutarnjih obilaznica i sl. (npr. Ruhrgebiet, München, Frankfurt...) tih 15-20 min kašnjenja je često odlučujuće. Ja čujem na lokalnom radiju da je, ne znam, A3 Aschaffenburg richtung Offenbach 6km Stau još dok sam pred Aschaffenburgom i okrenem odmah na A45 pa naokolo preko Hanau, a navigacija dobije tu istu informaciju dok sam već prošao Hanau (dakle dok bi već debelo stajao u toj koloni da nisam čuo obavijest na radiju).

Nadam se da su do sada bitno popravili tu uslugu jer ako nisu, ne isplati se za nju dati ni kune.
23.06.2014 | 14:24
@smayoo nigdje me aplikacija nije za nista upozorila, iGo u opisu aplikacije kaze da zbog nekih ogranicenja treba kasnije jos skidati itd. no takvo sto ne pise nigdje u opisu Mireo Europe, takoder skidanje tih dodatnih 2 gb ne mozes odgoditi jer ce se apliakcija uvijek paliti na taj download screen. Po meni je to blesavo jer mi ne trebaju odmah sve dostupne karte koje nude, skinem karte onih zemalja u koje putujem. Druga stvar ako imam iPhone od 32gb ili više ali na 16ici je to malo puno :/
23.06.2014 | 14:33
Ne znam da li su nešto mijenjali, znam da je meni popnulo upozorenje kad sam bio piknuo "buy", nakon što sam utipkao pass. Skidanje možeš odgoditi, ali ti je, dok ga ne obaviš, aplikacija neupotrebljiva. Ali nije kao neke druge aplikacije koje kad krenu skidati ne možeš više prekinuti drugačije nego resetom telefona.

Ja imam iP16GB i nije mi to problem. Što bi inače s tih 16GB? Imam jedino Mireo karte, mailove i fotke da mi troše to.
23.06.2014 | 15:24
@Energy:

Naveo sam ti jos na pocetku threada da je prednost Navigona sto mozes skinuti SAMO sto ti treba

Ali razumijem da je cijena bila problem. Meni je isto budalastina da imam u mobitelu karte Litvanije ili Lihtestajna
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 11 minuta
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata
  • Bertone: Ma znam, ali tko će to čitati :(
  • smayoo: Svatko je slobodan otvoriti kakvu god želi temu koja ne krši opća pravila. Zar je uredništvo krivo što vi, članovi, pokazujete 25 puta veći interes za političke teme, nego za stručne? :)
  • Bertone: ... no u pravu si, lakše je mlatiti o politici nego o stručnim hardversko-softverskim temama :)
  • Bertone: Kad si stavio video, malo sam bacio oko na forum no nisam našao zasebnu temu o sigurnosti u koju bi se mogle staviti vijesti ili linkovi na iste no tražiti ću još malo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO